Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nominal

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az „Adatok a szemétdombról” minisorozatban olyan eseteket mutatunk be, amelyekben kidobott vagy kótyavetyére kínált számítógépek adattartalmát vizsgáljuk. A sorozattal szeretnénk felhívni a cégek és magánszemélyek figyelmét arra, hogy a kiselejtezett eszközök adattartalmára figyelni kell, az…..
Az Átlátszó riportja nyomán mi is megírtuk, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége, már túl azon persze, hogy a vezetőváltás pillanatától kezdve újra szigorúan tilos gecinek gondolni Orbán Viktort, sőt, ami azt illeti, kötelező úgy tenni, mintha senki sem lenne kevésbé geci nála…..
A ragasztópisztolyokról, és az olvadékragasztókról hallhatunk mostanában sokat. A legtöbb dekorációs meg csináld-magad műsorban sűrűn feltűnik ez a technológia. Jómagam, is találkoztam vele persze, de mindig kicsit bohóckodásnak tartottam, hiszen léteznek valódi ragasztók, minden anyaghoz megfelelő,…..
Gastro Loggia KV / french press 2017.02.23 20:41:11
Nem fogod elhinni, de ezzel a trükkel a te kávéd lesz a legjobb, amit valaha is ittál! Ó, hogy gyűlölöm az ilyen felütéseket és általában el sem olvasom, de most tényleg egy pofonegyszerű titkot osztok meg a kávéról...
nominal 2017.02.24 10:55:14
@Kicknick: Lidl, 2-3e forint, múlt héten volt akciós, normális minőségű.
nominal 2017.02.24 12:53:20
@Kicknick: nem hinném. de annyira nem lehet rossz, negyvenes évekből sz. fotón láttam ezt a rendszert, usa tábori konyhákban is volt használatban, vagy talán ma is van.
A Fortepan tárta az ország elé Bauer Sándor fotós hagyatékát, amelyen keresztül egy letűnt korszak vendéglátó- és szórakozóhelyeibe pillanthatunk be.  "A hagyaték fő vonala az 1957-ben indult Vendéglátás c. lapnak készült sokezer fotó. Itt dolgozott főállásban Bauer…..
nominal 2017.02.21 13:53:35
@mt-03: Egyik sem kész kép, mind negatívról készült scan. A színes nyersanyagok színei szétestek (nem egységesen eltolódtak, hanem csatornánként külön-külön és eltérő módon hibásak vagy hiányoznak). A Fortepanra kikerült Bauer képek esetében semmiféle vágás vagy egyéb korrekció nem történt, de anno a negatívokról nagyított illetve publikált képek esetében ezt a szerző vagy képszerkesztő nyilván elvégezte. (A Fortepan képek esetében pedig a felhasználó vághat, forgathat, a licensz ezt megengedi.)

A vágási, dőlési hibákat számonkérni a korabeli, nyomtatásban megjelent képek alapján lehet, ti. azok a szerző végtermékei, ezek nem, ezek csak egy közbenső nyers állapot (negatív) másolatai, szóval tkp. sohasem voltak kész képek, sem publikusak ebben a formájukban.