Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franky4fingers

0 bejegyzést írt és 742 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
20 éve vagyok ebben a szakmában, és voltak igen rázós időszakok az autókereskedelemben, új és használt piacot tekintve egyaránt. A túlpörgetett hitelezés, a minden képzeletet felülmúló áfázás, a gazdasági válság okozta sokk, a bedőlő kereskedések, a lízingcsalások, végtelenül lehetne folytatni a…..
Franky4fingers 2021.12.05 14:43:46
@46,52%:

Eleve nonszensz az öreg autók adóztatása. Az egyetlen oka, hogy belekényszerítsék az új vásárlásába az embereket... .

Egy 20 éves szívó benzines (marketing: fuj- fuj, elavult szar) fogyaszt 10 litert. egy mai kismotoros turbós (marketing: modern környezetbarát csoda) 8-at. 300,000 km-re vetítve 6,000 liter benzin különbség 20 év alatt!!!!!! Ennél sokkal nagyobb környezeti terhelés egy új autó előállítása, a régi veszélytelenítése (ha kidobod) és akkor nem beszélve a pazarlásról, mert amikor egy 20 éves autót kivonsz a forgalomból, egy csomó jó, alkatrész meg a szemétbe, amit pénzért és energiáért megsemmisítesz...

Szóval, ha semmi más nem történne, ha elfelejtenék a dieseleket, és kidobnák a sok modern motoroptimalizáló szart az autókból, magyarul: 1,6 és 2,0 szívóbenznessel járna egy átlagautó, viszont 10-12ekm-ként olajcsere lenne kötelező... Tádáááám: Simán elmennének 30 évet az autók. (ja és egy alváz és üregvédelmet kapna mindegyik 5-8 évente) Na EZ lenne a környezetvédelem.

(a sok elektromos kütyü - carplay, tolatóradar stb, az autó árához képest fillérekért ma is megvásárolható, beszereltethető...)
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
Franky4fingers 2021.01.09 15:34:14
@steery: Hú ecsém, téged nem az eszedért fognak elrabolni...

Ezt hol olvastad, hogy az Isten tökéletes, ezért csupa tökéletes dolgot teremt? És hogy az egyház ilyet állít?

Csípem amikor olyanok osztják az észt akiknek fingjuk nincs a katolikus vallásról...
Hát, amúgy meg lehet, hogy nem. De ne szaladjunk ennyire előre! Klasszikus szerepek egy változó világban Lerágott csont tudom, mégsem lehet eleget beszélni arról, hogy a folyamatosan modernizálódó világunkban még mindig a régi, klasszikus szerepeket igyekszünk ráhúzni egymásra. Mindezt pedig olyan…..
Franky4fingers 2019.08.18 21:32:45
@morph on deer:

Ja és még egy gondolat: MOndd már meg, hogy miért nem kizárólagos joga erről dönteni? VAlaki kényszeríti, hogy gyereket vállaljon? Nem. Azt csinál amit akar. Ez a kizárólagos jog. MEgvan neki.

Csakhogy ő pont megértést várna. Hogy ne szólja meg ezért meg a falu... HÁt bocs. erre írtam, hogy nekik meg más a véleményük.
Franky4fingers 2019.08.19 06:27:43
@kunzsuzsi:

Értem én mit mondasz, szerintem te is érted... pont erről van szó:

ültem én... olyan sarazást kaptam... Hát ez úgy van, hogy annál az asztalnál te voltál kisebbségben. És a másfajta vélemény többségben. Ez már ilyen. De ezen ne lepődjünk meg, ezt hívják csoportnormának. Aki ebből kilóg az ellenvéleményekbe ütközik. Csakhogy míg 500 évvel ezelőtt aki kilógott a csoportból azt bottal kiverték a faluból. MA pedig hála liberális és demokratkus korunknak (ami tök jó és szeretek ebben élni) azt csinálsz amit akarsz mindenki ELFOGADJA. Csak elmondja a véleményét. TE meg azon panaszkodsz, hogy a többség nem igazítja a véleményét hozzád.

ÉS akkor most jön a lényeg: Ez az asztal bármekkora lehet: társaság, falu, város , ország, maga a csoportdinamika ugyanígy fog működni. ÉS amúgy nem te tehetsz erről, az egész világunk ma arról szól, hogy a többség ne csak elfogadja a kisebbséget, hanem változtassa meg a véleményét és szeresse is. CSakhogy itt van egy logikai bukfenc: Valójában az érved az álláspontod elfogadtatására az, hogy ksiebbségben vagy a véleményeddel.

