Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.PhD Kvasztics

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennyi éves lettem ma. Legalábbis remélem, mert a poszt kivételesen nem egy lendületre készül, így könnyen meglehet, hogy a következő két hét úgy alakul, hogy nem leszek negyvenéves. De tegyük fel, hogy mégis. Nos, ez esetben azt kell mondjam, hogy egyelőre nem látom, hogy miben…..
A globális kapitalizmus Földet átfogó, hisztérikus mozgásainak mértéktelensége az e korszakokat meghatározó biológiai szörnyek rendszeres felbukkanásának legfőbb és legmélyebb oka. Bogár László 2014. szeptember 23...
Úgy tűnik, hogy szeptember utolsó napjai igazán mozgalmasan alakulnak, főként azért, mert a szokásos negyedéves kontroll következő, elméletileg utolsó állomásához érkezek. És egy régebbi ügy is lezárulni látszik. Még tavaly novemberben látogattam el egy vérvételre, melynek…..
Megvolt a mai tükrözés: jöhet az élménybeszámoló. Ritkán írok egy nap kétszer is bejegyzést, de gondoltam addig írok, amíg viszonylag friss az emlék. Mondjuk olyan könnyen nem fogom elfelejteni. A mai behatolásra 11:00-ra voltam hivatalos és három perccel korábban meg is…..
Bő két héttel ezelőtt írtam legutóbbi kalandomról, mely olyan érzelemdús volt, hogy fejjel vettem a padlót az ájulástól. Nos, ennyire látványos előadásra nem ragadtattam magam azóta, de ez nem jelenti azt, hogy ne akarna némi szín kerülni a szürke hétköznapjaimba. A helyzet…..
Horváth Istvánné miniszterasszony mindenkit megnyugtatva magyarázta (alliteráció, ecsém) Pakssal kapcsolatban, hogy itt most aztán jön a Kánaán, mert az atomerőmű bővítésből a tisztességes és kellőképpen felkészült magyar kákávék is részesedhetnek, beszállhatnak a tuti…..
Mint az órák óta ismertté vált, megszületett a megállapodás Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között: az oroszok két új blokkot építenek Pakson. Az építkezés már a második négyéves terv elején megindulhat, az első új paksi blokk 2023-ban kezdhet el működni. Az orosz…..
Dr.PhD Kvasztics 2014.01.14 17:57:34
@toportyánzsóti: Nem kell kokócska! Elég, ha nem szedi rendesen a gyógyszereit.
Ismét lapoztunk egyet a naptárban, ami nem csak új hónapot, de új évet is jelent. Ilyenkor sokan érzik, gondolják azt, hogy valami új dolog kezdődik vagy, hogy minden más lesz. Rám ez nem feltétlenül igaz. A január fontos hónap a számomra, nem véletlen, hogy a fejlécképen pont…..
Lassan kidörgöljük az álmot és/vagy a másnapot a szemeinkből, körbetekintünk, hátha ébren van már valaki a családból, aki ágyba hozna egy kávét, de lemondóan kell legyintenünk. Feltápászkodunk és fülünkben (mindkettőben) ott van még az éjszakai trombitaszó hangja,…..
Dr.PhD Kvasztics 2014.01.01 13:57:51
@Mylady:
Csinálj tabula rasa-t és tagadd ki a picsába!
Az előző bejegyzésemben írtam róla, hogy a csökkentett béltartalmú emésztőrendszerem össze-vissza működik. Nos, ahogy az már lenni szokott, megint jött a fordulat. Amolyan eget-földet rengető. Történt ugyanis, hogy csütörtökön kora reggel arra ébredtem, hogy eléggé fáj a…..
Letudtam a szokásos negyedéves vizsgálatokat. Nagyjából ennyi érdekesség történt velem orvosi vonalon az elmúlt cirka három hétben, amely bejegyzés nélkül telt el. Ez tulajdonképpen pont az a nihil, amire tavaly februárban vágyni kezdtem, mikor kiderült, hogy milyen nyavalyát…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Dr.PhD Kvasztics 2013.10.20 11:34:12
Kérem, felejtsük el, hogy milyen politikai viharok közepette tengetjük napjainkat. Ne gondoljunk arra, hogy közeleg a választás, amit egy kettészakított ország vár. Nézzük meg józan fejjel, pusztán logikánkra, értelmünkre hagyatkozva ezt a hírt az ország egyetlen…..
Itt van az ősz, a hulló falevelek, bolyhos pulóverek és a szokásos, negyedéves kontroll időszaka. Minden okom megvan tehát rá, hogy kicsit visszasírjam a nyarat. Két nyugodt hónap után tegnap reggel ismét részt vettem egy tűpárna hasonmás versenyen, azaz vérvételen voltam. Ez…..
Kezdődik egy új hét, ráadásul ez már szinte az első őszi hétnek is tekinthető. Az időjárás egyáltalán nem nyárias, indul az óvoda, a főnök visszajött szabadságról és még sorolhatnám. Igazi szürke hétköznapok. Pont olyanok, amilyenekre a rák felbukkanásakor vágytam. De…..
