Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morbo, a megsemmisító

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Trebitsch emlékére        A miniszterelnök beszélt ma. Mondják, Abraham Lincolnt emlegette meg a Wayne Gretzkyt. Viszonyulnom kellene ahhoz, amit a miniszterelnök mondott.       Azt írja egy jobboldali hetilap főszerkesztője, hogy leverték a…..
Egy barátom hívta fel a figyelmem Szelényi Iván, Az argentín modell című írására amely a HVG-ben jelent meg még januárban. Szelényi professzor párhuzamba állítja az argentín államcsőd bizonyos eseményeit a magyar történésekkel, és arra a következtetésre jut, hogy Orbán…..
Morbo, a megsemmisító 2012.02.07 15:11:54
@tcom:
én itt néztem
www.energy.eu/
és igen megtudom magyarázni hogy miért követelte a Fidesz 8 éven keresztül, hogy csökkentsék az üzemanyagok jövedéki adóját: azér, hogy rájuk szavazzon a nép.
Morbo, a megsemmisító 2012.02.07 20:50:28
@luciferko: és akkor most, hogy te is ezzel jössz Orbán szócsöve vagy? Vagy azt akarod mondani hogy igazuk volt anno?

Nem igazán értem ez komment hogyan menti fel azt a marhaságot amit az elején írtál...
Morbo, a megsemmisító 2012.02.07 21:49:26
@luciferko: Az első kommentben még a fideszt hibáztatod a magas üzemanyagár miatt, utána meg azzal jössz hogy a fidesz is ezt csinálta anno. Én itt nem a fideszt védem, gyermeteg a logikád.
Banális volt amit írtál. De már látom kár erőlködni az utolsó kommented alapján egyszerű vagy mint a százas szög...
Megmondta az elején, hogy meredek lesz. Az lett. Most láthatja mindenki, újságíró, politológus, mennyire naiv is volt, amikor bizonyos - megalapozottnak tűnő - jelekből kiindulva azt prognosztizálta, hogy békülékeny, a hazai ellenzéknek és a nyugati világnak gesztusokat…..
Morbo, a megsemmisító 2012.02.07 19:35:15
@truthful.shepherd: komolyan mondom én egyáltalán nem bírom a vektort és az életben nem szavaznék a fideszre, de ez az állandó hitlerezés meg rákosizás szörnyen komolytalan. Kb az mszp népszavát intravénásan kapó híveit lehet ilyen személyeskedő vádaskodással megnyerni.

