Regisztráció Blogot indítok
Adatok
outsiderlali

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ancsel Éva egyik kedves, ha nem a legkedvesebb filozófusom. Íme citátumok Tőle: Az egyedüllét még nem magány. Inkább a lélek diétája a társasélet nehéz lakomái közt. * A gonoszság nem más, mint a karakterré dermedt gyűlölet. * Akinek nincs humorérzéke, az kicsinyke…..
     Leghívebben ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a „Nagyszombati” Metropolitanbeli Massenet: Manon előadást. Az opera ősbemutatója 1884. január 19-én volt a párizsi Opéra Comique-ban. A szövegkönyvet Henri Meilhac és Philippe Gille írták Abbé Prévost L’histoire du…..
Schmitt Pál doktori értekezése körüli nézetkülönbségek margójára Hazánkban gyakran lehetünk tanúi a csúsztatásnak. Íme egy lehetséges meghatározása a csúsztatásnak: a valóság olyan kontextusban történő közlése, melyben a mondanivalónak van igazságalapja, de az…..
 Nyilvánosságra kerültek a felsőoktatásban 2012-ben felvehető államilag támogatott hallgatói létszámkeretek. A fő keretszámok nem okoztak meglepetést, hiszen a felsőoktatási törvénykoncepció mellékleteként már régen kiszivárgott, hogy a Széll Kálmán terv nyomán a…..
outsiderlali 2012.02.27 16:25:35
@Ainult Mina: Tegnap (február 25.) a MET-ből közvetítették Verdi, Ernani című operáját. Fantasztikus előadást láthattak azok, akik megnézték a MÜPA-ban a "közvetítést". Fájdalommal konstatálhatták a jelen levők, hogy a közönség átlagos életkora 40-50 év között volt. (Hasonlóan a MET-beli közönséghez.)Elgondolkodtató, hogy kinek fognak operát előadni negyed század múlva?
 Orwell: Állatfarm (részletek) (Mondhatnám, hogy saját gondolataim, ha utánozni akarnám Schmitt Pált. Így illik idézni, hivatkozni.) „(…) a disznóknak az utóbbi három hónapban folytatott tanulmányaik során sikerült az Állatizmus alapelveit hét parancsolatban…..
(Miért gondol utálattal, a honi polgárság egy része a szocializmusra?)  Fejtegetésemben arra kívánok választ kapni, hogy vajon mi bajuk „polgártársaimnak” az egykoron volt „kommunizmussal” (ahogyan ezt szokták emlegetni, /vesd össze komcsik/). Ha…..
Kenyerem felét már nagy valószínűséggel megettem. Éltem, élek, s remélem még fogok is. Sok tapasztalatot gyűjtöttem össze, melyet ezúton (is) kívánok megosztani azokkal, akik hasonlóan, vagy épp ellentétesen gondolkodnak, s a gyakran kételkedőkkel is, akik sokszor felteszik…..