Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mocskos Állat

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudjuk, hányan nevettek nagyot Orbán Viktor tréfáján az egri frakcióülésen, amikor Pósán László felvetésére, hogy hiba volt mindössze évi százban megállapítani az ingyen képzett jogászok számát, azt válaszolta, hogy tényleg nem volt helyes. Aztán hozzátette: le kellett…..
Mocskos Állat 2012.02.09 20:16:25
@bertrollnok: Jogászokra, közgazdászokra égető szükség van mindenhol a világon. Az arányokon lehet vitatkozni, de szükség van rájuk egy jól működő gazdasághoz. És halkan megjegyzem, hogy válság idején is...
Sok kocka, mérnök, természettudományos végzettségű úgy csinál, mintha nem ezen a világon élne, azt hiszik minden úgy működik, ahogy ők elképzelik.
pl. Van egy amerikai cég, ami kutatási szerződést köt egy magyar céggel.
Egy mérnök úgy áll hozzá, hogy úgysem lesz semmi probléma, minek nekünk magyar jogász. Aztán jön egy gebasz és az amerikai cég leperli a gatyát a magyarokról, mert nekik autista agyukban nem állt össze, hogy világ nem úgy működik, ahogy elképzelték.
Azt is megnézem majd, hogy a fellendült magyar ipar hogy lesz meg könyvelők és logisztikusok nélkül. Ugyanis ők is közgázos vonalon tanulnak...

A másik, hogy mérnök és mérnök közt hatalmas különbségek vannak.
Villamos, gépész, vegyész, agrár, kertész, mérnök-menedzser? Ég és föld a különbség köztük.
Valaki levizsgázik lóból meg birkából agrármérnökként, mint kezd vele a magyar ipar? Mert a mezőgazdaságban nem kell ennyi agrármérnök, amennyit most képeznek. Akik családi vállalkozása van, földjei, annak lesz munkája, a többi meg mehet Hollandiába, Dániába traktorosnak.
Mocskos Állat 2012.02.09 20:22:10
@nemzetikonyves: Az agráron végzettek sem dúskálnak a munkalehetőségekben, mert akinek a családja rendelkezik földekkel, az tud hova menni, a többi meg földhivatalba, mezőgazdasági szakigazgatásba, vízügybe, környezetvédelmi igazgatásba akar bekerülni aktatologatónak, köztisztviselőnek.
Elárulom, hogy egy agrár egyetemen már a konkrét mezőgazdasági termeléssel foglalkozó szakok vannak kisebbségben. A többi pénzügy-számvitel, igazgatás, vidékfejlesztés stb ami jórészt jog, közgáz, menedzsment keveréke, de egyikből sem olyan mélységben, hogy érne valamit.
Mocskos Állat 2012.02.09 20:32:50
@Akos_Holland: meg az, hogy az ELTE mellett a Pázmány kapott még állami keretszámot a jogászképzésre, az is picit gyanús. Csak nem azért, mert KATOLIKUS egyetem?
Egyházi egyetemen eleve nem indítanék állami férőhelyet...
39 fokot mértek egy nappaliban az OMSZ munkatársai. A Kossuth utca 12. egy ürömi 1987-es rekordot utasított maga mögé.„Amikor néztük az RTL-en az ítéletidőjárás-jelentést, akkor pánikba estünk és akkor kezdtünk fűteni. Mindent eltüzeltünk, amit találtunk, és amikor már…..
Sok éven keresztül a spanyolországi Roses-ben található El Bulli, a legendás Ferran Adriá étterme jelentette a szakmai csúcsot. A molekuláris gasztronómia nagymestere aztán egyszercsak úgy döntött, hogy elég a folyamatos teltházból, bezárja az éttermét.A foglalási rendszer…..
Mocskos Állat 2012.02.09 19:47:45
@magichorse: A cseppfolyós nitrogént nem kell bemutatni, laborban bármikor fagyasztok neked benne parizert és chipset.
És semmi tudományos nincs a molekuláris gasztronómiában, annál több adalék, amit ha egy hipermarket polcán található étel csomagolásán lát a sznob, akkor sikítva eldobja, de ha egy mislen csillagos konyhás egy fantázianév alatt szoborja elé, akkor hasra esik.
Cseppfolyós nitrogénben már én is hülyéskedtem ételekkel, nem nagy kaland.
A tudományosság látszata. Látványos, jól eladott humbug. Semmi egyéb.

