Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rowena

45 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenkor éjszaka olyan csend van és nyugalom... Felnézek a fekete égboltra, tekintetem a csillagok közt barangol, megpróbálom elképzelni, milyen messze is lehetnek azok a hatalmas gázgömbök, amiknek a fénye előttem csak halványan pislákol, rájuk tekintve mégis úgy érzem: ismerem…..
Nagyon elszaródott a kedvem, pedig amúgy nem volt ma gáz... Vitatkozás, miegymás... Pedig nem szoktam, de néha nagyon elegem tud lenni, és ez mostanában egyre többször kijön belőlem. Van egy olyan "jó" (vagy rossz?...) tulajdonságom, hogy bármi történik, mindig megpróbálom minden…..
"A változatlan létezés a változó életet nem óhajtja, nem is utálja, hanem magába foglalja, mint a fészek a benne tátogó madárfiókákat, érzés nélkül és mégis végtelen szeretettel. Éppígy, aki gyökerét az életből a létbe helyezte: a fejlődőn nem ujjong, az elveszőt nem…..
Mostanában nagyon jó barátok lettünk, én és a törlés gomb. Nevezhetjük őt dilitnek, Delete-nek, Del-nek, vagy bárhogyan. A kapcsolatunk fokozatosan kezd eljutni arra a szintre, amikor a szoftverből lassan már kimarad a biztonsági kérdés funkció: valóban, tuti biztos, ezermillió…..
Már megint a telihold... biztos vagyok benne, hogy ő tehet róla... Máris eltelt egy hónap?... Milyen furcsa! Elég gyakran érzem úgy, hogy a napok egyszerűen csak vonszolják magukat ahelyett, hogy szépen ütemesen eltelnének - csak akkor rohan az idő, amikor egyébként nem kellene…..
Lebegés és langyosság, kellemes embrióállapot, különös fényviszonyok, totális szétesés egészen az atomi szintig, erősen semleges halmazállapot, euforikus vagy stagnáló lelkiállapot, kommunikációs újraszerveződések a sejtek között, különös és teljesen új kémiai…..
Minden annyira beindult... ...valamiért... ...mindig is foglalkoztatott, hogy vajon miért van az, hogy vannak találkozások, amiket sohasem fogok elfelejteni. Olyan pillanatok, amikor valami olyannal találkoztam, amivel addig még soha, és a pillanat megnyúlt, az idő megszűnt létezni, és…..
Lassan kezdem úgy érezni, hogy már megint valami furcsa, csak az én elméletem bizonyítására és általam létrehozott kutatás egyetlen résztvevője vagyok: tudósítok kicsit a dohányzásról való leszokás egymás után feltűnő furcsaságairól, amik - meg kell mondjam - igen…..
Én tényleg nem szoktam gyilkolni, komolyan, a vérontás csak elméletileg megy nekem baromi jól, a gyakorlatban általában problémázni szoktam egy sort a dolog morális hátterén, és ez a problémázás általában éppen akkor kezdődik és éppen addig szokott tartani, míg éppen…..
A tegnapi nappal elérkeztünk az igazi, valódi és megmásíthatatlan Tavasz birodalmába - tegnap volt ugyanis a csillagászati tavasz kezdete, azaz a tavaszi napéjegyenlőség. Mostantól fél évig a Fény uralkodik majd a mindennapjainkon. Fel a kezekkel, ki emlékezett meg eme igen fontos…..
Sietnem kellene... Megint, most is, ma is - mostanában folyton sietnem kellene. De nagyjából egy hete nem sietek. Nem sietek sehová. Valamilyen tudatalatti elhatározás folytán mintha újraértelmeztem volna egy kicsit az idő fogalmát, és mintha ettől egy csomó minden a helyére zökkent…..
Azt hiszem, valamikor korábban már említettem, hogy nem nagyon bírom a láncfűrészt meg a hegesztőgépet, sajnos ez a két elektromos eszköz nem igazán tudta még belopni magát a szívembe. Értem én, hogy hasznos holmik, meg minden, de akkor se... Sajnálom, nem megy és kész.…..
Egy nagyon-nagyon kalandos pénteki napon vagyok túl - így szerda éjszaka... Igen, azt hiszem, ez egy kis magyarázatra szorul. Hétfőn reggel, a kávémat iszogatva valamiért azt gondoltam, hogy vasárnap van. Aztán kedden reggel közöltem a kolléganőmmel, hogy előző nap, azaz kedden…..
