Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hompi

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit lehet ilyenkor írni? Számban a kakaó ízével, lelkemben a gasztronómiai élménnyel, fejemben a hitetlenkedéssel. Őrületes „csigaszezon” van és a Butter Brothers őrületes holtversenyben került az élre. Arra az élre (a kakaós csiga ranglista élére), ahol már eleve…..
Bár még a brazíliai világbajnokság fele sem ment le, már most úgy tűnik, valami nagyon komolynak kell történnie a hátralévő mérkőzéseken, hogy ez a VB ne a játékvezetői tévedések sorozatáról legyen emlékezetes. Ez nem les. A partjelző szerint mégis az. Amikor a…..
Hompi 2014.06.23 08:17:01
@barkaba: Szerintem nagyon nehéz ezt a párhuzamot csak így megvonni.
Én is szeretem az amerikai focit, de/mert az azért alapvetően máshogyan van felépítve. Nem csak a játék menete más, hanem az, hogy a játék stílus eleve a játékosok testkontaktusára van építve. Mert ugye az ütközés/érintkezés/lerántás stb része a játéknak. Sőt minden támadás igazából ezzel kezdődik.
Tehát az egész szabályrendszert lényegében arra kell alapozni, hogy ezeket tisztán lehessen levezetni.
Szerintem elsősorban ezért szükséges mindent (embert és technikát) bevetni. Ha ezt nem teszed, bukó az egész sport.
Tehát ott valóban megállítják a játékot, ha úgy van, de ennek ára, hogy metál módon van bekamerázva az egész stadion. Valamint csak a pályán tartózkodik HÉT (!!) bíró, akik egymással megbeszélik az épp történteket. Továbbá ahol nem gáz, ha megfelelő videós ellenőrzés után a főbíró megváltoztatja a döntését. Az már csak kellemes ráadás, hogy a csúcs kamerákkal centire meg lehet mondani, hogy a láb vonalon belül volt vagy kívül.

Sajnos az európai foci nem így működik. Nincs ennyi kontaktus és ezért elvileg nem kell annyi bíró. No meg azért az európai focit egy teljes pályán, de legalábbis térfélen játszák folyamatosan, így sokkal nehezebb lenne meghatározni, hogy a többi bíró hol legyen és hogyan mozogjon. Előbb-utóbb útban lennének. Persze biztosan ki lehet ezt jól találni, csak talán pont ezzel ölnék meg a játék lelkét...
Egymás között beszélgetve sokszor utalunk arra, hogy nem vagyunk tökéletesek. Persze azért közben mindig a másik félre gondolunk, hogy nem egészen 100-as. De a napi életben ez a szám nem mindig a tökéleteset jelöli, lehet ez például csomagolási egység is. A papír zsebkendő…..
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
Hompi 2013.12.30 09:37:51
@Viktor921102: Te szoktál vezetni rendszeresen városban? mondjuk Budapesten?
A UPC 29-es körzetének előfizetői sorsa igen sanyarú, hiszen nem elég, hogy rémesen lassú az internet, még az ügyfélszolgálat sem látja a körzeten kívül az adatokat. A UPC ügyfélszolgálatán csak "fekete lyuknak" nevezett tájegység a Monortel 5 évvel ezelőtti beolvadása óta…..
A UPC szeretné, ha mindenki csatlakozna a digitális forradalomhoz, ezért havonta átvariálják az analóg csatornakiosztásukat, amiről persze nem értesítik az ügayfeleket, viszont a frekvenciakiosztást sem adják ki: UPC előfizetőként nem csodálkozom, hogy szinte minden hónapban…..
Mármint nem a farkát, ne tessék már menten ilyesmire gondolni, hanem a balhét. Junior azért hamis, és énekel olyan szarul ahogy, mert a mentora, az egyébként vállalhatatlan viselkedésű Keresztes Ildikó szar nótákat választ neki. A Bors lelt rá az ominózus kijelentésre MiniJimmy…..
Hompi 2012.10.30 12:45:10
@missdark11: Éppen pont egyetértek. Amúgy én sosem voltam nagy Jimmy fan, de azért tiszteltem a hangját és amit elért.
Hát ha ő ezt hallaná, tuti főbe lőné magát.... bocs :)
Életmódváltás virtuális segítséggel - A LifeT!lt módszer  Az önmagukkal elégedetlenkedők közül sokan az interneten próbálnak megoldást keresni problémáikra. Balogh Tamás is a világháló segítségét vette igénybe egy szakítás után, hogy egy blogon bemutassa,…..
Félreütött kártyás fizetéseket sem lehet elég gyorsan korrigálni bankon keresztül, a SZÉP kártyásakat pedig különösen nehéz, főleg nyáron. A Széna téri Burger Kingnek eddig 4 hónap alatt nem sikerült visszaadnia mintegy 7000 forintot: Mivel az én ügyem most lépte át a 4…..
Hompi 2012.09.12 13:25:11
Hát nem bírom megállni, hogy ne reagáljak erre.

