Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaposnak

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RAYMOND FRANZ Előszó   Azóta, hogy lemondtam Jehova Tanúi vezető testületi tagságomról, eltelt néhány év. A vezető testület melynek tagja voltam, nemzetközi viszonylatban nemcsak az imádatot irányítja, hanem figyelemreméltó mértékben magát a gondolkodást, a kifejezésmódot és milliók életét is,…..
csaposnak 2017.04.18 18:54:34
@Csakegyember: üdv. én is köszönöm a fordítást, tényleg lesz folytatás ??
JT BLOG Ilyen volt 2016 a blogon 2016.12.31 02:53:00
Ebben az évben is szeretnék lezárásként kis visszatekintés írni az órákon belül elmúló évre. Az eddigiekhez képest más formában szeretném megtenni. Azért, hogy ne okozzak senkinek sem csalódást, előre jelzem miről lesz szó és ennek függvényében lehet dönteni az olvasásról vagy a nem…..
csaposnak 2017.01.02 15:52:49
@l.gabi: köszönöm
csaposnak 2017.01.05 16:54:05
@jtinfo: kedves Tőletek, hogy nem hagytátok szó nélkül ezt a munkát, @l.gabi: Gabi, többször is utalsz a segítőidre, igazán látható, hogy nem akarod egyedül learatni a "babért", mindenkinek KÖSZÖNET !
nagyszerű, hogy nem "fáradtok bele" és megmaradtok a "tények szintjén".
Az alábbi kép Russell 100 évvel ezelőtti temetésén készült (1916. november 14.). Eddig csak ezt az egy elmosódott képet sikerült megtalálni a temetésről...
csaposnak 2016.11.19 19:54:52
@l.gabi: kedves vagy, minden írásod szívesen olvasom.
Szóval kb. egy havi bér, ez igen, milyen jó lenne itt is ennyit keresni :)
Vásároltatok "valamilyen" suvenírokat ? vagy bármit ?
csaposnak 2016.12.10 19:59:19
@l.gabi: üdv- Gabi ! biztosan szuper élmény lehetett, nem lépek át valamilyen "határt" ha érdeklődöm mi az a bevétel amiről nem írtál ? erre az út közben tettetek szert ? mit "ügyeskedtél" ? :)
Nem egyszer érzem úgy, mintha provokálna valaki a szervezet részéről. Persze tudom, hogy ez nincs így, de amikor megláttam a JW TV új adásában a híres Tanúkról szóló írásaim következő szereplőjét, jó pár órás pihenőre volt szükségem. Most, hogy visszanyertem (valamennyire) a nyugalmam, pár sorban…..
Korábban már foglalkoztam azzal, hogy ha a bibliai teremtési beszámolót és ezzel a bűnbeesés történetét nem tekintjük valós eseménynek, akkor azzal bizony alaposan áthúzzuk és megkérdőjelezzük a mai megváltástant >> ITT << A belinkelt posztban idézett Rózsa Huba pontosan megfogalmazza…..
csaposnak 2016.11.20 20:28:26
@sefatias: üdv. miért éreztem kényszert vagy miért húzd le ?
utóbbira válaszolok, ez az írás olyan alacsony színvonalon van, mint annak bizonygatása, hogy Jézus magyar volt.
A megváltás módja nincs rábízva az emberek fantáziájára, vagy ötleteire, ennek a "helyzetnek" a feloldására egyetlen személy jogosult, a SÉRTETT, amit Ő elfogad, az az elfogadható, nincs alku, okoskodás, az a "szerencse", hogy Ő igazságos és bemutatta a megoldást, ami hosszú időn át titok volt, amibe angyalok kívántak betekinteni, de amikor egy égi személy tökéletes emberként született meg a Földön, láthatóvá vált a megoldás "eszköze", pl. az angyalok örültek :)
ezen nem kellene gondolkodnod, az emberek meg vannak váltva.
csaposnak 2016.11.22 17:29:40
@sefatias: üdv. szerintem többet mondtam mint a "csak", de kezdem hátulról, leülnél érvelni abban a témán, hogy Jézus magyar volt-e ? Ha valakinek csak ekkora bibliai ismerete van, akkor az azt jelenti, hogy semennyi sincs, nem lehet egy óvodással vitatkozni a nyugdíjreformról !?
