Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fofoka

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
Szia!    Létszíves jelentesd meg a blogodon ezt a leírást. Lehet, hogy egy kicsit hosszú, de ha nem gond, akkor menjen az egész. (Ha úgy gondolod, hogy megjeleníthető)  A cikk egyébként a posta vezetőségének szól, de nem reagáltak semmire, így küldöm a botrányos…..
Biztonságos érzés tudni, hogy mindig van lejjebb.  Attila egy teljesen elképesztő óvodai rajzpályázattal találkozott. A CIB Bank 2000 (!) forint értékű nyereményét csak akkor lehetett volna átvenni, ha a már korábban nálunk is megfordult Szimba-megtakarítási számlát nyit…..
A CIB-nél gondolnak a jővőre, legalábbis a sajátjukra. Az ügyfeleik gyermekének nyitott Szimba megtakarítási számlákról besöpörtek mindent, hiszen 14 éven keresztül most már csak 1%-ot kamatozik a nekik félretett pénz, azaz konkrétan fogy:Néhány éve a CIB banknál nyitottunk…..
Én 57 éves nő vagyok. Tavaly nyáron lettem munkanélküli. Nem az én hibámból. A gyógyszertár, ahol dolgoztam, a válság miatt kénytelen volt bezárni. 37,5 év folyamatos munkaviszony után tudtam meg, milyen a munkanélküliség. A szakmám gyógyszertári asszisztens, és hiába…..
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
A következő ügyben fordulok Hozzátok: lakásvásárlás előtt vagyok, és ráakadtam egy cégre, aki bedőlt hitelesek ingatlanjait árulja.Elmondásuk alapján arra jutottam, hogy ha így vásárolok, olcsóbban jutok ingatlanhoz, a korábbi tulajdonos pedig - jelenleg ugyan már a bank az - a…..
fofoka 2010.09.19 18:27:32
Én már futottam egy kört ilyen ingatlannal. Általában féláron lehet megvenni, sajnos megtekinteni nem lehet személyesen (a bent lakó adósnak nem érdeke, hogy gyorsan elkeljen a lakás, már úgyis a banké, ő meg addig lakhat benne, amíg nincs rá vevő).
Ezeket a lakásokat kizárólag kp-ért lehet megvenni, hitellel nem. A közvetítő elmondta, hogy az általa meghirdetett fix árat kell ajánlatként beadni a bankhoz, ők döntenek (el fogják fogadni), és akkor a bankkal szerződik a vevő. A kilakoltatás pedig már a vevő feladata. Erre lehet kalkulálni még pár százezret amiért a végrehajtó elintézi. De, és itt jön a lényeg, amit a közvetítő nem fog elmondani: ügyvéd tanácsát kértem: ha egy kiskorú be van jelentve mint állandó lakos, akkor majd kitenni akkor lehet, ha betölti a 18. életévét. Jelenleg kilakoltatási moratórium is van. Tehát hiába venném meg, éveket, rossz esetben évtizedet is várhatnék. Kérhetnék lakbért, de mekkora az esély, hogy fizetik? Szinte semmi, ha a hitelt nem tudták, lakbért pláne nem fognak. Ebben az esetben ezek nem tehermentes ingatlanok, általában akinek bedőlt a hitele, ott több százezres közüzemi tartozással is számolni kell.
Szóval én úgy döntöttem, lehet, hogy féláron van, de inkább vettem olyan lakást, ami tehermentes, közüzemi tartozásoktól mentes.
A benne lakó adós sem jár igazán jól, mert ha a bank adja el a feje felől a házat, akkor semmije nem marad, mert a hitelbiztosítéki értéken adja el, ami majdnem az árfolyam és a kamatok miatt a teljes tartozás. Rossz esetben nem fedezi és még a kiköltözés ellenére is marad az adósnak tartozása, amit utána végrehajtani ingatlanon már nem tudnak, ingóságon nem szoktak, így marad az, hogy a jövedelmének 30%-át terhelik vele. Na innen új életet kezdeni nem egyszerű.
Sajnos ismerősi körből tudom, hogy akinek bedőlt a jelzáloghitele az ingatlanon, annak előtte már bedőlt más fogyasztási hitele is, amit szintén nem tudnak a bankok másképpen behajtani mint a jövedelem megterhelésével.
Ördögi kör, és aki ebben benne van, nagyon sajnálom.
