Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adhemar

92 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdőjátékos Le Havre 2020.08.21 11:23:16
Ismertető egy 12 éves játékról? Mindössze egy játék után? Mi értelme van ennek? Annyi csak, hogy a Le Havre már megjelenése óta foglalkoztatott, most végre sikerült kipróbálnom, és igyekszem semmi olyant nem mondani, ami egy játék alapján ne lenne megalapozott. A Le Havre akkor jelent meg, amikor…..
A thoughtfulgamer 50 kedvenc játéka a podcastja alapján. Nagyon tetszett, ahogy a játékokról beszélnek, kedvet is kaptam sok társashoz, valamint egy saját Top10 elkészítéséhez. Utólag meglepve láttam, hogy csak 169 értékelt játéka van a BGG-n (nekem 220). Ennek ellenére a toplista igényes, amint a…..
Kezdőjátékos Leányfalu 2017 2017.07.18 16:25:08
Évente a legnagyobb társasjáték esemény - számomra - a leányfalui hétvége Mikivel, Marcival és Pistával; igaz, kezdenek felzárkózni az alkalmankénti budafoki játékok. Az idei játékhétvége is szuper volt természetesen, de lássuk a részleteket. Annyiban különbözött ez az év a korábbiaktól, hogy most…..
Helyszín: Sárkánytűz. Hőmérséklet: 40 fok. Létszám: 54 fő. Emberszag: előbbiekkel arányos. Levegő: nincs. Bontás: elég jó, R kiemelkedik, G gyenge, többi játszható.Érték: van (prefoil Nimble Obstructionist, Aven Mindcensor Invocation, Samut pw)Ja utóbbi mégsem érték. Deck: UR tempo. Eleinte inkább…..
Miki ismét meghívott bennünket egy kétnapos társasjátékozásra Budafokra. A játék mellett sok vicces, érdekes és fontos dolog történt, illetve hangzott el, de most fókuszáljunk a társasokra. Részben előre egyeztettük, hogy mikre szeretnénk időt szakítani, ami nagyszerű dolog, mert egyfelől…..
Végre megléptem, amit tíz éve minden alkalommal kellett volna: adtam némi anyagi támogatást minden társasjátékos-honlapok legjobbikának, a Boardgamegeeknek. Nem is tudom, lehet-e egy oldal valamely területen annyira fontos és hasznos, mint a BGG a magáén. Valószínűleg nem túlzás…..
Első megjelenése óta igen kíváncsi voltam az egyik legkiválóbb civilizációs játékra, a Through the Agesre. Emlékszem, 2007-ben egy bécsi játékboltban fültanúja voltam, amint az eladó a Puerto Rico helyett ezt ajánlotta egy vásárlónak (mekkora hiba). Elriasztott azonban a…..
Csak egy rövid bejegyzés arról, hogy visszatértem az élő draftok világába, mégpedig eléggé hektikus eredményességgel. Az MM2015 drafton 0-1 drop, az M15-ön 4-0. Persze nem az eredménnyel kellene kezdenem, de a kontraszt nagyon adja magát. A Modern masters sorozatban továbbra sem…..
Kezdőjátékos (Újra)indulás 2015.04.13 21:56:00
Több év kihagyás után újra késztetést éreztem egy társasjátékos blog elindítására. A freeblog néhány éve szó nélkül beszűntette a működését, és ezzel akkor odaveszett 2-3 év néhány tucat bejegyzése. De nem adom fel - hasonlóan a Gyalog-galoppban a mocsárban várat…..
Első prerelase Top 8 eredményemről szóló beszámoló következik. A Dragons prereleasere nem az utóbbi alkalmakra jellemző izgatottsággal készültem, hanem valahogy sokkal higgadtabban, mert mostanában alig játszottam, sem élő,sem online draftot, és ha a játék által nincs ébren…..
Múltkor kigondoltam, hogyan is működhet a Jeskai deck, és most kissé erőltetve ki is próbálom. Nem a legerősebb lapok jutottak, de úgy-ahogy összeállt a pakli. Hogy miért hiányozhat néhány lap, az hamar kiderült. Az első meccsen mirrort játszottam, majd a következőn ezt…..
