Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabking

65 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan rég mutatta be a Samsung az MWC-n az S6, és S6 Edge telefonjait, máris megjelentek az elmaradhatatlan tesztek, ahol ezeknek a készülékeknek a "nyúzópróbáját" hajtják végre. Én magam nem rajongok az ilyen tesztekért, egészen egyszerűen sajnálom a telefonokat, de…..
A ma reggeli azokra a Samsung készülékre, amiken telepítve volt az S Health alkalmazás frissítés érkezett. Immár harmadik alkalommal történt meg, hogy az eredeti programot gyökeresen átalakították, és nem csak megjelenésen, és a felhasználói felületen történtek jelentős…..
Idén is megrendezésre kerül a már szokásos, eddig minden évben nagy érdeklődéssel várt Smartmobile konferencia. Idén nem az előadók listájára ismét nem lehet panasz, és a helyszín is okot ad a kíváncsiságra, hiszen idén a Várkert Bazár ad otthont a konferenciának. Ez nem…..
A minap egy Androidos szupertelefonról adtunk hírt. Alaposan fellelkesedtetek a témát illetően, jött is hozzászólás rendesen. Az egyik viszont... finoman szólva kivágta nálam a biztosítékot. Kérdőn bámultam magam elé, s csak néztem ki a fejemből. Természetesen, az egy dolog,…..
Jelentette be Handras majd elrúgta a pöttyöst és azóta is tombol az egyébként kiemelkedő Apple-faszságokkal teletűzdelt blogján. Mi megdermedve állunk azóta is a hőbörgése előtt, mely abból fakad, hogy szerinte a Google ELLOPTA és LEMÁSOLTA az egyébként megdöbbentően…..
Gabking 2014.11.13 17:21:40
@Andras Horvath: Azért szeretném, ha már ezt a "lopás" témát ilyen szépen elkezdtük körbe járni,elmondanád a véleményed, mi a helyzet az Apple remek, egyedi ötletével, a Phablet méretű eszközzel, amit a gonosz Samsung előre ellopott.
Most még a régi viccet sem lehet idézni, miszerint : Jereváni rádiótól megkérdezték: -Igaz-e a hír, hogy Moszkvában a Vörös Téren Mercedesz autókat osztogatnak? Jereváni rádió válaszol: -A hír igaz, csak némi kiigazításra szorul. Tény és való, hogy a Vörös Térrõl van…..
Gabking 2014.11.11 08:59:55
@amamoca: Valószínűleg pont az történt, mint a legtöbb szolgáltatónál. Annyira nagy a titkolózás , hogy a kollégák tudják meg legutoljára. A szolgáltatás már a UPC honlapján is fent van. Komplett súgóval, GYIK -el.
Gabking 2014.11.11 22:24:29
@amamoca: Igen. Akkor érdekes a dolog, ha már régóta regisztráltál erre a szolgáltatásra. Ma csak ezért egyeztettem a UPC ügyfélszolgálatával. Ott sikerült azt az infót kapnom, hogy az alapértelmezett upcmail email címre küldik ki a jelszót (amit én persze egy percig sem használtam az elmúlt 5 évben) Most nagy nehezen beléptem a fiókba, de még semmi. A rendszerben mondjuk szerepel a gmail címem, amin gond nélkül megtalál a UPC számlázása, de a számomra igazán fontos dolgokat persze ide nem küldik ki :-(
Androlib blog. Bipp! Offtime 2014.10.03 14:18:46
A telefonok okosodnak a felhasználók pedig lassan már elvesznek abban a rengeteg lehetőségben, amire ezen készülékeket használni lehet. Tudom, hogy más is, csak úgy mint én, egyre összetettebb feladatokra használja a telefonját, de már sajnos magamon is észrevettem, hogy bizony…..
Gabking 2014.10.03 17:29:27
@Lesből Támadó Szárítókötél: Összemosódott a kettő. A cikkben csak meg lett említve, érintőlegesen egy másik, tegnap bemutatott alkalmazás. Az Offtime ettől lényegesen többet tud, csak egy funkciója, hogy összesítést ad a használati szokásaidról (mikor, mivel hány percet töltöttél) A lényege az, hogy mint az android beépített blokkolása, korlátozza a telefon funkcióit. Nem fog tudni mindenki elérni, ha bekapcsolod, nem kapsz jelzéseket, ad egy kicsi távolságot, és engedi, hogy egy feladatra koncentráj. Persze ha ezek a gondok téged nem érintenek, akkor valóban felesleges letöltened..:D
Február végén még csak bizonyos készülékre volt hivatalosan elérhető a Google Now Launcher. A minap a Cég elérhetővé tette az összes eszközre, amin legalább 4.1-es android rendszer fut. A magyar nyelvű Playen "Google Asszisztens Indító" név alatt keressétek az…..
Ahogy erről régebben már írtunk, az EU roaming elleni szabályozása érdekes helyzet hozhat létre. Jelenleg minden országban külön cégként vannak jelen a nemzetközi mobilszolgáltatók. Az itthon is ismert három nagy mind egy-egy nagy csoporthoz tartozik. Éppen ezért lesz érdekes,…..
