Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomfree

0 bejegyzést írt és 1314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Qubit.  2022. június 7. Sz. Bíró Zoltán KÍNAI ELEMZŐK SZERINT ELKERÜLHETETLEN OROSZORSZÁG VÉGÉRVÉNYES VERESÉGE UKRAJNÁBAN Kínai elemzők azt állítják, hogy Moszkva a nyilvánvaló vereség felé tart Ukrajnában, derül ki a csak előfizetők számára elérhető moszkvai republic.ru összeállításából, ami…..
tomfree 2022.06.12 09:55:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azt nem tudom megítélni, hogy mit tud a magyar hadseregről, de a háborúban részt vevő felekről egy eléggé szubjektív és egyoldalú ismerete van. Ez a 17 ezer szpecnazos meg egy google és wikipédia keresés lehetett csak. Nyilván mindkét hadviselő fél felhasználja a kommunikációt mint fegyvert, de vannak azért külső kutatóintézetek, Magyarországon is számos történész, katona, katonai szakértő kutatja a területet évtizedek óta hely- katonai- politikai- nyelvismerettel. Az ő hangjuk nem ér fel az orosz propagandához nyilván.
tomfree 2022.06.15 11:00:31
@tiltsál ki te gyökér: "Már bocs, mégis mit kéne csinálnom, odamenni, és megszámolni, hogy hány specnazos van? "
Mondjuk nem a gugliból meg a wikipédiából informálódni, ha léteznek megbízhatóbb katonapolitikai források is, akik erre specializálódtak.

Nyilván nagy szám az egész halmaz, de ebbe beleszámolják azt is, aki tegnap kezdte a tréninget meg azt is aki ténylegesen bevethető harcedzett kommandós.

Nem tudom mit láttál meg mit nem, meg mennyire értesz a magyar hadsereghez, ezt csak ismételni tudom.

Zajlik egy kommunikációs háború is, mindkét fél eltitkolja a saját és felnagyítja az ellenség veszteségeit, ezt ennek megfelelően kell kezelni. Sok oldal van mindkét fél felé szubjektíven.
tomfree 2022.06.16 11:10:30
@tiltsál ki te gyökér: "Aztán a legegyszerűbb megnézni egy wikipediát, hogy nagyjából mi a szám." - A wikipédia az szabad forrás ergo átszerkesztem most ha akarod 17 ezer szpecnazosra. Magyarul nem hiteles forrás. Vannak katonai kutatóintézetek, akik hivatalosan foglalkoznak ilyen kérdésekkel és készítenek mérvadó kutatásokat. Itthon a Stratégiai Kutatóintézet ilyen, katonák, történészek, egyetemi oktatók alkotják, oldaltól függetlenül. Nem azt mondtam, hogy a nagy részüket lekapcsolták, hanem hogy a hibás bevetés miatt jelentős veszteségeket szenvedtek, ami érdemi hatással van a háborús működésükre most. Amúgy van tengeri bevetésekre kiképzett szpecnaz is, ők nyilván egy városharcban nem sokkal jobbak, mint egy reguláris csapat. Akiket bedobtak például a Hosztomel reptér ellen ők arra voltak kiképezve és jelentős veszteségeket szenvedtek.

"Na, akkor idézz tőlem egy olyat, amikor egy orosz híradást vagy beszámolót idéztem, vagy az orosz adatokat hoztam volna fel..." - kérdőjellel felvetettél amerikai elfogott tábornokokat, ami orosz propagandában volt olvasható csak.

