Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady.Bird

2 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előfordult már veled, hogy nem tudtad egyből lecsavarni a befőttesüveg tetejét? Mit tettél ezután? Most eláruljuk, hogy milyen célravezető módszerek léteznek, amik segítenek hozzáférni a finomságokhoz az üveg belsejében...
Lady.Bird 2020.07.24 22:45:19
@fizeto_utas: nálunk erre van egy életlen, vastagabb pengéjű kés, annak nem árt :)
A csütörtök magasságában feltett kérdésedre bambuló, néma tekintetek a válasz? Így tervezd meg a menüket! Az alapoktól indulunk! (Képek forrása: Flickr, Pixabay.com) Minden héten ugyanaz a forgatókönyv… Mint egy mumus, toppansz a nappaliba vagy a konyhába, mikor együtt a család. Szerda, csütörtök…..
Lady.Bird 2019.08.28 18:13:40
@Valódi Nő: Az ember szervezete nem tud előállítani néhány aminosavat, azokat a táplálékkal kell bevinni, amiben ezek megvannak, számunkra azok a teljes értékű fehérjék, általában állati fehérjék. A növényevők szervezete meg elő tudja állítani, ezért nekik elegendő az, ami pl. a fűben van. (C vitamint is azért kell ennünk, mert nincs bennünk enzim, ami megcsinálná. A tengerimalac ilyen még, de ezen kívül a legtöbb emlősnek nem kell C vitamint ennie, mert a szervezete megtermeli.)
Lady.Bird 2019.08.30 21:12:39
@Valódi Nő: igen, tanultam, biokémiából egyetemen

itt van néhány link, rövid idézetekkel, kis tudományos háttérnek:

hu.wikipedia.org/wiki/Aminosavak:
"Alapvető fontosságú (esszenciális) aminosavaknak nevezzük azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi vagy állati szervezet nem, vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani.

Az emberi szervezet számára 9 aminosav ....
A különböző állatfajok számára más-más aminosavak lehetnek esszenciálisak."

hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav:
"Az aszkorbinsav egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav. Az aszkorbinsav .... más néven C-vitamin. A név eredete: a- fosztóképző és scorbuticus (=skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. Élelmiszer-adalékanyagkénti azonosítója E300."

www.allatdoki.hu/tanacsadas/c-vitamin-fontossaga:
"A tengerimalac szervezete - akár az emberé - nem tartalmaz C-vitamin előállításához szükséges enzimeket, ezért ezt a megfelelő táplálással kell pótolni.
A C-vitamin hiánya okozza a skorbutot."
A Tangzhong egy vizes-tejes rántás, különleges Japán módszer, amely megváltoztatja a tészta textúráját, s ennek köszönhetően sokkal puhább lesz a pékárú, ráadásul hosszabb ideig megőrzi a puhaságát. Semmiképpen se egy otthon ismeretes klasszikus zsemlét várjatok tőle, mert ez bizony nem…..
Kultúr Krimó 5+1 dal Hofitól 2019.07.15 08:39:00
Néha igazán el vagyok komorodva, és ilyenkor mindig segíteni szokott Hofi. Felledhetetlen humorával és eszével mindig javít a búval kent szíveken. De nem csak az előadásai, hanem zenéi is emlékezetesek, ebből szedtem össze most az 5 kedvencemet! 1. Tóni - részlet a Hofélia c. előadásból A…..
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
Lady.Bird 2019.07.19 22:39:09
@csúti csüngőhasú tolvaj: "neki fel kell készülnie a másnapi anyagból"
Nem konkrétan az anyagból kell felkészülnie, azt valóban tudja, hanem abból, hogy a másnapi osztály éppen hol tart, mit kell a másnapi órán venniük, ahhoz milyen segédanyagot kell bevinnie, melyik részt kell a tankönyvből átvenni az óra végéig, kell-e feleltetni, röpdolgozatot íratni, ha igen azt előre el kell készíteni, fénymásolni kell esetleg, ha volt előtte dolgozat, azt ki kell javítani, leosztályozni, beírni az e-naplóba.
Ritkán van itt a blogon könyvajánló, különleges alkalom ez. Leginkább azért, mert kellően megilletődtem, amikor egy tanácsadó szakpszichológus keresett meg azzal, hogy vinne egy-két gondolatot a blogomból... így az álláskeresés során megtapasztalt személyiségtesztes őrület is belekerült ebbe a…..
Lady.Bird 2019.05.14 19:58:56
@Online Távmunkás: Mi a baj a Myers-Brigg típuselmélettel?
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Lady.Bird 2019.03.08 22:29:03
@Ender18: ja, és mindennap megtörténnek ezek a szerencsétlenségek több vonalon is többször, azért az a rengeteg késés

