Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellak

17 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
.. de szerintem ettől nagyobb szó hogy az mindezt élve, és vissza is jöttem. Nem úgy mint az a germán istenek és hősök, akik ha egyszer bejutottak, örökre ott is maradtak. De cserébe nem a walkürök vittek lovaikon, hanem jó pár lépcsőt meg kellett mászni érte, de a halhatatlan…..
Íme a  Közönséges komló (H. lupulus L.)  dehát tudta a fene még ez év közepéig, hogy is néz ki a komló. Csak ment a nagy csodálkozás, hogy mi az fene lehet az autópálya mellett az a sok oszlop és a rá kifeszített drótkötél. Aztán mára kiderült, hogy nem is olyan…..
Történt ugyanis,  hogy pünkösd alkalmából egy hetes fesztivált rendeztek a város nagy parkolójában, amit nem véletlenül hívnak Festplatznak, azaz ünnepi térnek.. A pünkösd pedig németül Pfingst, így más megis van hogy mit jelent a Pfingfest.  Erről a rendezvényről már…..
Ellak 2012.07.29 22:35:48
@as01qwyx:
hát persze, kicsit kifújom magam az úszás után, és jelentkezem róla..
csak hogy konkrét legyek, legyen mondjuk augusztus első napja..

E
Bokrétaünnep a leendő gyáramban!   Ez a felén annyira nem honos, de a németeknél minden építkezés fontos mérföltköve, amikor az épület eléri a legmagasabb pontját, és a falak, tető elkészül, egy kis felszallagozott májusfát tesznek az épület legmagasabb pontjára. Ez a…..
Ott hagytam abba, hogy sörpuccs. Az egri különítmény hazaindult május 1-jén, én pedig otthon maradtam délelőtt és nyalogattam a sebeimet. De a szép idő csak nem hagyott a lakásban punnyadni, így gondoltam bicajozok egyet. Hogy legyen valami értelme is a biciklizésnek, gondoltam…..
Servus!   Az albérletem magányát szépszámú vendégsereg törte meg a május elsejei négynapos hétvégére, és az egri katonák, Tamás és Márió, és a velük küzdő (együtt) bátor várvédő asszonyok Ildikó és Detti megszállták az Ingolstadti főhadiszállást.. A hosszú…..
Servus! Hűvös van! egy hete 10 fok alatt, a napsütés,és az igazi tavasz még várat magára. Én meg a költözéskor nem hoztam magammal a téli, tavaszi ruhákat, mert minek, akkor pont meleg volt.. Pedig most milyen jó lenne. .. Egyébként belaktam a lakást, cuccaim kipakolva, ruhák a…..
Sziasztok, Közeledünk a jelenhez, ez már csak két hete történt. Nemsokára elérjük a jelent is, nyugi.. :) De addig jöjjön egy új bejegyzés a Barcelonai hétvége első részéről a maratonról, valamint egy rövid kitérő a hotelezést felváltó albérletről.. Már a…..
Sziasztok! több hetes internet nélküli időszak után újra online vagyok, és próbálom lassan pótolni a kimaradt blogokat. igyekszem legközelebb nem csinálni ilyen nagy kihagyást. MEA CULPA! Ellák Sziasztok.Tovább zajlik az élet bajor honban, de legalább már látszik a fény az…..
  Azt ígértem legutobbi levelemben, hogy hétvégente írok, es az első adando alkalomnál lam ez rögtön ki is maradt. De mentségemre mondva mozgalmas, utazással teli volt az utóbbi pár nap. Mindket hetveget Magyarorszagon töltöttem, elsö heten raadasul "otthon-otthon", azaz vegre…..
Ellak 7. resz - Megablog 2012.02.18 13:31:00
Régen jelentkeztem már..  majdhogynem már hiányoztatok is . hogy vagytok?? :)   Át kellett tennem a blog írását hétvégére, ilyenkor van meg az a nyugodt 2-3 órám, hogy össze tudjam szedni, le tudom írni a történéseket, gondolataimat, mert az eddigi tapasztalatokat nézve…..
Ellak 6. resz, Szürkülök... 2012.02.07 21:46:00
  Csendesen zajlik tovább az élet, azt hiszem kezdenek beállni a szürke hétköznapok. Reggeli, munka, este valami sport és utána valami olvasás, vagy tanulás, legyen az német vagy szakmai. Korábbi magyar leendő présüzemi kollegák elmentek, így „egyedül” vagyok…..
Ellak 2012.02.10 20:40:15
@as01qwyx:
Arra mär en is keszülök, epp azon vagyok hogy mar egy napot rahuzva csütörtök este hazaerhessek, hogy igy egy kicsit tovabb maradhassak otthon. Hat igen, reg volt mar karacsony..
Hideg van!  de gondolom ezzel nem mondok ujat nektek sem, lattam az idökepen hogy otthon sincs melegebb.. de szerintem itt jobban birjak a hideget, vagy legalabbis en fazom neha. A szallodaban a takaritonö következetesen minden nap leveszi 0-ra a fütötestet, es csak azert bocsatok meg neki,…..
  SzervusztokElöször is köszönöm mindenkinek a visszajelzeseket, igyekszem megfogadni, a hejesirason lyavitani, kepek mellekelni, NAGYBETÜKET HASZNALNI..  ekezetes billenytüzet beszerzese, illetve uj interneteleresi lehetöseg (nemcsak kepek miatt) kiepitese…..
Ellak 2012.01.26 19:52:24
@g3m1n1:
áááá, ez nagyon király!!! mennyire praktikus és gyors dolog ezeket a kodokat beírni!! tuti hasznalni fogom, köszi, nagy ötlet volt!! :))
igen, válaszom ironikus volt, kizárt hogy ezeket hasznaljam.. :)

