Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manonne

13 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utam következő állomása Hawaii volt, a Nagy Sziget, amit az orchideák szigetének is hívnak. (Előző rész). Területe nagyobb, mint az összes többi szigeté együttvéve.Konába érkeztem, a nyugati oldalra, és a keleti part környékén találtam magamnak egy gyanúsan olcsó szállást. Eszembe juthatott volna…..
Végre megadatott a szerencse, hogy New Yorkban éljek egy évet. Imádtam ott lenni. New York a szó legszorosabb értelmében él, pezseg, lüktet folyamatosan.Már amikor ezt a lehetőségét megkaptam, tudtam, hogy az év lejártával Hawaiira szeretnék elmenni nyaralni. Isten tudja mikor jutok el megint ilyen…..
Közeleg a szilveszter, az év utolsó éjszakája. Sokan nem szeretik az ilyenkor “kötelező bulizást”, és inkább otthon maradnak, vagy a barátaikkal szerveznek egy közös estét. Remek alternatíva még az utazás, ami, ha ügyesen csináljuk, szinte fillérekből kijön. Persze ha…..
New York Soho nevű városrésze igazi művésznegyed. Zenészek, festők, szobrászok,divattervezők árulják portékáikat, fiatal, ismeretlen színészek játszanak Shakespeare darabot a parkban. Van egy zongorista is, szinte minden hétvégén kint van egy hatalmas versenyzongorával, a…..
Capri Nápolyból könnyedén elérhető komppal. A zajos, nyüzsgő és zsúfolt város után Capri igazi gyöngyszem. Keskeny, meredek utcák vezetnek fel a kikötőből az apró városközpontba, illatos virágok növik be a kőkerítéseket. Ne feledjük, Capri a leggazdagabbak kedvelt…..
A halálhoz való viszonyunk sokszor ellentmondásos. Mind tudjuk, hogy elkerülhetetlen, mégis igyekszünk nem gondolni rá. A holttesteket a legtöbb kultúrában eltemetjük, vagy elégetjük. Az, hogy kiállítsuk egy múzeumba, hogy a látogatók megcsodálhassák, vagy darabokra szedjük a…..
Ha a Hudson folyó partján, a New York-i Battery Parkban sétálunk, egy különleges világba csöppenhetünk. Apró, bájos szobrocskák közé, mely a saját világunk groteszk tükörképét tárja elénk. A hatalom elnyomását, a hajszát a pénzért, az…..
Külföldön egyáltalán nem meglepő, ha egy templomot nem rendeltetésszerűen használnak. Mostanában több cikk is volt a témában a neten, gondoltam én is írok egyet, ami legalább olyan érdekes, mint a többi. New Yorkban, a 20. utca és a 6. Avenue sarkán van egy régi templomépület,…..
New Yorkban annyi a látnivaló, hogy ahhoz egy bejegyzés kevés. Ez most inkább egy kis kedvcsináló lesz. A hosszú, és szokatlanul hideg tél után a New York-iak izgatottan várják a tavaszt. Nagyjából mint tavaly Magyarországon, mikor még március végén javában szakadt a hó, és a…..
Hány listát láthattunk már a világ legszebb tengerpartjairól, de a legtöbbet külföldi magazinok állitották össze. Úgy döntöttünk, megcsináljuk a saját listánkat! Összegyűjtöttük nektek a világ legbámulatosabb tengerpartjait, ahol már mi is jártunk. Mindketten öt-öt…..
Manonne 2014.03.01 21:12:50
@vajdasagi: Én írtam Caprit, Malibut, Koh Changot, Miamit, és Jerseyt. Egyedül Malibuban volt annyira hideg a víz, hogy nem tudtunk bemenni, pedig szeptember közepe volt, a többin kellemesen lehet úszkálni és fürödni. Jersey más tészta, november volt, de elég felkapott és népszerű a környéken.
Horvátországot én is nagyon szeretem, és ha csak tengerparti nyaralásra vágyom, akkor egyértelműen az Adria :)
Neked melyik part nem tetszett?
Manonne 2014.03.01 23:03:08
@mojoking77: A lista szubjektív, azokat raktuk be, amik nekünk tetszettek. Szerintem Malibu sokkal szebb, mint Santa Monica, Jerseyben Sandy Hook és környéke pedig gyönyörű. Természetesen szeretettel várjuk a Te listádat sok képpel, és kitesszük a blogba.
Csak azok szerepelnek a mostani felsorolásban, ahol már jártunk. Mindenhova még nem jutottunk el, de mint az előbb már írtam, ami késik, nem múlik.
Manonne 2014.03.02 18:43:34
@adg [AU]: Hű de gyönyörű képek! Nekem a virágos a kedvencem :)
Két évvel ezelőtt egy nyári estén hallottam először Christianiaról. A társaságból az egyik fiú élt egy évet Dániában, és mesélte, hogy fiatal hippik foglalták el az egyik városrészt még 1971-ben. Azóta a saját törvényeik szerint élnek. Persze piszkálta a fantáziámat a…..
Manonne 2014.02.18 13:22:36
@Online Távmunkás: Próbálkoztak vele, de nem zárt be. Akkor találta ki azt az állam, hogy a lakosok vegyék meg a területet. Most erre gyújtik a pénzt. Már nem emlékszem pontosan az összegre, de elég húzós ára van.
A barátnőm máris túl sok bejegyzést írt :) Elég legyen a pálmafákból, és a pofátlanul kék óceán látványából! Váltsuk le a forró homokot, és langyos, balzsamos szellőt! Elég a luxusból ne legyünk puhányok! Irány Koppenhága, télen! Egy barátnőmmel vágtunk neki a…..
Manonne 2014.02.04 14:22:07
@annakarenna: Generator Hostel, itt találod: generatorhostels.com/en/destinations/copenhagen/
De fent van a nagyobb foglalós oldalakon is. A szobák picik, de tiszták és kultúráltak, szóval mi elégedettek voltunk vele. A központban van, nagyon jó közlekedésnél.
Manonne 2014.02.05 00:12:05
@micsoda?: Örülök, h tetszett :)
Bergen Budapestről átszállással közelíthető meg. Odafelé Oslon, visszafelé Rómán keresztül utaztam, így jöttek ki olcsóbban a jegyek. (Norwegian és Wizzair). Nem hosszú út, innen Oslo két és fél óra, onnan Bergen kb. 40 perc. Nem szeretek repülni, de az Oslo-Bergen járaton…..
Nem csak 30 fokban lehet élvezni a tengerpartot...Ezerszer megfogadtam már, hogy soha többé nem utazom busszal ilyen távolságra, de ismét győzött az ár és az egyszerűség. Több átszállással jutottam volna Syltre, és elég drágán. Szóval döntöttem: Hamburgig busz, onnan…..