Gabking 2014.04.19 08:02:40
@320dezső: Két dolog felett siklottál el te szerintem.
1.: A Román RED 45 most tartalmaz 1000 perc nemzetközi, és roaming hívást.
2.: A szabályozás életbelépésével nyilván a mostani tarifákat el lehet felejteni, hiszen a szolgáltatók különben is folyton átalakítják, erre reagálva miért ne tennék meg.
Ha ellátogatsz a vodafone.ro oldalra, láthatod, hogy van most ráadásul egy RED 59 csomag, ahol 2000 perc nemzetközi hívás, három giga net (most akciósan kapsz még hármat, tehát összesen HAT giga net) áll a rendelkezésedre.
(ugyan pont azt írtam, hogy nem érdemes kint készülékkel venni, mert ha most besétálnál oda ki tudja hogy milyen áron kapnád meg,de ehhez a csomaghoz már gyakorlatilag ingyen jár minden csúcstelefon, nem láttam havi törlesztőrészletet sem)
Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy azok akik téged akarnak elérni, nemzetközi hívással tudják ezt megtenni.(pl bank, hivatal..) A szüleid meg vagy hasonló kártyával rendelkeznek, vagy visszahívod őket.Ha most lenne ilyen csomagod..
Mert biztos fognak valamiben reagálni a szolgáltatók..
Gabking 2014.04.22 13:20:17
@Watt25: Nyilván most egy átmeneti időszakról beszélünk. A jelenlegi helyzet nem hiszem, hogy sokkal tovább maradna fent,mint a ratifikálás.
Úgy gondolom, hogy hosszú távon maguk az országokra jellemző előhívók lesznek elavultak.
Egy új telefon felmérésekor a legtöbb embernek a 2000-es évek eleje óta az egyik első kérdése, hogy milyen kamera került a szerkentyűbe? A MobileGeeks csapata elvitte egy kis vonatozásra Tajvan fővárosában az idei év három üdvöskéjét, a Sony Xperia Z2-t, a Samsung Galaxy S5-öt…..
Európa jobban teljesít!... mondhatnánk a korszellem hevében, de az a helyzet, hogy most egy valódi jó hírrel szolgálhatunk: az Európai Parlament a mai napon elfogadta azt a bizottsági rendeletjavaslatot, amely a "Connected Continent" (magyarul a Behálózott Kontinens nevet kapta, de ez…..
Gabking 2014.04.09 20:41:18
@decoati: Azt ugye tudjátok, hogy számszerűen Magyarországon több torony van, mint Németországban, vagy Angliában a területhez mérten arányosan? Hogy az itteni tornyok sűrűsége sokkal jobb mint külföldön? Berlinben sokkal ritkábban vannak a tornyok, és emiatt sokkal nagyobb kapacitáson működik a telefonod adója, és ez jobban meríti kint, mint itthon?
A Smartmobile 2014 konferencia egyik engem kiemelten érintő témája volt a Dr Sabjányi László által tartott előadás, aminek a címe: Az európai mobil távközlési piac jövője.  Ez a terület szorosan kapcsolódott a Yanner által már megemlített…..
Szerkesztőségi coming out Végre eljött a szabadság kora, a mai nap tökéletesen alkalmas arra, hogy ki merjek állni az emberek elé, és felvállaljam mit is érzek! A technika fejlődése, és a társadalom szerkezetének alakaulása döbbentett rá, hogy végre vége annak a kornak,…..
Mindjárt negyven leszek. Ezt persze nem azért írtam le, hogy a közelgő kapuzárási pánikomra mentséggel szolgáljak, arra remélem lesz még pár évem ( de ha a feleségem is olvassa ezt a cikket, akkor drágám CSAK emiatt van otthon ennyi kütyü). Ellenben ebből az életkorból lehet…..
Idén ismét megrendezésre kerül a Smartmobile konferencia, immár ötödik alkalommal tesz kísérletet arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a technológiai befektetőket, az app fejlesztőket, és azokat az érdeklődőket, akik nem csak a mobil piac jelenlegi helyzetére kíváncsiak, hanem…..
Egy évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, aki mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki elérhetővé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva…..
Gabking 2014.01.31 20:19:15
Androlib blog. Bipp! GalaxyGlass 2014.01.27 17:53:04
A Samsung a hordható kiegészítők piacára a Galaxy Gear-rel lépett be, de nem kell sokáig várni. Máris itt vannak a hírek, hogy a Google Glass várható sikerét meglovagolva, szeptemberben megjelenik a Galaxy Glass. Várhatóan 2014 szeptemberében, az IFA-n kerül bemutatásra az…..
Gabking 2014.01.27 18:19:11
@Tomi from Space: Azért borítékolható volt, hogy ezt a trendet nem hagyják elmenni eszköz nélkül..