Az írásban szétekézed a BK-t, meg hogy hízlal a kajájuk, de a sztori úgy kezdődik, hogy bementél. Mármint szabad akaratodból, a saját lábadon.

Másodszor kártyás tranzakciót választasz, és nem nézed meg, hogy mennyi pénzzel akarnak lenyúzni?? Azért már túl vagyok néhány ilyen fizetésen, de egyszer sem tapasztaltam, hogy problémám lenne leolvasni az összeget. Ellenben te akkor leszartad mennyit fizetsz (monnyuk akkor nemtom mire ez a nagy felhajtás), így jóváhagytad. Ekkor már érezni kellett volna, hogy bukó az ügy.

Harmadszor pedig mennyire vagy te tisztában alapvető adózási fogalmakkal? Magyarországon cafeteria jónéhány ok miatt létezik, de a releváns elve az, hogy egy kis aprót sunnyantunk a pórnépnek, az amúgy hervasztó fizetése mellé ugye. Mert oda lehetne ezt adni nettóban is, csak az úgy valakinek rosszabb lenne.
Namost kaptál te SZÉP kártyát és arra összeget. Mely összeg jóváírás előtt adóköteles volt, mely adó jellemzően kevesebb mint az szja. Nevezzük ezt adókedvezménynek, amit cserébe kapsz (vagy inkább kap az összeg) azért, mert megmondják mire költheted kb. Ezután te bemész az egységbe, fizetsz sokat a szép kártyáról, majd visszaköveteled mert tévedés volt. (holott a bizonylaton jóváhagyás szerepel, de ezen most már lépjünk tovább)
Amennyiben te ezt a különbözetet visszakapod KPban (vagy bankszámlára de az mindegy), akkor kezed ben lesz egy nettó összeg, amit bármire költhetsz.
Igen ám, csak közben kicsit átmostad a pénzedet, ami így adóköteles. Még ha le is szarod, hogy a BK ezt hogyan rejti el a könyvelésében, szvsz a nálad lévő pénznek akkor is adóvonzata van. Leegyszerűsítve ADÓT CSALTÁL!! mert hát azt nem igazán láttam a posztban, hogy amint visszatérítik az összeget, te rohansz a NAV-hoz jelezni, hogy a vonatkozó adót szeretnéd befizetni ugyebár...

Szumma, a posztból a következőket olvasom ki:
BK kajája egészségtelen (ezt speciel tudtuk)
BK-ban hibát követtek el
SZÉP rendszer kiforratlan (speciel ezt is tudtuk), a tranzakció csak egy irányban van kidolgozva, kommunikáció pocsék.
A posztoló sötét/homályban él/tájékozatlan/felkészületlen, és ezek miatt megszívta.