Egy korábbi posztra -A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?- érkezett posztméretű hozzászólást teszünk ma közzé.Kedves Ellenőrző blog! Eredetileg a "A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?" című íráshoz kívántam hozzászólni, de mire leírtam, a…..
fofoka 2010.08.29 20:51:32
Csak a posztot olvastam, a kommenteket nem.
Nálunk (kisváros) van nulladik osztály. Nagyon jól működik, így aki csak kicsit is érzi már az oviban, az az óvónénikkel megbeszélve mehet a nevelési tanácsadóba, ahol vizsgálat után javaslattal lehet a nulladikba beiratkozni. Ez a jól működő rendszer kezd felborulni. Ugyanis a kisváros négy ovijából egy erre kimondottan "rájátszik". Vannak olyan óvónők (csoportok) akik 3-4 év alatt szinte sehova sem fejlődnek, de nem gond, kötelezően mennek a gyerekek a nevelési tanácsadóba, majd onnan sajnos szükségesként nulladikba. A 3 általános iskolából a városunkban egyben van nulladik évfolyam két osztállyal. Ideális létszám 15-15 fő lenne. Idénre eljutottunk oda, hogy 25-30 fős csoportok alakultak így ki. Nem lesz egyszerű, de amelyik kicsinek szükséges, még mindig jobb, mint plusz egy évet unatkozna még az oviban.
Nem szabad buktatni témában: nagyobbik fiam most lesz ötödikes... akiken látták a szülők, hogy a szigorú tanítónéninél nem tudnak majd negyedikből tovább lépni (szépen kérte a szülőket - 3 gyerek - elsőtől kezdve, hogy ismételjenek osztályt, de semmi eredmény...), azok vagy harmadik év végén elvitték egy gyengébb iskolába a gyerekeket. A legdurvább az volt, amikor egyik kislányt negyedik év végén áprilisban íratták át gyorsan a bukás elől máshová, hátha ott még valamit javíthat, és tovább mehet.
Ugyanakkor volt egy kislány, aki első év végére még nem tudott olvasni, és mindenből le volt maradva. Hiába volt előtte már egy év alapozás a nulladik évfolyamon. A szülők belátták, hogy még nem megy, nincs megérve rá. Ismételte az elsőt, most lesz negyedikes, és a közepesnél kicsit jobban megy neki. Nem a kitűnő nála a cél, hanem a képességeiből a legjobbat kihozni. Ha akkor nem ismétel, esélye sem lenne, így volt.
Most megy elsőbe a fiam. Már volt nálunk családlátogatni a tanító néni, és mielőtt elment szóltam, ha bármi gondot lát, ami miatt úgy érzi, hogy plusz segítség kell a kisebbikemnek azonnal szóljon. Már most megbeszéltük, mivel az oviban mindig kidumálta magát a rajzolás alól, csak festeni szeretett, így az írásra több időt kell itthon majd szánni a gyakorlásra.
Szerintem nagyon sok függ attól is, hogy a szülőknek milyen a kapcsolatuk a tanárokkal, mennyire naprakészek az iskolai életéből a gyereknek.
Felsőbe megy a nagyobbik fiam, már találkoztam néhány tanárával, az egyikük (magyar-töri) már szólt, ha valakinél 2-3x lecke vagy felszereléshiány lesz, azonnal hívni fogja a szülőt, hogy együtt oldják meg a felmerült problémát, mert ez neki már jelez valamit.
Mi családunk nem igazán vallásos, a hittan is akkor jó, ha olyan tartja, aki igazi pedagógusi vénával rendelkezik. Akkor sokat segíthet, egyébként plusz egy tantárgy nem több.
fofoka 2010.08.31 07:57:47
@kolbászoszsömle:
Nem mi döntöttük el, látszik sajnos, hogy a rajzolás hiánya miatt nehezebben megy a színezés is, és a ceruza tartása sem igazán jó. Ezt lehet, és kell gyakorolni. Szerintem nem bűn, hogy a tanárral előre megbeszéljük, hogy hol lehetnek gondok, és mely területen kell jobban odafigyelni a gyerekre. A közös előre gondolkodás a gyerek érdekében és nem ellene történik. Egyébként a "szegény gyerek" nagyon várja már a sulit, és lelkes. :)
Én másfél év óta keresek munkalehetőséget! 25 éves munkatapasztalattal, mérlegképes könyvelőként, adójogi területjártassággal. Eddig naponta legalább 10 álláshirdetésre adtam be jelentkezésem. Főként azt volt a probléma, hogy "...ennyi munkatapasztalatot és…..