egyébként kellenek ezek nagybetüs változatai is, valamint a hosszu u, és o...

ha ezeket a betüket így kell begépelnem felejtsd is el hogy vegigolvasom mielött "kiadom"...

ajándéklistára felírva, 2 db Luger, és ködszer...
Ellak 2012.01.26 19:57:11
@ivalau:
coltello= kés
dove=hol
il= nemtudom, de szerintem ebböl jo nem sül ki..

nincs a közeledben egy olasztanar, aki lefordítaná?? :)
Ellak 2012.02.01 18:07:28
@as01qwyx:
hat ezt most en sem tudom, hogy kapcsoltam ki a kommentet, nem volt tudatos.. de most mar ujra müködik
A tejbetököt pedig varom.. :))
Ellak 4. resz - az Audi élmény... 2012.01.30 22:36:00
 A mult het pentekem egy  nagy Audi elmenynappá kerekedett a estére. Hogy ez hogy is törtent, es milyen volt?Az egesz az Audi forumon kezdödött. A forum-ot 2000ben epitettek, egy ügyfel-elmenyközpontot, ( a kepen itt szemben, a nagy oszlopos) egy törteneti muzeumot (hatul a kerek)…..
Ellak vissza a kezdetekhez... 2012.01.22 19:12:00
 hogy is telt az elso hetem?nincs okom panaszra, kb ugy ahogy terveztem, mar amennyire ezt tervezni lehetett.a hetfoi kiutazastol kicsit aggodtam, 600km nem sok, de nem is keves, plane egyedul, amikor meg a nyiregyhazi hazauton is minden bajom vanha egyedul kell menni. de most nem tudom miert,…..
Ellak 2012.01.23 17:38:16
@ivalau: Mit is takar pontosan a "E-mailben visszajelezni, a komment elment vadászni?"
Gondolom arra hogy jeleztem uj blogbejegyzes született. Csak valahogy tudatni akartam hogy ment uj tartalom.. vagy lehet automatikusan jelzi?? Na meg tanulnom kell ezt a blogozast. par het, es lesznek fotok is, addig kitartast..

Na mit szolsz a nagybetükhöz?? :)

Ellak
Herzlich Willkommen an meine Blog aus Ingolstadt!!    :))na ez is megszuletett vegre, nem egyszeru nethez jutni, plane ha nyilvanos, es vagy varnak vagy mint most is, porszivoznak a hatam mogott..  az ekezetek hianyaert elnezest, higgyetek el, engem jobban zavar gepeleskor mint…..
Ellak 2012.01.23 17:34:11
@nemethtamas: ez nem helyesirasi hiba, csak en is Schmittes-en irok.. :)