Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adamantinus

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak dolgok, amiknek már rég nem kéne lenniük, de mégis makacsul ragaszkodnak a léthez, és mint valami bojtosúszós maradványhalak, dafke se akarnak kihalni. Ilyen az egyház is. És nem adja fel, minden nap beleordítja a pofádba a létezését: nem menekülhetsz.Mert ugye akármilyen…..
Adamantinus 2012.03.01 04:32:15
@szMáté: Atyavilág... nagy az Isten állatkertje, csak kár, hogy alacsony a kerítés. Egyébként nekem nagyon bejönne, ha a tizedet kellene fizetnem. Mondjuk, akár kétszer is, felajánlásból. Összehasonlíthatatlanul jobb, mint az általam végzett munka értékének háromnegyede, ahogy jelenleg is zajlik. A "zéreccségiddel" add össze ezt...
Ahogy itt hőbörögnek egyesek a különböző egyházak ellen (főleg a katolikus ellen, ahogy látom), észre sem veszik, hogy tulajdonképpen ők maguk is egy régebbi államvallás ideológiáját szajkózzák.
Adamantinus 2012.03.01 04:46:37
@szMáté: "Jó, ez így nem vezet sehova, eltértünk a tárgytól: miért nem a tagok tartják el az egyházat? Miért kap alanyi jogon az én pénzemből egy olyan szervezet ami szerintem káros a társadalomra nézve?"
Hű, te egy zseni vagy. Tökéletesen egyetértek. A fidesz, szadesz, jobbik, satöbbi meg oldja meg a problémáit alanyi jogon a TE adódból, ugyanis én egyikre sem szavaztam, mivel szerintem ők mindannyian károsak a társadalomra.
A Hatodik Elem Ma sem lesz szex? 2012.02.28 12:40:00
   Idézet: http://youtu.be/-XnSQzPCd60; Hivatkozás: Káros a házasság előtti szex (Index); Link: Családtudósok  ..
Adamantinus 2012.02.29 11:56:37
@Mészáros Laci: Valóban, közvetlenül nem volt szó róla. De amilyen polémiát produkált itt fentebb, első ránézésre erre lehet következtetni... :) Hogy ki mit csinál előtte, vagy utána... "Egészségesebbnek" tartanám, ha például a családkutatómittudoménmilyen intézet tanulmányokat szülne arról, hogy a hibás állámháztartás következtében kialakult gazdasági válság hány váláshoz járult hozzá. Nem mintha ez bármit is számítana, de legalább értelmesebb elfoglaltságnak tűnik, mint azzal foglalkozni, ki, mit és mikor dug meg és hogy ez egészséges vagy sem.
Wass Albertfotó: littleborz.freeblog.huNekem semmi bajom nincs Wass Alberttel és nem is érdekel, sem a személye, sem a munkássága.Miért írok akkor mégis róla?Mert  egy korábbi posztomban említettem a nevét, egészen pontosan azért, mert a csepeli polgármester felhívást tett…..
Adamantinus 2012.01.18 17:29:20
@sztrugackij: Gugliról szerzett értesüléseiddel fogadj meg egy jótanácsot. Szépen mondom, és finoman: kuss. Az a kor, mikor Wass Albertet halálra ítélték, az egy olyan kor volt, hogy a Maniu gárdisták vezéreit 2 hónaptól 5 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték. Szárazajta, Csíkszentdomokos, Gyergyószentmiklós.
Ezekről csak annyit, hogy a legfiatalabb csíkszentdomokosi áldozat 14, a legidősebb 84 éves asszony volt. Szépen sorban felterelték őket a temető mellé, megásták a közös sírt, majd az összeterelt falu szeme láttára belelőtték a gödörbe őket. Az öregasszony egyik unokájával és a 14 éves fiú öccsével még 1991-ben interjút készítettem. Nagyapámat puskatussal verték hogy megegye a magyar zászlót. Látod, nekünk volna miért gyűlölni egy népcsoportot. De mégsem tesszük. És Wass Albertet azért tisztelem, mert bár ő is megtapasztalta ezeket, írásaiból nem süt a gyűlölet. Úgy tudja ezeket a történéseket elmesélni, hogy keserűségen kívül semmi más nincs benne. Ezért kérlek, ha legközelebb a nevét a szádra veszed, előtte mosd meg, szappannal ha kell.