@Démonmac1: Ha csak ezt tekinted minőségi tápláléknak, akkor gratulálok, hogy évente egyszer tudsz horror áron étkezni, mert kb. ennyiszer jutsz el mislen csillagos étterembe. A többi napon fotoszintetizálsz?
Modorosblog Arcok a gymből 2012.02.07 06:00:00
Ez az Arcok a konditeremből c. olvasói poszt újragondolása, kiegészítése, folytatása. Mert ugye a garázsban, pincében, iskolában berendezett, rozsdálló konditermek kora mára lejárt. Járjanak oda a telepi Zsoltik és Norbik a buggyos gyúrósgatyáikban, ujjatlan pólóikban,…..
Mocskos Állat 2012.02.07 11:38:37
@akion: vállalkozók, használtautó nepperek, plázában bolt tulajdonosok, akik helyett a csajuk dolgozik addig, táplálékkiegészítő boltosok, dj-k, kidobók, kocsmárosok, pultosok, taxisofőrök

gyakorlatilag bárki belefér, aki éjszaka vagy délutáni műszakban dolgozik
Snake Spontán Viktor 2012.02.06 05:33:00
Megállt a fing a levegőben az Aszódi úti hajléktalanszállón, ahová vasárnapi aggódás gyanánt személyesen Orbán Viktor kukkantott be, megmelengetve kicsit Volkswagen kisbuszban elgémberedett tagjait. A Blikk szenzációs híre szerint Orbán látogatása teljesen spontánul volt…..
Mocskos Állat 2012.02.07 08:36:29
@Kakimaki0123456789: A hajléktalanok dögöljenek meg szöveget én leggyakrabban stabil MSZP és FIDESZ szavazóktól hallom, nyuggerektől.
A jobbikosoknak van más problémájuk is. Olyan erősen pigmentált néprétegek, akiknek van lakásuk, meg 6-8 gyerekük és segílybű élnének életük végéig és még az temetésüket is az állam fizeti.
Én Orbánt sose tévesztettem össze egy jobbikossal sem, minduntalan olyan dolgokat művel, amilyet a jobbikosok nem.
A gyurcsányi lakótelepre költözés pont szépen párhuzamba állítható Ovi hajléktalanlátogatásával.
Gyurcsány és Ovi is mélységesen leszarja a meglátogatott embereket, legszívesebben kiirtaná a fajtájukat, de hát pár plusz szavazatért mindent meg kell tenni.
Gyurcsány a nagy szociális-szocialista politikus kapitalistább és szegényellenesebb, mint egy Jobbikok, akik meg közel sem "úgy" jobboldaliak... csak radikálisok.
A magyar férfi választók többsége nem az IMF-hez, hanem egy MILF-hez fordulna segítségért, és ebben rájuk kell hallgatnunk! „El kell kerülni az adósságspirált, és a józan eszű polgárokra kell hallgatnunk!” – szögezte le Orbán Viktor keddi…..
Mocskos Állat 2012.02.07 08:35:14
@Kedden böffent a törpe az övéinek, de nagyon fél!: Te amúgy jól vagy?
Romániában visszavágták a nyugdíjakat, amik amúgy sem voltak valami hűde magasak, meg a béreket is.
Nem véletlenül vannak arrafelé tüntetések...

Gondolom 2010-ben te is a FIDESZ-re szavaztál, csak most hiretelen megvilágosodtál.
------

a képen szereplő gyíkfejű néni már nem MILF, hanem mature vagy még inkább granny kategória
Strauss-Kahn-nak biztos bejönne, de neki még Lenin múmiája is, ha talál rajta egy lyukat
Nos eltelt a hónap, amelyben azt vállaltam, hogy megpróbálom minimálbérből kihúzni. Nincs mit kertelni, be kell látnom, hogy nem sikerült. Az utolsó héten nagyon elszaladt velünk a ló. Igaz ugyan, hogy nem csak a heti megélhetést finanszíroztuk belőle, hanem azért jórészt…..
Mocskos Állat 2012.02.01 13:26:42
@RemekElek: A kompakt fénycső a sok fel-le kapcsolgatástól hamar kiég, hiába 6 vagy 12 év élettartam van ráírva. Márpedig fel és le kapcsolgatjuk, hogy ne égjen, ha nem vagyunk a szobában. És ha egy 500-1200 forintos kompakt fénycsövek kell cserélgetni pár havonta, akkor bizony az nagyon nem takarékos, ráadásul sokkal környezetszennyezőbb, mint a hagyományos izzók.
Ráadásul a kompakt fénycső begyújtása kb annyi energiát fogyaszt, mintha 15 percig égne folyamatosan.
Egy hagyományos izzó felkapcsolása meg annyit, mintha 5 percig égne folyamatosan.
Szóval WC-be, előszobába, pincébe, kamrába. garázsba, ahol nem ég hosszan, csak rövid időközönként fel-le kapcsolod, oda jobb a hagyományos izzó.