Aki a Bibliából a kereszténységről annyit olvasott mint Te, az nem tesz fel ilyen kérdést (nem tehet fel) mint amit írásodban feszegetsz. A megváltás módjáról nincs min vitatkozni, nem tudunk "beleavatkozni" , és micsoda abszurd végkövetkeztetésre jutsz ?! "Ha úgy tudnánk élni, bánni egymással, ahogy azt ő tette, ha uralkodó magatartásformává válna az a viselkedésmód, amit ő mutatott nekünk, és kért tőlünk, akkor az önmagában felérne egy egész világra érvényes megváltással." ennek mekkora esélyt adsz ? ehhez hasonlót én is tudok pl. majd ha a gólya üldözni fogja a fehér-cápát, akkor fognak csak igazán rettegni a bálnák !
Nem látom értelmét, hogy végig vegyem "érveidet" , de kicsit féltelek, ezért írok.
Két idézet: "Én igazságtalannak tartom, hogy egy ember hibája miatt, minden ember büntetést kap, és igazságtalannak tartom, hogy egy harmadik, teljesen ártatlan személynek kell az egészet helyrehozni, szőrnyű kínok árán." (és az fontos, hogy Te mit tartasz igazságtalannak Isten tervében?) és azt igazságosnak tartod, hogy egy feltaláló apa, aki sokat dolgozott azon, hogy munkájának gyümölcse legyen, de végül nagy vagyonra tett szert, halálakor a fia örököljön mindent, holott nem tett érte semmit ? Ha Te lennél a fiú, visszautasítanád az örökséget ? nem tettünk semmit azért, hogy ezt örököljük, DE ezt örököltük, vagy van valaki aki bizonyítja, hogy nem igaz a bibliai beszámoló, mert Ő nem ezt örökölte ? A másik idézet: "Ha én mindenható lennék, akkor biztosan másképp oldottam volna meg. Ha én döntöm el azokat az alapelveket, törvényeket, ami alapján a világ működik, .." nos, emlékeztetsz egy személyre, aki szinte így érvelt, ... ott volt a kígyó mögött, kicsit lépj hátrább (vagy nagyon).
csaposnak 2016.11.23 19:32:18
@sefatias: üdv. nem érted, nem arról van szó, hogy nekem NEM TETSZIK az írásod, én az írás mögötti embert látom, de gratulálok, mert újabb képességeddel ismertettél meg, csukott szemmel is tudsz olvasni :)
Elemezgettem magamban, hogy mit írjak meg, amit rövidnek találsz, mert csak saját hosszú írásaid tudod elviselni.
Nos a lényeg, nem megyek be ebbe a zsákutcába amit felkínálsz, nem látom értelmét egy makacs emberrel vitázni a semmin.
Ha neked tetszik Huba véleménye, hát tetszik, szerintem NEKIMENTÉL ISTENNEK, és ez nem bölcs dolog.
Az első században így tudták a keresztények: 1. Tim. 2:13- "Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett."
Még-hogy a végkövetkeztetést támadom ? te jó ég, ez a végkövetkeztetés ? nesze semmi fogd meg jól ?
fölfoghatod menekülésnek is, nekem mindegy. (elég rövid ?)
JT BLOG A. Róbertről (1998-ig) 2016.11.19 08:46:47
Ez év első felében megfogalmaztam egy békeajánlatot. Mindezt azt követően tettem, hogy a blog mögött álló team tagjaira, elég komoly össztűz zúdult a hatóságok részéről, mely egy elég határozott visszavágás után hirtelen megszakadt. A békeajánlatunk úgy hangzott, hogy amennyiben nem veszélyeztetik…..
Bakó Tamás november 24-én, csütörtökön, Erdélyben, Nyárádszeredán 18.00-kor megtartja a "Jehova Tanúja voltam" című előadását élőben. Erdőszentgyörgytől ez 30 km-re van. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak...
