Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Vadember-

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sötét felhők gyülekeznek mostanában Norvégia felett. Míg itthon a civil szervezetek Norvég Alapból történő finanszírozása miatt mérgesedett el a viszony a két ország között, addig más nemzetekkel a lazac miatt kerültek hadba. Vagyis inkább a lazac lett a casus belli. Augusztus…..
-Vadember- 2014.09.10 18:20:57
@Toma001:

Viszlát, és kösz a halakat?
Dinamó Műhely Az utolsó roham 2014.06.20 16:49:46
Minden újságolvasó ember tudja, hogy a kormányzat egyik szerve, az ún. KEHI vizsgálatot indított azok ellen a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) ellen, amelyeket a norvég állam támogat anyagilag, illetve az ellen a magyarországi alapítvány (az Ökotárs) ellen, amely a pályázati…..
-Vadember- 2014.06.23 11:35:53
@manager2008:
Azért szerintem nem kéne egy lapon említeni egy szerencsétlen eset miatt egy jelentős eredményeket elérő nemzetközi szervezetet olyan magyarországi alapítványokkal, amelyek eleve abból a célból jöttek létre, vagy alakultak át, hogy talicskázzák a pénzt kifelé. Az eset ráadásul Hollandiában történt, ahol a 40 különféle devizában beérkező adományok árfolyamváltozásaiból keletkező veszteséget igyekeztek csökkenteni, és valaki rossz döntést hozott.
-Vadember- 2014.06.23 11:39:07
@-Vadember-:

Első mondatom első fele helyesen:

Azért szerintem nem kéne egy lapon említeni egy szerencsétlen eset miatt egy nemzetközi szervezetet ( amely jelentős eredményeket ér el egyébként a saját területén ) olyan magyarországi alapítványokkal, amelyek eleve abból a célból jöttek létre, vagy alakultak át, hogy talicskázzák a pénzt kifelé....
 Szeptemberben három hetet vitorláztam a Solenten és a Csatornán. Igazi kihívás volt, mert ez azért nem az Adria, hanem a világ egyik legforgalmasabb és legáramlásosabb tengeri útvonala Jayson szerint, aki a skipperünk volt. Egyből megkedveltem ezt az életművész tengeri…..
Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akiknek a világ a munkahely, ágy, céges bulik szintjére korlátozódik, akkor ne olvass tovább. Mindenki másnak...   Greg Ray cikke alapján, szabad fordításban:  / ajánlott zene a cikkhez / A csend volt az, amely…..
Tanya a tengeren Skipper 2013.07.26 19:54:33
     Rég nem írtam bejegyzést, aminek a függőben lévő dolgaim voltak az okai. Tegnap végre átvehettem a Day Skipper Certificate-t! Fizikailag! Erre muszáj lesz majd valamikor inni egy korsó Nelson's Blood nevezetű grogot. Nem is akárki nyújtotta át, de ez maradjon…..
Ennyire egyszerű! A mélyszegénységben élők egyenek rovarokat! Ezzel a remek javaslattal rukkolt elő az ENSZ egy héttel ezelőtt az éhezés megoldására. Az ehető rovarok ugyanis sok fehérjét és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul rengeteg van belőlük. Mért is nem jutott ez…..
Az alkalomra pedig a Corrigan Fest quebeci/breton kalóz punk együttes húzza el a tyrannoszok nótáját a blogomon:) ..
Tanya a tengeren Hajókérdés 2013.04.29 20:04:33
"Vannak azok, akiket egy óceán választ el egymástól, és vannak olyanok, akiket az óceán köt össze" s.k.      Mindenképpen vitorlás - szerintem ez elég egyértelmű. Valamikor réges régen nyűgözött le egy BBC tévéfilm sorozaton keresztül a tengeri mesterség,…..
Tanya a tengeren zöldségek 2013.04.06 11:39:19
Üdv a fedélzeten! Ahogy ígértem, folytatom az ehető tengeri növények közti csemegézést. Belecsapva a közepébe, mivel rengeteg növény van ami ehető, és képtelenség mindet felsorolni. Inkább kiválasztanék néhányat a kevésbé közismertek közül. Egyébként nagyon "kedvező"…..
 Nos, nem vagyok vegán, de még csak vegetáriánus sem, viszont kifejezetten szeretem az ilyen ételeket, illetve a "seafood"-ot azaz a tengeri kosztot. Mégis megpróbálok összeszedni jónéhány olyan fogyasztható herkentyűt, amely növényi,  hátha valakit pont a muszályból…..
Tanya a tengeren fazonigazítás 2013.03.29 15:33:49
 Szükségesnek látom pontosítani a "seasteading" kifejezést. Ugyanis különféle keresőkbe beírva ezt a szót, találatként többnyire olyan képeket és cikkeket talál az ember, amin alul olajfúrótorony, felül pedig valamilyen helikopterleszállóval felszerelt burzsujtelepre…..
  Nos ez a csúnya kifejezés a homesteading egyik változata, aminek a magyar megfelelője nagyjából az ökológiai szempontból fenntartható önellátó gazdálkodás. A különbség annyi, hogy ezt a szenvedélyt az ember egy fixen egy helyen álló tanya helyett az óceánon űzi egy…..
Az évszázad végére minden bizonnyal a tengerbe vész egy teljes kultúra, több ezer ember otthona, az egyedálló szépségű Kuna Yala szigetcsoport. Az őslakosok kitelepítését 2012 nyarán kezdték meg. Miután elolvastam az NBC riportját az volt az érzésem, érdemes lenne…..
2007, június 3. vasárnap.Nem sokat muzsikáltam a hajón. Fõ ok, hogy J. nagyon beteg lett, három nap ápolási szabadságot vettem ki és ma is pihenünk, délután leviszem a városligeti egészségnapra sétálni kicsit. Kis idõket voltam kint, megszereltem a vizet a napboylerhoz, kollektor…..