Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LenCse

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány évvel ezelőtt, egy ajándékba kapott kézi malommal kezdődött az egész. Most pedig olyan kenyér készül a füredi Péklány pékségben, hogy le kell foglalni, ha biztosra akarsz menni. Zeliska Orsi, vagyis a "Péklány" története egy multinál betöltött márkamenedzseri pozícióval kezdődik, amit…..
LenCse 2018.02.24 12:05:54
@n3spr3ss0: éhes vagy ?? ez nem nagyipari tehnológia.
Minden vasútvonal a maga nemében szemet gyönyörködtető, hiszen olyan tájakat láthatunk, amiket az autópályán nem, vagy csak nagyon ritkán – ráadásul csak a pihenéssel  és a nézelődéssel kell törődnünk. Most a világ 10 olyan vasútvonalát szedtem össze, amiken járva az utazás mesés, a tájak pedig…..
LenCse 2017.08.26 23:49:17
@Gretta: - a vonat, amelyen teljes hosszában három éjszakát és négy nappalt tudunk eltölteni: vonal, nem vonat:azon esetleg bolyongani tudnánk előre-hátra.
- Maga az vonatút, több, mint 35 órás: kerek mondat, egyet állitasz, nem kell két vessző.
- a tizből négy a "vasutvonal" kettő a kevert és négy egy-egy hires szerelvény.
Mindez majdnem mellékes lenne, ha közelebb érezhetném HOZZÁD a témát. Adja a Fennvaló hogy mégig is utazhassál mindegyiken.
A Facebook kitermelt két, a bloghoz illő karácsonyi fotót és egy (nem karácsonyi) videót. Ezekkel egy amúgy nem tervezett posztban kívánok kellemes ünnepeket! Karácsonyi B-52. A fények nélkül is eszméletlen látvány lehet!..
Amikor tegnap láttam az öreg nénit, amint a tescóban nylon zacskókat lop, még nem gyanakodtam. Most pedig már késő bármit is tenni. Egy nap alatt, több mint 124 ember árnyékát lopta el és zacskózta be a kedves idős hölgynek álcázott lény...
A Budagyöngye kórház hazánk számos kihasználatlanul álló kórházai közül csupán az egyik. Az O.P.N.I.-val egyetemben 2007-ben bezárt intézmény állapota folyamatosan romlik...
Kondorosi lakópark A bosszú 2015.11.29 11:27:09
Az év egyik legütősebb sztorijára derült fény a 10/B faliújságra kitett tájékoztatóból. A kicsit kesze-kusza történet lényege, hogy a 10/B közgyűlése többedik alkalommal is elutasította a lakópark többi társasháza által fizetett őrzés-védéshez való csatlakozást, ezért a kamerarendszerük rögzítőjét…..
Bár a második Orbán kormány alapvető retorikájának része, hogy nem kell annyi képviselő, van azért ennek a határozott álláspontnak egy másik oldala is, nevesen, hogy 2015-re lényegében megduplázódott a minisztériumi alkalmazottak száma. Azt persze egészen pontosan sohasem…..
Bernikertwebshop.hu Víz a kertben 2015.07.20 15:22:46
Ebben a kánikulában érezhetően kiürült a város. Mindenki vízparton próbálja túlélni a hőséget, mármint a szerencsésebbek... Mi itthon vagyunk, a gyerekek szeretnek a kismedence hűvös vizéből rögtön áttrappolni a homokozóba, majd vissza. Hogy ezt a programot egy picit megtörjem, a hétvégén elkészült…..
Vasárnap osztotta meg Apáti Bence neves balett táncos a Facebookon ezt a fotót, és ezt a szöveget -  most kedd este már 1300 megosztás felett jár. Mi viszont úgy gondoljuk, lehetne ez még több is. Mert vannak helyek, amik közelebb vannak, mint Amerika, és vannak emberek, akik mellett…..
Rólad, Ninive, ezt parancsolta az Úr:Neved nem marad fenn többé,isteneid házából kiirtom a faragott és öntött bálványokat,megásom sírodat, mert átkozott vagy!”Náhum 1,14 Egy éve, 2014. június 9-én egyetlen nap alatt esett el Moszul (az ókori Ninive), mikor az Iszlám Állam…..
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
Az előzményekről annyit kell tudni, hogy a múlt hónap elején kitört boszniai zavargások legnagyob tárgyi vesztesége a szarajevói központi állami levéltár felgyújtása. Ez az intézmény az elmúlt száz évben egyébként három háborút (köztük két világháborút) sértetlenül…..
Ma rátaláltam egy olyan hírre amely példaként kell szolgáljon mindenkinek.  Király Tamás 1972 és 1982 között Universal együttes dobosa volt, de dobosként feltűnt a Color nevű formációban is, egy ideje pedig az EMI lemezkiadó kreatív igazgatójaként tevékenykedik. Zenész…..