Ez a bejegyzés legalább annyira gyenge a fidesz kormányzati teljesítménye.
 Nyilvánosságra kerültek a felsőoktatásban 2012-ben felvehető államilag támogatott hallgatói létszámkeretek. A fő keretszámok nem okoztak meglepetést, hiszen a felsőoktatási törvénykoncepció mellékleteként már régen kiszivárgott, hogy a Széll Kálmán terv nyomán a…..
 Egy fontos vita fontos és érdemi hozzászólása volt a Mandiner két, pénteki blogbejegyzése (1. és 2.). Több hónappal ezelőtt publikált, részben az új választási rendszer egészére, részben a választási rendszer működésére, részben pedig magára a reformfolyamatra…..
Küldött Karcsi kalandjai címmel indítjuk el radikálisan pszichedelikus videósorozatunkat, ráadásul rögtön két résszel. A progresszív magyar animáció Coen fivéreinek aktuálpolitikai sorozata Karcsika főszereplésével, aki addig fogdossa a Vakok Intézetében kiállított…..
Morbo, a megsemmisító 2012.02.06 12:43:34
@Blassius: ez komment 100x viccesebb volt mint a pocsék videók:)
Talán egy ilyen poszt-tal kellett volna kezdenem annak idején a blogolást, hiszen nyilván nem minden olvasó tudja, hogy hol van és hogy is néz ki Japán, mit jelent az, hogy JR és mi volt a JNR. Különösen aktuális mindezt egy olyan évben tisztázni, mely a japán nemzeti vasút…..
Morbo, a megsemmisító 2012.02.06 12:36:26
@tojas99: ja én is ezt néztem.
130 millióan laknak japánban és 6 társaság van, ergo egyre jut 21 millió lakos.
Baromság lenne egy lassan 9 milliós országban feldarabolni a vasúttársaságot..
Az nem kérdés, hogy egyedi és rendhagyó ez a lakóház, de a bejegyzés címében feltett kérdésre mit válaszolnál?..
Nos eltelt a hónap, amelyben azt vállaltam, hogy megpróbálom minimálbérből kihúzni. Nincs mit kertelni, be kell látnom, hogy nem sikerült. Az utolsó héten nagyon elszaladt velünk a ló. Igaz ugyan, hogy nem csak a heti megélhetést finanszíroztuk belőle, hanem azért jórészt…..
Morbo, a megsemmisító 2012.02.01 10:08:16
@NYJetsTD: KELL? Össze kell költözni a szülőkkel és kész. Aki minimálbérig vitte az ne akarjon már külön lakást...
Morbo, a megsemmisító 2012.02.01 10:09:36
@Uva: azok nem is minimálbéren vannak. A rezidens meg egyátmeneti állapot...
Morbo, a megsemmisító 2012.02.01 10:53:35
@Modor Tibi: ebben az még az érdekes hogy rengeteg magyar csinálja ugyan ezt külföldön, amíg meg itthon voltak addig kellet a külön lakás meg a saját autó....
Röhej.
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.30 16:36:56
@Dr. simonmondja.: a combi árának a töredékéért lehetett volna cseh vagy román villamost is venni, a volvo buszok töredékéért meg Icarust. A bkv szar helyzetéért egyedül a főváros vagyis demszky brigád a felelős, ezért ezt nekünk budapestieknek is kell kifizetni. Előbb kellet volna megálljt parancsolni demszky ámokfutásának és akkor nem tartanánk itt, de neeeeem az embereknek kellet a luxusmetró meg volvó busz. most tessék itt a számla.
Tavaly decemberben rohamtempóban írták össze az állami intézmények, hogy a közszolgálati dolgozóknak mennyi és milyen devizahiteleik vannak, majd december végén levelet is kaptak Orbán Viktortól, melyben azt kérte tőlük, hogy jelentkezzenek be bankjuknál a kedvezményes…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.30 11:00:22
@sárkányfő: na de ezt nem csak budapesten hanem mindenhol.....

Egro ha egy kisebb város ugyan ezen feltételek mellett megtudja oldani a saját tömegközlekedését akkor nálunk is meg lehetne oldani azt simán.... 4es metró nélkül pl. szerintem semmi baja nem lenne a BKVnak, vagy ha nem a legdrágább SIEMENS villamosokat veszik meg....
Ergo Budapest saját magának csinálta a bajt, ez most nem gyucsány meg Orbán hibája hanem Demszkyé meg Tarlósé (főleg demszkyé a 4es metró miatt ugye)
Morbo, a megsemmisító 2012.01.30 11:01:08
@Morbo, a megsemmisító: persze Gyurcsány is nagybetű mint Orbán.
Morbo, a megsemmisító 2012.01.30 11:08:44
@sárkányfő: amennyit elkurtak/elkurnak a 4es metrora abból simán finanszírozható lett volna a bkv fenntartása, jó nyilván nem "semmi" baj nem lett volna, de nem lenne csőd közelben az biztos.
Komolyan mondom, a legnagyobb jóindulattal ültem le tegnap este a tévé elé, és egyáltalán nem azért, hogy fikázhassam egy kicsit az Eurovíziót és Philipet, de ami az M1-en folyt a jobb sorsra érdemes Gundi vezényletével, az többszörösen is kiérdemelte a botrányos jelzőt. Ott…..
Örülünk, Vincent? Hidegbéke 2012.01.28 11:08:00
Lassan lepergett az első hónap. Nivôse havában még voltak, akik titkon, vagy kevésbé titkon abban reménykedtek, hogy hamarosan vége lesz itt ennek az egésznek, a józan hallgatagok megelégelik, maguk mögött tudva a boldogabb világ támogatását felemelik szavukat és a sötétség…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.28 19:44:04
@is: attól hogy a fidesz 26%on van az ellenzék még nincs 74%on....
ráadásul egy mszpvel való együttműködés csak elriasztaná az embereket az ellenzéktől. Elvégre nem egy szart akarunk egy még szarabbra lecserélni. ez egy túlzó ostobaság amit írsz, el sem hiszem hogy te magad képes vagy elhinni...
Morbo, a megsemmisító 2012.01.28 20:37:07
@is: "természetesen sehol sem számoltam 74%-kal"

