Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoti

21 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Gépkocsi szerzési támogatást kérhet az a súlyos mozgássérült személy, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik! A gépkocsi szerzési támogatás egy maximum 300 000Ft nagyságú összeg, amit a mozgássérült saját maga számára gépjármüvásárlásra…..
stoti 2009.03.08 13:14:00
@Gutai Zsuzsa: Csak ha legalább 7pontos orvosi papírja van. Ezt a háziorvos állítja ki a sérültségi foknak megfelelően, a szakorvos véleménye alapján. Minden más tényt (messzi van a suli, segédeszközt használ) nem fognak figyelembe venni. Az önkormányzat irodájában adnak az igényléshez papírt és tájékoztatót.
stoti 2009.03.08 13:44:31
@Zolipapa: 7pontos papírt a háziorvos állít ki, a szakorvos véleménye alapján(ahol a szakorvos leírja mekkora a sérülés foka). Ha van friss szakorvosi vélemény, köteles a papírt kiállítani a háziorvos. De az önkormányzatnál is kötelesek lennének kártyát adni, mert a végleges papír azt jelenti nincs szükség felülvizsgálatra, ezért olyan régi, mint amikor azt kiállították. Le kell másolni a magyar közlönyből(minden könyvtárban megvan az aktuális) az ide vonatkozó jogszabályt, arra kötelesek kiállítani. Ha akkor se állítják ki a parkoló kártyát, akkor kérni kell egy igazolást, hogy a benyújtott papírok alapján ezt nem hajlandók megcsinálni, és jogi úton kell behajtani. De nem értem ezt az egészet, mert nekem 10éve van és ha újítás volt, vagy újat kaptam akkor mindig a legutolsó erre jogosító papírt kellett bemutatni. Egy önkormányzati dolgozó pedig nem mondhat ilyet, hogy régire nem tudja kiállítani, mert a törvény nem szabályozza ezeknek a papíroknak a kiállítási dátumát.
stoti 2009.03.08 13:56:28
@lavor3: Parkolókártyát igényelhet, mert az személyhez van kötve és bármelyik autóra ki lehet helyezni, ha a mozgáskorlátozott ott van. Súlyadóhoz az autónak saját tulajdonban kell lenni, és ha 2 autód van, akkor meg kell határozni melyik gépjárműre kéred a kedvezményt mert csak egyre jár!
vasuTTmodell MÁV 520-as ismét 2008.12.30 19:58:00
MéreTTársunk, JJózsi megosztotta velünk tapasztalatait, észrevételeit az MMS által kiadott 520-as gőzösről. Sőt ő maga tovább is alakította a mozdonyt, hogy még élethűbb gépe legyen. Idézek tőle pár gondolatot:"A füstszekrény ajtaja rögtön leesett és az egyik ajtócsap…..
Itt nemsokára letölthető lesz, ezen oldal egyszerűen és gyorsan telepíthető stílusa.Más sablontémák a  http://blogsablon.blog.hu..
stoti 2008.03.21 23:25:42
Végre pozitív naivügyfél, és nem is akármilyen, hanem proaktív! Respekt herodesnek a leveléért, amit fogyasztóvédelemnek írt, amiért alulírott Agip-kúton sehol nem volt feltűntetve a boltban kapható terméke ára - nyilván minden 100-200 forinttal drágább is volt, mint máshol:…..
Peti lelakatolta kis biciklijét, míg az állatkertbe ment csavarogni. Nem is Magyarországon élnénk, ha ez nemtörténik meg. Ez már olyan szomorú, hogy csak röhögni tudok rajta. De egyébként ki a francnak kell egy szaros Tacskóbringa elsőkereke, amit már 15-éve nem is gyártanak. Ja,…..
stoti 2008.01.15 22:30:10
A Sten sali recept, kis feleségem (Stein Éva) találmánya. Tulajdonképpen egy egyszerű franciasalátarecept, de csak olyan alapanyagok vannak benne amit a gyerekek szeretnek. Így lett a család kedvence, ez az egyszerű kis recept. :-)    Hozzávalók: 60 dkg…..
Geekblog ComiXtúra: ÉLNI 2007.11.27 15:51:00
A hazai képregénykultúra fejlődését tekintve mindenképpen örvendetes, hogy rövid időn belül már egy újabb idehaza megjelenő seinen mangáról írhatok. (És ezzel még nincs is vége!) A Mangafan, hazánk elsőszámú mangakiadója három sikeres shounen sorozat beindítása után,…..
