Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sep

6 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten mutatták be a magyar mozik Sacha Baron Cohen új vígjátékát, amelyben a komikus egy képzeletbeli észak-afrikai ország excentrikus diktátorát alakítja. Ez adta az apropót ahhoz, hogy Piszkos12 című rovatunkban bemutassunk a mozitörténelem legemlékezetesebb…..
sep 2012.05.24 14:12:55
@Orosdy Dániel: Nem néztem ki belőled, hogy tudod használni a Filmvilág keresőjét.

De közben rájöttem a félreértésre, ez a félreérthetően formált mondatod
"A tág értelemben vett fantasztikus műfajban, amit következetesen sci-finek nevezünk, mindenképpen helye van"

Nem azt akarja ez mondani, hogy a sci-fi azonos a tág értelemben vett fantasztikus műfajjal, hanem hogy van ez a fantasztikus műfaj, ami a sci-fi nevet viseli és amibe a Star Wars beletartozik. Így már értem.

Kár, hogy utána ezt írtad: "Így aztán továbbra is csak azt tudom mondani: a sci-fi teljesen legitim módon értelmezhető azon tág kategóriaként, amit ti ketten "fantasztikus műfajcsoportnak" szerettek hívni."
Most meg azt mondod, hogy sose mondtál ilyet,mert természetesen nem igaz ez.
Hát teljesen nem lehet rajtad eligazodni.
sep 2012.05.24 14:44:45
@Orosdy Dániel: Hát veled se könnyű új fogalmakat megismertetni, ha az akadémikus zsargon említésére máris kékharisnyázni kezdesz.
De legalább nem zsidózol.
sep 2012.05.24 14:58:01
@Orosdy Dániel: Jóvammá, mással is előfordul, hogy nem ismer egy szót, nyugodjál meg szépen, mindenki tudja, hogy amúgy nagyon okos vagy.
A dunai hajósKlasszikus egy klasszikusból, Koncz Gábor főszereplésével.Vetítik: m2 - 15:35Családi összeesküvésAlfred Hitchcock hattyúdala.Vetítik: Duna - 16:00Első a szerelemRomantikus vígjáték Uma Thurmannel és Meryl Streeppel.Vetítik: Viasat3 - 18:55Elvált nők klubjaHugh…..
sep 2012.03.24 20:59:48
@Orosdy Dániel: Nem az a spoiler, hogy "Sátán", hanem az, hogy az apja, mert utóbbit az egész filmen keresztül építgetik és csak a végén derül ki. Khm.
sep 2012.03.24 21:04:38
@Orosdy Dániel: Reméljük, hogy mindenki újranézni akarja és nem elsőre, mert most azoknak is elmagyaráztam, akik esetleg észre se vették.
Szopacs.
GandhiRichard Attenborough többek között Oscarok tömegét is bezsebelő életrajzi drámája Ben Kingsley főszereplésével. További szereplők: Candice Bergen, Edward Fox, John Gielgud, Martin Sheen, Trevor Howard.Vetítik: Filmmúzeum - 19:40Anyád lehetnékRomantikus vígjáték Michelle…..
Geekblog John Carter 2012.03.08 09:56:00
„Miről szól a film?” „Hát, van egy polgárháborús veterán, aki indiánok elől menekülve megbújik egy barlangban, ahol megöl egy fura idegent, és valahogy a Marsra kerül, és… és… ott izé… szóval mindenfelé harcol mindenkivel.” Igen, a John…..
sep 2012.03.08 15:55:07
@Fratello: Ez főleg Asylum-mércével egy egész nézhető cucc volt, vannak benne óriásbogarak meg minden, Traci Lords hercegnőként meg pláne adja.
Ahhoz képest, hogy a Transmorphers arra épült, hogy az óriásrobotok odakint vannak, de mi nem fogjuk elhagyni a föld alatti bázist, hanem itt beszélgetünk a sötétben, a Princess of Mars teljesen korrekt. Pl. maszkok vannak benne és nem csak zöldre festették a színészek arcát, kimentek a sivatagba forgatni, etc.