                Kérdés: Mivel Jehova Tanúi Jézust Mihály arkangyalnak tartják, mit hisznek az angyalokról? Bukott vagy halhatatlan emberek, vagy fizikai lét előtti emberek, vagy mások?                 Válasz: NEM. Jehova Tanúi úgy hiszik, az angyalok…..
JT BLOG No comment? 2016.04.07 08:46:04
Privát üzenetek sokasága és minimálisan 2 rendszeres kommentelő felvetése miatt, szeretnék egy kissé a blog komment-részével foglalkozni. Nagyon nem szeretek olyan bejegyzést írni, amely nem a szervezet dolgaival foglalkozik, de a hozzám eljutott gondolatok mennyisége és tartalma miatt, most tényleg…..
csaposnak 2016.04.07 19:25:38
csaposnak 2016.04.10 19:24:40
@a századik juh: huhúúú barátom,most olvastam el "beszélgetéseiteket" a másik cikkeknél, télleg nem könnyű Veled :) én nem követem a hsz-aidat (remélem nem bánod :) de én is észrevettem a "változást". Nem szóltam, mert ki vagyok én ? meg mit is mondhattam volna ? - "megváltoztál" - ?
De mintha érteném a változás okát.
Olyan válaszokat kaptál, amihez hasonlókat én is írtam volna, de mégis összegzem: tényleg, sajnos sokan abbahagyják, vagy el kezdik a kommentelést a mások stílusa miatt, többek hsz-it sajnálom, hogy nem olvashatom, hiányzik. Hidd el fontos a stílus !
Te is tudod, mert nem vagy hüje, hogy vannak kérdések, melyeket nem kell feltenni, vannak kérdések melyekre tudod a választ, és vannak olyanok, melyek kötekedőek. Te kérdezel, mert szerinted abban nincs semmi rossz, de fogadd el, hogy a megkérdezettnek van annyi értelme, hogy különbséget tud tenni egy igazi kérdés meg egy hamis között :)
Szeretném ha indítanál egy blogot, (komolyan) nem azért, hogy megmutasd, hogyan kell ezt csinálni (szerintem egyáltalán nem kapnál olyan hsz-t, "na ez az ?" ) hanem azért, mert "beszélhetnéked" van. Nem kell nagyon keresgélned a témákat, kezdhetnéd úgy a cikkeidet pl. "ezt olvastam X blogon, erről én azt gondolom ... " stb.
Én olvastam JJ oldalán Sefa első hsz-eit, borítékolható volt, hogy indít egy blogot (persze könnyű ezt mondanom utólag, hogyan bizonyítsam, de minek ?) annyi mondanivalója volt :)
Nade, minek szólaltam meg ? hát, mintha azt írtad volna, hogy külföldön dolgozol, remélem tudod a nyelvet, és nem egy konyhában mosogatsz, némán :) Azt is remélem, nyugatra indultál el, kérlek írj a tapasztalatodról, megszólítottak már a tanúk ? vagy esetleg Te Őket ? tettél fel "kínos" kérdést ? tanulmányoznak Veled ? , de ha keletre indultál, arról is írj, mi van a romániai "igazhitű Jt"-val ?
Hát ennyi.
csaposnak 2016.04.12 13:22:19
@l.gabi: köszi, kedves @a századik juh: írj privit, ha akarod :)
Sokat gondolkodtam, hogyan is kezhetnék hozzá ehhez a témához, mert szinte mindenkinek érzékeny pontja valamilyen szinten a Biblia hitelességével foglalkozó írások és bizonyítékok. Szeretnék most egy híres magyar-zsidó származású professzorról írni, vagyis inkább a kutatásáról. Ő Vermes géza, aki a…..