Azért az orosz propaganda elérhető elég sok forrásból: oroszhírek, kuruc stb (kapcsold be a m1-et a spöttlével meg a többi szakértővel) azt a szubkultúra szabadon eléri még, még ha a sputnik nem is elérhető már.
Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk. Szóval…..
/Politológus-történész elemzés egy esetleges orosz - ukrán háborúról/ A 2013 november 21-én kezdődő "Ukrán forradalom" mely Kijev főterén a Majdanon fegyveres összecsapásokat is hozott, végletesen megrontotta Ukrajna és Oroszország viszonyát. A konfliktus hármas következménnyel járt: egyrészt…..
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
tomfree 2021.11.21 09:27:17
@Nancsibacsi: 1. Nincs zavaró csevegés, telefonok, stb. - pont ez az, hogy simán hívnak mobilon bármikor legyen az szabadnapom, este, ebédszünet mert úgy is ott vagy a laptop mellett, ugorj már be a rendszerbe egy 5 percre.
2. Nincs furkálódás. Akivel nem dolgozom úgy itt hagyja a céget, hogy észre se veszem csak 1 év múlva. - ráér a sok semmirekellő és céges cseten zsibbasztanak amit munkaidőben ki se lehet kapcsolni fegyelmi nélkül. Anélkül hogy érdekelne nyomják rám a rohadt diétájukat, beteg a gyerek, hogy csalja a férjét meg ilyen számomra érdektelen dolgokat miközben engem meg elönt a munka.
3. Van nyugalom, lehetőség mélyebb problémákon gondolkozni. - a multi annyira kitapos, hogy sokszor mosdóra sincs időm menni munkaidőben, nem hogy filozófiai kérdésekről tűnődjek. Mindent mérnek, múltkor számon kérték miért nem küldtem ki mailt egy órán keresztül és mit csináltam akkor.
Kijev nem egy általánosan vágyott uticél annak ellenére, hogy vasúton és repülővel is relatíve könnyű és olcsó Budapestról megközelíteni. Legtöbbeknek keleti szomszédainkról kizárólag dohos szagú harmadik országbéli leharcolt életkörülmények, civilázalatlan barbárság és a török resortokban hangosan…..
Tészta, kávé, heves gesztikuláció, La Famiglia – az olaszokról is számos előítélet él az emberekben. Most 10 olyat szedtünk össze Nadia segítségével, melyek jórészt igazak...
tomfree 2021.04.22 18:52:10
@almaza: részvétem. Imádom őket, de a munkában rettenetesek.
Bizonyos kor felett az online társkeresés (mellesleg bármilyen társkeresés) már nem olyan egyszerű dolog: eleve az életkor feltüntetése 40 felett riasztóan hat a fiatalokra és kevesebb is azoknak a hölgyeknek a száma, akik egyáltalán szóba jöhetnek a középkorú férfiak számára.  Ma, naplóm legelső…..
tomfree 2020.11.25 11:16:56
@Heptihopter: "pont ellenkezőleg szokott megtörténni, hogy képen valaki nem túl attraktív, de élőben meg 2 ponttal jobban néz ki, ez kb gyakoribb" - velem inkább az ellenkezője fordult elő, hiszen mindenki a legjobb képét teszi fel, de tényleg volt olyan, hogy a képnél sokkal szebb lány jelent meg. A személyiség, humora, stílusa felülírja ha mondjuk nem cicavirág a lány, szóval tényleg csalóka kép alapján megítélni valakit.
tomfree 2020.11.25 11:53:07
@Heptihopter: Persze, teljesen zsákbamacska az egész, amire számítottam a kép alapján, na olyan sose volt még, vagy rosszabb, vagy jobb lett élőben és nem csak a külsőre gondolok. Én azért pár levelet szoktam váltani, azért abból átjön pár dolog (helyesírás, stílus, intelligencia). Azt adom, amit írtál is, hogy azért nagyon aktívan rombolja az ember önbizalmát a sok elutasítás. Pár hónap után muszáj szünetet tartani, mert teljesen kiéget az egész. Nem is értem, akik évek óta vagy nagyüzemben tolják hogy bírják, de gondolom ők átálltak valami más mentalitásra ezzel az egésszel kapcsolatban.
Nem beszélve arról, hogy szinte gyermeki naivitással gondoltam az embertársaimra eddig, de itt olyan sztorikat hallok csajoktól vagy futok bele nőkbe, hogy el sem hiszem, milyen fazonok/csajok rohangálnak az utcán közöttünk. Aztán lehet, hogy csak ezek az oldalak vannak tele lelkileg sérült, beteg vagy férfiaknál perverz emberekkel.
Ismét emelkedik a megbetegedések száma, az országok lezárták a határokat, utazni már alig lehet. Kétségtelen: A második hullám(évad) elkezdődött. Hogyan tudjuk ezt kezelni, és mi várható a jövőben?..
tomfree 2020.09.06 07:11:48
@Exploiter: "Egyébként egyik országban se láttam még újabb nagy halálozási hullámot, ahol az első kör súlyosabban ment le. "
Mert még nem jött a második hullám. Az olaszoknál tegnap már 1700 körüli esetet találtak például.