természeten ez hazugság, én nem tudom hogy most tényleg ennyire hülye vagy és már nem emlékszel arra amit írtál vagy csupán ennyire hülyének nézel. Az amit leírtál inkább azt igazolja, hogy fogalmad sincs a választási rendszerről mintsem azt hogy az ennyire torz lenne. ez épp a te képzelgésed mint sem a valóság, vagy ha nálad ez a valóság akkor abból szörnyen keveset érzékelsz....
Amellett az ostobaság mellet hogy 74% számolsz az ellenzéknek még:
Jobbik? Határon túliak max akkor adnak 5 helyet ha 100% közeli a részvétel. Arról nem is beszélve hogy ha 26 %ot szerezz listáról akkor nem fogja beszívni az egyéni választó kerületek 90%át...
teljesen komolytalan amit írsz...
Mostanában újra tombol a rémálom, elkezdtek a megosztó politika falai, a kritikátlan gyűlölet politikai oszlopai felépülni. Kurva szuggesztív egy dolog, és mivel a politikában mindenkinek megvan a saját igazsága, egyszerű is. Azok a fogalmak amiket az elmúlt 1 évben temetni…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.24 16:35:04
@is: ez a kokárdás dolog épp hogy az mszpszdszesek kreténségére bizonyíték semmint a fideszére. Ha valaki emiatt nem hord kokárdát az kurva nagy sügér lehet csak... Hidd el aki nem intravénásan kapja az atvt meg 168órát azt nem érdekli hogy mit viselnek a fideszesek.
Röhejesen infantilis amit magyarázol és észre sem veszed, hogy téged az mszp/szdsz épp annyira meghülyített mint a hétvégén a fidesz a saját híveit.

egyszer pl vektor kitalálta, hogy órákkal kell menni a Kossuth térre mert ő valami határidőt adott gyurcsánynak hogy mondjon le.

Most akkor az óra is degradálva van mert megfogta a viktor? Hogy működik ez nálad? Amit megérint egy fideszes az fúúúúúúúj?
Publius Egy tüntetés tanulságai 2012.01.22 15:34:00
Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.23 11:13:23
@TrueY: a jobbik támogatottsága ugyanakkora mint 2 éve. 9-10% körül vannak
A tömeg 16 órakor nem fért el a Hősök terén, 17 órakor nem fért el az Andrássy úton, 18 órakor nem fért el a Kossuth téren. Így tudnám összefoglalni, hogy hányan voltunk. Alább egy kis képriport a saját fotóimmal: A Felvonulási tér felől érkezőben. Kb. 15:45-kor már nem…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.23 11:10:38
@nu pagagyí: fizetni kellet a busz jegyért, nem közpénzből mentek.
Hidd el ezek tényleg annyira szerelmesek a viktorba, hogy még fizettek is érte...
“Emberemlékezet óta nem volt példa ilyen megmozdulásra” – harsogja a Magyar Nemzet online címoldala. Hm. Ezek szerint elég rövidnek tartja a kormánypárti lap a zemberek emlékezetét: alig pár hete volt egy hasonló ellenzéki megmozdulás az Opera előtt. Azt persze…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.22 17:33:18
@Mária: ez igaz viszont azt se felejtsük el, hogy a hisztérikus ellen támadás is elég kontraproduktív. Pl ha Dohn Bendit az eu vitán nem fröcsög ennyire és ész érvekkel támadja Viktort (ami azért nem lett volna olyan nehéz) és nem a szokásos populista demagóg mantrát nyomja akkor biztos vagyok benne hogy tegnap sokkal kevesebben vannak kint az utcán.

