Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ann88

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ténytár szerkesztőségének tagjai mostanság kifejezetten örülnek annak, hogy már túlestek az egyetemi éveiken. Az általunk is több alkalommal elemzett felsőoktatási törvénynek hála, az idén felvételiző diákok még mindig nem tudják, pontosan mennyit is kell fizetniük,…..
Ann88 2012.01.18 19:05:52
@aha, persze:
A fentebb írt véleményével részben egyetértek. Valóban, a rosszul teljesítő hallgatókat igenis ki kellene tessékelni az egyetemi padsorokból. Sőt, azt mondom, az lenne az igazán jó, ha akkor nyerhetne valaki felvételt egyetemre (főképp államilag támogatott képzésre!), ha az érettségije minimum 4 (jó) átlagú lett és akár még a nyelvvizsga előírása sem lenne butaság. Számtalan volt osztálytársam ment egyetemre, olyan szakokra, ahol a kettes,hármas érettségi éppen elég volt a felvételhez. És most sem teljesítenek jobban, de továbbra is államisok. Ez elkeserítő!

De! A kommentje elejéhez tegyük hozzá, hogy tisztelet a kivételnek! Ugyanis, én bejárok az egyetemi előadásokra, és nem a kettesre pályázok a vizsgán, hanem jó jegyeket szeretnék az indexemben látni. Bár teszem hozzá, ebben csak a magammal szemben támasztott elvárás motivál és az,hogy a szüleim büszkék legyenek rám. Egy kicsi faluból jöttem fel Pestre tanulni - ha minden jól megy, én leszek az első diplomás a családunkban. És olyan szakra jelentkeztem, aminél a kitűnő középszintű érettségi és egy középfokú nyelvvizsga kevés volt ahhoz, hogy államilag finanszírozott képzésre vegyenek fel. Aztán esélyem sem volt átkerülni.
Hiába kapok jó jegyeket, nem kaphatok ösztöndíjat - mert költségtérítéses vagyok.
A kollégiumért többet kell fizetnem - mert költségtérítéses vagyok.
Nem kaphatok szociális támogatást - mert költségtérítéses vagyok.
A költségtérítést diákhitelből és diákmunkákból kell finanszíroznunk. Szüleim is segítenek, de édesapám fizetése (alig több, mint a minimálbér) vajmi kevés lenne a boldoguláshoz.
Bulizásra se pénzem,se időm, de igényem se lenne.
Tehát vannak még olyanok, akik szakértők lennének szakbarbár helyett! És - nem elsősorban magam miatt mondom - de az ilyeneket tessék kicsit jobban megbecsülni.