Vagy azt vártad, hogy itt most áldozat szerepében tetszeleghetsz??
  -Olyan sápadt meg beesett az arcod, ez már egészségtelen... nekem azért jobban tetszettél olyan mokányabban. Tiszta csont és bőr vagy, minden rendben van? De tényleg? De tovább már ne fogyjál! Ez tuti anorexia vagy valami hasonló lelki eredetű étkezési zavar. Szerintem menj el…..
Hompi 2012.09.10 07:51:27
@bigthereal: Szerintem az ilyeneknél van egy holtpont féle, amin átbillennek, ezzel együtt egyszerűen nyugtázzák, hogy ők ilyenek és kész. A bátrabbak még azt is megmondják, hogy be lehet kapni. Az is előfordulhat, hogy nem is olyan drámai pillanat ez, inkább egy felismerés, hogy volt egy holtpont korábban, mikor már régen a túloldalán vannak.

És ha a túloldalán vagy, akkor nem zavar, ha csak abban papucsban tudsz menni dolgozni(!), amibe az évek alatt belehíztál, mert azt fokozatosan feszítetted, és most beleférsz. És akkor az sem zavar, hogy a "felső", ami rajtad van, konkrétan egy paplan huzatból van szabva. Mert az milyen kreatív már felhasználni az anyagot. Az kicsit sem gáz, hogy ez az anyag volt csak elegendő, a párnahuzat már rég kicsi lenne. Láttam... sajnos...
LifeTILT Slim3 Reni Vége -17.1kg 2012.06.13 04:10:00
  Reni  Eltelt 70 nap, lassan feltűnik előttem a célszalag. Kétes érzelmek kavarognak bennem, mivel egyrészről várom a végét, de úgy érzem a maradék idő kevés az álmom eléréséhez. Mindenesetre bele fogok húzni, mert a lehető legjobb eredményt szeretném elérni a program…..
hogyvolt Éden hotel - 2x04 2012.03.09 07:30:00
Emberek, kiválasztás! Ennek örömére a T69.2 SE trópusi skint kapott, pirosas-fodros ruciban forog a kamerába, csöcsrészen a ruha a boldog nyolcvanas éveket idézi meg a nyak mögötti megkötővel és az abban lógó cuccal. A mell alatt hasat beszorító bőrövre nincs magyarázat,…..
Hompi 2012.03.09 10:42:07
@nyílegyenes labirintus: Azzz. Eltéved a fejében a denevér is, pedig az nem is fény útján tájékozódik :)
Hompi 2012.03.09 10:43:24
@jamesz: Király :) Ez valami logyó... oppardon.. modell rendelő oldal ugye? :)
Hompi 2012.03.09 11:02:29
hogyvolt Éden hotel 2x03 2012.03.08 07:50:00
A T69.2 SE ruhatervezőinek mára csak nagyon korlátozott mennyiségű anyag juthatott, a türkiz vagy kék vagy zöld miniruha a pinát éppen takarja és mellben is csak annyira van a helyén, nehogy megidézze Janet Jackson szellemét. A bal csöcs mellesleg határozottan nagyobbnak tűnik. Ma…..
