Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guy

0 bejegyzést írt és 691 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
A 2018-as választást minden valószínűség szerint a Fidesz fogja nyerni. S ha ez így lesz, annak elsődleges oka az ellenzék megosztottsága lesz. Támogatottságukat tekintve az ellenzéki pártoknak külön-külön nincs reális esélyük a kormányváltásra, a teljes ellenzéki összefogásnak viszont szintén nincs…..
Az adidas új Superstar cipőit egy merőben szokatlan koncepció kereteink belül többek között szőrös lábú "no shave" aktivista modellel hirdeti, aki  arról is ismert, hogy küzd a nemi megkülönböztetés és sztereotípiák ellen (szőrösen). A svéd Arvida Byström  modell mellett szerepel a kampányban…..
A pesterzsébeti albérleti szoba ahol a 9 éves Sanyikát ( becenevén Benumát) ápolja az édesanyja, inkább hasonlít egy intenzívterápiás kórházi teremre, mint egy gyerekszobára.  A jelenleg vegetáló  fiúról már régen kimondták az orvosok, hogy „ el akar menni az angyalokhoz”,  de az élni akarás ezt…..
guy 2017.10.09 11:05:31
@Renata Guti: Anyuka azt akarja, hogy a többi ember is fogjon össze a beteg gyereke érdekében és adjon neki pénzt. Pedig szerintem ezt a gyereket simán lehetne kórházban is ápolni (tehát a társadalmi segítség rendelkezésre áll, csak nem akarja igénybe venni).

Az apuka valószínűleg nem akar a fentiekben rész venni, ezt meg lehet érteni.
Az atomerőmű működése során rengeteg radioaktív hulladékot termel. Három osztályba szokás sorolni ezeket: kis, közepes és nagy aktivitású hulladékok. Ezek a felezési időben és, ahogy a nevük is mutatja, aktivitásukban különböznek – azaz abban, hogy adott idő alatt mennyi radioaktív bomlás történik.…..
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
Túl azon, hogy a brit uralkodó és családja szinte soha nem használja a vezetéknevét, meglehetősen érdekes története van a név kialakulásának is. Rögtön el is meséljük...
Azt hitted, hogy az atomhulladék halála után atomtemetőbe kerül? Szépen elhantolják, búcsúbeszéd, pár könnycsepp. Porból lettél, porrá leszel. Tévedtél. Atomtemető ugyanis nem létezik. Az atomtemető egy álom, ma még nem léteznek ilyen létesítmények. Illúzió, pontosabban tévedések és hazugságok…..
guy 2017.05.05 10:34:17
Nem szeretnék egyik tábor mellett/ellen sem érvelni, viszont:

Ha jól értem, akkor a szennyezés valami rendkívüli geológiai esemény miatt következhet be, ami az én életemben elég valószínűtlen. Ennyi erővel szorgalmasan készülhetnénk az UFO-k támadására is, mivel a végtelen univerzumban nyilván nagyon nagy számú számú hódító űrlény-faj él, és nyilván előbb-utóbb eljutnak ide is. Nem érzem az én űrlényekkel kapcsolatos érvelésemet kevésbé paranoidnak, mint az atomreaktor-ellenesekét, de nyilván ők máshogy érzik. És pont ez a baj, mivel mindkét érvelés nagy része érzelmi alapú, pusztán a kiszámíthatatlan jövőtől való félelem eredménye, ami szerintem nem helyénvaló. Valódi világban élünk, valódi, létező problémákra kell létező válaszokat adni. Mitől féljek még? Kényelemben szeretném leélni az életem és nem félelemben. Szerintem az emberek többsége a saját életét szeretné élni, és nem a jövő generációkét. Lehet erre nagyon szép, érzelmi alapú ellenérvelést kifejteni, de az csak az amerikai filmekben működik, a valóság sokkal földhözragadtabb, és szerintem nem lehet egyik érvelést sem a "jó"/"nem jó" kategóriába belezsúfolni, mert nincs olyan, hogy "jó" vagy "nem jó", olyan van, hogy "célszerű" vagy "nem célszerű" vagy "nekem jó"/"nekem nem jó". Csillámpónik nincsenek.

Más.