Ez alkalommal a szervezet magyarországi számaival foglalkozom, főként az 1990-2014 közötti időszakot vizsgálva és ígérem, hogy meglepő következtetésre fog jutni ez a bejegyzés. Előzetesnek pár egyszerű adat. 1989-ben 9713 hírnök volt a szervezetben. A KSH adatai alapján (halálozási ráta) úgy…..
csaposnak 2016.04.03 18:48:52
@l.gabi: üdv. nagyon jó az elemzés, olyan "Gabis" .
"Amíg azon vitatkoznak és okoskodnak magabiztos, magukra büszke emberek, hogy a "hitvalló keresztény" szervezetkritika éppen miként áll internetes aktivitás dolgában, addig a valóság azt mutatja, hogy a kiáramlók a más jellegű szervezetkritikától is eltávolodnak!"...
" A problémát először is abban látom, hogy sokan hajlamosak elhinni azt, hogy a saját érzéseik és véleményük az emberek nagy többségével azonos, így amit ők gondolnak, az valahol jó. E miatt hajlamosak azokra a tényekre összpontosítani (illetve ennek megfelelően magyarázni a tényeket!), amelyek igazolják a vélekedésüket és minden olyat figyelmen kívül hagynak, ami erős figyelmeztetést közölne velük. Ne legyen tévedés: szervezetből kiábrándult, egykor aktív, majd később "felébredt" Tanúkról van szó!"
Véleményem szerint ezt hozzák magukkal a "Szervezetből", ezt tanulták, vagyis kiből lesz ott vezető, megmondó ember, irányító, hát azokból akik jó előadást tudnak tartani, jól meg tudják bírálni testvéreiket, és érvényesíteni tudják akaratukat (stb). De milyen képzést kapnak az alkalmassá válásukhoz, vagy ki az a tekintély aki(k)re hallgatnak és Aki(k) tényleg kiigazítja Őket, Akit mindenki ismer és mindenki tudja, hogy fordulhat Hozzá, mert pártatlan.
Az a valóság, hogy beképzelt amerikai emberek mondják meg az egész világon élő beképzelt embereknek, hogy mi az igazság, miközben megengedik, hogy saját "okosságok" is alkalmazhatók legyenek a gyülekezetekben. Tehát akinek van már ismerete a Bibliából, jó szónoki képessége van, ügyesen vádolja a testvéreit, számíthat rá, hogy kinevezik. Nincs megfelelően képzett "szakember".
Onnantól kezdve kialakul Benne, hogy Ő milyen okos, milyen jól látja a dolgokat és meg kell mondania a sok tudatlannak, hogy mi a tuti, és ez a hozzáállás nehezen múlik el.
Nem vagyok biztos benne, hogy a közös blognak is, nem-e ez lesz a sorsa, mindig előkerülnek önjelölt irányítok. (remélem tévedek)
Gabi írtál egy csoportról, akik talán(?) Russell-isták, Ők is megtapasztalták, hogy a kivált tanúk mikor megjelentek, rövid idő múlva meg akarták mondani, hogy "hogyan kellene ezt csinálni", nincs felébredés, csak az "überokosság" villogtatása.
Egyébként meg milyen mulasztásban érzed "magatokat" felelősnek és milyen szervezetkritikusokra számítasz, kedves Gabi ?
Aki hiteles, megbízható, lenyomozhatóak az állításai, komoly kutatást végez ? én csak egy ilyet ismerek, és az Te vagy, sőt még elfogulatlannak is neveznélek (ami fontos) a kutatásaid területén, annak ellenére, hogy tudjuk honnan jössz, mit tettél vagy mit tettek Veled. Tudjuk, hogy bizonyos dolgokról hallgatsz, de amit leírsz az igaz.
Én először JJ oldalának ajánlására találtalak meg, és írásaid miatt kezdtem komolyan venni a kritikát, mert "köpködni", vádaskodni, sértődni, talán mindenkinek van oka, de az személyes és nem szervezetkritika, másrészt sok olvasó vetette már fel, hogy akkor hol az igazság ? erre senki nem mer vállalkozni, (szerintem helyesen) akkor meg minek kritizálódni, ha nem tudsz jobbat mutatni ?! mondják, gondolják.
