Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.22 10:25:37
@dr. Bubó: Széll-dinnye
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.22 10:28:02
„A kormány új gazdasági modellt épít, amelynek a Coca-Cola a kedvezményezettjei közé fog tartozni” - mondta Orbán Viktor a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti székhelyén, amikor aláírta a stratégiai partnerségi megállapodást. Ha ő is arra az új gazdasági modellre gondolt,…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.21 10:15:38
@chilis csokoládé: "...ki a legjóképűbb 10 magyar férfi"
A 90-es években a vágásiferi gyorstalpallós dtp-nyomdászok leszarták a tipográfiát a sok ordenáré fonttal.
Néha keveredett a j és az l betű.
Ezért a félreértés.
Varánusz Egy oligarcha siráma 2012.07.20 01:40:00
Földesi Szabó László egy fasz. Bővebben olyan díszfasz aki komolyan hiszi,hogy sajnálatra méltó oligarcha lehet. Mert ő tartotta az omertát mindhalálig, cserébe meg a haverek megvédik, stafírungozzák a családot, időnként házhoz rendelik az elhagyott celeb barátnőt a kis…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.20 10:52:09
@Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány): Kedvesem, aki Fabiust olvasja az röhög a meghatottságtól. (vagy így, vagy úgy)

Én azt a tetves blogját a 2 nevű vezért tökebojtjának nem fogom elolvasni, mert a tűréshatáromat átlépné és elragadtatnám magam.

Helyette inkább szórakozok Fabius írásain.
(és trollkodok mint te)
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.20 11:07:55
@gnme: "Gyurcsány fizetett, ő nem megy
többiek nem fizettek, őket meghurdolják"

Sőt, óvszer nélkül fogják meghurdolni! :-D
Alig egy hónapja nevezték ki Kumin Ferencet nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárrá, így most viszi még őt a lendület, szorgalmasan körmöli a leveleket, pörög a Google, ki hol írja le, mondja ki a Földön azt, hogy "Hungary" és milyen szövegkörnyezetben.Hugh…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.18 12:32:46
Hja. Cserélni kéne.@Dr. Di622:
"ezek a fidesznél tuti hogy szednek valami nagyon durva tudatmódosítót"

Matolcsiné férje megmondta: agysebészet.
Még mondja valaki, hogy semmi értelme százmilliárdokat köztévére költeni. Szerintem Untermanszky Péter riportsorozata minden pénzt megér, sőt, még annál is többet. Ez ugyanis a többcélú felhasználás magasiskolája: Untermanszky ábrázatát átveszik a kutyaiskolák, az ebek a…..
Tulajdonképpen teljesen igazuk van azoknak a kormányzati korifeusoknak, akik szerint a sokat emlegetett IMF-hitel valójában nem is hitel. A héten aztán magától Orbán Viktortól tudhattuk meg, hogy tényleg nem az. Hanem hadisarc.   A repülő ember. A miniszterelnök varázs-…..
"Tulajdonképpen optimista vagyok - hajtogatta előszeretettel -, elvégre a dolgok alakulása végül a legsötétebb jóslataimra is rá szokott cáfolni" – Claudio Magris Na, jó, még nem egyből szólnak a harci dobok, a valódi mozgósítás várat magára szeptemberig. Generális Gyuri…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 23:04:30
@Lepényhal: Ez így van.
A nyugdíj nem magas, hanem borzasztóan alacsony. MÁR AZ.
Lehet összehasonlítani velünk egy méretű országokkal: Finnek, Hollandok.
Hja hogy ott nem b+szta el a gazdaságot néhány szélhámos idióta?

Nos, igen, a nyugdíjt azt a dolgozók "hordják össze", ők meg egyre kevesebben vannak a csúti ápolt személyesen irányított gazdaságpolitikája következtében.
  Nincs is más hátra, mint megkérdezni a padlón vinnyogó Uniót, hogy ezentúl köcsög vagy csicska akar-e lenni. A Magyarok Miniszterelnöke boldog elégedettséggel utazhat hűsölni, no nyilván nem abba a szemét, aljas Európába, amely ki akart minket csinálni, hanem…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 14:58:29
@Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy!:
"Felejtsd már el ezt a krisztusi hasonlatot. Én inkább Sztálinhoz hasonlítanám."

Figyu, Sztálin sikeres gazember volt. A csúti nagykorú meg amihez nyúl mindent elbaszajt.

Hogy nem tűnik fel sokaknak?

Bibilai hasonlattal: Jónás.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 15:01:43
www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY

:-D
Semmi nem változott, mintha ma lenne!

