Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L. Alex mondom a magamét

119 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szokásom mások külsejével foglalkozni, mert a gének, meg az Öreg adott olyat, amilyet, de... ... de elnézve ezt a képet, én nem Magyarország miniszterelnökét látom, hanem a 60-as, 70-es évekből iderepített egykori TSZ elnököt, vagy valamilyen vidéki középkádert, pártitkárt, akit magas…..
- Jó napot! - Jó napot! - Panaszt szeretnék tenni! - Itt? - Itt! Ez a hely van kijelölve azon a papíron, amit a vécénél helyeztek el, nem?- De. - Akkor itt! - Oké. Akkor kérném ezt a papírt kitölteni a személyes adatokkal, majd sorszámot tépni, és majd szólítom újra. - Értem, - De siessen mert…..
Iszonyatos forróság volt aznap, nem bírtam a sátorban tovább. Kiléptem, és élveztem, ahogy egy kis szellő megérint, még a szememet is becsuktam. Mikor kinyitottam, egy magas, jóképű, borostás férfi állt előttem, nekitámaszkodott egy asztalnak, és érdeklődve nézett rám.  - Nem bírtam már bent,…..
L. Alex mondom a magamét 2020.07.15 21:06:15
Amikor azt olvastam, hogy Zuglóban két liter tejért az emberek odaadják a nevüket és adataikat egy fideszes képviselőjelöltnek, az első gondolatom az volt, hogy "Mindenki annyit ér, amennyiért megvehető". A második gondolatom az volt, hogy "Szégyelld magad Zoli!"Az első gondolatommal voltaképp…..
L. Alex mondom a magamét 2019.03.06 14:53:04
Kérdezte meg apám, anyámtól, amikor anyám hazaért a munkából még a szocializmus évei alatt, apám pedig a Gödör elnevezésű helyi kocsmából. Ez még az átkosban volt és apámnak természetesen járt a 8 óra munka, 8 óra szórakozás és a 8 óra pihenés, anyámnak pedig természetesen nem.Apám…..
A kora tavaszi novemberben hajlamos az ember mindent elhinni, azt is, hogy itt Magyarországon demokrácia van. Oké, persze nem olyan igazi, hanem amolyan magyarosch, olyan kenjük be sz@rral. Ma reggel, éppen, hogy rápillázok a telefonomra, várva a 15 percet késő vonatra, olvasom, kapaszkodj meg…..
Szóval kedves véreim emlékezzetek vissza a bohócforradalomra, vonultak a rendvédelmi dolgozók, Orbánék beszarva a parlamentben, a nép meg otthon csücsült, hogy majd most, mi lesz?Nem lett semmi, mert b@ssza meg a rendőr, a mentős, meg a tűzoltó is magát, mert a magyar polgárnak nem fáj a másik…..
Tállai András Magyarország avató nagykövete sikeresen vezényelte le, kilenc német katona emlékkövének ünnepélyes átadását, 2018.október 27-én, Ónod község temetőjében, ahogy ezt saját facebook oldalán közszemlére is tette./Tállai facebook/ Én meg ugye, most, halottak napján futottam bele ebbe az…..
Van az úgy, hogy a hülyeség begyűrűzik egy országba és tartósan ott is marad. Az előbbi mondatom akár alcím is lehetne ehhez a nagy magyar büdös valósághoz, de nem az, hanem sajnos tény. Azt ugye mindenki látja, hogy szeretett kormányunk vadul költség csökkent, ki is rúgott már vagy 7000 embert,…..
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
- Te főnök, igazad volt!- Nekem mindig igazam van, de miben is?- Hát, ebben a hajlélktalanításban.- Mire gondolsz?- Azt mondtad, hogy nem érdekli az embereket.- Miért, érdekli?- Nem, csak pár libsi hőbörög, meg Gyurcsány ült ki a parlament lépcsőjére éjszakára.- Remélem aranyere…..
Nem tudom kedves férfitársaim, ti miképpen intézitek a bevásárlást, de véleményem szerint jobb az ilyesmit a nőkre bízni. Utólag csak úgyis gond a kreativitásunk, illetve az, hogy mi az egyszerűségre törekszünk. Elmesélek egy nagyon egyszerű és hétköznapi példát. Araszolsz hazafelé a dugóban, vagy…..
Ebben a képben benne van az egész ország, benne van az, hogy csinálhattuk volna szebben, jobban, de beleszartunk. Oda küldtük Jóskát okosba, esetleg a helyi közmunkásokat, szemmel kimértük, oszt, jó lesz ez így, az EU felé meg elszámolva akármennyiért, mert itt "Európa" épül. Jó ez…..
