Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagymakki

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző rész végén Flynn éjszakába nyúlóan dolgozott, burning the midnight oil, ahogy Jenkins mondta, amiről a hogyvoltírónak a Midnight Oil nevű csapat ugrik be a ’80-as évekből, gyorsan hallgassuk meg egyik legismertebb számukat. Köszönöm, mehetünk tovább. Szóval a…..
"Előbb vagy utóbb, de mindenki megtudja az igazságot arról a maroknyi gonosztevőről, akik a varsói kalandot kieszelték, hogy magukhoz ragadják a hatalmat. Ezek az emberek, kihasználva a varsóiak hiszékenységét, sok embert dobtak csaknem fegyvertelenül a német ágyúk, harckocsik és…..
nagymakki 2015.08.01 20:00:29
Az az érzésem, ebben az országban nem a politikusokkal van baj. Ők működnek üzemszerűen. Lopnak, hazudnak, jól vannak. Mi viszont - átlag civilek - nem működünk üzemszerűen. És nem vagyunk jól. Köszönjük, pocsékul vagyunk. A végtelenségig megosztottak vagyunk, pedig mi…..
nagymakki 2014.10.04 14:00:39
@Badeni_lakos: Szia! Nem vagyok nagy politikus alkat,de a tény az, a Magyarországon élő,szavazóképes állampolgárok azon részének a negyvenvalahány %-át kapta a FIDESZ,akik elmentek szavazni,tehát nem a magyar választók összességéhez kell nézni,csak azt kell számba venni,akik éltek választó jogukkal és elmentek az urnához. Edgár mondanivalója 80%-val teljes mértékben azonosulni tudok.
nagymakki 2014.10.04 14:24:16
Kedves Edgar! A bajok már 1989-ben elkezdődtek,amikor a jól menő üzemeket is eladták,vagy bezárták tőkés érdekek miatt,dolgozók százezreit munka nélkül hagyva.Azután jött a Bokros nevezetű svindler,szoc kormány,tetőzött az első FIDESZ kormánnyal a baj,majd az emberek mást akarva nyolc évre visszahozták az akárkiket (nem tudni kik ezek,milliomosok az biztos)Az emberek megint csalódtak,jobb választás nem lévén szavaztak. Itt tartunk most. Imádom a fiatalokat,de nem cserélnék velük.Volt részem a tőkésnél való dolgozásban,már nyugger vagyok hál' Istennek.Sokan csekély nyögdíjamat is elirigylik tőlem. Milyen világot csináltak a politikusok???? Az első FIDESZ kormány idején 300-350 órát dolgoztam havonta,mint közalkalmazott,mondanom sem kell a túlóráimat azóta sem fizették ki.Manapság zsebből fizetve,vagy éhbérért alkalmazzák az embereket,miközben a vállalkozások UNIÓ-s áron,Euroban elszámolva gazdagodnak gennyesre. Nagyon sajnálatos az,fiatal tehetségek,szorgalmas emberek hagyják el országunkat,a túltenyésztett here faj és az egyéb elnyomók harmincadjára. Ez van sajnos. A vén rataták még mindig az un.baloldalra szavaznak. Az un.baloldal juttatta az országot az MDF előzetes ténykedésével együtt ebbe az embereket megosztó,egyre szegényedő helyzetbe,teret nyújtva egy 2/3 dal teljhatalmat kapott társaságnak. Tudod kedves Edgár-nem tudom mennyi idős vagy-de én a fiatalokban látnám a megoldást,de sajnos ők már nem mennek ki az utcára mint mi a szocializmusban (1971.kardlap nyoma rajtam),inkább elvándorolnak. Össze kellene értelmes fiatalembereknek állni,egy alternatív pártot mutatni az embereknek,kizárva a vallási kisebbségeket(akik ugye többség,mert minden róluk szól-annak ellenére írom,nem vagyok antiszemita),a cigány faj nemhiába született mivoltát megszüntetve,előnyeivel,szaporításuk elősegítésével együtt. Magyar gyárakban,magyar embereknek munkát adva. A németek meg tudták tenni az 1930-as években. Nekünk mindenünk meglenne ebben a szép kis országunkban hozzá. Nem véletlen,hogy mindent pánikszerűen leirtottak elherdáltak,elloptak,utoljára a cukorgyárainkat,majd most következik a magyar szellemiség,magyar múlt kiírtására tett kísérlet. Elegem van nekem is hid el. Barátsággal üdvözöllek.Mondanám "szebb jövőt magyar ember",de ez a mondat a háború előttről való,meglovagolta a Jobbik,azt gondolhatnád jobbikos vagyok. Nem,de nekik is vannak jó elképzeléseik.