de ha ez már ilyen szabályszerű, nem lehetne beépíteni a menetrendbe? kedd 07.15, síntörés Sárbogárdnál, gázolás Vecsésnél - és ha nem törik el a sín, kiküldeni valami szakit, hogy kalapáccsal verje szét, és akkor betartható lenne a menetrend :)

(nem ittál kicsit túl sokat délután?)
(A képre kattintva megnyílik a vonatkozó cikk a 24.hu-n) A fenti téma jó lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit bemelegítsünk a kombinatorika témakörében mivel némi kombinatorikára még szükségünk lesz, amikor odaérünk a valószínűségi eloszlásokhoz. Véleményem szerint a fenti cikk felvet néhány…..
Javában tart a vizsgaidőszak, ijesztően tornyosul a tanulnivaló, és kevésnek tűnik a rá fordítható idő? Néhány jól használható tippet gyűjtöttünk össze, amelyeket tanulástrénerek, a tanulásmódszertan szakemberei ajánlanak a hatékony felkészülés érdekében! Fotó: Freepik..
Lady.Bird 2019.01.05 14:23:28
@fuximaxi: hatékonyabb óránként 10-15 perc szünetet tartani, de ez függhet a tananyagtól

@Dzendör Sztadiz: ha van a vizsgára készülésre x nap, akkor érdemes az 1/5-ét ismétlésre hagyni, azaz pl. 10 nap van, akkor 8 nap a részletes tanulás, jegyzet-készítés, stb, és 2 nap alatt át kell nézni "gyorsítva" az egészet, hogy a vizsgára aktiválódjon