A McDonalds a közeljövőben felújítja és átalakítja francia egységeit. A tervezéssel Patrick Norguet designert bízták meg, aki saját székei mellett a célcsoportok szélesítésének koncepcióját is eladta a hamburgeres cégnek...A mekibe elsősorban tizenévesek járnak (ott is),…..
Sziasztok!   Mindig szörnyülködve olvasom a blogot és rengeteg olyan poszt volt már, ahol teljesen padlóra kerültem mások tragédiája miatt. Nekik sok erőt kívánok, hogy sikerüljön csak a szépre emlékezniük. Az én sztorim nem tragikus, viszont annál kellemetlenebb volt…..
Hompi 2011.06.23 08:05:03
@Parajpuding: állat módon tudsz fogalmazni ecsém :), de az a helyzet, hogy egyetértek. Pont ilyen kommentet keresve görgettem lefelé, hátha valaki már elmondta a véleményemet.
Azzal egészíteném ki, hogy az éremnek két oldala van (jóformán mindig), és mindkettőt látni kell.
Az egyik természetesen az, hogy az orvos tapló volt az elmondás szerint, és nem is bánt jól a beteggel.
A másik pedig az, hogy a posztoló még ki is kérte a barátnői véleményét, azok ajánlottak (nyilván nem véletlenül), aztán meg sz.rt rá, merthogy ő majd talál olyat, ami közel van. Szerintem simán segg hülye. Aztán meg még ki sem állt magáért.
Lássuk be, hogy az emberek erősen különbözőek, és mivel az orvos is emberből van, ezért az orvosok is különbözőek. De ha a posztolónak ennyire mindegy, hogy ki turkál a p.nájában, akkor úgy kell neki.
Ennyi.
Új MÁV blog Európa messze van 2011.05.21 15:00:00
Ugye nemrégiben volt szó az országimázsról és erről jutott eszébe Norbinak is egy története, melyet megosztott velünk. A szereplők: 1. MÁV kaller, 2. amerikai fiatalok, 3. MÁV tarifarendszer. Ez már így garantálja a történetet, ugye?Még annyit tennék hozzá, hogy az Eurotrip…..
Hompi 2011.05.21 22:06:38
@lyken: Ez az utóbbi szerintem nem olyan egyszerű ám. Ha pl. a máv ill. bkv illetékes vezetőit felültetnéd a hozzájuk tartozó tömegközlekedésre, akkor:
1. sokkal lassabban tudnának közlekedni a városban/országban. Tényleg azt szeretnéd, hogy még ennél is kevesebbet dolgozzanak a pénzükért? Mert egy nap ugye nem lesz hosszabb 24 óránál.
2. idővel könnyedén atrocitásoknak lennének kitéve. az emberek egyiket-másikat teszem azt felismernék egy idő után, főleg ha köztudott, hogy köztünk utaznak. ki akarna betölteni egy pozíciót, ha az potenciálisan közvetlen baszogatással is járhat?
3. ez a feedback sajnos csalóka. szerintem Mo-on simán leadnák a drótot, hogy melyik vezető hol utazik. Ott máris minden kicsit flottul menne. És különben is, nem fog egy vezető egy fontos tárgyalásra igyekezve azzal baszakodni, hogy a kalauz tudott-e angolul vagy sem (lehet hogy még ő sem tud :))

