Regisztráció Blogot indítok
Adatok
octy

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
octy 2020.09.11 12:51:55
@munkanélküli informatikus: idióta informatikusokról írsze ezzel a névvel?

Amúgy a jelszó szabályokat nem az informatikusok hanem az infó biztonsági vezetők találják ki.
A házat sem a kőműves tervezi meg.
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
octy 2020.07.28 08:49:30
@ZON: Én meg azon töprengek vajon mit kellett cserélni még a buszon? 1970-ben szűnt meg a járat. Az 1970-ben bemutatott Skoda 100-on minden 500 km után zsírozni kellett a futómű bizonyos pontjait. Akkoriban az olajcsere is 5000 km után volt esedékes. Vajon milyen pótalkatrészeket vitt magával a busz?
wagmg A Delta főcímzenéje 2020.07.25 09:42:13
Elég negatív voltam mostanában, itt az ideje, hogy valami pozitív dologról is szó essen. Még a végén azt hiszik rólam, hogy valami negatív alak vagyok, megkeseredett, házsártos, mittudomén... Szóval egy ajánló. Amikor még nagyon fiatal voltam ment a tévében egy sorozat, amit úgy hívtak, hogy…..
octy 2020.07.27 12:08:18
@arthurthedent: No igen. Mit kaptunk? Elmebeteg politikusokat és az őket megválasztó tapló, főd' buta embereket... Leszálló ágban vagyunk. Erősen.
Jimmy Perry és David Croft író és rendező szerzőpáros nevéhez több nagysikerű angol sitcom megalkotása fűződik, amelyek közül Magyarországon kissé furcsa módon a saját hazájában kevésbé sikeres Csengetett, Mylord? vált eszméletlen népszerűvé, olyannyira, hogy manapság már hatalmas kultstátusszal…..
octy 2020.05.13 16:17:10
@Time Goes By: Nagyon jól tudtam hogy mi a rendszerváltás lényege és azt is, mi volt az amiben előtte éltem. De akkor sem ezért szeretem ezt a sorozatot és szerintem mások sem.
A BS&TH filmeket idiótaságnak nevezni: hát ezzel megbántottál, pedig nagyon jó véleménnyel voltam rólad mikor elolvastam az írásodat.
Így viszont úgy látom, nem nagyon bírod az ellenvéleményt vagy kritikát és a másik hozzászólóval való vitában vastagon benne vagy te is mert nem tudtad rendesen lereagálni, hanem egyből támadásnak vetted.

Ez itt egy 'ügyfélszolgálat', csak szólok. Azáltal, hogy lehet kommentelni. Nem mindenki képes arra hogy kezelje az emberek panaszát, eltérő véleményét és úgy reagálja le hogy ne fajuljon el negatív irányba. Te sem úgy reagáltad le és most esetemben szintén nem.

Sebaj, én tudom, hogy azok a filmek nem idiótaságok, akinek nem tetszik, ne nézze. Én pontosan tudom hogy miért szeretem azokat a filmeket és nem azért, mert idióta vagyok hanem mert adott egyfajta élményt. Amire valaki vagy vevő, vagy nem. Csak úgy mint a Mylord sorozat.

Javasolnék 1 hét munkát egy szolgáltató ügyfélszolgálatán mint tréning.
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
octy 2020.04.23 14:37:52
@a fekete krindusz: A "randőrség" tudomást szerez egy csalásról tök hivatalos formában, mert feljelentés született. Le se lehet tagadni, De leszarja. Ez nálunk a rend, meg az őrzése.
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
octy 2020.04.22 10:41:55
@FDToth: Egyik szolgáltatóhoz sem mentél be (nem kis partner üzletekbe mert ott nincs kompetens ember)?
Ha az ügyintézővel nem boldogulsz, akkor az üzletvezetővel kell pár keresetlen szót váltani.
Lehet, hogy nem jó a rendszer, de inkább arról van szó, hogy folyamatosan rugdosnak ki ügyintézőket mert nem teljesítik a teljesíthetetlen kvótákat. Akkor is repül ha 15 éve ott van és kisujjából kiráz mindent. Az új embereknek meg fogalmuk nincs semmiről, nem tudják ki kivel van és mit kell tenni. A kvótát teljesíteni tudók egy része meg sokszor csak a kvótára figyel, ezért nem is foglalkoznak semmi mással. Kisujjukat nem mozdítanák meg hogy rendben legyenek a dolgok a nekik pénzt nem hozó ügyfelekkel.