Egyébként van tudomásod olyan blogger(ek)ról aki(k) hiteles kritikus és többet ért el mint a magyarok ?
Még "horlau" írásai értek valamit, szerintem Őt Te is méltó ellenfélnek tekintetted, nagyon sajnálom, hogy eltűnt, de oka van, mint egyszer írtad is "építi az új életét".
Végül egy kérdés, idén lesz 100 éve, hogy Russell meghalt, tudsz valamit arról, hogy van-e valamilyen készülődés a világban az évforduló miatt ? köszi
csaposnak 2016.04.03 19:26:01
@csaposnak: bocsi, de azzal akartam kezdeni, hogy mindenre van válasz :) még a csökkenésre is, vagyis, a bárkában csak 8 ember menekült meg.
Abban az örömben van részem, hogy ismét egy új blogot ajánlhatok: Blogközösség Jehova Tanúiért Mások már megelőztek az ajánlásban, de azért szeretném pár mondatban leírni, hogy miért tartom jó kezdeményezésnek vagy legalábbis egy érdekes kísérletnek...
Ott tartunk, hogy lassan a bolygó minden pontja elhagyja a 2015-ös évet, ezért a tavalyihoz hasonlóan, az idén is készítettem egy kisebb számvetést. A tavalyit indokoltnak éreztem, mert a blog legaktívabb éve volt. A 2015-ös év a blogon nagyjából feleannyi bejegyzést termett, mint…..
csaposnak 2016.01.04 20:40:45
@l.gabi: üdv. én is köszönöm, de tényleg :)
nem tudom kihagyni, írod -"Egyrészt azzal, hogy köszönetet mondok (írok): KÖSZÖNÖM!", - amikor a gyüliben a bejelentéseknél elhangzik valamilyen jó eredmény, akkor azt mondja az illetékes "megérdemlitek a dicséretet" slussz ! vagy "köszönetet érdemeltek", slussz ! nemhogy megdicsérünk vagy köszönjük, valahogy még a jó szót is sajnálják :P (mint mikor a skót azért nem bújik ágyba a nejével, nehogy neki is jó legyen)
Persze Te nem így tettél, és ez szép !
Két hete egy hosszú blogbejegyzés és annak kommentjei tartanak lázban. Azt írják, hogy van mit tanulni a magyar nyelvű extanúktól az ottaniaknak. A blog az amerikai kontinens déli, spanyol nyelvű területén íródik. Mivel nem tudok spanyolul, valakinek a segítségével összeszedtük…..
csaposnak 2015.02.12 19:20:34
@cutting edge: ".. egy másik tag is feltette egy másik kommentelőnek .." :) OK
csaposnak 2015.02.19 19:18:33
@teremtett ember: üdv. részben adok igazat, ugyanis, ha bekapcsolja a PC-n (szerintem a telefonokon is) a helyesírás ellenőrzést, és látja, hogy a gép, pirossal aláhúzott egy szót, akkor az azt jelenti, hogy valamit javítani kell, csak lusta megnézni az írását. :(
Szerintem még egy "kis tisztelet-hiány" is van benne, a címzettel szemben.
Persze ott már nagyobb a baj, amikor nem találja, hogy miért húzta alá a gép a szót, vagy lehet, hogy tetszik Neki a sok piros csík ? :)
csaposnak 2016.01.04 19:34:12
@Egonymus+: üdv. valóban jó oldal(ak), nagyon sajnálom, hogy abbahagyta (?) az írást, Gabi azt írta, hogy "építi az új életét", vagy lehet, hogy kikerüli a WIFI :) Reboot nekem is hiányzik, bár a végén kezdett "bevadúlni", sajnálom, hogy nem ír blogot. Igazából "acmegon"-ra gondoltam, akivel a bűnözésről szóló beírás készült, Ő is hallgat, meg még "Kócsag" is.