A rokkant emberek problémamegoldó oldalán pillanatnyilag nincs elérhető bejegyzés, de tekintse meg testvéroldalunkat ahol hasznos információt kaphat a (fogyatékossági támogatás, kerekesszék, aktívszék, tolókocsi, járókeret, különböző segédeszközök,…..
Egyik legnépszerűbb és legismertebb hidegtálrecept. Gondolom senkinek nem kell bemutatni.     Hozzávalók:  30 dkg főtt sárgarépa  10 dkg főtt fehérrépa  20 dkg főtt burgonya  20 dkg főtt zöldborsó  20 dkg alma  20 dkg ecetes…..
    Sokat törtem a fejem, hogyan is fogom leírni ezt a bejegyzést, aztán találtam egy papírt ami remekül megvan fogalmazva és érthető. Azért kiegészíteném egy két infóval, amivel mem árt ha tisztában vagyunk.- A lakás akadálymentesítési támogatás…..
Szeretem az ehez hasonló kis szendvicsrevaló ételeket. TV-nézés közben nagyon jó ropogtatni egy pirítóson. Hozzávalók 2 –3 szelet kenyérhez:  4 tojás  1 lilahagyma  4 ek. majonéz  kb. 4 ek. joghurt  só, frissen őrölt bors, kakukkfű, curry A…..
Egy nagyon érdekes jelenet Károlytól az F1 Challenge 2007-ből :)Saját videóm jól áll, ma délután igyekszem összevágni és holnap a szinkront elintézni, szóval legkésőbb pénteken fenn lesz :)Update: Asszem ez nem fog 1 videóba beleférni, úgyhogy rögtön két részt csinálok.Nem…..
Végre itt van jó minőségben: Megint egy kitűnő példa arra, hogy 10 perc teszteléssel ki lehetett volna küszöbölni azokat a hibákat, amelyek tönkretették az egész játékot Háttérinfók Soundtrack: Herbie főcímdala UI: Ember nem is gondolná, milyen nehéz kimondani…..
    Hozzávalók:  1 dl tej 2,8 %-os  5 dkg trapista sajt  1 dkg búzaliszt  1 dkg margarin  ízlés szerint szerecsendió, só, bors A margarint felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és egy-két percig kevergetve habzásig hevítjük. Ezután…..
Ingyen receptek Hagymaleves 2007.11.17 21:23:00
Egyik kedvenc leveském. Nemcsak azért mert nagyon szeretem a hagymát, hanem egy kitűnő zöldségleves is.     Hozzávalók:  30 dkg vöröshagyma  4 dkg margarin  4 dkg parmezán sajt  3 dl húsleves  1 dl tejszín  2 db…..
12 darab süti jön ki belőle. De egy férfiasabb adagolásnál jó az 8-nak is.     Hozzávalók:  9 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 14 dkg finomliszt  3 tk. sütőpor  1/2 tk. fahéj  2 ek. natúr kakaópor (Holland vagy Svájci a  legjobb)  10…..
Receptblog Saláta tálak 2007.11.03 02:32:00
Finom, olcsó, nemcsak köret mellé, magában is fogyasztható saláták gyüjteménye. A receptek letölthetők innét (vegasalátareceptek.zip). A kicsomagoláshoz winzip vagy winrar szükséges!Vigyázat! Nagyon fincsi!..
Ingyen receptek Túróskeenőke 2007.11.07 22:47:00
Egy egyszerű kőrözöttféleség recept. Olcsó, és gyorsan elkészíthető étel.     Hozzávalók:  25 dkg túró  fél pohár tejföl  1 közepes lilahagyma  csemege uborka  só, pici őrölt bors, cayenne bors A hagymát és az ubikat apróra…..
Ingyen receptek Gombás bruschetta 2007.11.06 03:27:00
A pirítósra mindenféle párolt vagy friss zöldséget halmozunk, jelen esetben gombát, gazdagon fűszerezve. A variációknak csak a képzelet szab határt, ezt a keveréket pár perc alatt el lehet készíteni.    Hozzávalók 2 –3 szelet kenyérhez:  25 dkg gomba…..
    Hozzávalók :  30 dkg fejeskáposzta  30 dkg sárgarépa  25 dkg kígyóuborka  20 dkg retek  15 dkg párizsi  4 dl joghurt  3 teáskanál cukor  2 gerezd fokhagyma  mustár  só A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd…..
Egyszerű alacsony kalóriatartalmú, igen finom ízű saláta.     Hozzávalók:  40 dkg apró gomba,  2 evőkanál tormakrém,  3-4 evőkanál joghurt,  1 evőkanál finomra vágott friss menta,  só, bors,  Díszítéshez:mentaágacska A gombát…..