Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bemce

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
Barangolás a világban Metro-2 2021.10.04 09:58:59
Az orosz főváros, Moszkva a Föld egyik legnagyobb metróhálózatának büszke tulajdonosa. A rendszer állomásai és alagútjai nem titkoltan egy nukleáris háború esetén a civil lakosság óvóhelyeként funkcionálnának, hogy biztosítsák több százezer ember túlélését a nagy piros gombok megnyomása…..
fáymiklós Képtelenség 2021.08.07 07:37:53
Az történt, hogy bámészkodtam a vízparton, és megláttam egy apát, amint lelkesen játszott a kislányával. Beültek a vízbe, élvezték, hogy felborította őket a hullám, nevettek, bájosak voltak. Zsebemben a fényképezőgép, nem álltam ellen, leguggoltam, elkattintottam. Nem kellett volna. A zord atya…..
Különleges utazásra invitál minket Steve, méghozzá egy kerékpártúrára a Duna mentén Passautól egészen Bécsig. Az út gyönyörű és nem is túl megterhelő, mi biztosan kedvet kaptunk hozzá – hátha ti is így lesztek vele!..
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnktől az elmúlt években már olvashattatok egy-egy bejegyzést. A Techstory-ról és rendkívül részletes cikkeiről is ismert írónak saját oldala is van, ami nem más mint a Modernwartech. Ma a szovjet űrrepülőről láthattok sok remek fotót. A Szovjetunió úgy vélte, hogy…..
Mint mindenhol, Németországban is bőven akad, amin határátkelő és helyi könnyen felbosszanthatja magát. Az ott élő Zi szedte össze 25 pontban, mi dühíti fel a németeket – és az ott élő nem németeket is...
Az októberi szpotter napon nemcsak Gripeneket láthattunk Kecskeméten. A már nyugdíjazott An-26-osokat is megcsodálhattuk ismét, a szolgálatból kivont gépekből 5 darab állt a betonon, méltóságteljesen. Még így is erőt sugároztak magukból, annak ellenére, hogy egyáltalán nem úgy gondolunk rájuk, mint…..
bemce 2020.11.12 16:11:28
Az előző bejegyzésben 5 ponton át dicsértem szeretett sportautónkat, most viszont valami izgalmasabb és szórakoztatóbb dolog következik: szeretett párom, Bori fogja megosztani veletek kevésbé elfogult gondolatait és tapasztalatait, mert mindennek vannak hátulütői, hihetetlen módon még egy csinos…..
A Hvg szúrta ki, hogy a Brazíliában frissen kinevezett Dante Mantovaniról mit ír a CNN. A 35 éves Mantovani most került a brazil kulturális alap élére, ahol természetesen a kulturális támogatásokról is dönt majd, és amúgy klasszikus zenei végzettsége van sőt, gyakorló karmester. Viszont a…..
Aki végre rászánja magát (igen, mindenki szánja rá magát!) és elutazik Japánba, az első, második (ezredik) útja során is rengeteg furcsasággal találkozik a szigetországban. Pár hónapja voltunk kint, és mi is sokmindenre úgy néztünk, mint borjú az Új kapura. Rengetegszer gondolkodtunk el itthon azon,…..
Sokáig csak viszketett az agyam egy ponton, hogy én mégis miért próbálom kerülni és minimalizálni a gyerek programokban való részvételt, de összerakni a mai napig nem tudtam. Aztán, mivel nyár van és november (Menj haza időjárás, részeg vagy!) és 4 napos hosszú hétvége, minket is kievett a penész a…..
Időről-időre beszámolok itt az oldalon olyan vonatokról és vasútvonalakról, melyeken a sebesség a magyarországi vasútvonalakhoz képest az álom kategória. Fiatalabb koromban lestem a híreket és álmodoztam, vajon én mikor próbálhatok ki egy ilyen szupervonatot? Railjetek Budapesten, 2008 decembere…..
A méregdrága jegyárakat megfizető elegáns utasoknak sok kellemetlenséget kellett elviselni a Londonból Ausztráliába tartó 11 napos repülőút alatt...
bemce 2018.05.30 22:53:35
@David Bowman: Természetesen a koldusosztályon. :)
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=40K7AY9ztMw A végállomáson szállok fel a villamosra, bőven van ülőhely, alig vannak utasok. Kényelmesen lehet helyet választani, most jólesik leülni. De nem telik bele öt perc, s a szokásos full house alakul ki. Felszáll három japán turista. Egy negyvenes…..
  Néha előfordul, hogy nem kell a lakóhelyünket elhagyni, hogy harci vasakat láthassunk. Budapesten például nem megy ritkaságszámba, hogy aknamentesítő naszádok hajtanak végre menetet a Dunán, hiszen a folyam a természetes közegük. Két hete az AM-31-es jelzésű, Dunaújváros nevű egységet…..
Vizes vébére, meg minden látványszarra van pénz és akarat, de a hétköznapok jobbá tételére valahogy nincsen.                        Életkép a Hős utcából. (Fotó: Abcúg/Hajdu. D. András)   Gyakorlatilag most már hetente érkeznek hírek az egyes villamos szakaszáról a hírek, milyen bűnügyek…..
Konteók, belemagyarázások, Soros: a Fidesz útja az alternatív univerzumba...
bemce 2017.08.06 22:37:19
@a nagy hohoohooo: Nagyjából egyetértek veled, de ez a sok "SS" komolytalanná teszi az írásod. Nem unod?
  Cikkünk második részében folytatjuk Cordelia Fine A nemek hazugsága (Die Geschlechterlüge) című könyvének ismertetését. Az első részhez kattints ide!   Amikor viszont a nemi sztereotípiák szerinti nevelés teljes csődöt mond: A Szobafestőnők nevű kisvállalkozás  ..
             A hagyományos vontatott tüzérségi eszközöket, ahogy a besorolásuk is mutatja, csak akkor lehet mozgatni, ha van hozzájuk valami, ami elhúzza azokat. Talán az sem meglepő, hogy a többtonnás ágyúkat, tarackokat csak egy jó erős jármű képes vontatni. Kezdetekben állati fogatokat, majd…..
Korábbi cikkünkben bemutattuk egy hazai autóalkatrész forgalmazó cég visszás garanciális ügyintézését. A cikkre érkező reakciók megmutatták, hogy miért is tudják a cégek ezt a játékot sikerrel csinálni. Annak ellenére, hogy jogilag jól szabályozott területről van szó. Új sorozatunkban néhány tipikus…..
bemce 2017.05.19 21:15:44
Ahhoz, hogy ma ámuljunk egy kicsit nincs szükség arra, hogy ismerjük a címben említett művész munkásságát, vagy akár a nevét. Senki ne érezze magát rosszul, akinek fogalma sincs róla, hogy ki a világ egyik legmenőbb gitárosa, kinek játékát ezer kilométerről is megismerni. Tényleg nem ez a lényeg. ..
Ki ne találkozott volna azzal a problémával (főleg kertes házban lakók), hogy hangyák jelennek meg a rendszeresen takarított konyhájában? Gyermekes szülő révén megtapasztalhattam, mik a "háziállataink" kedvenc ételei. Szinte rögtön a hangyák eledele lett a gyerekek tányérjából kiesett csokigolyó,…..
Az édes lépes méz a legtöbb ember számára ínyenc finomság, folyékony arany, azonban ezért a finomságért a méhek fizetik meg a valódi árat, hiszen munkájuk gyümölcsét elveszik tőlük...