JT BLOG Teokratikus vállalkozások 2015.12.11 06:54:24
Valamikor azt nevelték belém a gyülekezetben, hogy illetlen dolog a testvéreink hitéből pénzhez jutni. Több cikket olvastam arról, hogy nem helyes vállalkozásokat szervezni a testvéreink hitéből eredő szükségleteire és még más, hasonló tilalmak is a mai napig élnek a…..
csaposnak 2015.12.12 21:01:01
@sefatias: és úgy szerepeltették kongresszusokon, mintha adókedvezmény járna a "megváltozott munkaképessége" miatt, nem akarom bántani, elég baja van, de azért, mert valaki ostoba, még nem alkalmas kongresszusi előadónak :(
JT BLOG Ajánló 2015.12.08 04:53:43
Milyen nem heteroszexuálisként felnőni Jehova Tanúi között? Sefa készített erről egy posztot: http://sefatias.blog.hu/2015/12/07/a_leszbikussag_belulrol_nezve..
csaposnak 2015.12.11 16:18:52
@l.gabi: húha, ezek kemény szavak, kifejtenéd ?
csaposnak 2015.12.12 20:52:37
@l.gabi: köszi, de ez tiszta matamatikus, fizikus látásmód, dehogy lesz 1 millió ugyanolyan mint Te, "gondolj" vissza 20 évvel ezelőtti rokonaidra és utódaikra, egyformák vagytok ? Pláne a te génjeid is igazolják, hogy hány féle ősöd volt, olyan nagy a variációs lehetőség, mint szódás a lovát :)
JT BLOG Nőttek az adományok 2015.12.11 07:50:10
Angolul már több hete elérhető volt, de most már magyarul is meg lehet hallgatni. Samuel Herd maga ismeri el, hogy a szervezethez több adomány érkezik: http://tv.jw.org/#hu/video/VODStudio/pub-jwbrd_201511_4_VIDEO A "takarékossági" átalakításokról ő maga is elismer sok olyat, amit…..
csaposnak 2015.12.12 20:42:52
@l.gabi: köszönöm, megmondom őszintén, hogy többre gondoltam, ebben a számban benne vannak a kertészek a sofőrök a takarítok és hasonlók ?
Korábban említettem egy hozzászólásomban, hogy léteznek kifejezetten tanúknak és extanúknak készített ismerkedős oldalak. Utána néhányan regisztráltak és közülük nem egy szóvá tette egy bizonyos vén kellemetlen leveleit. Érdekelt, hogy elkezd-e velem is kapcsolatot teremteni,…..
csaposnak 2015.12.08 18:57:38
@Inquisitive Man: tudod, inkább azon kellene elgondolkodni, hogy, lehet-e egy ilyen gondolkodású ember szellemi vezető, Isten tiszta szervezetében, mi a véleménye erről Istennek ? a társai, akik mindenről tudnak (írta Gabi) hogyan képzelik azt, hogy Isten áldása lenne a gyülekezeten, amikor ilyen erkölcstelen emberek képviselik alpásztorként ? Vagy még mindig én vagyok a naív, aki azt képzeli, hogy a gyülekezetben Isten imádata folyik ? és ezek a nagyon értékes vének már régóta tudják, hogy az egész csak szemfényvesztés ?
a módszer ? Péld. 26:5 "Felelj csak az ostobának az ő bolondsága szerint, hogy ne legyen bölcs a maga szemében."
Vesszen az összes báránybőrbe bújt farkas ! még a JT gyül. belülről is !
csaposnak 2015.12.08 19:02:01
@l.gabi:".. szerintem megérdemelné, hogy teljes névvel azonosítsd,.." feltételes mód ! semmiképpen sem szeretném veszélybe sodorni a blogot.
kíváncsian várom a prédikálásról szóló cikket.
