Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lobo

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
isolde Főleg könyv 2015.05.04 18:55:13
A Könyvfesztiválról akartam még mesélni, az elmúlt pár évben valahogy összekötődött a rendezvény a Lány szülinapjával és fejlődési fázisaival, és ez klassz. A 2013-as Könyvfesztiválon mindenórás terhesen vettem részt, konkrétan arra a napra voltam kiírva, amelyiknek a…..
Tropper regénye egész jól indult (hangosan nevettem rajta! kétszer is! [nevetni meg jó, bármin]), de aztán lassan túl sok lett a jóból, és a vége felé már arra gondoltam, hogy ez a könyv túl-harsány, túl-"amerikai", túl-kalandos, túl-erőltetett, túl-olcsó. Csupa gyors…..
Aki már tudja, hogyan kell sárga autósat játszani, készítheti a zsebkendőt: december 23-án és 24-én (kinti idő szerint este fél hétkor), két részletben adja le a BBC Radio 4 a Cabin Pressure záró, Zürich című részét. Aki még nem, de tudni szeretné, annak hadd mutassam be a…..
Lobo 2014.12.22 18:23:29
Ilyen is lesz. Ma. Ha tudok róla, hamarabb kirakom a plakátjukat ;-)     Részletek itt. A tippért köszönet a Hármaskönyvelésnek...
mirwen au revoir 2014.09.10 21:07:28
a lakhatás kérdése egy gordiuszi csomóátvágással megoldódott/oldódik: eb munkát kapott németországban, konkrétan az adidasnál , úgyhogy most annyi a változás hogy nem az ingatlan.com-ot / jófogás.hu-t nyálazom naphosszat, hanem az immobilienscout.de-t meg hasonlókat. Innen…..
Jó könyvek A konyhabútor 2014.08.19 18:32:18
A hétvégén beszerelték a konyhát. A Konyhapontnál rendeltük a bútort meg a gépeket is, mindenkinek azóta is ajánlom a céget, mert mindenféle jól dolguk van, jó minőségben, a legújabb trendekben, IKEA-s árban. Móni, a tulajdonos (egyébként szomszédunk) nagyon segítőkész,…..
Lobo 2014.09.10 09:10:19
Eljátszotta saját halálát, hogy visszavonulhasson, de az ex-kommandós mégsem élvezheti a békés életet: mikor egy lány segítségére siet, az orosz maffiával találja magát szemben. Az azonos címen futott kultikus tévésorozatból Antoine Fuqua készített filmet ezzel a…..
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
mirwen mátra 2014.01.26 00:17:29
megvolt a majd' egy hét. ismét zseniális-szuper, ismét már most hiányzik. Gyerekek egyrészt már sokkal jobban önállóak voltak, másrészt kezelhetetlenebbek is. Nem csodálom hogy aki gyerekkel jön, az sokszor hozza magával a nagyszülőt is. Bár őszintén szólva, inkább Zsófi/Simi…..
Saoirse Ronan egy lázadó amerikai csajt alakít, aki családjával az angol vidéken köt ki, ahol aztán beleszeret egy helyi fiúba (Tom Holland A lehetetlenből), és minden szép és jó, amíg egyszer csak kitör körülöttük a nukleáris világháború, és hamarosan a néhány gyerek…..
isolde Főleg szoptatás 2013.06.18 14:38:18
Elmondom, mivel idegesített még szegény jólelkű anyósom, azt csinálta, hogy amikor szoptattam, pár percig megállt az ajtóban és nagy-nagy szeretettel nézte a meghitt jelenetet, majd minden alkalommal elmondta, hogy igen, hát ez a legjobb dolog a világon. Nem mondtam meg neki, de itt…..
Woody Allen újra beletenyerelt a lecsóba? Nos, könnyen lehet, mert ez bizony jónak tűnik. És az sem csoda, hogy Cate Blanchett kapcsán felmerült pár díj neve. ..
