Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bircaman maxval

1 bejegyzést írt és 1273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hétfőnként még van egy félórám és új kocsit sem kell venni”- kommentálta a frakció döntését a miniszterelnök. „A polgárok biztonságra, kiszámíthatóságra és konfliktusmentes együttműködésre számíthatnak. Ha szükséges, a jövő héten…..
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
Ma van a katyńi mészárlás emléknapja. 1940. március 5-én az SZKP központi bizottsága eldöntötte: likvidálni kell a lengyel értelmiség zömét adó tisztikar elfogott részét. A következő hetekben 15 és 22 ezer közötti lengyel lakost végeztek ki - a két világháború közti…..
bircaman maxval 2012.04.14 19:45:08
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Az egyéni szabadság hangsúlyozása a közösség felett - ez alapelve. Ez az egyik választóvonal szocialista és liberális között.
bircaman maxval 2012.04.14 19:50:49
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Liberális sosem veti el a magántulajdont. Sőt alapvető fontosságúnak tartja.
bircaman maxval 2012.04.14 19:51:21
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Individualizmus = anti-kollektivizmus.
Sziasztok, abszolút járatlan vagyok a munkajogi kérdések terén, így lehet, hogy nagyon alapvető dolgot kérdezek, dehát úgy tanul a gyerek, ha kérdez. :)   Egy olyan cégnél dolgozom, amely rendezvényszervezéssel is foglalkozik. A munkaszerződésemben szerepel egy olyan pont,…..
Ha elképzelünk egy vegyesbolti eladót, aki majd minden terméknél a fejét vakarja, hogy akkor ezen a terméken mekkora is az áfa kulcs, nem az adóegyszerűsítés és a gazdaság kifehérítése jut az eszünkbe. Két csoport jár majd jól a sokkulcsos áfával: a pénztárgépüzletág…..
bircaman maxval 2012.04.14 09:10:50
@IGe:

Azért ez meg kell ünnepelni: az életben először értünk egyet valamiben...
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Szeretnék segítséget kérni.2011 novemberétől 2012 március 30ig egy szállítmányozó cégnél dolgoztam./5hónapig/,melynek ügyvezetője hivatalosan az édesapám jó barátja,de nem hivatalosan az apám irányítja a céget,mivel apámnak nem lehet már…..
Tisztelt Szerkesztő Úr, Valamelyik munkatársuk nagyon nincs tisztában az egyes és többes szám használatával, mert nem először találkozom ilyen mondatokkal, mint öt perce: "A civilek szerint a TV2 és a Hír TV nem tájékoztattak kiegyensúlyozottan a romák helyzetéről."…..
bircaman maxval 2012.04.11 21:08:55
@Közbiztonság Szilárd:

"Az ikes ragozás ugyanis tárgyas ragot használ alanyi ragozásban E/1-ben."

Na és? A végződés alaki egyezése miatt ugyanaz a kettő? Nem, a kettő két teljesen külön kategória.
bircaman maxval 2012.04.11 21:12:57
@Közbiztonság Szilárd:

""Ezzel a mondattal mi a gondod?"
Az, hogy te ellentmondasz neki. Magyarul ismét hülyeségeket beszélsz."

Nem mondtam ellen magamnak. Olvasd el újra.

""Miben? Én ilyet nem látok."
Hát éppen ez az. Magyarán nem ismered az igeragozást."

Ezt hogyan tudod te megállapítani, mikor az alapokkal sem vagy tisztában?

""Preskreptív elveket akarsz egy anti-preskriptív nyelvész cikkével igazolni"
Nem elvekről van szó, hanem egy konkrét szóról. És ott bizony azt írja, amit én."