Ettől hatványozottan rosszabb a helyzet a parneri üzletekben, ott tényleg nagyon sok a tudatlan ember és még gyorsabban cserélődnek.
Amióta mindenki, aki teheti otthonról dolgozik, tanul, oktat, számos jó kezdeményezés született azok segítésére, akik a komfortzónájukon kívül rekedtek. Ilyen volt többek között egy facebook-csoport is, amely a tanárok, diákok és szülők segítésére jött létre, és napok alatt hatvanezer fölé nőtt a…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
  Igazából én vagyok az idióta barom. Nem is értem, mit vártam egy radikális feminista cikkétől. Sophie Lewis "A koronavírus-krízis azt mutatja, hogy ideje eltörölni a családot" című írása az Open Democracy oldalán jelent meg pár nappal ezelőtt.   A szerző a járványra adott első számú reakciót,…..
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
octy 2020.04.06 11:27:32
@gigabursch: a sokféle adat azért jó, mert sokféle különálló, nem frissülő, egymással kapcsolatban nem lévő adatbázisban vannak, a teljes káosz és a tízszeres bürökrácia elősegítése érdekében.
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
octy 2020.04.02 10:56:59
@fda: Igazad van, ez tényleg agyrém: ha gyerek használja akkor biztos ő törte el... Meg user error... Ezért tartunk itt mert még élvezzük is hogy sz.patnak minket a selejtet gyártók.

Persze sokan nem vigyáznak a dolgaikra, de azért van vaj a gyártók füle mögött rendesen. Évtizedes szervizes tapasztalattal azért ezzel tisztában vagyok mindkét oldal viselt dolgaival.

Igenis sokszor hitvány anyagból készülnek cuccok. Ezért lesz ma 2 év után csapágyas bármilyen gyártmányú mosógép.
Nem feltétlenül az a gond hogy élettartamra tervezik, hanem az, hogy egyszerűen a legolcsóbb alkatrészekből gyártják. Persze előfordulhat olyan is, pl. autóipari beszállítóknál, hogy az autógyár közli, az adott alkatrészért X összeget hajlandó fizetni. Attól veszi, aki ennyiért legyártja. Olyankor a minőség tükrözni fogja a ráfordított összeget. A gyárnak bemutatott mintadarab persze még akár tudhatja is a specifikációkat, de a széria biztosan nem fogja tudni mert akkor veszteséges lenne a gyártás.

De már 20 évvel ezelőtt is előfordult, hogy rossz tervezés és/vagy pocsék anyagminőség miatt szívtak a vásárlók. Azóta ez csak romlott.
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
octy 2020.04.01 10:06:16
@Szornyeteglajos: most meg gumicsontvázat lehet kapni. 200 Ft-ossal működő automatából. A gyerek egyik kedvenc játéka, tegnap volt nagy ordítás mert addíg húzogatta a csontváz lábát míg elszakadt...
Már 4 ilyen gumivacak van neki...
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
octy 2020.04.01 09:55:20
@aptijankót kedvelő Kompínó: azért meglehetősen nagy mélyrepülésbe kezdtek ezek a gyártók az elmúlt évtizedekben. A Miele is...

Sok márkát felvásároltak a kínaiak, a többiek meg egymást. Gyártás kihelyezve Törökországba (Bosch), stb.

