Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nicker

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 24 ugye az a sorozat, aminek a trademarkja a real-time (vagy annak eladott) történetmesélés, meg a reklámszünetek előtt és után megjelenő futóóra, a jellegzetes hangeffektusokkal. Jó, korábban Kiefer Sutherland nélkül el sem lehetett képzelni a szériát, ő volt a legismertebb eleme a 24-nek, meg is…..
Az amerikai Fox nagyon sokat várt a Halálos fegyver sorozatos adaptációjától, nem véletlenül tették be legerősebb programjuk, az Empire mögé. Szereztek a főszerepekre két közepesen ismert tévés nevet (Mel Gibson szerepére Clayne Crawford, Danny Glover örökébe Damon Wayans…..
Nicker 2016.10.03 23:44:24
@Eldoron: Ettől függetlenül a felvetés jogos. Mrs. Murtaugh minimum ügyésznek néz ki, szóval van miből fenntartani egy olyan házat. Talán pont azért lett az asszony ilyen magas beosztású, hogy meg tudják magyarázni a házat, ami a filmekben is szerepel.
Afelől már rég meggyőződhettünk, hogy a televízió napjainkban inkább ad otthont a minőségi élmények számára, mintsem a mozi. Ez nem jelenti azt, hogy ne csúsznának be minőségi filmek vagy minősíthetetlen sorozatok, inkább azt, hogyha valakinek kevesebb a büdzséje, de inkább szeretne kreatív lenni és…..
A Fox bejelentette, hogy megvan az új 24-évad főszereplője Corey Hawkins, a Straight Outta Compton című mozifilm és a The Walking Dead színésze képében. Hawkins a 24: Legacy című új évadban Eric Carter háborús veteránt alakítja majd, aki Kiefer Sutherland ikonikus Jack Bauerje után menti meg majd a…..
..
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
Filmsztárokat, nagynevű, netán még tehetséggel is bíró színészeket sokan tudunk sorolni hosszan, tipikus fordulatok, jellemző filmes klisék is akadnak szép számmal, csakúgy mint emlékezetes járművek, épületek, vagy helyszínek. Én azonban, mint kertész, a filmekben is árgus…..
Nicker 2013.01.29 16:50:39
Nem is fűzök hozzá hosszú előszót, folytassuk ott, ahol legutóbb abbahagytuk: „Your thoughts?” „A gondolataid?” Mármint „mire gondolsz?” Érdekes, ez pár sorral feljebb sikerült még, aztán itt nem. „What drove him to be that way?” „Mi hajtotta, hogy ilyen…..
Nicker 2012.07.31 12:30:43
@cirape: Azt hiszem, az Ulpius híre már így is nagyon veszett szakmai körökben. Tegyük hozzá, hogy "botránykönyv" (muhaha), hogy a fordító rettentő mód elcseszte és utána borzalmas interjút adott. Ezek a tényezők együtt kritikus tömeget alkottak, és az elegy berobbant.
A szakmabeliek szerintem évek óta fújják csendesen, hogy nagyobb léptékű a probléma, de nem történik semmi évek óta. Csak az ilyen esetek kapcsán van esélye, hogy egyáltalán szóba kerüljön, hogy létezik ilyen gond.
Szerintem ami ezzel a szöveggel történt a neten az egyedi és kirívó, nem fog sűrűn előfordulni, viszont koncentráltan tartalmazza gyakorlatilag az összes problémát a könyvkiadás kapcsán.
Én nem tudom, lehet, hogy keserű ember vagyok, de miközben az alábbi poszthoz végeztem kutatásokat, igen jókat kacagtam. Mindenesetre szépen gyarapszik a sorozat. Nem pofáznék többet, szép hosszú gyűjtemény következik. - Persze. - A srác Kate-hez fordul, átöleli, és hosszan,…..
Nicker 2012.07.30 18:48:52
@na__most__akkor: ez egy nagyon úrias hozzáállás, hozzászólásokon nem illik ilyesmit számon kérni (józan kereteken belül, pl. amíg az olvashatóság/értelmezhetőség határain belül van).
Ráadásul, bár ez a nagyvilág számára hihetetlenül hangozhat, egyeseknek nem opció az ékezetes karakter a munkájukból, vagy tartózkodási helyükből stb. kifolyólag.
Ilyesmin pont nem kéne rugózni, szerintem.