Dr.PhD Kvasztics 2013.08.26 15:20:51
@Altezza: Magam is erősen reménykedem az enyéimben, mert mostanság eléggé a fejemre dőltek a dolgok. És ha én leszek a szerencsés, nem felejtkezem el rólad ám! (Bár azt mondja a statisztika? valószínűség számítás?, hogy nagyobb az esélye annak, hogy belénk csap a villám, mint, hogy megnyerjük az 5-öst. De ha mégis, ugye... Addig, míg milliárdossá válhatok, egy pár forintot megreszkírozok. Adjunk esélyt Fortuna asszonynak. :) )
  A szoft technológiai szaktanácsadó képes a korábban megszerzett “hard” tudását konvertálni az új helyzetek többnyire csak lazán strukturált, “szoft” problémáira. Ismeri az ehhez szükséges fogalmi kereteket (káoszelmélet, skálafüggetlenség, többszörös…..
Végle elkészült az új medencém!:) Egy galázst alakítattam át a mestelembelekkel feszített víztüklű pancsolóvá.Avassuk fel egy füldőzős olgiával!Ki uglik bele egy seggest?;) Most, milyen a vízminőség? Lajong! ..
Úgy néz ki, lesz magáncsőd, legalábbis a kádnéppárt Richard Gere-je szerint ősszel tárgyalja a Parlament, jövőre pedig el is indul a buli, csak néhány kérdést kell tisztázni. Részleteket még nem tudni, bár az egyelőre gondolkodásra ad okot, hogy Pálffy szerint tisztázni kell…..
Elnök úrnál elpattant egy húr, erről nem nyitok vitát Pelikán. Valahol érthető is a dolog, a nemzeti együttműködés velejéig romlott rendszere, mellyel megpróbált jóban lenni, most már nyíltan keresztbe-hosszába szopatja. Nyilván nem könnyű megélni, ahogy kispályás nyikhajok…..
Egyre érdekesebb ahogyan a kormány a valósághoz viszonyul. Az egész onnan indult - fülkeforradalom -, hogy a függvényt egy kicsit eltolták a koordináta rendszerben, de aztán annyit taszigálták azt ide-oda, annyiszor tükröztek és szoroztak, egyszer biztosan derviáltak is, hogy ma…..
Dr.PhD Kvasztics 2013.07.20 11:01:16
@evelynn: Pedig de...
Ez szeretnék lenni. Újra. Azt mondják, az idő megszépít mindent, de erős a gyanúm, hogy nem csak emiatt gondolok vissza némi nosztalgiával a belőlem kivágott részekre. Furcsa, de lassan már annak is egy éve lesz, hogy túlestem az első műtétemen, ahol, ha nem is teljesen, de úgy…..
Dr.PhD Kvasztics 2013.05.14 22:02:51
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Dr.PhD Kvasztics 2013.04.14 10:33:53
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Ez a nap is jól kezdődött. Ma voltam ugyanis az aktuális negyedéves tükrözésen, ami mindjárt duplára sikerült, hiszen ismétlés a tudás anyja. Még márciusban kellett volna megejtenem a vizsgálatot, de valahogy mindig volt jobb dolgom mintsem, hogy ilyesmire pocsékoljam az időmet.…..
Dr.PhD Kvasztics 2013.04.12 13:50:16
@bobomami: Apám elment 45 évesen, az ő ágán szinte mindenki rákban. Mégsem arra gondoltam, amikor éltem az életem és gyerekszülésre vállalkoztam, hogy majd öröklöm és örökítem a bajt. Mert közben látható, hogy akiknél soha semmi előzmény nem volt, azok legalább olyan arányban betegednek meg, mint azok, akiknél volt. Gyerekek, élni életveszélyes! Ezt tudomásul kell venni. És nem szabad magára hagyni a gyerekünket. Szerintem.
Dr.PhD Kvasztics 2013.04.12 13:59:55
@Altezza: Misikém, én úgy gondolom, hogy nincs halálos tablettád. Vagy megfordítom: kivétel nélkül mindenkinek van valamilyen halálos tablettája! Most akkor ne játsszunk?
Dr.PhD Kvasztics 2013.04.12 15:11:48
@Altezza: Persze, Te tudod, hogy érzel, és ha szerinted így helyes, akkor így. Én pl. úgy éreztem, hogy ha nekem valamiért idejekorán kellene elmennem, legyen valaki a fiam mellett. És szültem még egyet, de persze nem csak ezért, hanem mert kislányt is szerettem volna... :)(Az lett.) És azért nekem is mérlegelni kellett, mert az egyik oldali rákon túl, a másik oldal meg szívrendellenességet hordozott, én magam sövényhiánnyal születtem, úgy stoppolták össze, 19 éves koromban, ha nem teszik, azóta már rég nem élnék. Kérdeztem, hogy örökölhető-e, aszonták, még az is lehet... Most akkor mi legyen. Gyerekek nélkül? Minek? Úgy döntöttem, a rossz velem megvolt, itt van vége, kész, passz. Nyerésre állok... :) Te is, hidd el, de igazán!
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
Dr.PhD Kvasztics 2013.01.20 15:57:11
@tundefold: Nekem, légyszives, sürgősen. Nagyon kíváncsi vagyok. Írd ide ki, mást is érdekel, akkor is,ha nem írja. Vagy nem lehet? :)