Véleményem szerint ki kellene alakítani egy olyan rendszert, ahol a cég elvegyülő ellenőreivel lehetne a részlet információt begyűjteni pl. a következő módon:
A. Emberünk átlag júzer, aki felszáll a vonatra, szükség esetén külföldinek adja el magát, nem ért magyarul, jegy nélkül utazik. Bizonyos viselkedési formákból, próbákból bizonyos kvótát kell teljesítenie havonta.
B. Ha a kalauz vagy ellenőr vesztegetne, szabályellenesen/törvénysértően lépne fel, akkor igazolvány villan, jegyzőkönyv felvesz, munkatárs leléptet, indokolt esetben eljárást indít/feljelentést tesz.
C. Amennyiben egy vezető területén ilyen bizonyos százalékban előfordul, prémium arányosan vagy egészében ugrik.
D. Amennyiben ilyen egymást követő 3-5 félévben előfordul, vezető leléptet.

Ez tulajdonképpen egy minőség ellenőrző osztályként működhetne. Létezik vajon bármi ilyesmi a máv/bkv/egyéb hulladék társaságoknál?
Véleményem szerint ha elterjedne, hogy ilyen ellenőrök járják a bkv, vagy az ország vasútvonalait, az ellenőrökben/kalauzokban/orkokban pillanatok alatt vigyázzba állna a szar is. Meglátjuk hányan próbálkoznának be vesztegetéssel, trükközéssel, erőszakoskodással, stb.
Vélemény?
Hompi 2011.05.21 22:13:18
@Fradista Utazó: rosseb... :) Hát igen, ez a gyenge pontja a rendszernek ez idáig, csak gondoltam erre már más találjon ki valami jót :)
Nem tudom mit lehetne tenni. Hivatalos személy elleni erőszak nem elég?...
Igazán nem várunk sokat a MÁV-tól, de Gergő története a mi praxisunkban is kivételesen kegyetlen. Olvasónk online vett jegyet Nyíregyházára, de Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve, a pénztáros pedig azt állította, ő nem tud online…..
Hompi 2010.10.27 12:12:10
@igazságos: Nem látom az összefüggést az írásodban. Egyik helyen pl internetes rendelést írsz. Itt pedig nem erről van szó. Rendelés esetén valóban csak foglalást kérsz a vonatjegyre, amit ha a megfelelő időkorláton belül átveszel, akkor utazhatsz vele.
A máv-start rendszerében VÁSÁROLOD a jegyet, un. e-ticket jön létre, amit bankkártyás művelettel ki is fizetsz, ami után az a TIÉD. Ezért is van benne az általad idézett szabályzatban, hogy még akkor is átveheted a jegyet, ha az érvényesség már rég lejárt. Kifizetted, és kész.
Az überciki szerintem, hogy egyrészt a pénztári rendszert nem készítik fel e-ticket kiadásra szükség esetére, legalább azokon az állomásokon, ahol amúgy lenne jegykiadó automata.
Szintén überciki, hogy az utas a megvásárolt jegyét alternatív módon nem tudja igazolni. Merthogy nem tudja. a Visszaigazoló levél semmit nem tartalmaz az utazás részleteiről, sem a jegyek darabszámáról, semmiről. Vásárlás dátuma van benne, végösszeg, valamint átvételi kód, ennyi.
Az is nagyon gáz, hogy a MÁV alkalmazottak totálisan tájékozatlanok nem csak az ügymenetről vagy a kollégák munkaköréről, de még a sajátjukról is.

De azt nem tudom, hogyan gondolhatta a posztoló, hogy Magyarisztánban minden simán megy majd, ha úgy száll fel a vonatra, hogy nincs a kezében jegy. Naív...

Továbbá nem tudom, honnan vetted az OTP-s véleményedet, a posztban sehol sem szerepel, hogy olyan kártyája van. Az egy dolog, hogy a fizetéshez az online felületet és a kártyás tranzakciót az OTP biztosítja, de ettől még más bank kártyájával is lehet fizetni. Én is ezt teszem.
Hompi 2010.10.27 12:13:51
@igazságos: Nem látom az összefüggést az írásodban. Egyik helyen pl internetes rendelést írsz. Itt pedig nem erről van szó. Rendelés esetén valóban csak foglalást kérsz a vonatjegyre, amit ha a megfelelő időkorláton belül átveszel, akkor utazhatsz vele.
A máv-start rendszerében VÁSÁROLOD a jegyet, un. e-ticket jön létre, amit bankkártyás művelettel ki is fizetsz, ami után az a TIÉD. Ezért is van benne az általad idézett szabályzatban, hogy még akkor is átveheted a jegyet, ha az érvényesség már rég lejárt. Kifizetted, és kész.
Az überciki szerintem, hogy egyrészt a pénztári rendszert nem készítik fel e-ticket kiadásra szükség esetére, legalább azokon az állomásokon, ahol amúgy lenne jegykiadó automata.
Szintén überciki, hogy az utas a megvásárolt jegyét alternatív módon nem tudja igazolni. Merthogy nem tudja. a Visszaigazoló levél semmit nem tartalmaz az utazás részleteiről, sem a jegyek darabszámáról, semmiről. Vásárlás dátuma van benne, végösszeg, valamint átvételi kód, ennyi.
Az is nagyon gáz, hogy a MÁV alkalmazottak totálisan tájékozatlanok nem csak az ügymenetről vagy a kollégák munkaköréről, de még a sajátjukról is.