Nyilván előbb-utóbb teljesen elterjedtek lesznek az elektromos autók, és ez még az én életemben megtörténik. Kiszámolta már valaki, hogy napelemekkel, szélerőművekkel meg lehet-e majd tankolni azokat? A gyárak működnek majd pusztán elektromos energiával a meglévő, vagy akár Paks 8 kapacitás mellett? Mert ha jól tudom, rengeteg energiára van szükség a gyárak működtetésére, és jelenleg földgázzal, szénnel és kőolajszármazékokkal oldják meg az igény kielégítését. Az elektromosság forradalma pedig előbb eljön majd, mint a fúziós erőműveké. Mivel pedig a fúziós erőmű sokkal nagyobb energiaszinten működik jelenlegi tudásunk szerint, mint az atomerőmű, ami csak erőterekkel korlátozható. Ha az erőtér megszűnik (márpedig előbb-utóbb lesznek balesetek), akkor lyukat robbant majd a földbe, hogy beköszönthet a következő jégkorszak. Nemlétező technológiákra nem lehet jövőt építeni. Majd ha lesznek, akkor építünk rá.

És ha már nemlétező technológiákra építünk jövőt, akkor simán építhetjük arra a nemlétező technológiára is, amit a jövőben kitalálnak majd, és azzal az összes atomtemető simán semlegesíthető lesz. Miért ne lenne a jövőben ilyen technológia?
guy 2017.05.05 11:01:10
@MaxVal BircaMan HJCD: Igen, igen, köszönöm! :-)
A digitális munkaerőhiány közhelye sokak számára unalomig ismételt, megoldatlan téma, másoknak tettekre sarkalló kihívás. A hazai piac egy része már letett arról, hogy másoktól várja a megoldást, maguk szerveznek oktatásokat, illetve egymással karöltve képeznek a maguk számára szakembereket. Dorogi…..
guy 2017.05.04 12:55:53
@vu2: Szerintem a Windows programok (különösen az ipari alkalmazású - pl számlázóprogram) alapfelépítése már a 3.1. óta nem nagyon változik, mindegyikben van menü, amiből kiválasztod a funkciókat, és vannak gyorsbillenytűk is. A Windows tény, hogy változik, viszont az xp óta nagyjából ugyanúgy néz ki, és a cégeknél általában 7-es használnak, különösen a nagyobb vállalatoknál.
Tíz évet áldozott az életéből a jogi pálya elérésére és a karrierkezdetre Zsuzsi, ám egy idő után megunta a „fiatal értelmiségihez méltatlan” fizetés mellett a napi robotot is. Fogta magát és elment dolgozni egy hajóra, a posztot mégis Montenegróból írta – reméljük,…..
guy 2017.05.02 11:50:09
@drCrnaMacka: Oké, akkor félreértettem, tény, hogy nem vonható le ilyen következtetés.

Köztisztviselői fizuból sem lehet jól megélni mindenkinek, hiába szakvizsgázott az illető (illetve nagyon kell teperni kormányközelbe).

Ha közjegyzőnél dolgozott, akkor nyilván nagyon sok idő, mire talán közjegyző lehet, és vidéken az sem mindig éri meg.

Bíró/ügyész már elég jól keres, de addig el kell jutni, addig meg marad a 200 nettó körüli fizu.

Más, jogi szakvizsgát igénylő jogi szakmáról egyéb nem jut eszembe hirtelen, de szerintem ugyanaz a helyzet - átlagember csak szakvizsga után 2-3 évvel kezd el 250-300 körül keresni (azaz min 29-30 évesen, ha egyáltalán). Persze ezt nem mondják meg, mikor jelentkezik valaki az egyetemre. :-(
Ez a filmcím ugrott be, amikor Firpo hadnagy barátom kérdezte, hallottam-e a friss híreket Bud emlékfalával kapcsolatban. Már a korábbi hírek is aggasztóak voltak az alkotás sorsával kapcsolatban, de ami most történt az sajnos visszafordíthatatlan. Tegnap ugyanis egy búbánatos aszottmajom rövidre…..
guy 2017.04.26 12:47:46
@Szarvas Norbert: Ok, egyetértek, a pillanatnyi helyzetben tényleg költséghatékonyabb, örülök, hogy nem vetted magadra, nyilván nem komolyan gondoltam :-). Viszont ha az emberekben nagy nyilvánosság előtt erősítjük, hogy tényleg jobb a készpénz, akkor tovább tart a javulás, mivel hosszabb távon nyilván jobb a gazdaságnak, és az egyes embereknek is, ha a gazdaság kifehéredik és a költségek is csökkennek. A szürke és feketegazdaságnak nyilván kedvez a sok készpénz. Valamennyi költséget meg miért ne háríthatna át a bank, ha egyszer már üzemelteti a rendszert?