Jön, megint jön az újabb konzultációs levél, szeretett, drága miniszterelnökünktől, aki amikor éppen nem repül valamelyik futballmérkőzésre és nem rinocéroszborjút keresztel, akkor bizony 24 órában a haza üdvén dolgozik, bár egyes hívei szerint, van az 26 óra is.Természetesen a kormányközeli lapok…..
Petőfi elégedetten dőlt hátra a forgószékben, még egyszer elolvasta a versének címét. “Talpra magyar!” Hm, egészen jó, gondolta, és nyomott egy kövér entert.Ahogy megjelent verse, a hírfolyamban egyből kapott egy lájkot, majd még egyet és még egyet. Ennyi idő alatt el sem lehet…..
Én jó dolognak tartom, hogy Magyarországon, szabadon gyakorolható vallás (még) az iszlám, mert így nem kell ahhoz messzire utaznom, hogy kérdéseket tegyek fel például a ramadánról a legautentikusabbaknak, muszlim vallású barátaimnak. Példának okért én azt hittem, hogy a ramadán egy ünnep neve,…..
Apa a tükör előtt állt és saját magát mustrálgatta – Hát, nem olyan az alakom, mint húsz éve. – gondolta és próbálta a hasát behúzni, de nemigen sikerült, szemből még csak, csak, de oldalról inkább egy amorf szobor vigyorgott rá a tükörből. Apa sóhajtott egy nagyot és még egyszer igyekezett valami…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény kis falu, túl az M3-on, de még Miskolcon is túl, de még Encsen is túl, arra, ahol már a kurta farkú malac sem túr, mert már régen megették. Nem volt ez egy nagy falu, de annál szegényebbek voltak az itt lakó emberek, annyira szegények, hogy már…..
Székházat eladni, ebből saját pártot, háttérhatalmat, gazdaságot építeni, Orbánság. Simicskából APEH elnököt csinálni, olaj bizniszben kaszálni, 15 millió magyart átverni, Orbánság. Legális kormány ellen forradalmat hirdetni, annak megdöntésére futballhuligánokkal társulni, összeállni szélsőjobbal,…..
L. Alex mondom a magamét A KUTYA 2016.11.05 11:05:02
Az aluljáróban érezte meg az embert, más volt, mint a többi, jobb! Igen, talán tényleg ez a jó szó rá, megérezte. A kutya eléggé régen az utcán élt, hogy különbséget tegyen ember és ember között, valamikor élt emberek mellett, falkában is, de az nagyon régen volt, legalábbis a kutya emlékei alapján.…..
L. Alex mondom a magamét AZ EMBER 2016.11.05 10:35:41
Az ember már régen nem úgy gondolt a világra, mint egy jó helyre, igazán már sehogy nem gondolt semmire. Egy cél volt, túlélni az összemosódó napokat, de a miért, az annyira homályos valami volt. Igazán nem tudta, mi azaz erő az a plusz valami, ami előre löki, napról, napra, nem is érdekelte. Már…..
L. Alex mondom a magamét A PAD 2016.11.05 09:47:12
Már a tél sem régi, a padot nem takarta hó a fehér paplan, pedig milyen jó lett volna aludni, felejteni. A hideg északi szélben meghajoltak a fák, fejet hajtva a tél előtt, az emberek fázósan húzták össze magukon a kabátot, belefeszülve a szélbe. Esteledett és az utcai kandeláberek fáradt…..
Több írásom után kaptam kritikát a bal, vagy demokratikus, vagy liberális, vagy mit tudom én milyen oldalról!Durván, sokszor keményen és sértően írok a Fideszről és annak holdudvaráról! Ezen nem tudok és nem is akarok változtatni! Belefáradtam abba, hogy körülírjam a mocskot, amikor egy szóval is…..
Szervusz Télapó! Tavaly így kezdtem a levelem, talán még emlékszel –„Tudod kedves Télapó, hülye dolog ez, hogy 47 évesen levelet írok neked, de hátha…” – azóta eltelt egy év és most 48 éves fejjel írok neked, mert újra hinni kezdtem benned. 2015 decemberében a segítségeddel nem csak…..
Szinte mániákus módon épít át, fel bármit a jelenlegi Fidesz – KDNP rezsim, de legfőképpen stadionokat. Ezért nem is volt semmi meglepő abban a hírben, hogy Csillaghegyen is stadion épül, végül is miért ne, ott még nincs. Az már érdekesebben hangzott, hogy a stadion mellé egy sípályát is építenek,…..