Nem. Olvasd újra:
- te azt mondod: balfasz aki így mondja és ez hibás,
- ő pedig: nem szerencsés, mert "ezzel halálra ítéli e szó hagyományos használatát: a médiumok ugyanis a magyarban révült szemû, sápadt nõk (ritkábban férfiak), akik a szellemek szavát közvetítik"

Érted a különbséget? Szerinted hiba. Szerinte pedig nem az.
bircaman maxval 2012.04.12 09:38:13
@don B:

A blogvilág egyik alapszabálya: minél távolabb áll egy poszt témája a valós élet problémáitól, annál több komment. Ha mondjuk a megélhetési gondokról lenne egy poszt, maximum 3-an szólnának hozzá. De egy ilyen posztnak eleve esélye sincs a főoldalra kerülni.
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
bircaman maxval 2012.04.11 20:23:05
@Gamma Leonis:

"Egyébként meg miért akarsz mások hálószobájában gyertyatartó lenni"

Miért akarnék?
bircaman maxval 2012.04.11 20:42:01
@Fedor:

A katolikus cölibátus eleve nem dogma, hanem csak szabály. Bármikor megváltoztatható.

A katolikus papság kb. 2 %-a jelenleg is nős.
bircaman maxval 2012.04.12 09:30:19
@Hunor Levente:

Nem mentegetem.
Tisztelt MT! Fél évig dolgoztam egy autóipari cégnél minimálbéren, havi szerződésekkel. Mostanra viszont sikerült elhelyezkednem a szakmámban és eddig jó is lenne de mivel aláírtam a márciusi szerződést az előző cégnél egy havi bért azaz 77000 forintot követelnek tőlem…..
A devizahitelből a börtönig jutott A férj ács, a feleség ápolónő, három gyereket nevelnek. 2006-ban vásároltak egy telket egy régebbi családi házzal, amit átépítettek. Az Erste Bank ehhez háromszor (!) adott jelzálog hitelt, 2006-ban 42, 2007-ben 59, 2008-ban pedig újabb 33…..
Amíg valaki felveszi a telefont, potenciálisan vásárolhat is - gondolhatják a Zepter központjában, ahonnan soha nem törlik ki az adatait annak, aki egyszer is vett tőlük bármit. Nyilván az unokák melegen emlékeznek, milyen sokat is segített a 360 ezer forintos Bioptron-lámpa a…..
A jobbra-tartás mellőzése az autópályákon, ami engem mostanában leginkább zavar. Senkinek sincs joga önkéntes rendőrt játszani, a gyorsabb járművet lehetőség szerint el kell engedni. Ha előzök - például kamionokat - akkor ilyenkor én is inkább a gázra lépek, majd az első…..
Kötöttségek nélkül A Géza 2012.04.10 09:30:00
Ma 10 éve távozott el közülünk az az ember, aki már akkor stand up-os volt, amikor még a kifejezést se ismerte szinte senki itthon, és a mostani sztárok jórészt még meg sem születtek. Mégse egy olyan jelenettel emlékezek meg róla most, amelyben a kocsmapultot támasztó kisember…..
T Cim.   Az alábbi dolog a lányommal történt meg ,amit először nem akartam elhinni. egy bizonyos cégnél titkárnő 10 hónapja jó fizetésért. Február végén felmerült, hogy a cég rosszul áll, le kellene venni a munkaidőt 4 órásra feleannyi fizetésért. Aztán nem történt…..
bircaman maxval 2012.04.08 18:36:33
@Vedere' Lavór:

Yo! Eredeti nevem egyébként is Kihóte Béla.
bircaman maxval 2012.04.09 07:22:38
@droid_:

Ez teljesen mindegy. A lényeg: a munkaadó szempontjából az egész az alkalmazott költsége, s neki mindegy, hogy ez hogyan oszlik meg a munkavállaló zsebe és az adóhivatal között.
bircaman maxval 2012.04.09 13:52:22
@droid_:

Az, hogy mennyi hasznot hoz az alkalmazott munkája, az nem az alkalmazott dolga. Ő alkalmazott, s fix bére van. Ha megfelel neki a bér, dolgozik, ha meg nem, akkor nem vállalja azt a munkát.

Az egyetlen alkalmazotti szempont: mit kell csinálni, mennyi ideig, hol, hogyan és mit kapok cserébe. Az hogy a cégnek van-e nyeresége és mennyi, az a munkáltató gondja.