Lobo 2013.06.07 23:56:24
A Writers Guild of America, azaz az Amerikai Írók Céhének tagjai összedugták okos fejüket, hogy megszavazzák minden idők 101 legjobban megírt tévésorozatát. Vajh mi lett az első? Seinfeld és a buggyos inge? Tony Soprano és  pszichiátere? John Hamm és John Hamm sármja? És…..
Bárcsak több bizodalmam lenne eme miniszéria iránt, de talán nem is azért vagyok szkeptikus, mert még soha nem láttam jó Stephen King minit (te talán igen?), hanem inkább az aggaszt, ahogy a regény főbb szereplői megfiatalodtak, és könyörgöm, mi az a 30STM-es óbégatás ott a…..
Eugene Allen élete inspirálta ezt a filmet, aki 1952 és 1986 között 8 elnök mellett szolgált komornyikként a Fehér Házban: Cecile Gaines (Forest Whitaker) többek között Eisenhower (Robin Williams), Kennedy (James Marsden), Johnson (Liev Schreiber) és Ronald Reagan (Alan Rickman)…..
isolde We are big damn heroes, sir 2013.04.30 16:15:31
Megszületett a Lány, és nagyon cuki! ..
Mindennek van jó oldala, a freeblog (továbbiakban fb) immár 18 napja tartó leállásának pl. az, hogy végre kénytelen voltam összehozni a költözéshez szükségeseket, és kicsit beletanultam a regular expressionsbe, ami a korábbi szövegátírásos bénázások után nagy varázslat. :)…..
Gerincre vágva Nyarak könyve 2013.03.30 14:30:00
Nagyon erősen rezonált még bennem az előző olvasmányom (egy minden tekintetben súlyos darab), amikor a Nyarak könyvét a kezembe vettem. Talán ez is volt az oka, hogy az első néhány oldalon nem nagyon tudtam mit kezdeni a harmincas londoni protagonista fájó semmilyenségével. Pedig…..
Néhány hónappal ezelőtt a fene se gondolta volna, hogy ez a "zombis twilight" breaking news-kategóriás lehet, de az előzetesek annyira jók, a kritikák pedig annyira pozitívak, hogy szabályosan rácuppantam erre a filmre - és ebben nem vagyok egyedül. És most már azt is tudjuk, hogy a…..
Ha ilyen lesz a világvége, akkor rám számíthattok. (UPDATE: Két újabb kép érkezett.) ..
aeon flux mi lesz 2013-ban... 2013.01.01 10:41:01
...az első film, amit megnézel? (A tegnapi kis szilveszteri balhé keretében elkezdtük a Galaktitkos (sic!) küldetést, és Grabthar kalapácsára mondom, hogy ma be fogom fejezni!)...az első sorozatepizód, amit megnézel? (A húslevesben is a végére hagyom a májat és a zúzát: a Kemény…..
aeon flux mi volt 2012-ben... 2013.01.01 10:31:03
...az utolsó film, amit láttál? (A kevesek által látott, szerintem a szó legszorosabb értelmében véve térdcsapkodóan vicces Függöny fel!-t.)...az utolsó sorozatepizód, amit megnéztél? (A sajnálatos módon lelőtt Firefly utolsó epizódját.)...az utolsó szám és/vagy album, amit…..
Fontos pillanathoz érkezett a Könyvkritikák oldal: az oldal búcsút vesz a freeblogtól, hogy egy új tárhelyen folytassa eddig tevékenységét.  A búcsú mindig fájdalmas és nehéz, nekem is iszonyú rossz volt megválni a korábbi szolgáltatótól, de sajnos kénytelen voltam…..
Segítsetek nekem kicsit!Hogy kell egy kiadóhoz fordulni könyvért? Kell küldeni referenciát? Kell hazudni valami látogatottságot, vagy éppen auditált adatokat kell küldeni? Vagy simán küldenek boldog-boldogtalannak, biztos ami biztos?Nyilván nem az kell a kiadóknak, hogy valaki ismerje…..