A sorozat mostani részei Jehova Tanúi Vezető Testületének Írói Bizottsága segítőit mutatják be. Ebben a bizottságban döntenek a kiadványok tartalmáról, a fordítói munkáról és a dogmákról. Ebben a bizottságban dolgozik teljes jogú tagként Samuel Herd, Geoffrey Jackson, Mark…..
csaposnak 2015.11.17 19:52:22
@l.gabi: üdv. "A szervezet bibliai nyelvekben jártas embere Fred Franz volt, aki 1926-tól volt a tanítói szerepkörben." ez már szóba került, régebben egy kommentben, írnál erről egy kicsit részletesebben, hogy mit is jelent ez ?
csaposnak 2015.11.18 15:47:59
@l.gabi: elnézést, hogy félreérthető voltam, inkább "A szervezet bibliai nyelvekben jártas embere Fred Franz volt .." inkább ez a rész érdekelne :)
csaposnak 2015.11.22 18:00:26
@l.gabi: igen, köszönöm.
A bejegyzés Jehova Tanúi Vezető Testületének Írói Bizottságának a segítőivel foglalkozik. Ebben a bizottságban döntenek a kiadványok tartalmáról, a fordítói munkáról és a dogmákról. Sok szempontból a legérdekesebb és legizgalmasabb munka színtere.Ebben a bizottságban…..
csaposnak 2015.11.18 15:45:14
@Marci kérdez: köszi, van egy "jelnyelves" ismerősöm, talán Ő mutatta.
Ez a bejegyzés már egy jó ideje megszületett, de nem írtam hozzá bevezetést, mivel nem tudtam publikus lehet-e valaha. Most azonban úgy érzem, hogy nincs értelme tovább várakoztatni, mert bizonyos (lejjebb kifejtett) körülmények már nem lesznek rosszabbak és hamarosan túl késő…..
csaposnak 2015.11.17 21:13:13
@Oswald Spengler: üdv. hát ez egy merész hsz., régebben kérdeztelek arról, hogy "mire készülsz ?", pontosabban az érdekelne, hogy "bármitől is" mit remélsz, akkor azt mondtad, hogy majd írsz emilt, igazán nem mondhatod, hogy nem voltam türelmes, de eddig még nem érkezett meg ez a levél :) most meg mit látok, leírod nyilvánosan, esetleg ez azt jelenti, hogy elközeledett a kiadás napja ?
És akkor egy újabb "bátor" kérdés a részemről, elárulod, hogy miért lett "szükségessé" a vallásokról írt füzet ?
Lehet, hogy Gabi még azt is tudja, hogy ki(k) írta, és vajon miért volt szükség arra, hogy ugyanabban az évben kiadják a "keresés" könyvet ?
                                                  Szóval ott hagytam abba, hogy az édesanyám a dohányzásról való leszokás nehézségei miatt lelkiismereti okokból nem járt túl sokszor gyülekezetbe, és  anno,  a  vele tanuló nagyobbik nővérem is elmaradt a…..
csaposnak 2015.10.28 18:41:46
@rovargyilkos: üdv. én is köszönöm, de kérdeznék is, azt írod
"1999 tájékán, amikor állandó látogatója lettem a gyülekezetnek és talán annak vérkeringésébe kerültem, legalábbis abban a formában ahogyan azt ők lehetővé tették számomra, erre visszatérek mert ez a téma alkotja majd a szerves részét a történetemnek."
mit értesz azon, hogy bekerültél a vérkeringésbe és
mi az a forma amit lehetővé tettek számodra ?
vagy nem figyeltem ?
csaposnak 2015.10.30 16:39:17
@rovargyilkos: köszi :)
A tévedésük helyreigazítása Máté 24:45-47: “Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit [Jézus] kinevezett a [tanítványai] fölé, hogy megadja nekik [szellemi] eledelüket a kellő időben? Boldog az a rabszolga, ha [Jézus], amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom nektek,…..
csaposnak 2015.10.17 17:49:46
@Columba: üdv. bocs, nem követelőzni akarok, csak érdeklődöm, a könyv 39-50. tartó oldalai is le vannak fordítva ? köszi
Bevezetés: Kedves sorstársaim, olvasók, bloggerek...... Ez a poszt igen érdekes okból kifolyólag kerül közzétételre. Ugyanis írtam egy posztot,  a „ Romák Jehova Tanui gyülekezetiben“ címmel, s ennek kapcsán az adott posztot olvasva jelentkezett ez a fiatalember, ki a…..