De azt nem tudom, hogyan gondolhatta a posztoló, hogy Magyarisztánban minden simán megy majd, ha úgy száll fel a vonatra, hogy nincs a kezében jegy. Naív...

Továbbá nem tudom, honnan vetted az OTP-s véleményedet, a posztban sehol sem szerepel, hogy olyan kártyája van. Az egy dolog, hogy a fizetéshez az online felületet és a kártyás tranzakciót az OTP biztosítja, de ettől még más bank kártyájával is lehet fizetni. Én is ezt teszem.
Hompi 2010.10.27 12:15:21
„Amikor újból találkoztunk, közölte, hogy csak lefeküdni szeretne velem, többet nem” - Levélírónk arról panaszkodik, hogy eltűntek a jó lányok és csak a képmutató rosszak maradtak. Leginkább az bosszantja, hogy már nem is rejtik véka alá, mit akarnak, hanem egyenesen…..
Hompi 2010.07.14 14:51:34
@Brando: "A sima szexhez semmi. A jó szexhez? na ahhoz több kell:-) "

Tudod, erre azt mondják, hogy amikor a szex jó, akkor igazán qrva jó. Amikor nem annyira jó, azért akkor is nagyon jó.. :)
Budapest Száksz Napirokkant 2010.04.21 07:30:00
László sem egy bőbeszédű alkat, ezt küldte a levelesdobozomba:"Szia!Tegnap délelőtt, Tesco Budaörs. Két helyet is elfoglalt az aranylábú. Természetesen még kártyája sem volt."Mit is mondhatnánk, Hajdú Péter sem csinálhatta volna szebben. Audi Q7-tel teszkóba…..
A freemail 90 nap inaktivitás után törli a júzerek postafiókját, a lenti panasz szerint viszont most 61 nap után tette meg mindezt. A felhasználó elsiratta az eltűnt leveleit de türelmes volt, beérte volna egy bocsánatkéréssel is, ha legalább szóba állnak vele. De arra január óta…..
Hompi 2010.03.22 19:34:40
Mindig csodálkoztam azokon, akik n db emailcímet használnak, ahol legyen pl. n>2. Egyszerűen hol van embereknek ennyi ideje? Vagy csak simán nincs élete?.
Mellesleg kérdezem én, mit jelent az, hogy inaktivitás? Az első email-em nekem is freemail volt (ez most is létezik amúgy), kb 10 évvel ezelőtt készült, akkor még kb ez volt. Egyszer csak a freemail egy rakás szar lett, és ez a mai napig tartó folyamat. Azóta lett gmail-em is, még akkoriban, amikor ez zárt meghívás alapon működött.
Most ezt a postot olvasva beléptem a freemail-re, még mindig ott van ahol hagytam. Kár, hogy nem mutatja az utolsó belépést, mert az 100% hogy pl az utolsó fél évben nem léptem be sk. Nem bánom, hogy ott van, mert pl a gmail a mai napig erre hivatkozik, és ide tudok küldeni új jelszót, ha Google behülyül pl.
Hogy mi a megoldás? Valaha feljelentkeztem valami hírlevélre, ami kb havonta küld egy levelet. Továbbá gmail-nek megadtam a freemailt, hogy innen töltse le a leveleimet. És itt a lényeg, hiszen így a gmail rendszeresen bejelentkezik a freemail szerverére, hogy megnézze a postafiókomat. Ha freemailt csak simán továbbítanám, akkor ez nem történne ugyebár. Ez után pedig gmailben egyből megy a levél a spam-be. Problem solved.

Mellesleg megjegyezném, hogy a gmail jó ideje képes arra, hogy több emailcímet is kezeljen, tehát ha pl citromail-re érkezett egy levél, akkor a gmail tud a citromail nevében válaszolni.
Így pedig továbbra sem látom indokoltnak egy halom címet nézegetni folyton. Sztem az azoknak való, akik nem tudnak több dolgot fejben tartani, így nem tudnak rendet tenni a kis szemétdombjukon sem... ennyi.