Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_varacskos_

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
_varacskos_ 2018.10.19 09:22:58
@Combat Gear Admin: Itt nem központi mosásról van szó. Kicsi tábor, két sima konténer teljesen hétköznapi mosó-, és szárítógépekkel.
_varacskos_ 2018.10.20 07:44:52
@dudi01: Mindent gépben szárítottunk, mert a külső körülmények nem tették lehetővé, hogy kiakasszuk a frissen mosott ruhát. Semmi más nem ment össze, a legolcsóbb Decathlonos polárpulcsim sem, ennek mégis muszáj volt. Emiatt az én szememben megérdemli a "szar" jelzőt.
  Hülye cím, mi? Nem az én érdemem, illetve csak részben, hiszen a Bogaras szülők néven tegnap este elindított, új, TV2-s sorozat eredetileg a Lice Mother, azaz Tetű Mami címre hallgatott, még amikor a hollandok megalkották, merthogy egy külföldi sorozat magyarításáról van szó. A licenszet…..
Egy tizenegy éves autista kisfiút a szülei beadtak egy gyermekmegőrzőbe Sydneyben, arra az időre, amíg ők elmennek nyaralni...
_varacskos_ 2018.04.26 14:32:14
@Mérges 1234: Respect a 4 éves szüleidnek amiért képesek vigyázni egy gyermekre!
A fiatalabb generációk életéből szinte teljesen kikopott a televíziózás - ezeket a tartalmakat egy előre megszerkesztett, reklámokkal teletűzdelt műsorfolyamnak tekintik. A szokások változásával a hirdetőknek is új utakat kellett keresniük ehhez a korosztályhoz: jelenleg a…..
Mindig vannak slágergyanús helyek, illetve olyan felkapott úticélok is, ahová az átlagosnál olcsóbban találhatunk szállást és repülőjegyet. A következőkben - a Magyarországról induló új repülőjáratokat is figyelembe véve – olyan mesés célpontokról olvashattok, melyeket nem érdemes kihagyni…..
_varacskos_ 2018.02.14 15:13:12
@Gretta: Én biztos nem írnék olyat Leslie Gilmour oldalára, hogy hivatalos, mindenesetre a lényeg nem változik: ő is a Camino Francest jelöli 780 kilométeresnek, aminek - ha ránézel a fölötte látható térképre - semmi köze Santanderhez. Azt az útvonalat amin Santander van, ő maga is 825 kilométernek írja, a blogjában pedig 830-nak... (Northern Route, ami néhol ugyanaz, mint a de la Costa)
A hivatalos pedig az, ami az útvonal elején a táblán szerepel. :)
Azért köszi a választ!
Emlékeznek az úgynevezett menekültválság kezdetére? Ekkor ismertük meg a pengés kerítést, melyből irtózatos mennyiséget rendelt a kormány, hogy ezeket az akadályokat rohamtempóban telepítve kerítse körbe a déli határszakaszt. Nem sokat értek, alatta és felette is át lehetett hatolni, ugyanakkor…..
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
Posztmodern világunkban a civilizált országokban megszámlálhatatlanul sok és sokféle érzékenységre kell tekintettel lennünk: a holokauszt és a kommunizmus áldozataiéra, a melegek, a keresztények, a zsidók, a Krisna-hívők, a buddhisták és a muszlimok vallási szokásaira, a…..
_varacskos_ 2016.01.01 09:40:59
1. A nagyja keveri, illetve egy kalap alá veszi a tűzijátékozást, és a petárdázást. Oké, nem lehet mindenki minden területen tájékozott. (Természetesen tájékozatlansága ellenére is habzó szájjal fröcsög...) A petárda tiltott, és bármily hihetetlen, minimális mennyiségben használják manapság. Amit te petárdának titulálsz, az egy legálisan megvásárolható pirotechnikai eszköz. Ráadásul az 1. és 2. kategóriába sorolt eszközöket EGÉSZ ÉVBEN szabadon megvásárolhatod, és felhasználhatod. Akár az 500 grammos telepet is elsütheted az udvarodban, ha épp ahhoz van kedved.
2. A kutyások vergődése és acsarkodása egyszerűen hányingerkeltő. (mondom ezt kutyásként) Én nem pofázok, ha a Te kutyád összehugyozza az utcát, vagy egész éjjel ugatja a holdat, és Te sem szólsz be, ha én fellövök 1-2 rakétát. Ez lenne a normális.
3. Attól, hogy Neked nem tetszik a durrogtatás, még nem nevezel minden durrogtatót ostoba terroristapalántának. Ők sem neveznek téged hitvány takonynak, amiért egy kis durrogtatástól felmegy a vérnyomásod, és elkezdesz baromságokat írni nyilvános felületre.
Fél a kutyád? Nyersen hangzik, de oldd meg. Vidd be, adj neki nyugtatót, vagy csinálj amit akarsz. Magánügy.
"Én nem is értem, hogy mit lehet szeretni a durrogtatáson, biztos kicsi a pöcsük, vagy szellemi fogyatékosok." Nem is kell értened. A "durrogtató" sem vonja kétségbe mentális képességeidet azért, mert kutyát tartasz. Nem megy oda hozzád, és üvölti a képedbe, hogy gyűlöli a kutyákat. Gyűlölheti, magánügy.
4. "De mennyi balesetet okoznak a menekülő állatok." Hol volt a gazdája, a felelős állattartó?