Olvasónk egy hitelkiváltás elképesztő történetét küldte el nekünk.Kiváltásra került volna egy életbiztosítással egybekötött svájci frankos halasztott hitel.Megkértem a fennálló tartozást végtörlesztés céljából, meg is küldte a bank a tőketartozást svájci frankban +…..
Kedves Blog! Én akkor most nem büszkélkedek azzal, hogy a kisfiam mostanában lett négy éves. Rendületlenül járok a munkaügyi központba és fizetem a havi 4500 forintot magam után: ugyanis több hónapja megvonták a munkanélküli segélyemet. Hőn szeretett és nagyra becsült…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide     Sziasztok!   Bizonyára sok levelet…..
fofoka 2010.04.04 11:19:11
Nem csak Biotron lámpa...
Anyósoméknak van (két nyugdíjas, ketten együtt nettó 140eFt nyugdíjjal...) Biotron lámpájuk (250e), masszázs fotelük (300e), edénykészletük (300e), és egyéb 'nékülözhetetlen' 'most nagyon megéri!' motyójuk...
Havonta 1-2x mennek olcsóóóóóóó!!! 1200-1500Ft/fő kirándulni... mert ők nyugdíjasok, és nem is drága, sőt még ajándékot is kapnak!!!
Az egyik 'kiránduláson' két üveg sör mellett ücsörögve és hallgatva az előadást a masszázs fotelről, volt egy 'sorsolás' is, ahol pont ők nyertek, csak ott és csak akkor beváltható 500eFt-ot! Naná, hogy beváltották, hát hülyék lettek volna nem beváltani, abba a 'csupán' 800eFt-ot érő masszázs fotelbe... így már 'csak' 300eFt adósságot vettek a nyakukba... ja, az ajándék sem maradt el: kaptak egy napernyőt is...Utána büszkén mesélték, hogy milyen szerencsések, és milyen jó üzletet kötöttek...
Mára ott tartanak, hogy közel 2 millió az adósságuk (ilyenkor vajon hol vannak a banki hitel elbírálók, akik még mindig adtak nekik hitelt....), ha a rezsit és a különböző vackokra felvett hiteleket kifizetik, akkor marad egy hónapban kajára 5eFt!
Gondoltam megnézem, mennyiért lehetne ezeket az akciós cuccokat eladni: a fotelt sacc 15-20eFt-ért, a lámpát max 25-30eFt-ért, az edénykészletért jó ha 5eFt adna egy balek, aki minimum súlyemelő, mert olyan nehéz edények, hogy egy kézzel üresen felemelni sem egyszerű... ja és gáztűzhelyen használhatatlan, mert nem lehet majd lemosni róla az égés nyomát... villany vagy kerámialapos kéne... az meg anyóséknak mostanában nem lesz...
És a hülyeség netovábbja: továbbra is vágyakoznak kirándulni...
Egyetlen módon van ezt megakadályozni: nem adok pénzt nekik semmire. Apósom már rájött mekkora marhák voltak, hogy hagyták magukat átverni... anyós meggyőzhetetlen...
Na ők a tipikus célcsoportjai a Zepternek és társainak... de meg is érdemlik.
A karácsonyi konzumrohamban Zebulon jóvoltából pár perc önfeledt szórakozást kínálunk a megtört olvasóknak, aranyóra tematikában. Az alant olvasható szórólap csodálatos olvasmány, hiszen maga a termék is az: egy speciálisan a Szombathely melletti apró falucska lakóinak szánt…..
Sokszor és sokan hangoztatják, külföldön dolgozni maga a katarzis, de olvasónk szerint ez nem ország, hanem munkáltató függő.Szia Despota,Szeretnem az alabbi tortenetet megosztani veletek Az ekezetek hianyaert az itteni billentyuzet a felelos. Nyugaton sem fenékig…..