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
IDDQD Videók az E3-ról 2012.06.05 08:27:00
Ma kezdődik az E3 (valójában persze már vasárnap este elkezdődött a pre-show sajtótájékoztatókkal), jöjjön hát néhány videó a teljesség igénye nélkül, amivel kicsit hangulatba ringathatjuk magunkat. Először is a Castlevania: Lords of Shadow 2 trailere, aminek mondanivalója…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a várva várt és már vagy négy éve folyamatosan ígérgetett 24 mozifilmből idén sem lesz semmi, hogy harapná ki a gigáját a felelősöknek egy kósza CTU-ügynök. A tervek szerint március végén kezdték volna el a melót, Kiefer Sutherland pedig áprilistól…..
Félrefordítások Eperszőke? 2011.07.03 17:51:00
Ez az eperszőke két beküldőnknek is feltűnt, de nekem leginkább a véleményes hétvégébe fér bele. Anna előtt q-rious-tól kaptuk:Lehet, hogy csak véleményes, mert a google 3000 fölötti találatot ad az eperszőkére, de igazából ez csak mostanában, az angoltudás javulásával…..
Nicker 2011.07.03 18:01:33
en.wikipedia.org/wiki/Blond#strawberry_blond

Szimplán hanyagság, vagy nagyon Trendddyyy akart lenni a cikkíró. A szalmaszőke v. vörösesszőke a jó megfejtés, az eperszőke kicsit görcsös próbálkozásnak hat magyarul. Szvsz.
Nem szívesen ugyan, de a fair play szellemének megfelelően közzétesszük mostan azt a videóüzenetet, amiben Puzsér Róbert válaszol az internetnek, így globál, mindenki megkapja a magáéért, még a c:c is bőven. NemFilmszakértő Róbert volt a főszereplője annak a Mokka-szegmensnek,…..
comment:com Hírek kávé mellé 2011.02.18 09:30:00
Aaron Ashmore (Smallville) a Warehouse13 stábjához csatlakozott. A szerdai Idol agyonvert mindenkit, amit legjobban a Survivor szívott meg: a reality történetének legrosszabb nézettségű, (tartalmilag viszont zseniális) nyitórészét produkálta (lesz kritika). A Spartacus…..
Harry Houdini és Sir Arthur Conan Doyle a húszas években nagy haverok voltak, legalábbis ez derül ki a fiatalon elhunyt Houdini 1924-ben megjelent emlékirataiból. A barátságot továbbgondolva Steve Valentine és Paul Chart képregényt írt a két férfiről, akik egy nyomozó csaj…..
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
A múlt hét nyertese zati - pont ő, aki a legrövidebb ideig volt kint index címlapon. Írom mindezt azért, mert a kommentek között felmerült, hogy miért játékban lévő képekkel hirdetjük a a játékot, jogosulatlan előnyhöz juttatva azt a fotót amelyik kint szerepel.  Ezt az…..
A Holnapi Újság Del Medico Imre-rovata, avagy: olvasóink írták, mi közzétesszük. Legújabb szerző a talán indokolatlanul óvatos XY néven küldte el jövőképét arról, hogyan menekülnek meg újabb pénzeink a karvalytőzsde elől. Főméltóságú Selmeczi Gabriella Nemzeti…..
IDDQD Apokalipszis made in Hungary 2010.12.12 19:45:00
A VGA díjátáadó egyik nagy bejelentése a várakozásoknak megfelelően a Mass Effect 3 volt, egy földbedöngölő-porbaalázó, sajnos alig egy perces mozival, amit tekintsünk is meg:   Video Games | Mass Effect 3 | VGA 10: Exclusive Debut Trailer HDXBox 360 | Playstation 3 | Nintendo…..
Nicker 2010.12.14 15:40:29
@Stinger: Én azokat a "hozzá kapcsolódó" sci-fi regényeket olvastam, amik 10-20 éve jelentek meg, és ahonnan összefércelték a sztorit. Interaktív mozinak szórakoztató a Mass Effect, én is többször végigjátszottam, de azért kezeljük helyén a cuccot: kihívás az nincs benne, különösen a második rész megy már le kutyába az alkalmi játékosok felé nyitásnak köszönhetően.
Geekblog Tron: Örökség 2010.12.13 20:00:00
Amikor 1997-ben a Deep Blue néven anyakönyvezett, szilíciumalapú létforma elpicsázta Kaszparovot, talán a legoptimistább szkeptikusok is nyeltek egyet sunyiba. Pedig Sztaniszlav Stanisław Lem és Artur C. Clarke, meg még számos további jövőlátó már mikor megregélte, hogy az…..
Pedig még csak nem is szeretem a Stones-t annyira. Sírok rajta, komolyan. (Nincs apropója, csak úgy.) ..