A közszolgálati televízió műsora évtizedeken át legfeljebb annyira volt értékes és érdekes, mint a teleshop: csak az m1 nem hasizomgépet és késkészletet akart ránk sózni, hanem a kormány politikáját. Az első tíz megrendelő most bónusz adóemelést és kórházreformot kap. A…..
A szuperhősök kezdetben még távoli bolygókról érkeztek hozzánk, majd excentrikus és megszállott milliomosok öltöttek magukra álruhát, hogy végül a tudományos baleseteknek és banális véletleneknek hála az átlagos halandók is átlagon felüli képességekre tehessenek szert. Az…..
sep 2012.03.05 13:13:09
@Orosdy Dániel: A cikkben egy szó sem esik képregényekről, meg arról sem, hogy szuperhős valami a priori képregényes dolog lenne (ami nem is lenne igaz).
Fantom (1936) két évvel idősebb Supermannél (1938), de ha fiatalabb lenne, az sem változtatni azon, hogy a földönkívüli szuperhős a harmincas-negyvenes években (akármelyik médiumban) a kivétel, nem pedig a szabály, ahogy azt az első bekezdés sugallja.
sep 2012.03.05 13:16:23
@Huber Zoltán: Egyre több a proli szuperhős (Mistfits rulz), ezzel egyetértek, a felvázolt történeti kontextus pontatlanságát kifogásoltam csak.
Filmvilág blog Megint Pusher 2012.02.15 09:09:00
A Drive-val világszerte ismertté vált Nicolas Winding Refn elérkezett karrierjének abba a szakaszába, hogy immár saját életművét dolgozza fel. Első komolyabb sikeréből, Az elátkozott városból (Pusher) ugyanis az ő produceri felügyelete alatt készült remake. A tovább után…..
A ’40-es évek Amerikájában aranyéletük volt a krimirajongóknak. A polcokon Hammett, Chandler, Cain, Woolrich, Hughes és társai hardboiled könyvei sorakoztak, a mozivásznakon férfiak öltek hosszú árnyékok közt gyönyörű nők kegyeiért, akik aztán a vesztüket okozták, a…..
Robert Kirkman és Tony Moore fiatalkorukban közösen találtak ki mindenféle történeteket zombikól meg apokaliptikus eseményekről, aztán Kirkman egy szép napon rávette Moore-t, hogy ugyan ruházza már rá az élőhalottas projekt jogait, Moore meg belement, és csak most jött rá,…..
Kék meg piros és ugrál. Szerencsére földhözragadtabbnak, érettebbnek tűnik, mint Raimi agyrémei, de még mindig nem vagyok meggyőzve. Szóval van ez a srác, akit megcsíp egy különleges pók és hamarosaaaaááááásíííít... zzzzzzz. ..
Geekblog Hadak útján 2012.02.02 08:44:00
Steven Spielberg, akit annak idején korunk nagy mesélőjeként emlegettek (annak idején – ehhez a titulushoz már rég nem méltó), sosem ment a szomszédba egy kis szentimentalizmusért. Mindig késztetetést érzett rá, hogy a lehető leghatározottabban, legközvetlenebbül közölje a…..
sep 2012.02.03 15:38:39
@Error Flynn: Ami objektivitásra törekszik, az az elemzés (amiben eleve szarvashiba értékítéletet hozni), nem pedig a kritika. Alapjáraton két külön műfaj, amik szerzői vérmérséklettől függően keverednek. Az "objektív kritika" azt előfeltételezné, hogy a szerző rendelkezik vmiféle normatív, minden filmre egyaránt használható mércével (naplemente rossz, szögesdrót jó), ami eddig szerencsére nincs és remélhetőleg nem is lesz. Marad az egyéni ízlés, az meg nem tud objektív lenni.
sep 2012.02.04 10:41:50
@manuva: Jaj, mit vétetettem? Amúgy meg 77 szolgálatkész szűzlánynak jobban örülnék, mint egy szottyos fanclubnak, ha már ez így felmerült.