Ami nyilván önllentmondás, hiszen ha egy asztalnál eléri az ellenvélemények száma az 50%-ot akkor ki igazodik kihez? Akkor már a kisebbségnek elfogy az az érve, hogy csak azért mert én kisebbség vagyok az én véleményem kell elfogadni...

De ez társadalmi jelenség, nyilván te csak egy vagy ebből, most ez divat... majd elmúlik...
Franky4fingers 2019.08.19 11:59:31
@kunzsuzsi:

Támadás , rádumálás: Azért mert a te asztalodnál (társaságodban, környezetedben) olyan emberek vannak, akik támadnak rádumálnak, az nem azt jelenti, hogy a világ szemét, hanem azt, hogy nem válogatod meg a társaságod. Ez megint ilyen fura ferdénlátás, hogy homogénnak kezeljük a társadalmat. NEm nem az. HA téged zavarnak az emberek akik között mozogsz, változtass.

Erre írtam fennebb, hogy tessék gyereket szülni nyugodtan és kialakítani neki olyan mikrokörnyezetet, ami neked (és szerinted neki) megfelelő. Ezzel sem fog egyetérteni mindenki, sőt lesz aki támad, de modern korunk szabadságokán, jogod van azt csinálni velük amit akarsz( visszatámadni, sosemszóbaállni)

Egy dolgot hiányolok tőled (és sok hasonlóan gondolkodótól-és ez társadalmi jelenség) , hogy általánosságban megy a véleményalkotás, hoyg a "zemberek" ilyenek, meg olyanok.... és a világ szar hely lett és nem vállalok gyereket/szingli maradok/ nem tartok kutyát stv stb. A világod olyan amilyenné teszed. És az is a te döntésed, hoyg a te világod mennyire hasonul az aktuális csoportidentitáshoz, és bizony meg kell hoznod a kompromisszumot, hogy igazodsz, vagy vállalod, hogy te vagy a különc.

(itt jegyzem meg: A való élet erről szól nem másról)
A mínuszok és a hóesés közepette ezen a héten Indiába látogatunk az IndiaPass blog segítségével. Ha kíváncsi vagy az indiai kultúrára, gasztronómiára és az "egyszerű" hétköznapokra, akkor neked ajánljuk ezt az interjút! Minek a hatására döntöttetek úgy, hogy…..
Franky4fingers 2012.02.18 07:30:49
@Pere Viki: @PiszkosFreddy: @33.vilmos: @trolololol: @besztercei: @bazd meg:

Én nem olyan régen élek távol otthontól, szintén egy más kultúrában... Én sem azért próbálkozom az otthontól távol, mert kenyérgondjaim voltak, hanem elegem lett a hangulatból, a mentalitásból, a stílusból.

Azt kell, hogy mondjam,(bár bazd meg stílusától feláll a szőr a hátamon), hogy nekem is a legmeghatározóbb benyomásom az, hogy innen nézve érthetetlen az a fajta törtetés, egymás cseszegetése, az állandó rinyálás ami otthon zajlik. Érthetetlen az a fajta sértett felsőbbrendűségérzet, ami sok helyen tettenérhető otthon,mintha mindenkiben lenne egyfajta megbántottság, hogy miért csak ennyi van amikor nekem több járna...Mondom ezt úgy, hogy rengeteg kultúra keveredésében élek, csak a közvetlen kollégáim a világ 6 pontjáról származnak, de a klienseink közül, nem tudtok szinte olyan országot mondani, ahonnan nincs ember. Ezt csak azért mondom, mert van tehát összehasonlítási alapom.

Azt tervezem, hogy egy pár év múlva hazatérek és otthon fogok élni. Most még reménykedem, hogy anyagilag elég erős leszek, hogy megtehessem, hogy nem veszem át az otthoni stílus negatív oldalát (ismerek nem egy olyat aki így él otthon (sokfélét, vállalkozótól a munkásig) - hát ők nem a jelen idők sikeremberei, pedig emberileg nincs velük baj, sőt... ezek azok akik képviselnek értékeket, úgymint becsület, gerinc, szorgalom... )

Egy dolgot nem tudok, hogy a gyerekemnek mit fogok tanítani? Mert, ha azt a gondolkodást adom neki, ami nekem van, amit itt látok, akkor ő is elmegy majd, és ki tudja, lehet, hogy ő már nem tér vissza...
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Egy kérdéssel szeretnék önökhöz, illetve olvasóikhoz fordulni, megköszönném, ha válaszolnának. 8 esztendeje dolgozok a munkahelyemen,eddig minden rendben is volt, a fizetéseket időben kapjuk, a kollégák is rendesek.    A problémánk…..
Franky4fingers 2012.02.05 20:18:12
@szmoker (Homo Trollicus):

Szerintem teljesen mindegy, hogy ki miért tulok. A füstöt másrafújni is csak egy tulokság.