Rémálom a zöldhatóságnál XI. Megvan a politikai körökig is elérő nyelvvizsgabotrány első áldozata: az adatnyilvánosságért és az átlátható kormányzati működésért vívott harcban eltűnt Tolnainé Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának a nyelvvizsgája - legalább…..
nagymakki 2013.11.09 11:24:18
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nagymakki 2013.08.14 15:00:09
Szevasztok,jó napot minden autósnak,bringásnak!
Olvasgatom a kommenteket. Csak azt tudom leszűrni belőle,mint eddigi közel másfél millió beleset mentesen levezetett autós km,és majdnem a fél országot bebicikliző életem során.
Félelmetes hangnemet engedtek meg egymással szemben.Életemben talán egyszer -kétszer fordult elő,hogy a kocsiból kiszóltam,akkor sem durván.
Megfigyeltétek? Mostanában az emberek egyre inkább durvábbak,és-bocsi-rettentő bunkók egymással,függetlenül attól,közlekednek e vagy sem.Mindenhol!
Manapság-aki figyel tudja-alig ismerik az emberek a KRESZ finom,de sokszor alapvető szabályait sem.Mindegy,autós,motoros bringás,gyalogos stb. Viszont bármilyen olyan szituációba keverednek egymással,amit udvariassággal el lehetne intézni,abban a pillanatban durva módon egymásnak esnek,teljesen mindegy nő,vagy férfi az illető.Gondoljatok bele:hogy jutottunk idáig.Nem beszélek arról amikor az autós a biciklist szídja,amikor az JÁRMŰ-vével áthajt a zebrán szabálytalanul,vagy a biciklis szidja az autóst,amikor az szabálytalanul kanyarodva nem adja meg az elsőbbséget-sőt majdnem elüti.
Csak arról szeretnék beszélni: a közlekedésben "fajsúlyok" vannak.Nem mindegy mekkora kaszni veszi körül az embert.A legvédtelenebbek a gyalogosok (biciklisek figyelem)azután a kerékpárosok (motorosok autósok figyelem),majd a motorosok (autósok fokozott figyelem)végül a személygépkocsik,kisteherautók (kamionosok,járműszerelvényt vezetők figyelem)
Aki közlekedik figyeljen a másikra-mindenki lehet szabálytalan,hol szándékosan,hol figyelmetlenségből,hol tudatlanságból.Emberekből vagyunk,egyikünk sem különb a másikunknál.Mindannyiunknak van családja,akik haza várnak minket.Gondoljatok bele,hányan halnak meg hetente az utakon.43 év közúti közlekedésem alatt sok csúnya dolgot láttam.Senki ne higgye azt,vele nem történhet meg.Nagyon sokat lehet tenni az egymással szembeni udvariassággal,odafigyeléssel.Persze van sok bunkó,de előbb utóbb,ha látják a többiek udvarias elnéző viselkedését,ők is változni fognak.(mondjuk ez ma Magyarországon még csak utópia sajnos)Aki alapvetően udvarias viselkedésű,elnéző a magánéletében,az legyen az járműre ülve is (a kerékpár is jármű,ezt sokan sokszor elfelejtik-nemcsak a bringások,az autósok is)
Mindenki vegye tudomásul:nincs autós kontra bringás,stb. Közlekedés van,aminek egyre nagyobbak a veszélyei.Segíteni kell egymást,még a bunkókat is-nekik is csak egy életük van.Hú néha olyan nagy kedvem lenne jól odamondani,felrúgni a bunkót,de azután arra gondolok"nem süllyedek le arra a szintre"inkább kiintek,elengedem küldök egy mosolyt,stb.Néha előfordult,hogy később honorálták hasonló kép.