fofoka 2009.09.24 14:54:26
Mikor én felmondtam, a következő naptól (ha nem lettem volna beteg) a lábam be sem tehettem volna az irodába. 2 lehetőséget ajánlottak: otthonról dolgozva töltöm a felmondási időmet, és levonnak a ténylegesen járó fizetésemből (mert nem járok be! - amit szintén ők kértek, hogy ne menjek...), vagy aznap kijelentenek "közös megegyezéssel" és otthonról dolgozzak egy hónapig, és majd zsebbe fizetnek (azt sem hiszem el amit kérdeznek, nemhogy amit ígérnek...). Majd mivel ezeket nem fogadtam el, mondtam, hogy jönnék ahogy eddig dolgozni, leülök asztalomhoz és csinálom amit kell, kitalálták, hogy oké, akkor jöjjek, de ne az irodába, hanem ugyanabban az épületben bérelnek nekem másik irodát, asztal+ szék, és ott eltölthetek magamban egy hónap felmondási időt, a rendes irodába, ahol mások is dolgoznak be sem mehetek... Betegácsiban is eltelt a felmondási időm, így kipihenve megyek az új helyemre. Ugyan anyagilag nem érte meg, de amennyit ajánlottak tök szabálytalanul a törvénnyel szemben a felmondási időmre és még dolgozzak is érte, az kevesebb, mint itthon a betegállomány. Egyébként sem javasolta már a doki két hónapja, hogy dolgozzak, volt mit rendbe hozni az egészségemmel. Azóta is fenyegetnek, de már tehetnek egy szivességet...
Magyarország, 2009, magyar tulajdonos kft-je (ja, hogy usa-ban él és onnan osztja az észt a "magyar" tulaj a magyar ügyvezető bábjának...).
Aki el tud menni az irodáig az nem beteg szerintük... a vérnyomás, cukor, pajzsmirigy betegség szerintük kamu... a doki szerint mindezek idegi alapon rosszabbodnak... amióta itthon vagyok minden érték sokat javult... vajon miért...
Miért gondolják úgy munkáltatók, hogy a GYES-ről visszatérő anyukák képtelenek felvenni a munka ritmusát és értéktelenebbek, mint gyermektelen társaik?Mertem venni magamnak a bátorságot, hogy ikergyerekeimmel 3! (három!) évig itthon maradtam "kismamaként"... rühellem…..
fofoka 2009.08.15 10:20:30
Amerikai tulajdonosa van a cégnek ahol dolgozom, ott az az elvárás, hogy a kismama végig dolgozzon a terhessége alatt. Van egy kolléganőnk aki babát várt: mikor a 9. hónap elején 37. héten otthon maradt (veszélyeztetett terhes volt végig) azt "senki sem várta" megjegyzéssel kommentálta az amerikai tulajdonos. Majd kapott otthonra laptopot, és otthonról szülésig dolgoznia kellett (már ha szeretné állását megtartani...), szülés után elvárás, hogy 3!! hónap után részmunkaidőben, 6 hónap után teljes munkaidőben dolgozzon... mert az usa-ban így szokás. Addig "természetesen" amennyit tud, otthonról, laptop+net+telefon megoldással, mindezt persze a cég állja... Azt csak halkan kérdezem, hogy usa-beli elvárás miatt esetleg az ott született babákat csupán 3 hónapig nevelő anyukák gyermekeiből nem lesz-e később nagyobb eséllyel agresszív, drogos, deviáns gyermek? Mert a céges munkahelyi szabályzat (amit szintén usa-ból kellett átvenni) az a drog, agresszió, kábítószer, zaklatás témakörrel sacc 6-8 oldalon keresztül foglalkozik. Azt pedig hozzátenném, hogy a 6 hónapos gyerkőcöt nincs az a bölcsi (mert az összes tele van) szívesen felvenné...
7 évvel ezelőtt én is GYED-ről kerestem munkát, amit találtam, ott a főnök közölte, hogy én azért fogok kevesebbet keresni, mint a gyermektelen kolléganő akivel együtt felvesz, mert a gyerek mellett biztos lelassultam... igaz képzettségem, tapasztalatom, gyakorlatom nekem a több, de mégis. Huszonéves kollegina 3 hét után eltűnt, én meg két ember helyett dolgozhattam... csodálkoztak nagyon amikor felálltam 2 hónap után, mert nagyon utáltam, ha hülyének néznek...
Egy szép nagy homárral keresztezett sünt érdemelne a lenti történet cipőbolti eladója, mert ennél taplóbb hozzáállással még nem nagyon találkoztunk. A nem nagy hiba is hiba, azt ilyen ocsmányul kijavítani sem szép dolog, de a hölgy beszólásai teszik igazán izgalmassá a…..