Mosógépet néztem, felültöltőset. Mindegy milyen márkáról van szó, mindről olvastam, hogy a garancia lejárta után pár nappal csapágyas lett. Kb. 2 év után. Ez egy gazdasági totálkár a mai gépeknél mert az üstház nem szétszerelhető, szét kell vágni és csapágycsere után műanyaghegesztővel összehegeszteni. Ezt nem sokan szeretik bevállallni a szerelők közül.

A komplett üstház+üst meg 40-50e Ft, az majdnem egy új gép ára.
octy 2020.04.01 09:56:32
@Eugene Horse: nálunk is a közel SPAR-ban meglehetősen bunkók az eladó. Felvágottat még a Coop-ban is profibban csomagolnak pedig őket nagyon nem szeretem.
octy 2020.04.01 10:00:30
@aptijankót kedvelő Kompínó: olcsó Aldis tablettát használtunk. Az IKEA-s vastag, 3 dl-es (kocsmai klasszikus) pohár tiszta karc lett pár hónap alatt.
A gép meg folyamatosan büdös volt, akár mit csináltam vele.

Váltottunk SOMAT-ra és a bűz 2-3 mosogatás után megszűnt.
A poharakból szereztünk be újabbakat, több hónapja mosogatjuk gépben és semmi karc. Ott vannak a karcosak is a szekrényben, minden mosogatás után össze tudom hasonlítani mikor kipakolom az elmosott poharakat a helyükre. Az újabb poharak még mindig átlátszóak.
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
octy 2020.03.31 14:09:21
@Szubrina: neked nem tanították meg, hogy akkor ugrunk le a kuplungról, ha előtte a kis kezünkkel meggyőződtünk arról, hogy üresben van a váltó?
Ez alap mozdulat a tanfolyamon aminek rutinná kell válnia.
Az egyesületünk (Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület) hivatása a fogyasztóvédelem, ezen belül a tesztelés. Amikor vásárolni járunk, mintha a munkahelyünkre járnánk be. Az elmúlt hetekben minimalizáltuk a vásárlásokat, nem csak egyesületi szinten, hanem magánemberként is. De azért lenne pár…..
Készül a jelenlegi KRESZ módosítása. Az erről szóló szakmai egyeztetésre pedig a Járókelő is meghívást kapott, mert a döntéshozók végre úgy érezték: az autóval és biciklivel közlekedők csoportja mellett ideje meghallgatni a járókelők szempontjait is. Az egyeztetésen Sebők Máté humánökológus…..
octy 2020.03.19 13:56:55
@eßemfaßom meg áll: a helyiek nyilván rutinosan úgy csinálják ahogy kell, nekik ez már egy mindennapos össznépi játék. Én voltam ott az "idegen" akinek fogalma nem volt erről, hogy ez így megy ott.
Legközelebb már én is tudatosan közelítettem meg a zebrát, határozottan jelezve a mozgásommal is hogy át akarok menni.
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
Vajon a 4 vagy a 10 emeletes társasház az ideálisabb? Melyik a szerencsésebb választás?..
octy 2020.02.19 19:54:44
1-2 szempont még, ha már témánál vagyunk:

Tízemeletesből is van több fajta.
Egy sorba épített 4-5 lépcsőházas tömbök esetén előfordul, hogy minden szinten csak 3 lakás van. A lakásajtók a lépcsőházra nyílnak. Itt még mindenki ismerhet szinte mindenkit. Lehet, hogy a lépcsőházban is van ablak hiszen nem az épület közepén helyezkedik el a lépcsősor. Nem kell éjjel-nappal világítani a lépcsőházat ami közös költség szempontjából nem mindegy. Liftből is csak egy van, ez jó is meg rossz is. Jó mert kisebb költség, rossz mert ha egy elromlik, mind el van romolva.

