Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izlandi válság

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A tiltakozások és a civil szervezetek érdekképviselete hatására az új kormány úgy határozott, hogy az izlandi állampolgárokat is be kell vonni egy új alkotmány létrehozásába, és 2009 . november 4-én megkezdte az ezzel kapcsolatos jogszabály tárgyalását. Ezzel…..
 A pénzügyi válság súlyos hatással volt az izlandi gazdaságra. A korona zuhant, a devizában zajló üzleti tranzakciókat hetekig fel kellett függeszteni, csak a gyógyszerekre, élelmiszerekre és olajra adott a kormány keretet, ami drasztikus hatással járt az importtal foglalkozó…..
2008 októberében megkezdődtek a tüntetések szerte az országban, a kormányzat lemondását és új választások kiírását követelve. Egy tiltakozó csoport úgy döntött, hogy minden szombaton tüntetést szervez, amíg a kormány le nem mond. 2009 januárjára a tüntetések zavargásba…..
Izlandon a pénzügyi válság 2008. őszén csúcsosodott ki három bank csődhelyzete kapcsán...
Sokan nevezték az izlandi eseményeket forradalomnak, a válságkezelés paradigmaváltásának, sokan tartják az országot példának arra, hogy a népakarat szembeszállt a pénzügyi világ hatalmasságaival, és új történelmet írt. Biztos, hogy Izland története hazánk és sok más…..