Mtg draft és commander Nem magic 2015.01.04 19:46:59
Hanem társasjáték. Ami ma már annyira menő, hogy a gmailbe is nehéz belépni anélkül, hogy bele ne botlanánk. Bejelentkező képernyő: Közelebbről: ..
A karácsonyi szünetben évek óta draftolok néhányat online, de most a szünet első két hetében kevés időm nyílt erre és kedvem sem volt sok, így nem is erőltettem. Ma, elsején viszont ki sem mozdulok, és a néhány nappal ezelőtti JBT draft is felcsigázott, így beléptem egy KTK…..
Néhány napja játszottunk egy JBT draftot. A környezetet sokan az utóbbi idők legrosszabb draft setjének gondolják - nem véletlenül. Ennek ellenére meg lehet benne találni a szépet, lehet élvezni is, de tényleg nem sokkal jobb, mint egy rosszul kiegyensúlyozott alapkiadás.…..
Régen született poszt, mert régen is játszottam. Kisebb kiégést tapasztaltam a magic-kel kapcsolatban az utóbbi hónapokban, amelyre nyáron még nem számítottam volna, de a körülményeket figyelembe véve nem meglepő. Egyik fő oka, hogy a keddi draftokra egyéb program miatt nem tudok…..
Gyorsan megnéztem, hogy tavaly december eleje óta 34 alkalommal játszottam a magic online-on (túlnyomórészt draft, 1-2 sealed), és ez idő alatt 150 dollár + áfát, azaz 188 dollárt fizettem, Ez forintban kb. 32 ezer + áfa, azaz 40 ezer forint. Nem emlékszem, hogy ezt az időszakot…..
Itt lehet készülni: http://www.magicdrafting.com/khans-of-tarkir-sealed/ Talán minden eddiginél nehezebb lesz a manabázist kialakítani. Elsőre 12 két- vagy háromszínű földet és 4 manaadó artifactot bontottam. Ha három szín vagyok mennyit kell használni ezek közül? Melyik három…..
Vagy szarvast. Vagy bármit. Hol van? Kellene valami, különben ítéletnapig eltart a nagy lények (vö. Ferocious) kihozása. A delves lapok manaköltségéről nem is beszélve. Vagy ez lenne az? De ez kék, heló...
Ez a Delve egy rendesen legyengített képességnek tűnik. Először is a közepesnél gyengébb lapokat kell játszanod, hogy valami a graveyardba kerüljön (ezzel jellemzően tempót veszítesz a 3-5. kör valamelyikében), ezután kijátszhatod a Delve lapot nagyjából reális áron, illetve…..
Nem is akartam ma játszani, de valahogy mégis megtörtént. Ha már így, akkor kipróbáltam a BG selfmill decket, amelyről annyi jót olvastam. Sok szükséges lapot megkaptam hozzá, de fájó volt a deathtouchos lények hiánya, és csak egy jutott a kulcslapból, a Satyr Wayfinderből. A…..
Azt gondoltam, hogy miután a magic elvileg gyűjtögetős kártyajáték, én is elkezdek benne gyűjteni valamit, és ez a valami lehetne mondjuk valamennyi eddig megjelent planeswalker. Megfelelőnek tűnt a cél, mert nem egyszerű végrehajtani, de nem is lehetetlen, időt és türelmet…..
Rég nem látott rovatunk, a napilap jelentkezik. A Will-Forged Golemet veszem górcső alá, ami az eddigi négy M15 deckemből legalább háromban szerepelt anélkül, hogy bármikor maradéktalanul elégedett lettem volna vele. Előnyeit és hátrányait átgondolva ez nem is meglepő, és most…..
Azt írják, hogy Nem is értem, hogyan élesíthették a V3 Bétát anélkül, hogy ez működött volna. Vagy miért nem működött már az élesítés előtt is, ha a V2-ben még simán ment. No de talán most. És akkor videók is felkerülhetnek a blogra...