De a hülye EU miatt kivonják a forgalomból a hagyományos izzókat, pedig bizonyos területeken jobbak, mint a takarékosak.
Mocskos Állat 2012.02.01 13:32:58
@puffancs: 1. ha Uk-ban jól élsz, akkor ne költözz vissza
2. a gyerekednek sem mindegy, hol nő fel, hol iskolázod
3. jártam Angliában és máshol is nyugaton és tapasztaltam, hogy a csórók (és kevésbé csórók) ott sem éppen igényesek magukra és a környezetükre, bár a létminimum azért ott mást jelent, mint Magyarisztánban

még hajléktalannak lenni is más... nem véletlenül özönlenek a csórók keletiek nyugatra
Mocskos Állat 2012.02.01 13:38:34
@Gombóckaa: na ez pont így van, a minimálbér valahol csak álom, mert egyáltalán nincs munka

és az is csak egy városi legenda, hogy aki minimálbért keres, az valójában zsebbe megkapja a sokszorosát
biztos van ilyen, főleg egy vállalkozó, aki magát úgy jelenti be, ahogy akarja. de a többség nem ilyen

sajnos én ismerek sok minimálbérest, és ők tényleg minimálbért kapnak, egy forinttal se többet
Segítség! Elfogyott a pénzem! „De csóró lettem nincs kenyerem Elvesztettem a munkahelyem Jaj Istenem most mi lesz velem Hej de betörjek vagy guberáljak Jaj Istenem mit csináljak Mondjátok meg, hogy most mit tegyek Felmegyek a hivatalba Rávágok majd az asztalra Elmondom hogy éhen fogok…..
Mocskos Állat 2012.01.25 16:28:32
@csepke: A kenyérsütés akkor éri meg, ha magvakat veszel külön és olcsón jutsz hozzá a liszthez.

Mert a magvas kenyér a boltban tényleg drága, otthon készítve én rengeteget spórolok rajta és a liszteket is olcsón tudom szerezni (teljes kiőrlésű rozsliszt, kenyérliszt stb).
Abban viszont igazad van, hogy a sima félbarna kenyeret nem éri meg otthon sütni, inkább Tesco-ban megvenni fillérekért.
Hogy testközelből tapasztalja meg a választópolgárok dolgos-bajos mindennapjait, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke múlt héten végre engedett Modor Tibor régi unszolásának, és három napra beköltözött a hírhedt blogger II. kerületi, Frankel Leó utcai lakásának…..
Három a magyar igazság*: az év első heteiben megnéztem a szegediek leendő 2-es villamosát, láttam tanulómenetet a miskolci 1-es vonal azóta már megnyitott hosszabbításán, és természetesen elmentem Debrecenbe is, ahol ugyan még kicsit távolabb állnak a megnyitástól, de itt-ott…..
Mocskos Állat 2012.01.25 08:47:16
@bélabácsi2: Több kerékpárutat és hosszabbat kellene építeni, ez tény, de még azt is hozzáteszem, hogy a meglévők is csak a töredezett, szakadozott, rossz állapotú lakótelepi járdákra felfestett, majd lekopott sárga vonalakból állnak. Kerékpározni alig lehet rajtuk, pedig egy ilyen sík területen fekvő városban bizony versenyképes alternatíva lenne a lakosság kerékpárra ültetése. Gazdasági okokból sok ezer ember most is így közlekedik. És jórészt fiatalok, egyetemisták.