Tegnap este megint eszembe jutott a Tortúra, Stephen King sokat emlegetett remekműve. Az a rész, amikor az író ül az írógépbe fűzött papír előtt, és csak nézi. És nézi. És nézi... Aztán kissé idegesen rágépeli, hogy "fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck", kitépi a…..
Van egy olyan szokásom, hogy mielőtt bármiről is nekiállnék írni, elolvasom az előző bejegyzésemet. Teljesen mindegy, hogy az aznapra választott téma éppen illik-e ahhoz, vagy attól teljesen eltérő, én azért elolvasom, mit is gépeltem korábban. Eddig viszont még sosem fordult…..
Így szerda este úgy határoztam, utólagosan is előrehozom a nőnapot, és a mai napot hozzácsatolom a holnapihoz. Nem csak azért, mert eleve egymás után vannak, és ez így nem is olyan nagy mutatvány, hanem azért is, mert ma gyönyörűen sütött a nap, tök szép idő volt, olyan igazi…..
Vasárnap este megint elfogott az a kellemetlen érzés, ami mindig mindenkit el szokott fogni (ilyen szép magyarosan) vasárnap esténként: mégpedig az, hogy megint mennyi mindent nem csináltam meg, amit pedig szerettem volna. Persze, nézhetném úgy is, hogy mennyi mindent megcsináltam…..
Jáháájj, na most, na most, na most merje azt mondani valaki, hogy nincs igazam! Merthogy a márciussal igenis itt van a tavasz, és ez már bizonyított tény! Először is, csütörtök este meghallottam az idei első bagzó macskavernyákolást, és tegnap - kitekintve aprócska házikónk…..
Tudom, ez a cím kicsit többet sugall a kelleténél, hiszen a globális, ha nem is univerzum-, de legalább Föld-szintű világrend helyrebillenése kicsit még várat magára. De mindenki tudja, hogy addig nem történik semmi, amíg magunkban nem tesszük helyükre a dolgokat. Így hát első…..
Ma úgy döntöttem, hogy összehívom a válságstábot. A másodikat. Az elsőt ugyanis már összehívtam, néhány nappal ezelőtt. És az első együttest alkotó egy, azaz egy fő - tehát én - a mai napig ülésezett. Azért is húzódott ez már napok óta, mert elég sok zavaró tényező…..
Szombat reggel ragyogó napsütésre ébredhettünk úgy nagyjából az egész országban, amitől egészen elviselhetőre fokozódott még a telefonom ébresztőjének amúgy minden hajnalban kellően bezavaró csörgése is, és a szundi gombot is legfeljebb csak négyszer nyomogattam meg,…..
Tudom, tudom, hihetetlen dolog, amikor az ember tudja, mit kéne csinálnia, mit akar tenni, de mégsem mennek a dolgok a szokott módon. És nem, most kivételesen nem szeretném annyira nagyon túlmisztifikálni ezt az egészet, egyszerűen csak nem tudok más magyarázatot találni a mai napra,…..
Hááát, ez a bogárevés téma nagyon nagy! Hú, kár, hogy nem kezdtem el - most sem - nézni a tévét, amikor kezdődött az a műsor... azzz... az egyik, na, ami ilyentájt szokott menni. (Aktív?...) Mindegy is. Szóval kezdődött, és a bogárevésről volt szó, meg hogy valami pénzt…..
Jó nagy levegővételnyi idő után, kicsit lehiggadva tértem vissza. Szükségem volt a felkészülésre, ugyanis hát nagy nap a mai... Hiszen mi is van?... Na miii??? Hát Valentin nap! Óóóó!!! Wow!!! HÁT AZ MEG MI???? Hagyjatok már ezzel a sok nyálas, mézesmázos, csillivilli piros…..
Rowena 2012.02.20 14:32:59
www.youtube.com/watch?v=vIUHL3kVX3A Csak mert szeretjük Simont... :)))
Tegnap úgy éjféltájt (mert nekem akkor még persze ébren kellett lennem, hiszen hajnali négy óra, amikor felkeltem, az nem volt még olyan régen) csodálatos dolog történt velem. Tényleg csodálatos, több okból is: először is, a kedvesem még nem aludt - ez pedig már eleve érdekes.…..