emellett érdemes napközben is szundítani fél-egy órát, mert alvás közben mélyül el a tudás - és vizsga előtt mindenképpen aludni kell(ene) 6 órát, egyébként nem jön ki a delikvens fejéből, ami benne van :)
Tehát a szabályok: Igyál ha... 1. ...azt kérik mosolyogj a kamerába. Tipikus helyzet, belépő szint, bármilyen közösségi összejövetelen, kiránduláson találkozhatsz vele. Mióta a legolcsóbb telefonokon is van kamera, rosszabb a helyzet, mint a VHS-korszakban: egy rossz mozdulat, és fent találod…..
Azt nagyjából mindenki tudja, hogy a súlycsökkenéshez kevesebbet kell enni és többet mozogni. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert a mai környezet és az ember biológiájának kombinációja nagyon meg tudja nehezíteni a fogyókúrázást...
Lady.Bird 2018.09.16 18:58:14
@fuszujka: rossz hírem van... "rohadtul nem tudom azokat az ételek és annyit enni, amennyit akarnék" - az a baj, hogy rosszul van beállítva gyerekkorodtól, hogy mennyit szeretnél enni - a vékony emberek jó része azt szokta meg, hogy keveset egyen (én is szenvedek ettől, 90 kilós vagy 164 centisen, és tudom, hogy nem kellene megenni a 2. szelet kenyeret, a teljes adag tésztát, a süteményt, a csokit, a cukrot a kávéba - de ez a "default" beállításom :( )
Alapvetően 2 féle elszámolási mód létezik a rezsiköltségekre. A havi diktálós és az átalány elszámolás. A kettő keveréke az éves hőmérsékletfüggő elszámolás. Mindegyik módnak van előnye és hátránya. Melyik a legkedvezőbb a pénztárcánk szemszögéből?..
Lady.Bird 2018.09.06 06:41:57
@Mistral1011: pár hete vettünk Philips led-es izzót, 2000 ft körüli az ára, hagyományos izzó formájú, és teljesen jól helyettesít egy régi 100W-osat egy plafonon levő búrában - Tescóban sikerült rátalálni
A nyaralás egy introvertált számára általában a kényelmes, elviselhető létből való intenzív kifelé mocorgást jelent. Szervezni kell, egy csomó vadidegennel kommunikálni, útbaigazítást kérni, megosztani az utasteret idegenekkel stb. De nyáron ezt a vakmerő húzást több különböző tényező együttállása…..
Lady.Bird 2018.08.27 15:44:37
@Leylandi: "Mer neki az a pihenés, ha szétbeszélheti a fejét, a te fejedet, lyukat beszélhet az összes környékben tébláboló idegen hasába, amíg így a szóáradattól szét nem robban az univerzum, legalábbis szerinted ez a pillanat most már bármikor bekövetkezhet..." - nem, nem a pihenés, hanem az élete :) (ismerek ilyen embert, biztosan világvége van, ha be kell fognia a száját)
Lady.Bird 2018.08.27 15:49:00
@Leylandi: Introvertáltak és extrovertáltak között is rengeteg különbség lehet. De abban igazad van, hogy az introvertáltak alapvetően kevesebbet "csevegnek". Mindenesetre engem introvertáltként van olyan másik introvertált, aki ki tud kergetni a világból, mert más szempontból eltérő a személyiségünk. (Mondom ezt INTJ/INTP nőként :) - még férfiból is ritka az ilyen, nemhogy nőből)
Lady.Bird 2018.08.27 15:51:26
@Sztravinszka: "Azt hiszem, az átlag elfogadja magát olyannak, amilyen. Nem törekszik, nem vágyik jobbá válni. " drága tündérke, én nem tudok "jobbá" azaz extrovertálttá válni. Sokáig elhittem, hogy bennem van a hiba, és ha eleget gyakorolom, kedvelni fogom a nagy bulikat és a nagy társaságot. Kb. mintha elhatároztam volna, hogy nőből az akaraterőmmel férfivá válok :)
Sokunkat foglalkoztatott tavaly év végén, hogy merre tart Shane Tusup és Hosszú Katinka közös élete, amely ennél több szálon nem is tudna összefonódni: edző és tanítvány, férj és feleség, ráadásul még üzlettársak is. Addigra már többekben fogalmazódott meg egy-egy napvilágra került medenceszéli…..
Állítólag nagy vitát váltott ki az a műalkotás, amit nemrég a stockholmi Kulturhuset előtt állítottak fel. A vitáról nem tudok beszámolni, mert nem olvastam a kérdéses újságcikkeket. Saját fantáziámból úgy képzelném, hogy az egyik oldal a nemzeti jelképek megcsúfolásáról, a másik oldal pedig a…..
Polaris Rejtélyes betűk 2017.09.06 18:29:22
Ma reggel felfigyeltem valamire. Éppen a pizsmámat hajtogattam össze, amikor felfigyeltem rá, hogy a felsőrész nyakánál egy GV jelzés látható. Az első gondolatom persze az volt, hogy valamiféle párhuzamos valóságban vagyok, mint egy Philip K. Dick könyvben, vagy egy olyan filmben, mint mondjuk a The…..
Végre vége a kánikulának, megjött a kedv a konyhatündérkedéshez. Ebben a friss nyári időben sem a test, sem a lélek nem kívánja a nehéz ételeket, de a fagyihegyek időszaka is elmúlt, kéne valami egyszerű, de nagyszerű, amivel nem túl sok melóval lehet nagyot villantani a…..
Irodalmi harsona A Hitler-szalonna 2017.06.21 08:54:12
Nem valami szépen csengő neve ellenére, egy roppant kellemes édesség volt. A név onnan ered, hogy II. világháború vége táján, mikor már komoly gondokat jelentett a lakosság és a hadsereg ellátása, valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy ezzel próbálják feldobni az étrendet. Állítólag Hitler…..
Manapság, egyre több gazdi alszik kutyájával egy ágyban. Felmérések támasztják alá, hogy akik kedvencükkel osszák meg ágyukat, nem tudják kipihenni magukat rendesen. 5 probléma, ha kutyával alszol egy ágyban A Mayo Clinic alvászavarokkal foglalkozó centrum vizsgálata szerint, a kutyával alvó…..
Miután Jucus megosztotta a múltkori posztomat a Facebookon, annak ott egyrészt jó nagy sikere lett, másrészt reagáltak is rá páran, akik annak idején szintén ott voltak a kolostorban, és ők is leírtak egy-két történetet erről a befogadott fiúról, amik így most előkerültek a…..
Ez persze a legkevésbé sem meglepő, mérgelődni egy sort igazán egyszerű és kellemes időtöltés. Ráadásként a legtöbb autóst több-kevésbé ugyanazok idegesítik, a düh pedig kiváló hajtóanyaga az internetes eszmecseréknek. A dolog tehát úgy is valóságos kommentbánya, hogy ha csak egyetértő illetve…..
Lady.Bird 2017.04.30 20:33:34
@SomiTomi: Köszönöm, most már el tudom olvasni :)