+ arról nem is beszélve hogy épp az ilyen elborult marhaságok vettek rá egy csomó gazdaságilag analfabéta embert, hogy kivigyék a pénzüket Ausztriába. Amivel bazi nagyot fognak bukni.

A higgadt nyugodt vita sokkal célra vezetőbb és annyi faszság után amit a fidesz csinált nem is lenne olyan megerőltető...
Ahogy tegnap írtam: érzékelni fogjuk a létszámbeli arányokat, hát érzékeltük. Sokan voltak, nagyon sokan. Mindegy is, hogy százezren vagy egymillióan (ez a két szélsőérték maradt meg bennem a sajtót böngészve). A lényeg, hogy a szándék sikerült, nagy számban voltak utcán…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.22 13:41:32
@sárkányfő: Érdekes amikor az operánál volt tüntetés és ott volt az mszp+gyurcsány combo (akikre a többség szerint szinten illik a "legutolsó mocskos patkányok" jelző) akkor te voltál talán a legjobban felháborodva (és joggal) mikor egybemosták a tüntetőket velük.

Most meg "hogy bírnak a tükörbe nézni"?

És te hogy bírsz ilyen demagóg kommentek után a tükörbe nézni?
Morbo, a megsemmisító 2012.01.22 17:07:39
@sárkányfő:
Komolyan nem érted? Megpróbálom lassan hátha felfogod a szemellenzőn át is.

Hogy ha a rendszer ellen tüntetsz és ott van a kretén mszp akkor az nem jelenti azt, hogy az mszp ért tüntetsz.

Eddig gondolom oké. Na most ezt lassan olvasd el:

Ha ez igaz rám és rád akkor épp úgy nincs jogod azt kifogásolni hogy valaki bayer mellet tüntet a rendszer ért.

Hihetetlen, hogy valaki ennyire ne vegye észre a saját képmutatását.
Morbo, a megsemmisító 2012.01.22 17:25:02
@sárkányfő: mert a millás tüntetés szervezésében nem vettek részt szoci szimpatizánsok????
bár gondolom ezt is bemagyarázod magadnak valahogy. hihetetlen ez a kettős mérce. te is csak egy droid vagy csak nem fidesz felől hanem másik oldalról.
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
Százezer ember nagyon sok ám. (A kétmillió ennél alig kevesebb.) Százezer embert kivinni az utcára - ehhez vagy nagyon erős szervezettség kell, vagy olyan tömeges, elemi erejű felháborodás, amelynél az elkötelezettség határozott aktivitásara sarkall még akkor is, ha szombat…..
Morbo, a megsemmisító 2012.01.21 20:41:07
@Éhes_ló: 50 évig sem CSAK a telavivi magyar haverjaik rendelkeztek magyar állampolgársággal....

a kettős állampolgárság pedig gyakorlatilag ma már az uniónak köszönhetően teljesen hasztalan, de mivel határon túliaknak ez elég sokat jelent (és mert láttam a tvben nénit/bácsit emiatt sírni) és gyakorlatilag nem kerül semmibe. Ráadásul valóban jog kiterjesztés, ezért szerintem ez egy szép humánus cselekedet amit már rég meg kellet volna lépni.

de pl kb. ugyanez igaz a meleg házasságra is amit ugyan ezzel a lendülettel elintézhettek volna. De nem. Azt gyakorlatilag alkotmányban tiltják. Mintha a kettő ellentmondana egymásnak...
Morbo, a megsemmisító 2012.01.21 20:48:24
@Mária: Fizetni kellet 1200 vagy 1400 volt a jegy. Engem is hívtak szegénykék.
Amúgy ugyan ez volt okt 23-án akkor az mszp is buszokkal szállította a droidokat a millás tüntetésre. Arra is hívtak. Bár ők akkor árat nem mondtak...
Morbo, a megsemmisító 2012.01.21 20:58:13
@Mária: nem tudom, de ez a Tatabánya-Budapest 65 kmes távolságra nekem nem tűnik olyan olcsónak...
diák 650huf vonattal.