Adamantinus 2012.01.19 07:53:17
@sztrugackij: Nem, drága virágszál. Azt teszem veled, ami a magadfajtáknak legjobban fáj: sajnállak kicsit, majd teljesen ignorállak.
Adamantinus 2012.01.20 14:51:49
@sztrugackij: Igen, az vagyok. Csak épp elgépelted. Az "oldali" toldalék elmarad, veled szemben mindenképp :) Na persze, majd egy fizikus meg is érti ezt az apró árnyalatot...
Ha valakinek miniszterelnökösködni támad kedve (mint az "Aki király akart lenni" film halhatatlan karakterei), ahogyan ezt Bajnai Gordon önjelölése után Járai Zsigmond manővereiből is kiolvashatjuk, jól teszi, ha tanulmányozza az alábbi fényképeket.   A…..
Adamantinus 2012.01.19 00:49:39
Nyolc éve nem politizálok. Azelőtt aktívan politizáltam, most kintről (de bentről, Romániából) szemlélem, és munkámnak köszönhetően kitűnő rálátásom van 4 másik európai ország helyzetére.
1. A bizonyos 25%-os leépítés az állami szektorban KEVÉS volt Kelet-Európa szinten. Minimum duplája kellett volna. Aki nem hiszi, próbáljon egy céget bejegyeztetni Romániában, beleőszül az aktatologatók szemlélésébe.
2. 1989 előtt még élénken él bennem, milyen volt reggel ötkor indulnunk a húgommal sorba állni, ő ment kenyérért, én tejért, vagy aragázpalackért, satöbbi, majd cseréltünk, hogy ne unjuk s ha szerencsénk volt, nyolcra iskolába lehettünk. Húst kizárólag feketén, kéz alatt lehetett venni, főleg falun, ahol akadt mindig pár elszánt ember, aki elrejtett egy-két malacot a havi kötelező állatlétszám-lajstrombavételkor, amit majd titokban felnevelt és levágva értékesített a rokonság körében. Esetleg Csángóföldről (ott nem volt kollektivizáls) éjjel áthajtottunk egy-egy bikaborjút, ami aztán a vasárnapi ebédhez adott pár szelet húst egy ideig. Ennyit az államadósság törlesztéséről és az önállóságról.
3. 89 utána helyzet csak látszólag javult, onnantól folyamatosan mindegyik politikai alakulat közhelyek puffogtatásával és ígérgetésekkel kaparintotta meg a hatalmat, hogy aztán a klientúrájának zsírosabbnál zsírosabb privatizációs ügyleteket biztosítson. A különbség Magyarország és Románia között ebből a szempontból az, hogy Románia vezető politikai (aktuális) alakulata hamarabb szorított a nadrágszíjon, vagyis hamarább merészelte azt a lépést megtenni, amit mindenkinek muszáj lesz ebben a régióban, előbb-utóbb. És ebbe sajnos bele fognak bukni.
4. Az román úthálózat már-már jobb, mint Ausztriában. Erdélyben minden egyes, 1000 lélekszámnál nagyobb településen önkéntes tűzoltóalakulat van. Az oktatás felébredt, tavaly óta már nem lehet pénzért érettségi diplomát vásárolni. Ellenben Budapestre járnak át hajtási engedélyt kétezer euróért venni. A szomszédomnak is ilyen van...
5. Az egészségügyi ellátás javulása igenis kézzelfogható. Kiváló minőségű az orvosképzés, a középkádereké viszont nagyon is sok kívánnivalót hagy maga után, ez a magyarázata annak, hogy bár kiváló orvosok és megfelelő felszerelés van az ország legtöbb egészségügyi intézményében, egyszerűen a betegekkel legtöbbet érintkező szakszemélyzet - bocsánat, csak személyzet,n SZAK- toldalék nélkül,- nincs felkészülve olyan alapvető dolgokban mint illemtan, etika, stb. Nos, ez enyhén szólva rányomja a bélyegét a kórházakban uralkodó hangulatra. Ennek egyik magyarázata: nem mindenki szeret dolgozni. Érdekességképpen: régiókra lebontható ez a jelenség.