A svéd példához tartozik még hogy nagyobbak a földrajzi távolságok, kisebb a személyes interakció a kultúra miatt, nem élnek együtt generációk mint délen és az emberek tudatosabbak voltak a maszkhasználattal, de többszörös halálozás volt, mint a szomszéd országokban. A svéd tisztifőorvos azt nyilatkozta, hogy még egyszer nem engednék el a járványt, mint tavasszal. A svéd közgondolkodásban megrogyott a gondoskodó állam mítosza, nem kis mértékben emiatt.
tomfree 2020.09.06 07:35:14
@hibrid: Amúgy távol álljon tőlem bármilyen vita, tiszteletben tartom mindenki meggyőződését, de hadd meséljem el az alábbi megtörtént esetet és kérlek olvasd el figyelmesen.
Nyár elején részt vettem egy rendezvényen, ahol egy tünetmentes szuperterjesztő is volt. Igazoltan 40-en lettek covidosak, még olyan is, aki csak szabadtérben volt ott 2 órát. A társaságban szóba került a vírus (akkor még nem tudták, hogy rengetegen megfertőződtek pont ott) és a vírustagadó leghangosabb felszólaló érintett összes családtagja megfertőződött, többen kórházba kerültek, volt olyan tizenéves gyerek akit infúzióra kötöttek kórházban, de általános volt a 40 fokos láz napokig, volt akinél majdnem két hétig. Olyan fiatal felnőtt is volt, aki egy hét 40 fok után már a mosdóra is alig bírt kimenni. Mindenki túlélte, de egy krónikus beteg vagy idős nem éli túl ha 40 fokos láza van egy hétig. A kórházban az ápolók azt mondták, hogy szerencsések vagytok, hiszen akik ide bekerülnek általában az első nap után már nem tudnak levegőt se venni. Azóta senki sem mondja a csapatból, hogy a vírus nem létezik és ez egy kis influenza-szerű betegség.
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
tomfree 2020.06.24 15:57:47
@enpera: azért az ukrán csajok nagyon ott vannak ember.
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
tomfree 2019.07.24 10:37:18
@Behajtó70: ha te két gyerek kedvezménnyel 150 nettót keresel akkor vagy valami hátrányos régióban élsz vagy nem vagy túlképzett. Egy tanárnak a diploma mellett folyamatosan képeznie kell magát szakmailag. Különben meg ha neked elég az egy főre eső 75 ezer akkor az elég szomorú életet mutat és kívánom a dupláját.
tomfree 2019.07.24 11:15:09
@Behajtó70: "Ugyan mit csökkentett a kormány? Mondj már egy példát! Ezzel szemben minden juttatást emelt! Visszaállította a 3 éves gyest, apa is mehet gyesre, aki dolgozik 1-2-3 gyerekkel már szinte nem is adózik"

A családi pótlék tíz éve változatlan az évi 3.5% infláció mellett. Egy példának jó, hogy a felét se éri mint tíz éve. A 3 éves gyes utolsó éve kb semmire se elég. A szinte semmi adó meg 3 gyerek után van.
tomfree 2019.07.24 22:04:05
@kalbász: "Nagyon helyes, hogy elinflálják az alanyi jogú juttatásokat. Pontosan ezek miatt tart ott a társadalom, hogy vannak akik pénzért szülnek de szarnak a gyerekre.
És van néhány olyan segghülye gyökér, mint te aki ezt hibának tartja. Beszarás. "