Olvasónk két hétig abban a tudatban élt, hogy felvették, majd kiderült, hogy mégsem... Sziasztok,  Szeretném Nektek leírni mi történt velem és a tanácsot kérni, lehetne e valamit tenni az ellen, hogy ilyen és hasonló eset ne forduljon elő.  Mivel egyre több…..
fofoka 2009.05.13 20:32:16
@váj mí: pókerjátékos és a kártyák :) Román állampolgárként ha hivatalosan szeretnél dolgozni:
1. Bevándorlási Hivatal: regisztrációs kártya, utána küldi ki az önkormányzat sacc 1 hétre rá a lakcímkártyád
2. Egészségbizt. pénztár: TAJ kártya igénylés, helyben megcsinálják.
3. Cég bejelent, és igényli az adóazonosító számodat a bejelentő lapon.
4. Ha van már adóazonosítód, akkor igényelheted az Apeh-nél az adóazonosító kártyát...
Ezt csak egyszer kell végigcsinálnod, és máris hivatalosan dolgozhatsz.
Egyébként ez össze-vissza max 2 hét.
Kezdeni pedig azonnal tudsz bárhol ezek nélkül is, mert a bejelentő lapon ha kimarad a TAJ szám, attól még biztosított leszel, majd a könyvelő küld egy javító bevallást, ha megkaptál minden kártyát. És örömötökben már pókerezhettek is! :)
fofoka 2009.05.14 09:45:31
@Nagy Munkanélküli: munkaügyi központ Újpest: én mint munkáltató vittem egy munkaerő igénylő lapot, és ott várt a döbbenet. Utcán állt a sor. Bementem és megkérdeztem a recepción sorszámot osztó hölgyet, hogy akkor ezt nekem most végig kell várnom? Én nem munkáért állok sorba, hoztam 1 munka ajánlatot, amire szeretnénk, ha jelentkezőket küldenének... simán visszazavart, hogy ő csak sorszámot oszt, és ahhoz álljak a sor végére... Laza másfél óra alatt újra eljutottam az asztaláig, majd laza fél órát vártam még a sorszámommal, mert az ügyintéző a fene tudja merre járt, de nem volt ott. Majd előkerült, és hívott. Átvette, és mondta, hogy majd értesít. Hát nem küldtek senkit... Expressz online hirdetésre viszont volt kb 15 önéletrajz amiből választottunk végül. Nem hiszem, hogy ezt a tortúrát még egyszer önként végigcsinálom... pedig jövő év közepe felé, több embert is vesz majd fel a cég, mert többekkel ellentétben beruház és bővül. Szerintem aki munkát keres inkább tényleg az ismerősi körét, és az álláshirdetéseket böngéssze.
Mi van akkor, ha a kereskedő nem hajlandó tesztelni a visszavitt hibás készüléket, ezért nem is tudja 3 napon belül kicserélni azt? Panaszkönyv. Na de ha panaszkönyv sincs? Öcsém vett egy LCD tv-t a Maglódi új Auchan. 2-nap után visszavitte, hogy nem működik a Tv, ha a…..
fofoka 2009.04.06 10:08:05
Maglód, Auchan, 04.02. este fél 9. A leglassúbb pénztáros, a stílusa bicskanyitogató... mire odaértünk, próbáltunk kedvesek lenni, hátha... csak pattogott, szatyrokba alig pakolt valamit, dobálta az árut... szóltam, majd simán visszaszólt. Említettem, hogy vevő én vagyok, ő van a vevőkért, és nem fordítva. Válasz: el lehet menni máshova vásárolni... Kértem, hogy hívja a főnökét... csapkodott: árut-telefont, a végére odaért a főnök... Fapofával végighallgatott, majd nem szólt egy szót sem... közben a pénztáros még hátraszólt, hogy ő ilyet nem mondott! Kérdeztem miért is hazudik.... csigatempójában dobálta tovább a következő vásárló áruját... hajszálon múlt, hogy nem hagytam ott a nyakában az árut... de a gyerekek választottak néhány játékot, újságot, amit nem akartam elvenni tőlük... A helyzet úgy oldódott meg, hogy a főnök egy-egy szavas válaszai szerint ez nem elfogadható pénztárosi viselkedés, és majd tesz valamit. Semmit sem fog tenni, őt azért fizetik, hogy ezt meghallgassa... már a pénztáros is úgy hívta fel telefonon, hogy jöjjön, mert "panasz van a munkámra"... és közben jókat vigyorgott... Mivel közel van, és másnap is dolgom volt arra, újra próbálkoztam, hátha... és láss csodát: igaz, nem huszonéves (mindegyholdolgozom és milyen bunkó vagyok típusú - ez egy külön fajta, pedig nagyon normális fiatalok meg nem találnak munkát és ez szomorú...) volt a pénztáros, hanem 50 körüli, de nagyon kedves, segítőkész volt, és tudott jó tempóban dolgozni. Szóval Maglódon nem csak arra érdemes figyleni a pénztárnál, hogy mekkora a sor, hanem hogy ki a pénztáros... még sokat kell fejlődnie ennek a maglódi brigádnak...