Mai visszaemlékezésünk a preinternetikus korokba repít vissza, hiszen alig 15-20 esztendővel ezelőtt bizony még merőben más idők jártak. Emberfeletti munkával kellett dolgoznunk nemhogy a partner, de saját kéjérzetünket illetően is. A szellemnek sokkalta hangsúlyosabb szerep jutott, mint az…..
Vallomással kezdeném: nem kedvelem különösebben a fantasy műfaját, sem képregényben, sem filmen, sem prózában, sőt meséket is viszonylag ritkán olvasok vagy nézek. Mégis, Neil Gaiman, az előbb citált műfajok kortárs nagymestere, az egyik kedvenc szerzőm. Eddig nem nagyon…..
sep 2012.01.20 20:33:08
@Beyonder: Nem volt még kezemben az új kiadás, de kínpadra vonom Robbert, ha meggyalázta kamaszkorom bibliáját:)
Geekblog A tetovált lány 2012.01.12 15:10:00
Nem lennék mostanában Clive Owen. Tíz évvel ezelőtt, amikor Pierce Brosnan abbahagyta a Bond-sorozatot,  és mielőtt még Roger Moore-rá vált volna, Mr. Owen nevétől visszhangzott a jól értesült - pontosabban a félinformációkkal ügyesen manipulált - szaksajtó: mennyire jó is…..
sep 2012.01.12 21:14:07
@Forgács W. András: Ezek az Owenek mind tök egyformák és a cikk szempontjából is mindegy:)
T'om, hogy ott ültem melletted, ha nem ültem volna ott, nem tudnám, hogy hót sótlan a film és mondtad is, hogy Mankell királyabb, mint ez (figyeled, tetováltlány memória!), de reméltem, hogy ez itten kifejtésre kerül.
Hogy Daniel Radcliffe vért fog hugyozni mire sikerül egyszer bárhogy másképp megjelennie, mint „a harrypotteres gyerek”, az elég egyértelmű. A The Woman in Black előzetesében is nehéz nem a nyámnyila Harry Pottert látni benne, amint Voldemort helyett most épp…..
sep 2011.11.24 22:13:40
@Beyonder: Rice meg Brite fejenként írt egy polcnyi horrorregényt, valamelyik csak megijeszt még téged is. Az meg nem volt kikötés, hogy film is legyen belőle:)
(Amúgy a kis germó vámpírkislány Rice-nál elég para egy jószág az Interjúban.)
sep 2011.11.24 22:26:22
@Beyonder: +1: Angela Carter a Farkasok társaságával.
Geekblog Sorozatszemle 2011 2011.11.24 15:00:00
Krimifronton csak a régi aszalódik a Nap alatt, a dínók unalmasak, a házas horrorok nem, a modern időkbe katapultált mesehősök igen is meg nem is, de hogy a legfaszább idén ősszel indult új sorozat egy törékeny, szőke CIA-ügynöknőről és egy terroristává formált amerikai…..
ITT A VÉGE, FUSS EL VÉLE!..
18 évvel a megjelenése után a Doom lekerült a német videojátékos feketelistáról, ahol azok a játékok szerepelnek, amelyek károsak az ifjúság lelki fejlődésére, ezért igen korlátozottan terjeszthetők csak az országban. Konkrétan nem lehet őket reklámozni, online, vagy…..
Geekblog Vagyunk, akik vagyunk 2011.06.27 07:17:00
A világűr és az emberi hülyeség kölcsönös számosíthatatlansága mindenki számára közismert tényálladék. Józan agrárproli ésszel belátható, mennyivel lenne szebb, élhetőbb hely a Föld, ha az Eric von Daniken kiadványaiban lapuló fákból inkább klozetpapírt gyártottunk…..
sep 2011.06.27 15:50:30
@Wostry Ferenc: btw a há is lemaradt az Eric végéről, erre már nem is tudom, milyen ufóretorzió jár.
sep 2011.06.27 16:03:29
@Wostry Ferenc: Valaki azért szólhatott volna neki, hogy a Cannibal Holocaust nem dokumentumfilm, frusztráló lehet abban a tudatban élni, hogy az.
sep 2011.06.27 16:22:04
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
sep 2011.06.17 11:57:03
@Rusznyák Csaba: De egyelőre a kettő között semmilyen hitelesen igazolt összefüggése nincs a PR-osztály levelén kívül, így hiába ritka igénytelen szokás kamerás felvételeket zabálni szakmányban, a magyar mozipiac megszopatását egyelőre durva túlzás rákenni erre a rétegre. Főleg, hogy itt az jön át, hogy cam-nagyhatalom lettünk (tehát eleve a releaserek lehetnének a hibásak, nem a fogyasztók), közben meg a dolognak szinte semmi nyoma a torrentoldalakon.