A marxi értékelméket sokszorosan megcáfolt butaság, így természetesen nem is kell foglalkozni vele.
Szekuláris Figyelő Olvasnivalók 2012.04.06 14:29:00
Linkek a Facebookról:A hírszerzőn Nyüzsi cikke az előző Orbán-kormány alatt a Kairosz kiadásában megjelent "erkölcs"-tanról, ill. arról, mire való a kötelező hit- és erkölcstan (megfejtés: az iskolák dolgoznak Kubatov helyett - hiszen nyilvántartásukból szépen…..
bircaman maxval 2012.04.08 10:14:15
bircaman maxval 2012.04.09 07:20:31
@szekularisfigyelo:

Jellemzően ez adomány.
SzéF írásaLehangolóan unalmas - már évek óta és rendszeresen -, hogy a melegfelvonulás (vagy nevezze bárki, aminek akarja), első körön mindig beleütközik a BRFK elutasításába. Ennek indoka pedig -bosszantóan fantáziátlan módon - a közlekedés érdekeinek csökönyös…..
Nemrég pár napra abbahagytam a Mindennapi klasszikusok Facebook oldalának szerkesztését, egyszerűen képtelen voltam zenét hallgatni; valami furcsa telítettség érzés volt az egész. Aztán persze rövid idő múlva ment újra minden, de akkor azt a pár napot rá kellett szánni a…..
Világutazó Húsvétolás 2012.04.07 16:50:00
A Húsvét a keresztény egyház legrégebbi, legjelentősebb ünnepe. A keresztény vallás hívei Jézus Krisztus feltámadását ünneplik. Húsvét napja tulajdonképpen csak egyetlen vasárnap (a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap), azonban megelőzi a…..
A Kettős Mérce blog felháborítónak tartja, hogy Húsvét apropóján próbálják mosdatni, a volt köztársasági elnököt, méghozzá úgy, hogy Jézus Krisztushoz hasonlítják őt. Szerintünk ez több mind undorító. Mind a vallásos, mind a nem vallásos embereket sérti, még akkor is…..
Štiks bácsi a tavalyelőtti húsvéti nosztalgiaposzt után bár a tavalyit elalibizte, idén meglátogattuk pár, immár EU-érett horvát háborús hős ismerősünkkel, így húsz perc alatt gyönyörű dolgozatot hozott össze nekünk némi rábeszélés után. Köszönjük neki…..
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a Szivárvány Misszió Alapítvány által július 7-ére, a Városliget–Andrássy út–Alkotmány utca útvonalra bejelentett felvonulást, mert álláspontja szerint a rendezvény idején a közlekedés más útvonalakon nem…..
bircaman maxval 2012.04.08 13:46:37
@monddazigazatmar:

Hagyományosan 15 éve Budapest központjában vonulnak.

Egyszer voltam személyesen is ellentüntetni... még mielőtt a szélsőjobbosok kisajátították ezeket az ellentüntetéseket. (Azóta nem járok elllentüntetni, bevallom: a homokosokat kevésbé utálom, mint a szélsőjobbot.)Természtesen nem azért ellentüntettem, mert kétségbe vonom tüntetési jogukat (mint liberális és demokrata ezt nem vonom kétségbe), hanem az ellentüntetéssel az ellenvéleményemet fejeztem ki tüntetésük mondanivalójával kapcsolatban.
bircaman maxval 2012.04.08 13:47:51
@l.atti:

Jobbik, Gárda, stb. számtalanszor.
bircaman maxval 2012.04.08 13:49:28
@Rajzfilmszemű:

Nem vonulhatnak? Ezek szerint az eddigi náci tüntetéseket én álmodtam csak... :-)
Egyre több boltban, szolgáltatónál, benzinkúton látom kirakva jól látható helyre a szokványos hazai igényességgel készített feliratot, mely szerint: Az árak magyar forintban* értendőek és tartalmazzák az áfát! *Helyenként „forintba”, de ki nem unja már halálosan a…..
bircaman maxval 2012.04.07 21:30:26
@szempontpuska:

Vagy van spanyol billentyűzetkiosztásod telepítve vagy pedig keresel a neten egy fordított felkiáltójelet és Schmitt Pál módszerét alkalmazod.
Idén se fogadta el a meleg méltóság menetének bejelentését a rendőrség. Úgy látszik a rendőrség ezt a játékot a Fidesz kormány alatt  minden évben eljátssza. Betiltják majd társadalmi nyomásra engedélyezik a menetet. Pedig a közlekedés aránytalan akadályozása…..
bircaman maxval 2012.04.07 09:29:18
@Mózsi bá:

Én igyekszem a zavaró dolgokat ignorálni inkább.
bircaman maxval 2012.04.07 10:44:07
@tomwar:

Nincs ebben furcsa. Komolyan senki sem állíthatja, hogy egy genetikai zavar gyógyítható lehetne. Ez kb. olyan, mint azt állítani, hogy a szőke haj gyógyítható. Nem, maximum be lehet festeni, s nem látszik. A homoszexualitást gyógyítók (pl. az ex-gay szervezetek) sem magát a hajlamot változtatják meg, hanem pszichológiai eszközökkel elfeledtetik a hajlam kiélésének vágyát.
bircaman maxval 2012.04.07 13:18:53
@tomwar:

Én szeretem az igazságot. Csak akkor szoktam hazudni, ha nincs más megoldás.
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Röviden szeretném leírni önöknek helyzetemet. Egy kisebb boltban vagyok eladó, papíron 8, gyakorlatilag 13-14 órában naponta, Mindezért nevetségesen keveset fizet munkáltatóm,  85-90 ezer forint körül viszek haza. Arról nem is beszélve, hogy…..
bircaman maxval 2012.04.03 21:00:13
@Almandin:

Ezek a problémák egyre inkább csökkennek, mivel a gadagság növekszik.
bircaman maxval 2012.04.04 08:01:16
@Almandin:

Az átlagszint növekszik, ez a lényeg. Pl. Indiában 40 éve még a lakosság 60 %-a élt mélyszegénységben, s 30 % meg szegénységben. Ma, a mélyszegénység 25 %-ra csökkent, a szegények aránya meg lett 50 %.

A fejlődés csakis fokozatos lehet. Valószínűleg csak a XXI. sz. végére fog teljesen megszűnni a mélyszegénység az egész bolygón.

Amit a rétegződésről írsz, az igaz, de itt most a nyomorról beszélünk.
bircaman maxval 2012.04.04 20:52:23
@Almandin:

Az emberi kapzsiság pozitív dolog, ez vitte ki az ősembert a barlangból.
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
bircaman maxval 2012.04.04 15:04:20
@TrueY:

Nagyon sok magyar azt hiszi, hogy a hasonulás nehéz. Nem értem. Mi benne a nehéz?

A albán, az ír indoeurópai nyelv. A baszk nem az.

Főbb nem-indoeurópai európai nyelvek: magyar, finn, török, baszk, észt, tatár, udmurt, komi, grúz, azeri. Plusz még tucatnyi kisebb.
bircaman maxval 2012.04.04 15:07:28
@TrueY:

Vagy jó példa: a magyarok nem tudnak különbséget tenni a veláris h (iHlet) és a glottális h (Hónap) között, bár egyes szavakban ejtik, de mégis egynek érzik, ugyannak a hangnak 2 változatának. Ez pl. egy szlovák számára érthetetlen, neki a két h teljesen más.
bircaman maxval 2012.04.04 20:03:17
@Devourius:

Lényeg: egyetlen fonémaként érzékeli, nem két külön fonémaként. A magyarban a h az egy darab fonéma, szlovákban, csehben meg kettő.

A kínai ember is meghallja a különbséget az "r" és az "l" között, de egyetlen fonéma változataiként fogja fel.