A villamosból a közbeszerzések útvesztőiben persze többen járnak jól.
Mocskos Állat 2012.01.25 13:25:46
@milliliteratura: Igen, én is meglepődve látok olyanokat, akik még nem hallottak arról, hogy Londonban, az Egyesült Államok több városában, Kanadában, Brazíliában és a Távol-Keleten is terjed az üzemanyagcellás hajtás évek óta.
És nem csak hatalmas városokban, hanem kisebb településeken is, ahol fontos a levegőminőség.
Mercedes, Toyota stb. sok gyár csinál már korszerű hajtásláncú buszokat.
Csak tényleg körbe kellene nézni a világban.
Persze még a dízel az uralkodó, de az üzemanyagcellás járművek már vagy 6-7 éve futkosnak a tömegközlekedésben ott, ahol tényleg csúcstechológiába ruháznak be.
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Probléma volt, h miért nincs saját lakásom, autóm, miért nem viszem 2 havonta a szubtrópusra, miért nem vágunk bele a baba projektbe. Elégedetlen volt, nem volt neki elég az ígéret, h néhány éven belül a csillagok az égről a gardróbban lesznek.RSVPPontosan egy éve,…..
Az egészségügy egyik legrettenetesebb vadhajtása az orvosi rendelőkben informatív céllal, esetleg elrettentésből kiplakátolt, látványos betegségeket bemutató tacepaók sora. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az ember a fogorvosnál eleve bestresszelve ül, és közben a zöld…..
A Facebookon keresik a dél-pesti cserbenhagyásos gázolót, aki az Üllői úton trafált el egy szabályosan közlekedő biciklist. Az egy hete történt balesetben a kerékpáros elvesztette eszméletét. A kerékpár állapotából sokkal súlyosabb sérüléseket is kinéznénk, mint egy…..
Mocskos Állat 2012.01.23 14:48:10
@Urban Biker: Lépésben haladva a járdán, vigyázva a gyalogosokra, ahol nem sokan sétálnak, viszont az autósok ekkora állatok... ne haragudj, de én nem tudom elítélni, aki ilyen körülmények közt járdázik.
Nem járdán száguldásról beszélek, hanem lassan haladásról.

@phaszfej: látom nem vetted be a mai gyógyszereidet
poénnak jó, amiket írsz, remélem tényleg csak annak szánod
Aki nem ismeri töviről hegyire a magyar vasút történetét (mint például én), az nehezen tudja elképzelni milyen is volt egykor a Déli pályaudvar. Az viszonylag közismert, hogy 62-ben a mai épületnek csak egy kis része épült meg (az előtt forgatták a Csudapest című revüműsort),…..
A Fidesz és a Jobbik tüntetés résztvevői a kapitalizmust, a globalizációt, az Egyesült Államokat és az Európai Uniót tartják legfőbb ellenségüknek – ezt a megmozdulások transzparensei, az eseményről készült videoriportok és a helyszíni felszólalások világosan…..
Mocskos Állat 2012.01.23 11:12:22
@orient: EU tagként úgy üzletelhetsz, ahogy az EU nagyjai megszabják neked. Közös kereskedelempolitika... tudod.

A lélek eladása meg nem tudom hogy jön ide, én nem hiszem, hogy a franciák kínai lelkűek lesznek attól, mert néha benyalnak a kínaiaknak vagy a németek oroszosabbak, amiért Merkel összebújik néha Pityinnal és kitapossa a Siemens, Mercedes vagy a német vegyipari cégek útját.