A magában álló 10 emeletes tömb a legjobban elidegenítő. A lépcsőház ablaktalan, folyamatosan kell világítani. A lakások a tömb két oldalán 1-1 zárható folyosóról nyílnak. Ezek a folyosók nyílnak a lépcsőházra. Ez nagyobb biztonság és a szemétledobó és a liftek hangja sem hallatszik be. Liftek, mert itt általában két lift van.
Ez közös költségben többlet, bár az ilyen házakban szintenként 8 lakás van tehát jobban eloszlik. Viszont a sok ember sok zajjal, sok viselkedni nem tudó barommal és sokkal több, parkolóra vadászó autóssal. Itt nagyobb eséllyel jut egy évre egy lift rongálás, bejárati ajtó üveg törés, kaputelefon szétverés. Az ilyen házak elöl talán hamarabb tűnik el a dísztárcsa is az autóról, meg maga az autó is nagyobb eséllyel tűnhet el (tudom, amit vinni akarnak azt bárhonnan elviszik).
octy 2020.02.20 11:37:05
@Rolpent:
"Vidéken semminek semmi értéke nincs."

ezt majd gondold át, jó?
Mikor Debrecenben egy garzon 400-500e Ft/négyzetméter, akkor talán mégis csak van értéke.
Akár 10 emeletes panel, akár téglának hitt, konvektoros, kohósalakból épült 4 emeletes ócsakság.
Gábor állítja, hogy semmi különös, törvénybe ütköző tevékenysége nem volt a Youtube-on, nem is törték fel a fiókját, mi pedig természetesen ezt el is hisszük neki. A Youtube viszont képtelen erre. Ugyan azt sem tudják, vagy akarják bebizonyítani, hogy indokolt a felfüggesztés, mégsem állítják vissza…..
„Az új híd akár 35-50 ezer autóval is csökkenthetné a belvárosi hidak, és napi 6 ezer autóval a belső Üllői út forgalmát” – ezzel az érvvel igyekszik indokolni a kormány a Galvani-híd megépítésének tervét. Az eddigi tapasztalatok viszont ezt egyáltalán nem támasztják alá. A Galvani híd és a…..
octy 2020.01.24 10:27:51
Rühellem Budapestet. Kerülném ha tehetném. De nem mindig jön össze.

Amikor legutóbb a környékére kellett mennem, az M3-ról az M7-re kellett volna eljutni. Az M0 déli irányba járhatatlan volt, teljesen beállt. A Waze már az M3 felénél azt jelezte, hogy az M0-ra északi irányba hajtsak fel és majd a Megyeri hídon át északról érkezzünk a városba és az amúgy is nem túl hatékony, észak-dél irányban szeljük át Budát. Van némi tapasztalatom milyen a forgalo abból az irányból csak az Árpád hídig, így inkább nem tettem, bementem az Erzsébet híd felé, de 45 perc masszív dugóban állás után a Rákóczi úton, inkább kimentem a Waze ajánlására a körútra, ahol is már csak kisebb sz.pás volt a 4-6 villamos pályájának ezredik felújítása miatti sávlezárásos dugó és végül a Petőfi hídon át tudtam jutni a Duna túloldalára.
Mindez a nyár közepén, július 15-én, a szabadságolások közepén, délelőtt 10 órakor. Ilyet nem láttam még eddig pedig néhány dugót már végigszívtam hétfő reggel 8-10 között a körúton az M3-tól a Budafoki útig.

Amíg ez előfordul, sőt, mindennapos, addig milyen kitiltásról beszélünk? Nem mi voltunk az egyedüliek aznap akiknek csak az M7-re kellett volna átjutniuk, de minden értelmes lehetőség bezárodott előttünk a nagyszerű munkaszervezés miatt. Semmi dolgunk nem volt a fővárosban, messziről kerülném ha tehetném de nem tudtam megtenni. Az M0 egyébként is egy vicc ebben a formában, mert a legnagyobb forgalmat kellene elvnnie a városból és a legkisebb az áteresztő képessége. Egy része meg nem is létezik.