(Géza bácsi hiányzol.)
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 15:04:25
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Az a baj, hogy ha kimégy egy Eu. tagországba, művelt emberek társaságába (már akik tudják hol van magyarország és nem angol falusi tahók), akkor ég a pofád miatta és szégyen magyarnak lenni.
Kik ezek a köztünk járó barna bőrű emberek? Ha már Nemzeti Együttműködés Rendszere, meg Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata meg Nemzetgazdasági Minisztérium meg Nemzeti Összetartozás Napja, akkor még aktuálisabb az az amúgy is borzasztóan fontos kérdés, hogy a magyar nemzet…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 12:04:54
"Eredetileg ázsiai nép vagyunk"

Ez kb. olyan blőd kijelentés, mintha valaki azzal jönne, hogy amerikai nép - biológiailag.

A szerző nem említi Mario Alinei és más kutató munkáit.
en.wikipedia.org/wiki/Mario_Alinei
en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_Continuity_Theory

Szóval a biológia az bizony nincs "kilőve", ellenkezőleg.

Még egy kis adalék a genetikához: Az biztos, hogy keverék nép vagyunk, de ebben az irányban
is voltak kutatások, pl. Hideo Matsumoto osakai professzor genetikai markerek alapján. Sommásan:bizonyos markerek statisztikai előfordulása igenis jellemző adott népcsoportokra.

hu.wikipedia.org/wiki/Finnugor_nyelvrokons%C3%A1g

"Ennek fényében két eset lehetséges: a magyarság vagy mongolid eredetű, és az évezredek során olyan mértékben keveredett más népekkel, hogy ez már csak nagyon kis mértékben mutatható ki, vagy pedig eredetileg a magyar ember europid volt"

Mindamellett érdemes megnézni a "Finnugor" nyelvi elméletet is: hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net

Jól látható, hogy folyton folyvást a jövevény szavakat emlegetik. Itt ezt vettük át, ott azt vettük át.

Nam most kérdem én, mennyire életszerű egy olyan emlélet, ami azt feltételezi, hogy egy nép szavainak 99%-a jövevényszó? Semmi saját? Mindent átvettek? Hja hogy volt pár száz eredeti? Mert alapvetően droidok, üres aggyal? Nevetséges.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 12:10:56
@Shopping: Ez így nem teljesen igaz, mert integráltuk. Részben.

És még egy gondolat erről az "integrációról":
A Székelyek tudvalévő nem keveredtek a Románokkal.
(nagy szégyen is lett volna) Hogy ez mennyire tesz belterjessé az most más probléma.
De igenis van olyan, hogy egy nép kis mértékben keveredik.

Hja és még kimaradt a Tatár és Török dúlás (holocaust?) utáni betelepítések, amik nagyon durvát elkeverték az eredeti magyarságot - ha volt olyan egyáltalán.

Szóval még több itt a kérdőjel mint amire azt mondhatnánk, hogy bizonyítottuk.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.14 14:30:09
@Advanced Flight: Háború és nagyon kemény diktatúra megvótak már jó néhányszor.
Változott valami? Na látod.

Ez egy lassú folyamat és szerintem akkor integrálódtak volna, ha az átlag polgár legalább az amerikai átlag polgár életszínvonalán és vagyoni körülményei között él.

Akkor simán lenne türelem és pénz azokra a dolgokra mint a cigány integráció, vagy a szociális intézményrendszer, egészségügy, oktatás stb.

Igazából egy büdös vasat nem kéne költeni a "cigányokra" (mint antiszociális tömeg és nem faj), ha biztosítva van a művelődés, a kikupálódás lehetősége.

De vidéken manapság régen jómódú magyar családok is cigányosodnak, mivel lecsúsznak a társadalom aljára. Sokan cigányokkal házadosnak.

Személyesen is ismerek olyan családot, ahol a nagyszülők még kulákként voltak megbélyegezve, a gyerekek, unokák szakmát tanultak, a dédunokák és gyerekeik meg putriban élnek, cigányok módjára - pedig nem annak születtek.

Ezzel mit lehet kezdeni?

A probléma forrása nem a putri töltelék ott mélyen, hanem az a "cigány" pereputty aki a politikai rendszer csúcsán van, kitalálta, hogy szüllesszen szét mindent, propagandát nyom, hazudozik, lop, csal, cigánykodik, mert ebből remekül gazdagodik a pereputty, meg hát biztosan otthon is azt látta.
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.13 14:18:25
@hungarofob: hja hát az a rész tényleg igaz, hogy aszongya Rockenbauerék tövig benyaltak a tanácselnöknek és a szocialista gazdaságot fényezték. (mert mást mit fényezhettek volna?)

