Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XCoder

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most bajban van a Fidesz. Ám, hogy Orbánék esetleg még ezt a választást is behúzzák maguknak, az egy cseppet sem kizárt...
Egyik szemük sír, a másik pedig röhög, ilyennek látják az Orbán-kormányt külföldön az utóbbi években, legutóbb épp a „gender” szó használatának tiltásával tettük magunkat nevetségessé. Az összes magyar bürokrata már az első napon megtanulja, hogy melyek azok a tabu szavak, amiket más országban…..
XCoder 2021.05.10 07:34:45
"Például, ha kimondom, hogy „rablómultik”, akkor nyomás tüntetni a kormány mellett, ha pedig „liberálbolsevik”, akkor indulhat a rágalomhadjárat és a karaktergyilkosság – ezek persze nem konkrét, csak lehetséges példák a jelszavak mozgósító erejére."

Soha nem a szavak maguk azok amik a meghatározók, hanem a fogalmak amiket jelölnek. A rablómulti nyilván marhaság, egy olyan országban ahol a gazdaság 80%-át a multik és beszállítóik adják, a maradék 20%-ot pedig a kicsi kínaiak és a fenti multik termékeit árusító cégek, nagyobbrészt szintén multik.

Ezzel szemben a liberósbolsi egy mainstream politikai erõ, amit nem nagyon lehet másképp hívni: nem hívhatod õket liberálisnak (bár õk így hivatkoznak magukra) mert kb. annyira egyeztethetõ össze a tevékenységük a liberalizmussal mint Mao vagy Sztálin, esetleg Hitler elvtársé. Ugyanakkor baloldalinak sem igazán nevezheted õket, mert már régen nem a dolgozók érdekeit védik - sõt, az dolgozó átlagpolgárt mélyen meg is vetik - hanem a különféle deviáns kisebbségekét, a bevándorlókét, az afrikai négerekét, mindenkiét csak az európai polgárokét nem. Ezért is tart Európa ott, ahol. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez esetben a fogalom egy létezõ jelenséget takar, és hogy ezt most liberósbolsinak vagy kék ibolyának hívod a dolog szempontjából csak annyiban lényeges, hogy a liberósbolsi elég egyértelmû, míg a kék ibolyát elõbb társítani kell az adott szóval, mint Pl. amikor a buzik megtanították hogy meleg = homokos. Na most, ettõl persze a kék ibolyát mint politikai oldalt senki nem fogja jobban szeretni, viszont az ibolyát már kevesebb fogják ültetni a kertbe.
Én élvezettel néztem a Modern Képmesék sorozatát az MTV-n és most saját blogot is kapott a rövidfilmegyveleg. Íme az egészsügyről szóló videók listája és a személyes kedvencem is. ..
hángörienidiocc Cui prodest? 2008.04.27 19:18:30
Seneca óta tudjuk: Cui prodest scelus, id fecit. Akinek hasznára van a bűntett az követte el. A krimiírók épp erre az ősi igazságra apellálva pakolják tele regényeiket gyanús személyekkel, akiknek a végrendelet (vagy más egyéb) okán bizony jól jön az áldozat halála. Aztán a…..
XCoder 2008.04.28 07:22:57
Maga a kiváltó ok egyértelműen a népszavazáson kapott zakó, és a közelgő következő népszavazás az EÜ reformról. Az SZDSZ annyira megkötötte megát ehhez a dologhoz hogy kínos lett volna neki ha visszavonják az EÜ pénztár törvényt, ugyanakkor ha nem vonják vissza akkor jön az újabb zakó és végül mégiscsak vissza kell vonni. Ezért jött létre ez a megoldás.

Hasznos ez mindkét csapat számára. Így mind a két fél a másikra tudja kenni az eddigi sikertelenséget. Az SZDSZ-nek amúgy is jól jön a dolog miután kipattant hogy a jelenlegi vezérürüket úgyszólván az utcai járókelők választották meg akik épp betévedtek... És ez még a nagyon jóindulatú verzió.
Most ezt a botrányt elfújta a kilépés szele, a rabmadarak ismét szabadok, visszatérnek a koalíció előtti régi szép idők amikor az SZDSZ-nek még tagsága, sőt szavahihetősége is volt. Legalábbis ezt remélik a vezérek, és talán a még megmaradt hívek is.

Az MSZP szintén jól jön ki a dologból. Végre nem kell kompromisszumokat kötni, lehet szabadon csinálni amit akarunk. Ja, hogy hülyék vagyunk a kormányzáshoz, nyakkendőadó és hasonlók ? Sebaj, végül is, hülyék voltunk koalícióban is, az EÜ reform is mekkora balfékség volt már, igaz még mindig kisebb mint amit az MSZP önállóan tervez megvalósítani. De a szavazók ezt szokták meg, egy értelmes húzás után a hívek beszivárgó FIDESZ-esekről kezdenének suttogni és hova lenne a népszerűség. Ráadásul ez a dolog a koalícióval szépen eltereli a figyelmet a népszavazáson kapott zakóról is, az átlag komcsi szavazó most egy darabig nem csak a FIDESZ-t hanem az SZDSZ-t is szidja, pedig a végén már-már eljutott arra a következtetésre hogy az MSZP az impotencia megtestesülése és talán Fletóéknak tényleg menni kellene.