A magyar lelket eladni, levetni nem is olyan egyszerű. Gondold csak meg, hogy évek óta EU tagok vagyunk, mégsem lettünk európai mentalitásúak :P Az orosz mentalitás meg elég közel áll a mi híres magyar lelkünkhöz (sajnos).
Mocskos Állat 2012.01.23 11:12:23
@orient: A korrupt keleti politikusok meg a kedvükre tesznek hálából.
Lásd: svéd, francia és német cégek feddhetetlen magatartása, amíg a szülőföldjükön vannak, de amint külföldön üzletelnek, rögtön tömik a korrupt külföldi politikusok zsebeit (Saab, EDF, Siemens stb. botrányok világszerte!!!).
Az EU nagy befizetői igenis jó üzleteket csinálnak, csak mi hisszük, hogy mekkora jótétemény az a 40 centis kilátó, ami uniós pénzből épült Bodrogkeresztúron.
Mocskos Állat 2012.01.23 13:34:46
@roby5: Én az Egyesült Államokban is tanultam angolul, ezért írom, hogy bár ismerem a slang kifejezéseket, ahol az igeidőkre szarnak, sőt a spellingre is, de amit "Senkifia" írt, azt nem mondják így slang-ben sem. Legfeljebb egy bevándorló, aki nem beszél angolul.
Dolgoztam angol nyelvterületen, tudom miről beszélek. Nem kell tökéletesen beszélni, pláne nem akcentus nélkül, de vannak hasznos szabályok, amik a megértést segítik.
A magyarok nem a nyelvtani ismeretek számonkérése miatt nem beszélnek angolul, hanem az élőbeszéd gyakorlásának hiánya miatt. Illetve mert csak egy embert hallanak heti kétszer egy órában angolul beszélni, a nyelvtanárt. Ennyi. A nyelvtanra igenis szükség van, de annak használatát is be kell gyakorolni élő beszédben. Nem rágörcsölve, de lassan biztos alapokra helyezve az élőbeszédet. Könnyebb helyesen megtanulni egy nyelvet, mint helytelenül, mert az egyszerű szabályok fogódzót is jelentenek a tanulásban. Lásd spelling szabályok, egyszer ráérzel és még esetleg tudod, hogy francia vagy másmilyen eredetű egy angol szó, akkor már nem kell betűznöd magadban, hogy helyesen leírd, mert jön magától.
Ráadásul az angol nyelvtan nem egy bonyolult dolog, nem szakad bele senki.
További szép napot!
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
Mocskos Állat 2012.01.23 10:05:08
@Miért titkosak az 1 %-os egyházi pénzek?: Kicsit uncsi már ez az állandóan be copy-paste-elt szöveged, még ha néhány pontja igaz is...

Elárulom, a közmédia folyamatosan torzít, a vezetői éppen emiatt keresnek sokat :)
A Gyes és a rokkantozás nem érint, nem is érdekel, mi lesz velük, a környező országokban Gyurcsány alatt is gyűlölték a magyarokat, a munkanélküliség mindenütt nő Európában (Spanyolországban 20% felett van), ez nem (csak) a kormány sara. A benzin szinte minden szomszédos országban drága, a tandíj bevezetését kifejezetten támogatom, sőt, mindenkinek fizetnie kellene.
Focira, sportra, művészetekre tényleg nem kellene ennyit költeni és a köztársasági elnökünk is egy paprikajancsi, de Göncz is az volt, kibírjuk ezt is.
Az egészségügy pénzkérdés (ahogy Romániában és Szlovákiában és máshol is emiatt van válságban), pénz meg nincs, akkor se lenne, ha a Jobbik vagy az MSZP lenne hatalmon.
Az egykulcsos adó valakinek jó, másoknak meg nem. Pont így lesz a kétkulcsossal is.

Én egy liberális gondolkodású ember vagyok, éppen ezért gondolom, hogy mindenkinek magáról kellene gondoskodni, a kormánynak meg ehhez a feltételeket biztosítani. Magyarországon csak két dolog hiányzik: a kormány hozzáértése (nem csak a mostanié, hanem az előzőeké is) illetve az emberek önállósága.
Meglehet a szépsége annak, ha az ember a Dubai Marina egy felhőkarcolójának tetején él. A tenger kék vizének látványára ébredni és a város esti fényeit látva zárni a napot olyan kiváltság, ami csak az extrém burzsujoknak jár. A 45 szintes, 179 méter magas Trident Grand…..
Mocskos Állat 2012.01.23 07:44:09
@scrat: azt keresd ki a Koránból, az ott a társasházi alapító okirat és a házirend is egyben, ha nem fizetsz, akkor nem ügyvédi felszólítás megy, hanem levágják az egyik kezedet