Rettentően unatkozhatnak az emberek, ha arra pazarolják az időt, hogy vért izzadva fröcsögjenek a nagyvilágba mindenféle ostobaságot, teljesen fölöslegesen.

Ja, és a kóbor macska dúvad. Szinte teljesen tönkretették a hazai vadmacska populációt, és kizabálják a madárfészkeket. Megjegyzem macska is van a háznál. (mielőtt valamelyik agyatlan kitalálná, hogy macskagyűlölő vagyok)

A bejegyzés íróját pedig csak sajnálni tudom. Súlyos problémái lehetnek.
A lengyelek korábbi forma1-es pilótája 2015-ben is ralizni fog. Első WRC-s évét elég biztatóan kezdte: előbb megnyerte az osztrákok és egyben az Európabajnokság nyitófutamát, a Jänner Ralit majd Monte Carloban is remekül kezdett. Nagy meglepetésre két szakaszgyőzelemmel nyitott,…..
_varacskos_ 2015.01.27 17:25:09
@Carlos13: Szívemből szóltál. Egy mihaszna majom, aki agyatlanul tapossa, aztán hamar elfogy a szerencséje.
Sorozatos rossz döntésekből kifolyólag hosszan haldoklott, most végleg megölik és mi elsiratjuk. Ellenben nem kell sajnálni a magyar hatóságot, okosban mindent el lehet intézni még ott is. Az Égéstér 124. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez. ..
Tizenéves kislányok nagy kedvence, a magát írónőnek tartó, ám tehetséggel és az alapvető helyesírási ismeretekkel nem rendelkező Oravecz Nóra, aki márkát épített fel a közhelyesség és az üresség köré. Rövid, jellegtelen, értelmetlen, valamint valószínűsíthető, hogy…..
_varacskos_ 2014.03.18 20:41:03
Pere Laci a legújabb evezős a Totalcar-gályán, amely továbbra is igyekszik magasra emelt orral hasítani a hullámokat és lehetőleg nekimenni mindennek, ami kényes. Mint László, a Karmageddon-blog írója, profi mesterségeszátony-építő és búvár, valamint életművész. Ez itt az ő…..
Minőségi kontent - új összefüggések, fel nem ismert valóság, Eötvös professzor háttértudása a majdnem ugyanilyen Csöpi lényeglátásával... hát.... Ötvözve. Paul Williams Walker emlékére, akit drónnal robbantottak fel... tudodkik. ..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A Die Antwoordnak mindig sikerül valahogy felülmúlnia önmagát, ezt tették most is az új klipjükben. A tavaly az egyik kedvenc videónkat készítő dél-afrikai formáció a Cookie Thumper című dalhoz forgatott egy meglehetősen bizarr kisfilmet. Ebben Yo-Landi énekesnő egy árva…..
_varacskos_ 2013.06.21 03:34:27
Thomas Poulter, aki nem félt az ismeretlentől Thomas Poulter neve sokaknak nem mond semmit, pedig erről a fizikaprofesszorról Byrd admirális még gleccsert is nevezett el, miután Déli-sarki expedíciója során Poulter megmentette az életét amikor az szénmonoxid-mérgezést…..
Iparági forrásból úgy tudjuk, hogy a Pioneer Pictures nevű magyar koprodukciós cég és az angol Sky1 csatorna egy hete forgatja budapesti helyszíneken a Strike Back (itthon: Válaszcsapás) című tévésorozat negyedik évadát, ami szeptemberben kerülhet adásba. A stáb kedd…..
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
_varacskos_ 2012.12.30 11:59:40
Életem legszürreálisabb sajtóbemutatóján valamikor 1995 júniusában vettem részt, az akkor még önnön tulajdonában levő Rolls-Royce jóvoltából. Szó sem volt még BMW-technikáról, a Rolls-Royce-ok és a Bentleyk ugyanúgy néztek ki, és mindet a régesrégi 6,75 literes, V8-as…..
Van az úgy, hogy az ember ráun a Kiszel Tünde szemöldökéből font Csobot Adél gobelinképek posztolgatásába, és már akkor sem veszi fel a telefont VV Attilának, ha breaking van (megdugta VV Kingát a nyereménylakásban, miközben Jimmy fia Krisztián Bon Jovit vernyogott az ágy…..
Tessék, hát ez volt a mai műsor. Winkler amúgy nagy jóstehetség (vagy csak megérezte a vesztét), mert amikor elindult a szerkesztőségből a Komondor-forgatásra még meg is jegyezte, hogy csak ezzel ne akadjak el, mert nincs az a traktoros, aki ezt kihúzza. Szerencsére telefonkönyve…..
_varacskos_ 2012.11.26 01:07:00
A Komondor egy baromi jó eszköz.