A forgatóköny ? Az MSZP egyedül képtelen lesz a kormányzásra, szépen összeborulnak az SZDSZ-szel úgy év vége környékére és újra együtt irányítják tovább az országot a szakadék irányába ahogy eddig.
A Csillagok háborúja (oppardon, negyedik epizód) egyik legjobb jelenete, amikor Han Solo és Csubakka a Millenium Falconnal leszednek egy kisebb osztagnyi Tie Fightert. Ezt élhetjük át a The Kessel Runban, ami szép példája annak, hogy a príma megvalósítás (hangulatos zene és grafika)…..
Hosszú percekig konghatott a csöndtől a Yahoo székháza, mikor befutott a hír, hogy a Microsoft megvenné őket kápéra. A döbbenet aztán zavart kapkodássá fejlődött, és a Yahoo minden szálat próbált megmozgatni ahhoz, hogy elkerülje a Microsoftba olvadás rémét. A Microsoft…..
XCoder 2008.04.14 09:45:38
atleta.hu: Ok, hogy ki kell törtniük a PC piacról (amúgy ezen a téren nem féltem őket, a Silverlight nem akármilyen kis technológiának ígérkezik, és az ASP.NET sem rossz cucc), de miért kell ehhez nekik a yahoo aminek csak múltja van ? Legalábbis a guglihoz képest...

tresh:
>De olyan nem lesz, hogy van pár nagy
>szolgálató, mindenki rácsatlakozik,
>ők meg annyit adnak, amennyit épp
>kedvük tartja. Az Internet egyszerűen
>nem erről szól. Legalábbis szerintem.
Az hogy ma az internet miről szól egy dolog, az hogy 10 év múlva miről fog szólni egy másik. Ma sem arról szól mint 10 éve...
Az hogy ma a Gipsz Jakabka Kft üzemeltethet egy saját szervert vagy bérelhet magának webtárhelyet azért van mert a mai szerverek nagy része mezei PC alkatrészekből van összerakva, a RAM, a proci, az alaplapi chipset, a winchester mind-mind a wintel világból jön. Az oprendszerek is az asztalról jöttek: vagy windows, vagy linux amit szintén olcsó PC-n fejlesztenek az amatőrök, illetve az igazán értékes kódot azok a cégek adják akik a windowsnak akarnak alternatívát állítani. Azaz a mai olcsó szerver és az ebből adódó viszonylagos szabadság és nyíltság az asztali rendszereknek köszönhető. Ha ezek háttérbe szorulnak akkor kevesebb asztali PC kell -> kevesebb alkatrészt kell gyártani -> drágábbak lesznek a PC alakatrészek -> drágábbak lesznek a szerverek. A drága szervert csak nagy cégek fogják tudni megfizetni, és szépen elindul a szolgáltatások koncentrációja. Amúgy már a gugli is ennek a szép példája, a gugli mögött olyan szerverpark áll amit direkt erőmű mellé építettek hogy legyen nekik villany.

>Maradjunk annyiban, hogy
>nem kell félteni egyiküket sem.
Szerintem etikailag kb. minden multi ugyanott van, legyen akár M$, akár Goole. Teljesen mindegy, van nekik egy vezetése, vannak részvényeseik, és az egész rendszer egy dologról szól: profitmaximalizálás minden áron. A különbség az, hogy ha a M$ windows visszaküldi a Documents könytáradban lévő DOC végű fájlok számát akkor az adatvédelemből élők, az EU és minden hasonlók atomtámadással fenyegetik Redmondot, míg az ellen hogy a guugli docs-ban ott a teljes iratanyagod fel sem tűnik senkinek... Ráadásul szvsz a gugli azért is veszélyesebb e téren az átlagnál mert már évek óta a legjobb embereket szedi össze html dokumentumok tartalmának nagy tömegű és hatékony vizsgálatára. A gugli keresőrobotok mint megannyi kis testvér fésülik át a netet, és szvsz az a szellemi tőke amit e téren felhalmoztak, nyugodtan használható a lokális dokumentumok elemzésére is.
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
Kóka János interjút adott a Napi Online hírportálnak. Elég szórakoztató, mert megtudhatjuk belőle, hogy az Szdsz csak a legjobbat akarta az országnak, ők tudták a tutit mindig, csak azok a rohadék szocik mindig megfúrták nemzetjobbító szándékaikat, és alantas kompromisszumokba…..
Fontos kérdéseket feszeget cikkében Oliver Starr a csodaplatformnak kikiáltott Google Androiddal kapcsolatban: Ki hogyan jut majd pénzhez? A Google Android egyik legfontosabb előnye a nyíltság, segítségével a fejlesztők a hardver összes lényeges elemét közvetlenül elérhetik, nem…..
Kormányunk kitalálta az okosságot, hogyan előzi meg az építőiparban elharapódzott fiktív számlázást. A fordított adózással. Annak, akinek ez újdonság, a lényeg tömören: január 1-től az ingatlanhoz kacsolódó építés-szerelés, karbantartási, stb. tevékenységek…..
Persze, mindig így kezdődik hogy kevés az idő. Amikor meg végre tényleg rávenném magamat arra, hogy nekiálljak valami értelmes dologról bejegyzést írni akkor jön egy ilyen interjú... http://www.youtube.com/watch?v=AhplmspUlX8 Azt azért az Dakar…..
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
Ebben a pillanatban kaptam az exkluzív hírt, hogy a Google bejelenti, létrehozták az Androidot, ami az első, kifejezetten mobilkészülékekre tervezett nyílt platform. A kezdeményezéshez csatlakozott a T-Mobile, HTC, Qualcomm és a Motorola is. A Google Phone tehát nem egy…..