Persze, gondolom anyád visszaküldte a juttatásokat ami járt utánad az államnak. Segghülye gyökér mi? Na gyere beszéljünk le egy személyes összeröffenést, aztán ott állj fel ekkora szájjal. Vállald fel a véleményed élőben is állj ki a nagy pofádért akkor gyerünk.
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit, (mintha tudnám ki is az Csabi..) mint kiderült a pénzügyes kollega, akitől megkaptam volna a borítékot minden hónapban. Vagy ha épp Csabira csúnyán nézek az irodában, esetleg nézeteltérésünk van, gondolom akkor nem kaptam…..
tomfree 2019.06.10 18:52:47
@Snedronningen: "Ideje megtanulni kommunikálni, érdekérvényesíteni, merni vitatkozni, merni kiállni magadért"
Jaja, mint ha az oktatási rendszer erre nevelné a fiatalokat ebben az elbaszott országban. De azért megnéznélek hogy mennyire áll benned vigyázba a héderbarna amint bejön a főnököd idegbetegen vagy ha vállalkozol a legfontosabb vásárlód magából kikelve reklamálva. Mint ahogy könnyű a neten panaszkodni, könnyű a neten okoskodni is...
  Minden második dolgozó görcsbe rándult gyomorral, rettegve megy dolgozni, vagy idegesen stresszben tölti a munkanapjait. Legalábbis a Linkedin friss felmérése szerint.  A megkérdezettek fele válaszolta ezt. A rosszmájúak szerint, a másik fele nem mert válaszolni. Tréfát félretéve: ha ez…..
tomfree 2019.04.22 13:35:22
@AlexAston: persze. Az allami szektorban lehet, egy multiban meg ha nem teljesitesz siman kirugnak.
tomfree 2019.04.23 22:53:25
@MAXVAL bircaman közíró: "A dolgozónak sehol se érdeke a munka. Egészséges, józan ember miért akarná mások profitját növelni? "

Ha motiválva van, hogy a tulajdonos a profitból visszacsepegtet a munkavállalónak, akkor motivált lehet. Máskülönben a külső kényszer motiválja (hitel, költségek stb). Aztán létezik belső motiváció is, mondjuk akik a lottónyeremény után sem hagyják abba a munkát (ennek enyhébb fokozata a nyugdíj utáni munka ha nem kenyérre kell).
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
tomfree 2019.02.20 23:39:42
@megvagyhadnagy: Hirtelen mekkora választási szakértők itt egyesek. Vegyük sorra akkor. 1. választási körzetek megváltoztatása 2. levélszavazás határon túliaknak (98% fidesz szavazó) 3. külföldön élők szavazásának nehezítése 4. választási törvények testreszabása (győzteskompenzáció) 5. Egy fura választási szabály miatt, amennyiben az urnába pluszban (azaz a voksolók számán felül) kerülnek listás szavazatok, akkor valamennyi párt eredményéből le kell vonni a plusz lapok számát. Azaz ha valaki bedob az urnába 20 darab fideszes lapot (simán megoldható még szigorú ellenzéki felügyelet mellett is, csak a boríték mögé kell rejteni a jó előre gondosan lepecsételt és kitöltött lapokat), akkor 7 ellenzéki párt esetén összesen 140 ellenzéki szavazat megy a kukába, miközben a Fidesz marad ugyanannyi. 6. Arra is számtalan példa volt, hogy egy ellenzéki jelölt egyéniben több száz szavazatot kap, míg listán a pártja 0-t. 6. a szavazókörök felében NEM volt ellenzéki vagy független kontroll. Lehetne még ezt folytatni de minek. Bekajáltad a kormánydumát és kész.
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
Szilveszter éjjel szívinfarktust kapott az egyik nagyon kedves ismerősöm.Csak úgy, minden átmenet nélkül. Csak vásárolgatott, s közben szorítani kezdett a mellkasa.Alig több, mint 40 éves...
tomfree 2019.01.19 12:49:17
@kvadrillio: Egyetértek. Sok a stressz, nehéz a megélhetés, nagyok a munkahelyi elvárások. Cigi, pia, rendszertelen szar, zsíros ételek, mozgáshiány elhízás. A kör bezárult.
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
tomfree 2018.12.17 16:36:10
@biancineri101: Nincs jobb. Akinek a dolga lenne, az jelenleg lapít kormányoldalon vagy miközben a folyosón verik a képviselőket ő politikai elemzést mímel odabenn a stúdióban. Magyar groteszk.
tomfree 2018.12.18 21:49:13
@Glaubersó: Na most ha nekiszaladt akkor mi van? :-) Vicces volt na.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..