Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bociga

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A XXI. században egyre inkább megfigyelhető jelenség a vallások és a vallásosság elkopása. A mai fejlett világban az ember lassan bármire képes. Ma már minden elfogadott, a technikai fejlődés megállíthatatlanul könnyíti meg az életünket, lassan már nincs szükség istenképre,…..
Bociga blogja Magány 2013.04.03 16:05:11
Manapság nagyon sok ember fél az egyedülléttől. Nem találják önmagukat, ha egyedül vannak. Állandóan szükségük van mások jelenlétére. Vannak olyanok is, akik képtelenek kapcsolat nélkül élni, őket szoktál kapcsolatfüggőknek hívni. Pedig aki nem tud/nem képes egyedül…..
Bociga 2014.01.05 11:56:29
@istenbaranykaja.blogspot.com/: Teljesen igazad van abban, hogy valahol mind kapcsolatfüggők vagyunk, ebben nincs vita. Én arra gondoltam, aki kapcsolatból kapcsolatba ugrál, mert fél egyedül lenni. Fél attól, hogy nem képes megoldani valaki nélkül az elé gördülő akadályokat. Így a saját önértékelésében is egy torzulás alakulhat ki.
Igen , lehetséges, hogy a magány nem a legmegfelelőbb szó erre az egész gondolatmenetre, mert kicsit negatív visszacsengést kelt az emberekben. De talán pont attól hatásos, hogy megpróbálunk egy egészen másik (pozitív)oldaláról megismerni a magányt.
A karácsony közeledtével egyre többet lehet látni a villamoson ülve, a mozgólépcsőn várakozva, a youtube videók előtti fantasztikus reklámokban, a technológiai fejlődés csodáinak egyre újabb és újabb vívmányait. Van az embereknek egy csoportja, az úgynevezett technománok,…..
Ahogy haladunk az igazi kampány felé, egyre élesebben kirajzolódik, hogy a kormány milyen ügyek mentén vívná meg a csatát, és az is, hogy miért kifizetődő a magyar emberekben élő kádári reflexekre, általánosabban szólva az egyszeri ember azon tulajdonságára építeni, hogyha…..
Bociga 2013.09.09 11:48:40
@tevevanegypupu: ez mind szép és jó, csak nehéz lenne találni bármit is , amit fel lehet pozitívumként hozni a 2002- 2010-es időszakban. De ha még lenne is valami, akkor az a sok szar , amit amellett csináltak teljesen kioltja ezeknek a pozitív lépések hatását.
Bociga blogja Csak pozitívan 2013.04.02 17:17:48
Manapság a hála olyan, mint a fehér holló. Az embereknek hihetetlen elvárásaik, követeléseik vannak. Állandóan az a benyomásuk, hogy megrövidítik őket. Ezért mindig többre van szükségük. Egyre telhetetlenebbek, de ezáltal már semmit sem képesek igazán élvezni.  Mindig…..
A birtoklásvágyat az ember egyik legpusztítóbb tulajdonságai közé lehet sorolni. Aki igazán szabadon akarja élni az életét, annak el kell tudni hagynia a tulajdonláshoz, sikerhez elismeréshez való ragaszkodását. Amikor valaki állandón valami "földi dologra" figyel, az minden…..
Sok ember él ma kiengesztelhetetlenül. Nem tudnak megbékélni azzal, hogy életük nem úgy zajlik, ahogyan elképzelték. Perlekednek a sorssal, az élet okozta csalódásaikkal, ráadásul vitában állnak önmagukkal. Soha nem fogadják el saját magukat sem. Szívesen lennének mások, mint…..
  Édesapám szokta mondani - Örülj, hogy vannak nálunk hülyébbek, mert ha nem lennének, mi lennénk a leghülyébbek – Ez persze nagy igazság. Mégis, néha elég nehéz elviselni és kezelni, a morálisan kissé ingoványos embereket.  Sajnos annyian vannak, hogy már kategorizálni is…..
A legtöbb ember úgy képzeli el az életét, mintha csak egy filmben szerepelne, aminek természetesen saját maga a főszereplője. A környezetében lévőknek, pedig különböző szerepeket osztogat. Van aki hasonló főszerepet kap, de vannak akik mellékszerepeket, vagy csak egy-egy…..
Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmutatásból a magyar…..
  Ha valaki megkérdezne, mit akarok elérni az életben, biztos valami hasonlót válaszolnék: … Olyan egzisztenciát kiépíteni magam köré, aminek eredményeképpen, ülnék a kis kertes házam nappalijában, a bőrkanapémon, a fullHD-s vékonytévém előtt, a feleségemmel és a…..
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
Bociga 2012.02.14 18:36:40
@Kettes: úgy érted, hogy ez tőletek származik?
Bociga 2012.02.15 00:46:56
@pappito: nem kamu, tényleg ezt osztogatják. Itt van a kezemben a lap.