egyetlen dologra tudnám használni ezt a lakást: pornóforgatásra
persze ahhoz nem kell a világ végén lennie, Dubajban... elég egy olcsó szállodai szoba Budapesten, Pierre Woodmannek is bejött
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
„Éjszakai fürdőzés, koktél, egyetem, lehet hogy ezeket a programokat a jövőben meg kell gondolniuk a pécsi egyetem jogászhallgatóinak, miután szeptembertől megszűnik az ingyenes jogászképzés” – hangzott el a Kossuth Rádió déli krónikájában. Ha nem jó a…..
Mocskos Állat 2012.01.22 11:38:06
@FreeWilly!: Ügyvédekre nincs szükség a világon sehol?
Ez nekem új, de szerintem ezzel a véleményeddel egyedül maradnál sok nyugati országban is.
Én ismerek elég sok külföldi és külföldön dolgozó magyar jogászt, mindenhol k*rva jól keresnek és egy fejlődő, vagy akár válságban lévő gazdaságban is rettentő nagy szükség van jogászokra. Tudod milliárdokat lehet bukni, ha valaki nem költ jogászra, mert mérnökként azt hiszi, hogy a gazdaság úgy működik, ahogy az autista agyában ő elképzeli. A cégek ezt tudják, külföldön is. Az egy hatalmas kamu szöveg, hogy a jogász nem kell a gazdasági életben. Nyilván nem minden jogász kell, aki végez, de mérnöki szakokon is rengetegen végeznek, akik aztán elmennek a közigazgatásba építési, közlekedési, hírközlési hatóságokhoz papírt tologatni. Nem minden magyar mérnök után kapkod a Siemens és az Audi. Sokan annyira viszik gépészmérnöki diplomával, hogy elmennek értékesítőnek egy német szivattyúgyártóhoz... nagy karrier.
Az arányokon lehet vitatkozni, meg hogy állami vagy költségtérítéses legyen...
De a jogász szak az elit szakok közé tartozik mindenhol a világon, Kínától Indián át az UK, USA-ig. Nem véletlenül.
Magyarországon is annyira népszerű, hogy lesz sok ember, akik kifizetik a költségtérítést. Ahogy közgázon is.
Nyilván nem kellett 800 állami hely jogon, meg 4500 közgázosoknak, ezzel egyetértek. De azt sem sokan látják át, hogy a közgázos az marketinges, logisztikus, pénzügyes, mindenféle. Szóval ezekből összesen lesz 250... kicsit kevésnek tűnik.

De akik a jogász és közgazdász szakok létszámcsökkentésén onanizálnak, azoknak ajánlanám, hogy vessenek egy pillantást a sport és művészeti képzésekre. Ott sokszorosan magasabb most is az állami létszámkeret a jognál és közgázosnál. Miért? Logisztikus, jogtanácsos nem kell egy gazdaságban, aerobic edző, képzőművész meg igen?

Azzal is egyet értek, hogy nem kell ingyenesnek lennie a felsőoktatásnak, nem kell minden csóró gyereknek diploma, nem csak azáltal lehet kitörni. Lehet szakmunkásnak is menni, azzal is dobbantani lehet külföldre. Nem is lenne baj, ha csak a gazdagabbak mennének egyetemre. Majd a szegényebbek spórolnak, a saját gyerekük meg majd a megtakarításokból mehet fizetősre.
Akinek meg tényleg nem tetszik a rendszer, az pár száz kilométerre nyugatabbra talál ingyenes egyetemet, ja, ahhoz tudni kellene németül? Így jártatok pubikáim! Sok ezer magyar tanul már Ausztriában egyetemeken, Hollandiában és Angliában is rengetegen. Lehet utánuk csinálni.
Inkább kiküldeném a gyerekemet Grazba tanulni, mint a Zsigmond Király Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakára.

Még annyit, hogy attól, hogy a keretszám 8000 fős mérnöki szakokon, még évtizedekig nem lesz betöltve az a sok hely. A mostani felvettek hatalmas százaléka is egyszerűen kibukik a mérnökképzésből. Mert egyszerűen magasak a követelmények, a hallgatók meg buták, mert a középiskolai tananyag és követelményszint közelében sincs az egyetem első pár évében elvártnak.
Szóval most majd lesz 8000 felvett hallgató, akikből 7500-at az első év végén elzavarnak a halálba, mert ugye eredetileg ők közgázosok vagy jogászok akartak lenni, de kénytelenek voltak egy tőlük teljesen idegen szakon próbálkozni.
Szóval először talán a középiskolai tananyagot kellene közelíteni a felsőoktatási követelményekhez. Mert most még nagyon hangoztatják a középiskolai tanárok, hogy nekik nem feladatuk az egyetemre felkészíteni a diákokat, de akkor mégis mi a feladatuk?

Még annyit, hogy aki ezután állami finanszírozásban végez orvosin, az továbbra is két perc alatt lép le majd Norvégiába, mert ott egy pár év alatt megkeresi azt a zsetont, amiből visszafizeti a tandíját a magyar államnak. Szóval ez senkit nem fog röghöz kötni, csak azt, akinek eleve esélye sincs külföldön munkát vállalnia a diplomájával (óvó és tanítóképzős, művészeti, bölcsész, szociológus, pszichológus, büfészakos bohócok). Na ők ide lesznek láncolva, de minek?