Gabking 2014.01.28 09:55:52
@panaszmuki: ahogy a többi képet is láttam az egy USB csati. Persze úgy van megoldva, hogy ilyen nyakba aksztónak nézzen ki, és hátul a nyakadra "feküdjön" fel
Néhány évvel ezelőtt még építkezést terveztem, és hirtelen elkapott a gépszíj, úgy gondoltam, hogy végre nekem is lesz egy okosházam. Akkor még szó sem volt androidról, wifiről. Relékkel, áramkörökkel dolgoztak a tervezők, és annyi tervezést igényelt volna a kivitelezés,…..
Írtam már régebben arról,hogy milyen hasznos is tud lenni, ha a technikát használva nyomon követhetünk valakit. Akkor a Google Latitude szolgáltatását emeltem ki, amivel a feleségem legnagyobb örömére kölcsönösen tudtuk egymás pozícióját nyomon követni.Sajnos azonban ez az…..
Gabking 2013.11.15 10:28:29
@rockdobos: Amennyiben neked nem céges minőségű útvonalkövetés kell, hanem csak arra szeretnéd használni, amire írtad, két ötletem van. Az első, hogy valami aktív GPS eszközt használj, de ez macerás, viszont ha mind a két gyerek androidos telefont használ, akkor egy net csomag elég (gondolom ez úgyis van) és használd a google szolgáltatását. A telefonokra telepített +google helyek menüjében elérheted a felvett partnerek tartózkodási helyét. A gyerekek készülékein állítsd be a google profilt, vegyétek fel egymást, és máris láthatjátok, ki hol van. Az asztali változatban ez nem működik ha jól láttam.
Gabking 2013.11.15 11:06:22
@rockdobos: Pontos részleteket, és beállítást a support.google.com/plus/answer/2998354?p=plus_location&rd=1 linken találhatsz!
Gabking 2014.01.08 11:39:57
Szia!Anélkül, hogy utánanéznék, szinte biztosra mondom, hogy a 10 mb annyira kicsi adatforgalom, hogy abba biztos nem fér be.
A
support.inetrack.hu/mennyi-adatforgalom-varhato-a-sim-kartyamon/
oldalon jobban utánanéztem és ott is a 8-15 megás adatforgalmat írják. Szóval ha másra is használod, akkor biztos nem elég a free 10 mega
Az év végén már ki akar komolyan dolgozni? Te tényleg, ebben a két napban már nem fogjuk a GDP-t az egekbe tornászni, valljuk csak be magunknak, hogy az év utolsó buliját várjuk, így a munkahelyen is inkább a karácsonyra kapott mobilt, tabletet nyomogatjuk (ha már be kell menni). Ha…..
A lenti sajtóanyagot kora reggel kaptuk a Telenortól, ami igazán szívmelengető lenne, ha nem pont Ők küldték volna. A lényege a korrupcióellenesség, ami a Telenor szerint is rendkívüli módon jelen van kicsiny hazánkban, ezért összefogott a Transparency Internationallal, hogy…..
Gabking 2013.12.12 09:53:05
@waces: A VOIP és a videotelefon két külön dolog. A Voip is egy szolgáltatás (amit több módon is el lehet érni a szolgáltatóknál) és a videótelefonálás is.
Érdekesség, hogy a Voip-ot tiltják az adatforgalmadból, ellenben szolgálótatásként fizethetsz érte, és akkor voip technológiát használva a szolgáltató számlázva használhatja.
A HVG-ben november végén jelent meg egy cikk arról, hogy egy blogger "felfedezte", milyen kitételek is szerepelnek a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF). A cikk eleve hatásvadász felhanggal kezdődik, hiszen hogy lehet valami durva apró betűs tiltás, ami a szerepel az…..
Gabking 2013.12.06 09:19:29
@ZF2: A megosztás tiltása egy szerződéses szabályozás, nem technikai megoldás.. (szerintem :-)) Szóval...
Gabking 2013.12.11 09:49:28
@zsoci: A most kapható két SIM-es telefonok már régen nem olyanok mint a régiek, hogy egyszerre csak az egyik SIM aktív. Itt már kettőzve vannak az antennák. Egyedül arra kel figyelni, hogy annyi a megkötés (néhány esetben), hogy a két SIM foglalat nem ugyanazt nyújtja. A különbség talán csak annyi, hogy nem mind a két foglalat képes a 3G forgalomra. Ezért kell arra figyelni, hogy melyik foglalatba melyik kártya kerül.
Gabking 2013.12.11 09:54:01
@vitéž munkášőr: Sajnos ezzel a táblázattal nem tudok vitatkozni. Nem is akarok védeni senkit, ellenben nem érzem helyénvalónak az ilyen összehasonlításokat (bármennyire is fájóak). Egy dolog hiányzik csak, hogy te nem tudod Ausztriában így megvenni ezt az előfizetést.. Sajnos amíg nem globálisan ugyanazok a feltételek érvényesek mindenkire (ez egy erősen scifi idea)addig a lokális piac diktál. Amíg ennyiért is van fizetőképes kereslet, miért adnák olcsóbban... ráadásul a vám, áfa és még ki tudja milyen szabályok, amik mind rárakódnak a telefon, szolgáltatás árára egyediek itthon... (sajnos)