Jogos kicsit piszkálni a letöltéskultúra ügyét és megérne egy alaposabb esszét, de szerintem csak leválasztva erről a zavaros embargó-ügyről.
Geekblog Zero Charisma 2011.05.13 15:53:00
15 ezer dollárból készített nerd-film a nerd/geek-élet kevésbé napos oldaláról, egy megszállott Dungeons and Dragon játékossal a főszerepben. A 3 perces "teaser" előnye, hogy utána már teljesen felesleges magát a filmet is megnézni.   ..
Ma reggel mindenki félve tekintett a naptárra, kerülte a tükröket, a fekete macskákat, és imádkozott egy kéményseprő feltűnésében. A 13-as szám bűvkörébe kerülve mi sem tehettünk mást, mint összeállítani egy listát, ami ezúttal rendhagyó módon nem filmek, hanem a…..
Geekblog Inbred - teaser 2011.05.09 14:02:00
Alex Chandon már jó ideje igyekszik némi helyet kirugdosni magának az európai horror-hadszintéren, emlékszem még szinte gyerekként, a kilencvenes évek elején volt a munkáihoz először szerencsém a szuperalacsony-költségvetésű Drillbit (1992) formájában. Az Inbred esetében…..
sep 2011.04.30 16:44:11
@Edgar: beszereztem egyet a kérdéses magazinból (Spacemen Magazine volt a neve és a hatvanas évek elején futott), és nincs benne gyászrovat, mert kicsi King elírta a levélben: a rovat címe "Orbituary Department", és ha jól veszem ki, amolyan kívánságrovatként működött, ahol az olvasók kérhettek mindenféle képeket meg ízelítőket a legfrissebb űrös-sci-fis filmekből. Minden egyéb stimmel, van O. Henry Comet nevű, novellákat közlő rovat is.
Itten lehet belenézni, de demonoidon fent van az összes megjelent szám: https://rs517cg.rapidshare.com/#!download|517l35|346080822|Spacemen_02_Sept_1961__c2c___bones666-DREGS_.cbr|29072|R~A2E4D2EE36400F5B0F4C425694593A08
Hollywoodot mindenki ismeri már annyira, hogy tudja: ha valami nagy sikert arat, úgy hiszik, hogy rátaláltak a filmvilág legújabb csodaszerére, és az adott koncepciót, ami mögött a pénz szagát érzik, addig fejik, amíg csak lehetséges. Az X-Men és a Pókember képregényadaptációk…..
sep 2011.04.28 13:40:49
@PrágaGyár: Olyan amerikai(!) filmre, amire nem áll az a leírás, hogy: "mindent az arcodba, mindent jó hangosan, mindent nagyon odarakva. Ez a harsány önajnározás nem csodálom hogy sok ember ellenszenvét kihozza, akik nem maradi konzervatívak csak nincsenek még teljesen eltompulva és zavarja őket hogy minden egyes részletet úgy mutat a film mintha fogyatékosok mennének el rá megnézni."
2008-as kedvenceim a teljesség igénye nélkül: Gran Torino, Red (a Ketchum-adaptáció), Pankrátor, Hurt Locker, Cloverfield, Trick or treat, Wendy and Lucy, I Sell the Dead. Synedoché, New York, Rambo, A szabadság útjai.
Egyiket sem tartom lebutított filmnek.
sep 2011.04.28 13:48:50
@Rusznyák Csaba: Köszön, hogy beláttad, hogy ebben a formában az állítás torzít és pontatlan:)