Igazad van azzal, amit írsz. Az elfogyó sáv, amit direkt cipzározósra terveztek, szerintem egy pszichológiai tesztüzem :) Mivel az elfogyóból "be kell kéredzkedni", sokan nem szeretik - én sem, inkább állok-araszolok a tuti sávban, és beengedem, akit kell. Jobb lenne, ha a felfestés is a cipzározásról szólna: meg kellene szűnnie mindkét sávnak, és egy újnak kellene nyílnia, jelölve is, hogy egy autó balról, egy jobbról "jogosult" bemenni.

Az autósok jó része tényleg rendes, figyelmes, előrelátó és sokszor előzékeny is, és csak az autósok kis aránya viselkedik idegesítően, de ők sokszor pont elegek, hogy balesetveszélyt idézzenek elő.

Nekem mostanában a leginkább azok szúrnak szemet, akiknek sérti a büszkeségüket, hogy lassabb jármű mögött kell menniük, esetleg állniuk, és árkon-bokron-szembesávon kikerülik a buszt meg a biciklist, akkor is, ha nem belátható a szembesáv, vagy ha éppen jönnek is szembe. Van a környékünkön buszmegálló, amibe ha beáll a busz, a mögötte jövők csak akkor tudják kikerülni, ha átmennek a szemből balra kanyarodóknak levő sávba. Tudom, hogy ha a busz ott van, nem szabad bemennem a balra kanyarodó sávba mint rendesen, mert frontálisan ütközhetek - és hetente áll elő ez a szituáció. És nem lassan jön, hanem lassítás nélkül... (És ha én hasonló helyzetben lassítok-megállok, érzem a hátam mögül aa sürgetést, hogy menjünk már...)
Lady.Bird 2017.05.01 17:26:34
@SomiTomi: Ami a cipzár-elvet illeti, szoktak rá viták során hivatkozni: hogy elvileg a lámpás kereszteződésnél azért van sokszor két sáv, amiből az egyik gyorsan megszűnik, hogy sokan átérjenek, és a megszűnő sávból a "cipzár-elv" szerint be KELL engedni mindig egy autót. Ezt jó lenne egyszer tisztázni... Van aki azt nézi hülyének, aki nem megy előre (kevesebb autós ér át a zöldön) van aki meg azt pofátlannak, aki előremegy...

@HaCS: Az előrehaladókkal pl. az Üllői úton, a Határ útnál kifelé, a gyorsforgalmira felmenő sávnál van gond: sokan, akik tudják, hogy arra akarnak menni, időben beállnak a cammogó sorba, de vannak, akik a középső sávban "előremennek", és "bepofátlankodnak".
Vagy pedig balra kanyarodó sávnál szokott gond lenni, ahol a lámpa keveset enged át, előremegy a másik sávon, és az elől zöldre váró elé bevág.
Nem tudom, hányszor nyitottam meg a szerkesztő felületet. És mindannyiszor azonnal elterelte valami a figyelmemet. Meg is feledkeztem arról, hogy nyitva van. Becsuktam üresen.Biztos nem csupán időhiány. Alkotói válság? Ha itt alkotásról beszélhetünk. De időhiány is. Még tanítok a…..
Lady.Bird 2013.06.10 21:18:12
@Gloria Mundi:
:-)) te már csak tudod :-))
Lady.Bird 2017.04.16 15:43:54