De ez a szisszenésed, kb. a jereváni rádió szintjén van: ...a hír igaz, de nem Mercedest hanem zsigulit, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Rockenbauerék egy gyönyörű élvezetes természetfilmet forgattak, neves szakértők, mutatták be a tájakon élő nevezetességeket, embereket.

..és akkor ebből kellene kiindulni!
(nem abból, hogy Juhász Árpádnak volt-e akkor párttagkönyve)
Bándy Kata eltűnése nem véletlenül váltott ki akkora figyelmet, együttérzést és összefogást - még ha ez többnyire virtuálisan manifesztálódott is - mint amekkorát az elmúlt napokban tapasztalhattunk: az őt nem ismerők számára is azonnal nyilvánvalóvá volt, hogy egy…..
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját, Remeg a drága, az oligarchája a sarokba dobva ég. Jó ez a lány, semmiben nincs hiány, gyere a csápjaiddal fond át! Meleg a hála, jó Lajos nála, pedig nagyon korcs keverék. (via) Kedves elempés pajtások! Ez a…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.12 12:25:31
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bazz!!!
Pedig egy guminő.
De tényleg.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.12 12:32:40
@a szív fészkei: olvasni kell a sorok között :-)

Azért beszélnek állam csínyről, mert azt szeretnék.

Visszavonulnak, amit eddig összeloptak abból a "nyugdíjból" élnek amíg meg nem halnak, utánuk az özönvíz, mert hát: álamcsinnyvót , meg aliberálbolsevikokcsináltákelmútnyócév.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.12 13:11:49
@a szív fészkei: szerintem a 2006-os, az puccs lett volna, de orbán (as usually) azt is elbaszta.
A délelőtt az LMP parlementi képviselői és aktivistái a tavaly karácsony előtti, Parlament előtti tiltakozás stílusában leláncolták magukat a Közgép Soroksári úti telephelyén. A magánterület e megsértői ellen a rendőrség lép fel. Ahogy Hugh Grant-ügyben, itt is…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.11 21:23:36
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.11 21:24:40
@Mindennapos tepsi: ez most így hogy jött ki? :-D
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.11 21:29:04
@Franciakrémes: Hát igen, akik már "akkumulátor-töltésre" járnak psichiátriára, azoknak egy ilyen guminő is jobb a kacsánál.

Mondjuk Matolcsyné férjét elképzelem ahogy ugrál rajta mint letakart szemű hülye gyerek az ugráló várban.
Viktorunk szerint korszakos adót vetettek ki a nagyeszűek a tranzakciós adóval. Korszakos lesz ez tény, legfeljebb nem abban az értelemben válik azzá, ahogy Viktorunk gondolja. Jelenleg úgy néz ki szegény, mint a Lali előtt sámlin kuporgó Király Sanyi, aki követeli a királylányos…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.11 11:58:34
@Penivaldes: Hja, Stalin nem baszott el mindent kivétel nélkül. Végül is a birodalom nem bukott el, épp ellenkezőleg.
A Budapest Pride alapvetően egy tök visszafogott, zenére színes ruhában sétálós rendezvény. Furcsán hangzik? Ha a médiában az utóbbi években látott képek alapján ítélünk, akkor igen. Nehéz helyzetben van a sajtó, amikor a melegfelvonulásról kell tudósítani. A kamionon…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.08 12:22:13
@Wegam: a buzi kultúra éppen a polgáriasodás tünete.
Ha nem akarsz buzit látni ne lakj nagyvárosba, mennyé' vidékre parasztnak. Ott csak a kecskét szokták.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.08 12:28:29
@soproni1: hehe, jó, de nem kell túl misztifikálni.
Egyszerű psichológia:
Mit kompenzálnak a homofób viselkedéssel?
(meg a másik is: mit kompenzálnak az ilyen parádéval a homok)
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.08 12:31:19
@Max, A Gondolkodó Birca: hehe
És éljenek a halott írók.
És a sznob azt mondja: csakis fél-fülű festő képeit vásárolom.
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.05 15:29:06
@Rwindx: Hát azért kellene, mert
1. az Akhal-teke az ősi magyar lófajta és nem ez.
2. nagy távolságokra ilyen lovakat használtak - sikerrel.

Ezek a "huszárok" meg valami real-time fantasyt játszanak - lovakkal.