Üdv Mindenkinek! Épp nem vagyok itthon, de az élet nem állhat meg, ezért következzen egy újabb levél. Mivel elég rövid, bevezető sem szükséges.Heló, Az én történetem rövid, és kérem hogy név nélkül idézzék ha idézik... Egy kb. 20 főt foglalkoztató,…..
Unom a március végi telet, fáradt és nyűgös vagyok, szóval előre is elnézést kérek Mindenkitől!! Olvasónk kálváriája következik, kronológiai sorrendben. 2006-ban költöztünk az Alföldre, gyakorlatilag haza, hisz itt vannak a gyökereim. Előtte egy dunántúli kisvárost…..
fofoka 2009.03.26 11:48:33
Könyvelés:
"Alapvető technikám eleinte, hogy utánanézek, hogy korábban mit hogyan csináltak, és igyekeztem én is úgy. "

Na a könyvelésben ilyen nincs! Úgy könyvelsz, ahogy a törvények előírják... persze vannak helyi szokások (mit hova fűzöl le, hol tartod nyilván stb.), de alapvetően nem a főnök találja ki hogyan csináld hanem a törvények szabják meg mit lehet és mit nem.

Ha nincs képesítésed az még nem gond, mindent meg lehet tanulni, de nem igazán jó helyeken dolgoztál.
Nekem volt egy olyan évem amikor 4 munkahelyem volt. Tudnék mesélni... de igyekszem elfelejteni a bolondokat...
Ahol most könyvelek (már másfél éve) hosszútávúnak tűnik, de ki tudja mit hoz a jövő a cég életében...én úgy tervezem maradok, és segítem a céget amennyire tőlem telik.
Egy korábbi munkahelyemen (könyvelőiroda) hallottam egy ottani valóban profi, nagyon határozott könyvelőtől: én akkor is tudok jól dolgozni, ha megáll a kés a levegőben...
Ma már én is! Nem igazán érdekel a kollégák mit mondanak (bár itt egyedüliként könyvelek, a többiek teljesen mást csinálnak). Mikor ide kerültem egy hónap után már nagyon utáltak, aztán fél év múlva már újból szeretni kezdtek. Igen, szigorú szabályok szerint működik a pénzügy és a könyvelés...
Több éve volt egy klassz munkahelyem, de megszűnt a cég: ott sokan mondták amíg együtt dolgoztunk, hogy nem szeretnek, valahogy azóta (már mindenki máshol dolgozik) bárkivel beszélek visszasírják azt az időt. Igen, szigorú voltam, de minden rendben ment, volt fizu időben, apeh-tól sem kellett soha félni, mindig rend volt...
Nem vagyok abban biztos, hogy a post írójának könyvelő vállalkozást kellene kezdeni, de bármilyen üzleti vállalkozásban biztos sikeres lenne, mert ha ekkora energiát fektet be a munkájába annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.
Alapból olyan helyre pedig biztos nem mennék dolgozni, ahol a munkábaállás előtti nap nincs a kezemben a korrekt (bejelentett normális bérrel!) munkaszerződésem. Ez az alap. Főleg könyvelőnél, akinek a munkaköre elég nagy anyagi felelősséggel jár.
fofoka 2009.03.26 14:57:49
@cuebler: számviteli politika és szabályzatok a könyvelő irodákban általában majdnem minden cégnél hasonlóak.
Diploma vagy mérlegképes végzettség: közgazdász (ha nem számvitel szakos) diploma a könyvelésben szinte semmit sem ér sajnos. Az a tudás amit ott átadnak 2-3 félév alatt a gyakorlati életben szinte használhatatlan. De láttam már olyan mérlegképes könyvelőt is sajnos, aki csak a papírt szerezte meg, sosem dolgozott ezen a területen, és még egy egyszerű számlát sem tudná hova könyvelje.
A post írójának ha van a könyveléshez kedve, kitartása a sulihoz akkor a későbbiekben (mérlegképes végzettség + 3 év múlva lehet regisztrálni, és azzal önállóan könyvelést vállalni) lehet belőle jó vállalkozó, mert lelkiismeretesen szeretné csinálni a munkáját, és sajnos sok olyan iroda van, ahol ez nagyon hiányzik, az ügyfelek viszont ezt keresik.