Visszatérve az igen tisztelt hozzászólók stílusára-minden bántás nélkül-manapság ez a jellemző.Volt szerencsém elég sok országban járni,amikor hazajövök nem a rosszabb élet,a szegényebb lét vág már mellbe,hanem az emberek kézzelfogható,érezhető egymással szembeni ordenáré viselkedése.Ezek vagyunk mi?? Szerintem nem.Akkor mire jó? Bármelyik hozzászóló oldalra felmentek,katasztrófális hangnem dívik.Legyen jó napotok
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
A legsikeresebb posztkarácsonyi akció címét elhappoló Aldi a jelek szerint vásárlási utalvánnyal igyekszik kárpótolni a teljesen hiába sorban állt külsőmerevlemez-rajongókat:Most hívott az aldi, hogy mivel sajnos nem jött meg a megrendelt winchester, ezért egy 1000 forintos…..
nagymakki 2012.01.18 20:09:54
U G Y F E L S Z O L G A L A T I I R O D A
Makaro Antal
antal.makaro@t-online.hu
1054 Budapest, Alkotmany u. 5.
Levelcim: 1245 Budapest 5. Pf. 1036
Telefon: (06-1) 472-8900 Fax: (06-1) 472-8905
Vizsgalo: Gyorki Gizella Tel.: (06-1) 472-8851
Ugyszam: P/0060/2012.
Iktatoszam: P/0060-001/2012.
Tisztelt Makaro Antal!
A Gazdasagi Versenyhivatal
tajekoztatja,
hogy az ALDI Magyarorszag Elelmiszer Bt. (2051 Biatorbagy, Meszarosok utja 2.)
panaszolt magatartasa targyaban tett beadvanyat a Gazdasagi Versenyhivatal (GVH)
koszonettel kezhez kapta.
Tajekoztatom, hogy a beadvanyt a GVH a tisztessegtelen piaci magatartas es a
versenykorlatozas tilalmarol szolo 1996. evi LVII. torveny (Tpvt.) 43/I. ˜ (1) bekezdese
szerinti panaszkent kezeli1.
A GVH-nak a panasszal kapcsolatos eljarasara vonatkozo szabalyokat a Tpvt. 43/G. ˜-anak
(2) bekezdese, valamint 43/I. ˜-a allapitja meg.
E rendelkezesek ertelmeben a vizsgalo a panaszban foglaltak alapjan megteszi a szukseges
intezkedeseket. Az ugyanazon panaszos altal tett korabbi panasszal azonos tartalmu, valamint
a nevtelen panasszal kapcsolatos intezkedes megtetele mell.zhet..
A vizsgalo a panaszost es azt, akivel szemben panasszal eltek, meghallgathatja, t.le tovabbi
felvilagositast es informaciot kerhet. A panaszos kerheti, hogy ne fedjek fel szemelyet, illetve
azt a tenyt, hogy panasszal elt a GVH-hoz.
A jelen visszaigazolast kovet.en a GVH csak abban az esetben tajekoztatja a panaszost, ha a
panaszban megjelolt magatartassal kapcsolatban versenyfelugyeleti eljarast indit, illetve ha .
tekintettel arra, hogy a panaszolt magatartassal kapcsolatban az eljaras mas hatosag
hataskorebe tartozik . a panaszt a hataskorrel es illetekesseggel rendelkez. hatosaghoz
atteszi. Ha a panasszal osszefugg. eljaras eredmenye alapjan versenyfelugyeleti eljaras
inditasanak nincs helye, a panaszos err.l kulon tajekoztatast nem kap; a beadvanyt a GVH
piaci jelzeskent nyilvantartja.
1
A Tpvt. rendelkezesei szerint a Gazdasagi Versenyhivatal hataskorebe tartozo jogsert. magatartas eszlelese
eseten barki bejelentessel vagy panasszal elhet a Gazdasagi Versenyhivatalhoz. A beadvany akkor min.sul
bejelentesnek, ha az a Gazdasagi Versenyhivatal altal kozzetett formatumu, megfelel.en kitoltott .rlapon kerul
benyujtasra. A bejelentesnek nem min.sul. beadvanyt a Gazdasagi Versenyhivatal panaszkent kezeli [Tpvt.
43/G. ˜ (1) bek., 43/H. ˜ (1) bek. es 43/I. ˜ (1) bek.]
2. oldal UGYFELSZOLGALATI IRODA
Ha a panaszok kezelesevel vagy a GVH eljarasaival kapcsolatban tovabbi informaciora van
szuksege, kerem keresse fel a GVH honlapjat (
www.gvh.hu), ahol a .Fogyasztoknakh
menupont alatt tovabbi reszletes tajekoztatast es hasznos tanacsokat talalhat.
Budapest, 2012. januar 16.
P.h.
Gyorki Gizella
vizsgalo tanacsos