Tény, hogy a rohammentő szolgálat nagyon sok európai ország becsületére válna. SMURD a neve, és valóban Raed Arafat volt a bába a születéskor. Azt nem tudom, Magyarországon hány mentőhelikopter áll szolgálatban, de csak Erdély területén három van állandó szolgálatban... Nade, szegény Arafat, hiába született Damaszkuszban, túl régóta él Romániában. Bármit is mondott, hogy mi az oka a lemondásának, én azért mégiscsak azt sejtem a háttérben, hogy az egészségügy privatizálása neki egész pontosan ott fáj, hogy privatizálva piaci versenyt generálna az állam, és ott nem működne, hogy a marosvásárheyi komája cége legyen a fő beszállítója az egészségügyi minisztériumnak (az elmúlt 6 évben ez a koma 2400 mentőautót szállított az államnak. Meg lehet tippelni, mekkora haszonkulccsal... és azt is, hogy kik részesültek a profitból)
6. Igen, régiókra lebontható a munkamorál. Ugyanis, a pár évvel ezelőtti árvizek idején amatőr, de komoly megfigyeléseket végeztem. Mikor jött az ár, Erdélyben a lakosság nagy része szó nélkül fogta a lapátját, gumicsizmáját, zsákját, teherautóját és hordta, töltötte a homokzsákot. Néhol már-már az együtt végzett munka dalolászva zajlott. Erdélyben, hangsúlyozom, és itt nem kizárólag Hargita, Kovászna és Maros megyék, túlnyomó magyar településeire gondolok, hanem a román falvakra is. Ezzel szemben, főként Moldvában, az emberek két orrpiszkálás között jajveszékeltek, minél közelebb volt egy tévéstáb, annál hangosabban, és állandóan hangoztatták, hogy a "zállam" mikor adja már a beígért segélyt... Kicsit Borsodra emlékeztetett, megkövetem a borsodiakat... Hogyaszongya, mi "szinisztrácok" (károsultak) vagyunk, jajmileszvelünk.
Nos, ez jellemző az általános munkamorálra, Romániaszerte. Hiába no, a monarchia azért olyan nevelést biztosított, hogy 90 év távlatából is érződik a hatása-Erdélyben.
7. Érdemes megnézni a térképen, hogy Románia mely városaiban vannak zavargások és tüntetések... Erdélyben bármennyire igyekeznek hangulatot manipulálni valakik, két-három város kivételével mind-mind az ókirályságbeli csőcselék tombol az utcán. Kelet-Erdélyben a legnagyobb a munkanélküliek aránya, ezzel párhuzamosan itt a legolcsóbb a munkaerő, mégis itt az emberek inkább dolgozni mennek, mintsem menjenek hülyeségeket skandálni az utcán naphosszat.
8. Kár dzsídipí számokkal dobálózni. Tény, hogy a lakossági megtakarítás nőtt. Sokat, krízis ide, vagy oda. Románia azért különleges eset, mert nagyon nehéz követni a lakosság jövedelmét. Egy olyan országban, amelyben a munkaképes lakosság egynegyede külföldön dolgozik, a szürke gazdaságban... Karácsony és húsvét táján kell figyelni, a kínálat miatt mekkorákat zuhan a belső piaci árfolyama az eurónak, forintnak, satöbbi.
A gazdasági helyzetre némileg utalhat az is, hogy pár napja írták alá az IMF-el egy újabb, készenléti kölcsönre a szerződést. Figyelem: nem vették fel, csak szóltak időben, hogyha esetleg, mégis... Magyarország, Olaszország s még pár társa ezzel szemben enyhén szólva fulladozik a kölcsön nélkül.
Nagyon sajnálnám, ha a jelenlegi kormány megbukna, mivel az elmúlt húsz év alatt ez tudott a legtöbbet felmutatni. Jó irányba halad, s ez valakiket nagyon irritál. Mindegy, az ő bajuk.
Nem lennék viszont székely, ha nem tudnék jót derülni azon, hogy a román puliszka az elmúlt negyedszázadban kétszer is robbant. Először magyar volt a gyutacs, másodszor úgy néz ki, palesztin...