Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsálab

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog Mythbusters: Coventry 2010.11.14 10:00:00
70 éve ezen a napon szálltak fel a Luftwaffe bombázói, hogy az "Operation Mondscheinsonate", azaz a Holdfényszonáta-hadművelet keretében megsemmisítő csapást mérjenek Nagy-Britannia hadiiparának egyik legfontosabb városára. Ez a város Coventry volt, a német légierő támadása pedig már a háború alatt…..
zsálab 2010.11.16 13:40:03
@Rammjaeger83: Ha felesleges érvelni, nos akkor ne érvelj. Pártitkárok felé meg méginkább. Meg hát ha valakivel nem ért egyet azember, nos akkor majd jól ki lehet törölni. Mellesleg jelzem, hogy a Guernica ügyben hozzászóltam, s hát ott se értettem nagyon meg hogy hol volt ott a stratégia.
zsálab 2010.11.16 13:48:52
@SchA: Lám lám. Most láccik, hogy kedvenc köztársasági elnökömnek javaslatai -az anyanyelv védelmére vonatkozólag- mégiscsak bő táptalajra hulltak. Ezek a nyugdíjas ????? tűzoltók itt pofázkodnak ahelyett hogy önképeznék magukat nyelvtanügyileg. Keress máskor jobban, me hát előfordulhat az is hogy amit leírsz az nem igaz. Oszt buksz mint tiszta forrás.
Belsőség Klímával kóma 2010.08.02 06:55:00
5,025 millió forint ESP-vel, manuális klímával, tempomattal kicsit soknak tűnik, hiszen ennyiből bőven kijön az egy számmal nagyobb Kia Cee'd SW, 1,6-os, 115 lovas dízellel. Gondoltam legalábbis én, aztán meg is magyaráztam magamnak, hogy a Volkswagen-technika meg az elismert…..
Korunk kétségkívül egyik legnagyobb hatású zenekara a Pink Floyd, sokak szerint életművük csúcsát A fal című konceptlemez/rockopera jelenti (nekem a Meddle/Dark Side/Wish-trió jobban bejön, de legyen ez az én bajom), az a darab, amit Roger Waters, a zenekar egykori bőgőse most…..
Mozgalmunk egyik legkorábbi támogatója Kóka János volt. Ha gyengének éreztük magunkat, csak ránéztünk, és tekintete erőt adott. Ha nem tudtuk, hogyan tovább, ő irányt mutatott. Ha elő kellett adni céljainkat, nála jobb szónok nem volt. Mikor már mindenki rólunk beszélt, a…..
zsálab 2010.04.09 18:02:50
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
KatPol Blog Mythbusters: Guernica 2010.03.17 08:00:00
Guernica legendássá vált lebombázásáról sok érdekeset lehet olvasni időről-időre a médiában, azonban az esemény köré szövődött mitológia többnyire nem más, mint a saját korát messze túlélt háborús propaganda. Ezt sajnos manapság is kritikátlanul szajkózzák tovább…..
zsálab 2010.03.26 21:27:16
Sza én azt állítottam hogy a blogger az nem rombolja a mítoszt hanem azt, hogy egy másikat véd, márpediglen hogy nevesítsem az Lw csak bizonyos körökben élő mítoszát. Az érvelése oly gyatra - már bocsesz- és cinikus hogy az én békés lelkem is bicskát rántot.
Akkor a Lw olyan bombázókat használt pontcélok rombolására (ugye a pontcél mint fogalom megvan ugye?) amik erre nem alkalmasak, ez kb olyan mintha egérre nagy kaliberú ágyúval lövöldöznénk. Lehet hogy eltaláljuk de még sok minden mást is. Ja hát meg nem három napig. Érti ugye célzunk ,lövünk oszt megnézzük mi van. Találtunk vagy sem ez felülről elég jól látható. Egy idő után már semmi sem látszik de azért ezek a terület bombázok csak dobálják a bombát. Mert itt a lényeg: fontosa cél a háborúban én is tudom, de nagyon fontos az hogy ilyenkor milyen úton járunk. Ezért gondolom azt hogy az egy szemét cinikus álláspont hogy hát de lerombolták vagy nem? Minősítem a bloggert ami persze nem finom eljárás, de amit mond és ír ebben az irományban, nos az szerecsen mosdatás. A Lw olyan eszközöket használt itt fel amik célja semmikép sem lehet taktikai jellegű. Ha az lett volna akkor gyors és célzott bombázással elérik céljukat majd ennek ellenőrzése után folytatják a hadműveletet. Itt nem ez történt. Három napig kilométeres körzetben szisztematikusan szétbombázták a várost. Remélem érti a gebaszt. Ja a másik kér forrást arra hogy a Lw lőtt e szét polgári célokat alacsony repülésben??????? Ez komoly?!!
  Az ökoterror nem kívánt mellékhatása, hogy ha sok vezetőt sikerül megtéríteni az energiatakarékos vezetésnek, megfordul a trend, és egyre kevesebb lesz az udvarias sofőr. Vélemények azonos című írásunkról...
Liberális minimum újratöltve Az El Mondo által is megkavart Minaret-vita, a Kertész-beszólás, a Bogár-kinyilatkoztatás és a sületlen Debreczeni furcsa katyvaszként örvénylett a gyomromban a metrón. Pár perces öklendezés után, kluttyogó hangok kíséretében bukkant ki a…..
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
Hiszem és vallom, hogy a pornónak, mint olyannak, pozitív társadalomformáló ereje van. Hiszem és vallom, hogy pornót nézni jó dolog. Van nála jobb dolog is, mondjuk az ott látottakat csinálni az ember párjával, de ha nincs, akkor marad ez. Hiszem és vallom, hogy a pornó (legyen…..
Demszky Gábor alábbi, láthatóan kétségbeesésről tanúskodó segélykérő levele lánclevélben jutott el hozzánk. Itt a szerkesztőségben úgy döntöttünk, hogy ezúton biztosítjuk számára a szélesebb nyilvánosságot, hogy segélykiáltását minél többen hallhassátok. Kedves…..
Nem tudom ennek mi értelme volt... Kedvenc kormányunk újraszabályozta a közúti bírságokat. A teljes rendelet elérhető itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700410.KORNézzük csak mi lett ebből: gyorshajtás 300.000 Ft-ig terjedően büntethető, tilosban parkolás…..
w A programozó magányossága 2007.12.03 06:30:00
Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban. Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk. Azt egy…..
A kétszeresen hibásan tacolázadásnak nevezett tortillakrízisnek van köze az etanolhoz, de az USA-ban agyontámogatott kukoricatermeléshez és az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményhez (NAFTA) még több. A NAFTA 1994-es aláírása betett a mexikói kukoricatermelőknek, a…..
Kisebb vasutunk már van, jobb még nincs. A teljes cikk az Index Vélemény rovatában olvasható. ..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
w Az erdő kapitánya 2007.10.22 09:00:00
Lelőtte a természetvédelmi őr a baltával rátámadó fatolvajt. Én már az eredeti hírből tudtam, ebből rasszizmus lesz. Ez azért van, mert kissé a jövőbe látok. De azt azért nem sejtettem, amit az Országos Cigány Önkormányzat közleményéből megtudtam délután: az áldozatot…..
    Naponta figyelemmel követek néhány blogot. Ha igazán meg szeretném tudni a híreket, s hogy mi a véleménye a "hétköznapi" embernek. Eléggé felborzolta a kedélyeket egy-két fórumon az SZDSZ meleg házassági nyomulása. Úgy döntöttem bővebb lére engedve…..