Mit nem lehet ezen érteni?
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.05 15:34:36
@tamasgabor: valószínűleg igazad van, de akkor minimum hülyebarom, mert hagyta magát és az ügyét belekeverni a politikába ami lássuk be nem éppen a siker ágazatunk.
(vagy azt is gondolhatnánk, hogy fidesztől kapja a betevőt ezért)
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.05 15:42:12
@Rwindx: Jól van, akkor utoljára, hogy értsd, ezek az eredeti nagy távolságra használt ősi magyar lovak:
index.hu/tudomany/tortenelem/2009/10/05/csucslovakat_lovagoltak_a_honfoglalo_magyarok/

Szép napot.
Franc essen már ebbe a teszetosza világba, ahol a ránk testált uniós forrásokat sem tudjuk lehívni! Na, mostan' ebből elég, alakuljon meg a Négyek Tanácsa, és az Orbán-Matolcsy-Lázár- Lászlóné eszesfogat ossza szét amit még lehet. A saját kezével. Mert hát már Mózes is…..
Orbán Viktor méltó módon válaszolt az amerikai Kongresszus 50 képviselője által június végén írott levélre.  Mármint hozzá méltó módon. A képviselők alapvetően a Jobbik mindennapi antiszemita és cigányellenes kirohanásait sérelmezték, illetve hiányolták, hogy a magyar…..
Orbán a Parlamentben ma délután leverte a Gonosz Birodalmát. A hét végi EU-csúcsról szólva kihirdette, hogy a Kohéziós Alap forrásainak visszaadásával az EU írásban bocsánatot kért Magyarországtól, egyben pedig szentesítette mindazt, amiért az elmúlt időben kritizált…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.03 08:19:32
@nemecsek ernő áruló: "bele fognak menni, mert végső soron nekik is érdekük ez az egész"

A Orbán Viktor nagykorú és társainak pénz és a hatalom az érdekük. Bármi áron.
Hogy ezt hogyan érik el, abban lehetnek eltérések, de egy percig nem haboznak, szembe menni mindennel és mindenkivel, vagy akár feláldozni a teljes országot, ha ezzel vagyonosodni tudnak és urlakodni a maradékán.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.07.03 08:24:16
@br17: wegam polgártárs egyre mélyebre süllyed... Már nem ura önmagának szegény bér-troll. Innen is látszik, hogy dől össze az egész rezsim.
Ja, és még Kafka is eszembe jutott, Coetzee-n keresztül, Michael K élete és kora, de címbe ennyi manapság már nem zsúfolható bele, bezzeg néhány száz évvel ezelőtt! Szóval egy kis irodalmibb kurvaanyázás jönne, de előtte fohászkodjunk egyet Balog tiszteletessel: „A…..
Vastagbőr Nem is vizsgálták 2012.06.26 09:01:00
Méltatlanul kevés visszhangot kapott az ÁSZ jelentése a "a 2007-től uniós finanszírozással megvalósuló, kormányzati döntésen alapuló beruházási projektek pályáztatási, tervezési és előkészítési tapasztalatainak ellenőrzéséről", valamint az erről írt Index-es cikk.A…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.06.26 14:48:31
@Kenedy1: "Csak annyit kéne csinálnunk nekünk magyaroknak..."

Nem lehet. Mi magyarok nem létezünk.
Csak mondom: ott van állam és jog, ahol az emberek közösségben élnek és annak vannak értékei.

Orbán Viktor nagykorú és társai csak tort ülnek a társadalom pusztulásán.
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.06.26 14:51:25
@dr. mesterseges szinezek: "fekete- és szürkegazdaság" 27% áfa és csillió adó, járulék, mellett nevetséges maga a szó is: fekete gazdaság.
"Foglalod a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!" (Petőfi Sándor) Sokan azt mondják majd, hogy tahó vagyok. Tegyék nyugodtan. Fölvállalom, egészen mostanáig azt sem tudtam ki fia-borja Nyírő József. Bevallom azt is, hogy a szélsőjobboldal szárnyalásának kezdetéig Wass…..
prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.06.26 11:21:26
@canis merga: Lehár Ferenc is a kedvence volt, de legalábbis a Víg Özvegy egyértelműen.

Na és?

Ha egy tróger kokárdát rak a seggére akkor: pfííí szaros kokárda, fel nem teszem többet?

Ha egy csőcselék (volt besúgókból, helyezkedő érdek-komenistákból és kádárista rendőrökből) épp az ősi magyar rovást használja fel a kisstílű céljaira akkor utáljam a rovást is, mert az olyan undi?

Ezek a hitvány alakok egy közpénzen meghízott kancigányt örömmel szolgálnak és közben a szegényebb romákat terrorizálják.
Ez van.