Lehet nyávogni a nehéz ajtó, meg az elakadás miatt, de teljesen fölösleges.
Éles helyzetben nem lesz olyan sofőr, aki ne kapcsolná be egyből az összkerékhajtást amint leesik 3 csepp eső, vagy kicsit rázóssá válik az út. Ha csak kicsit is ázott a terep, egyből bevágják a felezőt is, nem lehet elakadást kockáztatni egy menetoszlop közepén, inkább biztosra mennek, és ezt a menetparancs kihirdetésekor külön a sofőrök szájába rágják. Valamint ahogy ki is van emelve, ezekkel nem nagyon térnek le a taposott útról.
Történetesen én is szolgálok, úgyhogy tudom, hogy azon a rohadt BTR-en milyen szar bezárkózni, huzallal berántani az ajtó alsó részét, és utána a gépből kinyúlva magadra csapni a tetejét. Ráadásul oldalra megy a deszant, tehát szemből úgy lőnek halomra, ahogy nekik tetszik. Nem beszélve az alulpáncélozottságról. Vagy nézzük a BRDM-et... Rendszeresített öltözetben beszorulsz a búvónyílásba.
A Hummvee ajtaja is cseszett nehéz. A G Mercire fölhányt torony önmagában egy életveszély. Ha műveleti területen bújsz ki bármelyik tank búvóján, csak imádkozni tudsz, hogy ne legyen mesterlövész a közelben...

Minden gépnek megvannak a hátrányai, és az MRAP kategóriában javarészt ugyanaz az összes gyártónál. Nehéz ajtó, túl magasan lévő súlypont, balesetveszélyes küzdőtér, a felépítéshez képest túl korlátozott kilátás...

A Komondor egy kiváló szerkezet és abszolút megfelel a kor haditechnikai követelményeinek. Nem tudom mikor hozzák rendes csapatpróbára, de szerintem sehol nem fog szégyent vallani.
_varacskos_ 2012.11.26 14:57:26
@Rocko-:

"Tudomásom szerint 1983-1997-ig tettek Volkswagenekbe 1043 köbcentis motort, és a Trabik is ezt kapták, valamint az 1085 köbcentire módosítottat." (a kulcsszó a valamint)

A Trabant mindkettőből kapott. Az 1043 köbcentis, és az 1085 köbcentis variánst egyaránt szerelték beléjük. Az 1085-ös motort csak a pontosság, és a történelmi hűség kedvéért említettem meg. :)
_varacskos_ 2012.11.26 22:32:59
@csunyadiszno: Teljesen igazad van, kicsit elrugaszkodtam a videótól, elméletileg tényleg állandó összkerekes, és a homokban tényleg butaság lefelezfe tötyögni ezzel a döggel.
Azt azért hozzátenném - tudom, nem vitattad -, hogy ezekkel nem nagyon fognak letérni az útról.
TComment Az utolsó tégla 2012.11.23 09:57:04
Sokat azért inkább nem forogtam a sárban, mert a traktorosnak el nem tudtam volna magyarázni, hol vagyok éppen Ha ön szereti a kutyákat és kerülné a feltűnést, akkor az X-Trail az ön autója még mindig. Mert kedves, puha és jóindulatú, mint egy öregedő retriever és a családja…..