LenCse 2014.03.01 00:59:46
@Bogyó 2: nem csak hogy vannak Mo-on mindenféle népek, de a MAGYAROK VÉRÉBEN is van mindenféle szomszédvér. Aki tiszta magyarnak vallja (hiszi) magát annak fogalma sincs a történelemről. Persze az agya lehet "színmagyar"...
A nagyon hasonló nevű "Közqép Zrt." nevű kínai cég építhet hidakat, utakat, és nemzeti kínai büféket.  A Közgéphez megtévesztésig hasonló nevű "Közqép Építő- és Tendernyertes Zrt." az idén már több milliárd forint értékű megrendelést kapott az államtól. A…..
Riadt hangvételű olvasói levelet kaptam a minap, aminek a sommázata címben olvasható kérdés volt. Az első hallásra nonszensznek tűnő felvetés írója azt hallotta, hogy az önkormányzatoknak egy nemrégiben történt törvényváltozás miatt jogukban áll magántulajdonban lévő…..
LenCse 2014.01.25 12:10:37
@Lángharcos: Képzeljétek már el hogy, Erdéllyel ellentétben, a régi Román Királyságban (vagyis a Déli Kárpátoktól lejjebb és Moldovában) mind a XX-ik századig nem volt Telekkönyvi nyilvántartás, hanem ős-öreg papírokból, adás-vételi szerződésekből de főleg tanuskodással ment a föld-forgalom. Az elbirtokolás (usucapio) volt a leggyakoribb megoldás. Aztán hogy mettől meddig tartott a földem, az a nyagyapám elmondásától, a kidőlt ficcfa és a patakpart harmadik kanyarjáról függött. Hogy kerités volt-e, az is ritka madár faluhelyen is. Még most is csak az utolsó 20-30 évben megejtett tulajváltás jelenik meg a már törvénybe iktatott telekkönyvekben. Na itt légy okos !!
„Feketelistát szeretnénk, igen, az afrikai országokban dúló terrorizmus miatt ugyanis nem ártana, ha felmérnénk, mekkora kockázatot jelentenek ránk az eddig sötétben bujkáló suvickosképűek" - mondta el Gyöngyösi Márton, kérdés nélkül. A Jobbik később pontosította…..
Tiszta Beszéd Arcpirító közöny 2012.09.26 09:00:00
Az összes jelentős magyarországi médiafelület és mérvadó közéleti szereplő brutális közönnyel vette tudomásul, sőt keserves hallgatásával támogatta is a romániai szenátus keddi döntését, miszerint érdemi vita nélkül utasította el a még 2005-ben benyújtott -…..
LenCse 2012.09.26 17:19:33
@GERI87: Ezeket az adatokat nem is akarom cáfolni, csak azt tudom hogy azóta 5 hullámban változott oda-vissza az arány (arányok). Pontosan tudom hogy anyagi-megélhetési okokból a románositott névvel élő románnak irott személyeknek 20%-a visszatáncolna magyarnak. DE: nem ez a nemzeti hozzáállás számit elsősorban egy térség létében / bukásában.Csak a nagypolitika kispolitikusai lovagolnak ezen - jelenleg.
LenCse 2012.09.26 17:28:36
@madandcrazybird: Nagyon vehemensen irsz, de te tudud ... De ugy általában baj, hogy az erdélyi magyarokat leginkább a székelyekkel tévesztik össze. Igen, tévesztik, mert a Partiumi, vásárhelyi, kolozsvár-környéki magyarok jóval műveltebbek, gazdaságilag jobbak a "kemény" székelyeknél. Minden esetre csak azt kéne megnézd, pélkdául, hogy milyen munkát csinálnak a székely ácsmesterek ott, igen, ott Magyarországon.
"Ennél még öreganyám is jobban ütköztet hadront. Mi volt ez a pusztító robbantgatás, ez a szellemi protonnyaláb felláció?" - fakadt ki a Csillag születik kritikusa a nagy hadronütköztetőben folyó kísérletekről. Puzsér Róbert ismét kiakadt, ezúttal a CERN által…..
Teszteltük. Többen. A Puttó Mobili egy hamisítatlan olasz műremek az 1457-ben alapított Livorno-i Ricchi manufaktúrából. A tesztet a szerkesztőség egy átlagos novemberi napon végezte, ami szerdára esett. A kocsi már az első pillantásra magával ragadja egy játszótéren unatkozva…..
Helikopterbérlőknek és -tulajdonosoknak is segítséget nyújt egy monacói légitársaság, amelynek fő profilja a luxushelikopter-kölcsönzés. Őket használja a hercegi család is. A Monacairt még a nyolcvanas években alapította a jónevű helyi Casiraghi-család, akik a…..
Akár a méregdrága luxusautóikat is hátrahagyják azok az egykori milliomosok, akik az adósságaik elől menekülve inkább elhagyják Dubajt. A státusszimbólumnak számító, elhagyott luxusautók nagy része az emirátus repterei mellett parkol (természetesen nem mind, és a…..
LenCse 2012.08.31 09:11:38
@Deske1: és még mindig van olyan hogy kifogy a benzin a sivatagi uton és egyszerüen otthagyják ???