Csak (olvas értelmez) arra vonatkozott a példám (igen igen, trollocska, ez csak egy példa volt, nyilván nem akarok én elégtételt venni senkitől) , hoyg nem szeretem amikor a dohányosok azt szajkózzák, hogy nekik joguk van dohányozni, akár olyan módon is, hogy másokat zavarnak, mert ugye őket tolerálni kell...pedig nem...
Franky4fingers 2012.02.05 20:21:56
@ToTalc:

Nem utálom a Mammut vezetőit. A Mammut szolgáltatásai nekem megfelelnek, köszönöm így ahogy van jó.

Az, hogy a dohányosok az ajtó előtt cigiznek, azért a dohányosokat utálom. Mert az ő cigijük füstje zavar. De ez csak egy példa volt, mert ugyanez,amikor megyek a járdán és a szembejövő dohányos füstfelhőjén kell átmennem. És félreértés ne essék, ugyanígy utálom azt is, aki kenőpénzért vett zöldkártyájú kocsijával az orrom alá füstöl...
Franky4fingers 2012.02.05 20:25:49
@Alikam:
De pont az a lényeg, hogy nem nyírok hatkor füvet, mert nem zavarom a szomszédokat. Én ezt nevezem toleráns magatartásnak...
Tíz hónapig szenvedtem egy főnök munkahelyi terrorjától. Egy újpesti gyermekotthonról van szó, ahol nevelőként dolgoztam egy egyetemi és egy főiskolai diplomával, így az egész intézményben a legképzettebben, beleértve az igazgatót is, aki 2010 szeptember elsejével lett…..
Franky4fingers 2011.12.27 12:54:16
@nyíregyházi betti:

Kedves Betti!
Általában kedvelem a hozzászólásaid, egyet is szoktam vele érteni. Ebben az esetben azonban nem állom meg, hogy hozzászóljak, mégpedig elítélően.

Miért baj az, hogyha egy 57 éves ember tisztában van a képességeivel? Miért baj, hogyha erre büszke? Miért baj, hogyha látja a helyét egy szervezetben, ha látja a képességeit magában és a kollégáihoz viszonyítva?

Az, hogy 57 évesen beáll a sorba és nem megy szembe a rendszerrel, még nem jelenti azt, hogy nem végzi jól a munkáját és a maga módján nem tesz meg mindent a lányok életének javításáért? Sajnos a mai nagy magyar valóság az az, hogy a főnök előtt titokban kell érdemi szakmai munkát végezni,ha valakit hajt a hivatástudat, különben kivívja a tehetségtelen főnök haragját és repül.

Ne haragudj, de, ha nem olvasnám rendszeresen a kommenteid, ez alapján a hozzászólásod alapján téged gondolnálak magától elszállt koraharmincas komplexusos ifjúnak...

Félre ne érts, mindenkinek van rossz napja, de ez a hozzászólás nem volt méltó sem a korábbi megnyilvánulásaidhoz, se a bloghoz
A Zugügyvéd nem először kap az alábbiakhoz hasonló levelet. Megszokott történet az is, hogy kitöltetlenül ott hagyják az adásvételi szerződést az autókereskedésben, nem számolva azzal, hogy milyen problémákat vonhat ez maga után. Kedves Zugügyvéd,  Nem biztos…..
Franky4fingers 2011.05.04 20:16:35
@zip:

Nem vagy béna, ne aggódj, én is szívtam már meg, senki nem úgy születik hogy óvatos. Kinek mennyi a tanulópénz... Nekem se volt olcsó, anno...

@Körömcsiga

Igazad van, bár az okmányiroda alapvetően elfogad eredetivel megegyező másolatot, ha bemutatod az eredetit.
Franky4fingers 2011.05.04 22:54:39
@tede:

Most utána kellett számolnom. 14. autómat nyúzom. Tehát 13-at eladtam. Plusz egynéhány motort.

Tudod ez úgy van, hogyha ár/érték arányban jó az áru (itt: autó) amit kínálsz, akkor előbb utóbb elviszik. Akkor meg nem kockáztatom, hogy átcsesszenek.

