Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zijuk

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elolvastam a legújabb bejegyzést az evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu-n, és ilyenkor szokásosan megint jól felhúztam magam rajta. Persze az ÉRTEM társaság bejegyzése volt legfrissebb éppen. Eleve azért olvasom azt a blogot, hogy megpróbáljak ne berögzötten ítélkezni, hanem…..
zijuk 2012.01.17 08:21:06
Sziasztok!
Nem akarok vitába szállni, még jómagam sem döntöttem el miben higgyek, nekem egy köztes elképzelésem van.
Gyerek koromban kérdeztem "Ha isten teremtett minket, őt ki teremtette?"
Abba is belegondoltam hogy a világegyetemnek volt-e olyan korszaka amikor kialakult? Azt tanultuk, hogy a kozmoszpor a részecskék összesűrűsödtek, nap, bolygó, hold... képébe, de miből lett az első részecske, logikával megoldhatatlan, mert ez alapján ha elég ideig várok akár egy arany rög is képződhet a kezemben, amit mindenki tud hogy lehetetlen. Mégis a világegyetem előtti időben amikor semmi nem volt hirtelen lett, egy aztán kettő részecske, majd még több ami már eleve egy "csoda", ezután ezek rendeződtek minden féle anyagokká Hidrogén, oxigén, vas, szulfát... ami szerintem legalább oly elképzelhetetlen mint az élet kialakulása, de még is kialakult minden. Az anyagi részecskék nem hogy csak kialakultak, energiára is szert tettek, összerendeződtek.
Tudósok azt mondják a gravitáció miatt, jó, de az elsők hogy találkoztak. A gravitáció is egy olyan erő ami mindenhol jelen van, de azt még senki nem magyarázta el, hogy a bolygónkon a naprendszerben miért "lefelé" (dél felé) folyik a víz a Golf áramlatban hiszen nincs "alattunk" semmi olyan ami ekkora gravitációt gerjesztene a naprendszerünkre. Én személy szerint hiszek istenben, hiszek egy olyan erőben ami "összetart" felelős az életért de az biztos hogy ez nem egy személy.Van-e célja az életnek a földön, szerintem van, mindenki próbáljon pozitív energiát sugározni, sok kicsi sokra megy, igen is mi alakítjuk a Földön az élet milyenségét azzal hogy mi milyen életet élünk.
Egy atomnak sincs jelentős gravitációs ereje, de mégis működik a világunk, a lényeg az hogy olyan életet éljünk ami nekünk tetszik.
Még egy kérdés a végére hogy jöhetett létre valami a semmiből, ha tervezve van az "mindenség" akkor kellett olyan időszaknak lennie amikor a "tervező" megszületett vagy ez csak véletlen. Ez szerintem egy örök kérdés marad, nem azért mert megválaszolhatatlan hanem azért mert mindenki saját hite szerint gondolja, és szerencsére mindíg lesz olyan aki hol egyiket hol másikat kérdőjelezi meg, ettől szép a tudomány.Én személy szerint abban hiszek hogy ezek a véletlenek rendeződnek egy teremtőbe.
Szép napot:)