Egy kijelentésedre:

"Vannak olyan pofátlan csomagok, ahol díjat számolnak fel az internet bankért is.Érted??? Azért a rendszerért, ami alapból létezik és nem lesz drágább, mert Marika néni is online. " - szerintem a fajlagos költségek csökkennek, ha plusz egy felhasználó csatlakozik, viszont ennek a rendszernek összességében így is van költsége a bank számára is, és bankja válogatja, hogy az mennyi, nyilván a felhasználók számától függ. Lehetne ingyenes a készpénzfelvétel a bankban is ennyi erővel, de nem az.

ja, és én nem vagyok közgazdász. :-)
„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés…..
Nagyanyáink korában az ideális vőlegényjelöltnek az alábbi feltételeknek kellett megfelelnie: Legyen egy fokkal szebb az ördögnél, de rendelkezzen erős, munkabíró testalkattal Legyen megbízható, tartsa a szavát és legyen munkája Tudjon udvarolni és bánjon jól a nővel Manapság mintha erről az…..
guy 2017.04.20 13:56:04
@Oleg Gontar: +1

Mostanában kezdek rájönni arra, hogy nemigen éri meg jócsajok után kajtatni, mert rengeteg szabadidőt vesznek el, olyan programokat kell szervezni, amikre nem szívesen szánok időt, cserébe a szexhez sincs mindig kedvük. Tele vannak ezen kívül fóbiákkal, szóval a jócsaj a legtöbb esetben csak egy csinos külsőt takar, belül egy csomó problémával, amit nem biztos, hogy meg akarok hallgatni, őket sem érdeklik az enyémek, nem is mondom nekik. De lehet, hogy mostanában öregszem.

Persze lehet mondani, hogy nem vagyok alfahím meg ilyenek, persze hogy nem vagyok az, mint ahogy a ffinépesség nagy százaléka sem az, de az alfahímséghez is annyi energiabefektetés kellene (ha nálam ez egyáltalán lehetséges lenne, ami kérdéses), ami megint nembiztos, hogy megéri azér ta pár másodpercért.
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Vagyonvédelmi cég egyik középvezetője vagyok. Ezen vagyonvédelmi cég egy multiüzemnél alvállalkozó lassan hat éve. Én az első perctől ezen a telephelyen dolgozom. A multiüzem tendert írt…..
„...eltekintve a csatornától, gyógyászattól,  oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól,  vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk?” Monty Python: Brian élete     A Monty Python után szabadon: mit adtak nekünk, magyaroknak a rómaiak? Minimum Pannónia szellemi és kulturális…..
Melegedő Mennyibe kerül a szex? 2017.04.05 23:11:04
Ezúttal nem a fizetős szolgáltatásokról fogunk beszélni, hanem arról, hogy az elmúlt évtizedekben miért változott meg a férfiak és nők hozzáállása a szexhez, a tartós kapcsolatokhoz és a házassághoz. Mindenhol azt olvashatjuk, hogy a házasság intézménye kimegy a divatból, és a válások száma évről…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt MT, Tisztelt Despota! Sok blogot olvastam itt az oldalon, némelyikhez hozzá is szóltam és egyben el is szomorodtam, hogy milyen nagy mértékű méreteket ölt kicsiny hazánkban a munkahelyi terror, ami már lassan…..
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
A minap jött egy levél, szerzője azt írta, hogy - kisebb bérleti díj elmaradás miatt - szerinte jogszerűtlenül akarja az utcára tenni őt a lakást kiadó tulajdonos. Viszont csak szóban fenyegette meg, papír nem született róla. Megkérdeztük jogi szakértőnket, mi ilyenkor a helyzet, íme a válasz...
guy 2017.03.08 08:38:29
@Buchhalter: nem, egyáltalán nem kell leülnie,
Sziasztok! Mostanában írtatok párszor a felvilágosítás témájáról, illetve a nemi betegségekről, ezért gondoltam megosztok veletek egy érdekes aspektust. Azt, hogy milyen pasiként szűrővizsgálatra menni...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror, Egy olyan cégről írnék, amelynél a következő karrierlehetőség áll a rendelkezésre:(a linket benne hagyhatjátok és cenzúrázhatjátok is, tegyetek belátásotok szerint). Az álláshirdetés…..
guy 2017.02.21 14:08:17
@Pink Petsch: Te teljes tévedésben vagy.