És tudod mi a helyzet? Eddig senki nem tiltakozott. Az is igaz, hogy nem is akartam senkire szart rásózni drágán.

Persze, ha a 15 éves 3-as Golfért elkér valaki egy milát, és jön az egy balek, aki elhiszi, hogy 50,000 km van benne, akkor sietni fog minél gyorsabban lebonyolítani a bizniszt... de ez nem én vagyok.

A bankszámlát meg: A vevő fizet az eladó (én) számlájára. Mert akkor kiderül, ha hamis a lóvé.
Mandiner blog Cigányok ideje 2011.05.04 08:41:00
  „Nem is utolsó nép ez az én cigányom: Tűz van bennök, uram, hogy szinte süt, ragyog...” (Arany János: A nagyidai cigányok)   Most, hogy megismerkedtünk a rasszista vizelés tényállásával – sajátos magyar ízt adva ezzel az etnikai konfliktusok évezredes…..
Franky4fingers 2011.05.04 10:45:42
@Dubito:

cigány gyerek is szívesen jár - többek között ezért mert ott meleg van, finom kaját kap, érdekes dolgokat csinálhat. Ott akarjon lógni naphosszat.

Ezzel egy a gond.

A cigány gyerek akkor fog szeretni az iskolába menni, ha otthon nem azt hallja, hogy az eredendően rossz. Ha otthon nem azt hallja, hogy a gádzsó tanár eredendően gonosz.

Mindemellett egyetértek, hogy a romafelzárkóztatás pénzt lehetne pl. arra fordítani, hogy elhivatott tanároknak extra fizetést kínálni, hogy ezeken a vidékeken vendégtanároskodjanak, amolyan kiküldetésként 3-5 évig (többet nem, mert kiégnek) , mondjuk ezt megelőzhetné fél év tréning.
Azt hittem, hogy kibírom, hogy ne posztoljak ebben a témában, de a tegnapi indexes cikk az SkyCourt-ról, és a ma reggel a rádióban hallott beszélgetés végül is megtette a a hatását. Az, hogy a repülőteret Ferihegyről vagy Liszt Ferencről nevezzük el, szerintem teljesen felületes…..
Franky4fingers 2011.03.28 22:30:17
@Arvedui:

Na ez az unique. Nem voltam még az új szkájkúrton, de a régi Frankmountain reptéren olyan árakon lehet csak kajálni, hogy az valami embertelen. NEm lennék meglepve ha kiderülne, hogy Európa legdrágább reptere kaja szempontból.
A München belvárosát elkerülő gyorsforgalmi út...feletti Brudermühlenstraße...   ... és az utca alatt haladó Brudermühlentunnel kijárata. A korábbi, budapesti "autópályává alakított sugárutakról" szóló posztokból (is) egyértelműen kiderült, hogy a…..
Anyukám kijelentette, hogy ez nem mehet így tovább, és hogy vagy szakítok vele, vagy beszélni fog a pasi a feleségével. Sziasztok Szakitosok! [elnezest, de ekezetek nelkul fogok irni, a billlentyuzetembol kifolyolag.] tegnap talaltam ra az oldalatokra es gondoltam, en is leirom a…..
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
Franky4fingers 2011.02.07 23:49:40
Húsz évig regnáló polgármesterünk szép hagyatéka volt a poller indokolatlan elterjedése, a köznyelvben Demszky-karóként elhíresült fallikus szimbólumot majd minden utcában megtaláljuk Pesten, kerületenként, sőt, van, amikor sarkonként változó kivitelben. A közismerten…..
Franky4fingers 2011.02.07 10:54:45
@Spiritmonger:
a gyalogos azért gyalogos, mert rövid távon, értsd kikerülni egy autót, neki a legkönnyebb

-általában nem egy gyalogosról, hanem sokról, tömegről beszélünk. az már más. nem beszélve a babakocsiról, rokkantszékről, öreg nénikről.

költözésnél, áruszállításnál, idős rokon szállításánál jól jön a közeli megálló, ezt fel kell fogni
- Persze, jó ha van, de ha nincs meg kell oldani. Amikor én a belvárosból költöztem, szépen beballagtam az önkorihoz és lefoglaltam a ház előtt egy parkolót a teherautónak. Ennyi. Amikor odaköltöztem tudtam, hoyg ezzel jár.
- idős rokon szállítása:

Semmi baj nem lenne a közlekedéssel, ha csak és kizárólag az idős rokont szállítók állnának meg két percre vészvillogóval, amíg a mama kiszáll.(persze nem fél órára othagynva az autót)
Franky4fingers 2011.02.07 10:56:36
@no mail, no problem:

Persze, hoyg így van, Ausztriában simán működik a kézikocsis szállítás. Nem egyszer láttam, ott laktam egy utcányira a Mariahilfer strassétól.
Franky4fingers 2011.02.07 11:07:12
@konrada:

Megoldás?: ...hát nem túl barátságos, de van. Szabályváltoztatással: Ha az autót ott kell hagyni, úgy a kijelölt területre 4-5 parkolójegy váltatása maximum fél óra időre

Amúgy ez egy sokkal komplexebb probléma. ez onnan kezdődik, hogy jobb helyeken működik az a dolog, hogy kisboltok a városban bevásárlóközpontok a város szélén. egy ilyen piaci modell mellett simán lehet drágább a kisbolt, lesz aki megfizeti. Viszon nálunk a bevásárlóközpontokat beépítették a város közepébe, így a kisboltok már a drágább árufeltöltéssel nem tudnak versenyezni a szomszédban lévő bevásárlóközponttal.
Daniele Audetto 68 évesen a Forma-1 egyik nagy öregje, de nem csak a kora miatt. Ő volt a Ferrari sportigazgatója 1976-ban, amikor oly simának nézett ki a bajnokság az olaszok számára, és micsoda rémálom lett belőle. Erről, Alonso "gyilkos ösztönéről" és és sok minden…..
Zoli már biztos szénné idegeskedte magát, hiszen ahogy nézem, ma jár le a befizetési határideje ennek a vicces számlának. Nem kellett volna égive hagyni a régi 100wattos izzókat, muhaha: Mellékletként csatoltam egy képet, mely a blog profiljába illik. Az E-ontól érkezett egy…..
F4f egy viszonylag egyszerű problémával kereste fel az Edigitalt, miután elromlott a náluk vásárolt pendrive-ja. Ahelyett, hogy adtak volna egy másikat, elküldték szervizbe - bár a nem javítható kategória -, és több mint egy hónapja szórakoznak vele.Vettem egy pendrive-ot.…..
Franky4fingers 2011.02.01 16:43:20
@Xezs:
@OmegaMale

Trollok-e vagytok?

Európában nagyon sok olyan boltot mutatok, ahol az ő általuk meghatározott és közzétett nyitvatartási idejükben bemegyek és elintézik a dolgom.

És nem. Ha a kereskedő (amelyikkel én szerződésben állok) nem csak munkaidőben van nyitva, akkor nem csak munkaidőben tudom elintézni. (ugye ne feledjük, hogy olyan termékről van szó, amit raktárról cserélnek és ezt elismerték az első pillanatban, tehát nekem a bolt és nem a szerviz nyitva tartásához kell igazodnom)

No mindegy, a többség értette.

A poszt- toló

(Ha már címlapos lett a történet az Indexen,küldök a Homárnak egy update-et, hogy mi történt, ha lesz időm bemenni a Mammutba )
Franky4fingers 2011.02.02 16:34:27
@molnar.krav.daniel:

Szia! Én vagyok a hülye paraszt, akinek "elkúródott" a pendrájvja.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ma Magyarországon melyik az az egyetem aki olyan embernek ad diplomát, aki:
1. Feleslegesen ocsmányul beszél
2. Funkcionális analfabéta (ha figyelmesen olvasol, kijön a történetből, hogy egy párezres pendrájvért nekem sem éri meg befutkosni a Mammutba ezért csak akkor intéztem, ah arra jártam amúgy is, másrészt meg az is benne volt a szövegben, hogy elvből viszem végig a dolgot, pont nem érdekel a pendrájv, csak én is kíváncsi vagyok, hogy meddig szórakoznak. Pont azért írtam meg a történetet, mert annyira tanulságos, kis magyar sztori.
3. Annyira öntelt kis majom, hogy amikor mások szemmel láthatóan rávilágítanak arra, hogy nem tud olvasni- értelmezni, még neki áll feljebb.

Persze a kérdésem költői. Végzel az egyetemen, középvezető leszel, hiszen ez a stílus ma menő. Én csak annyit kívánok a beosztottaidnak,(no meg a főnökeidnek), hogy változz idővel.

(ja. És a bankszámlaszámom megadnám, ha nem aggónék a net nyilvánossága miatt, mert bár elég jól keresek, de minden pénz, pénz, de ezt szemmel láthatóan nem tudod, mert anyádék tartanak el.)

Üdv

F4F