Regisztráció Blogot indítok
Adatok
facelvega

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfő reggel. Szokásos Totalcar hétnyitó értekezlet, jön az unalom fél napja, ha gyorsan összerakjuk a Wochenplanungot, Winkler elég pörgősen olvassa a múlt heti olvasottsági számokat, ha Árpád nem kezd el köhögni, Bende meg emiatt nem kezd félórás sivatagosításba, hogyan hal…..
Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának: egy nyilvános és törvényesnek tűnő pályázat, ahol a bírálókat (legalábbis kilencből négyet…..
Belsőség 30 éves a Bébi Benz 2012.11.25 17:06:31
1982 novemberében, ezekben a napokban mutatták be az akkor botránykő-számba menő bébimercit, a 190-est. Botrányos belépő volt, ebben mindenki egyetért. A Mercedes kompakt autót gyárt? Igen, ezt is megértük. A német és a nemzetközi sajtó egyaránt érthetetlennek tartotta a…..
Belsőség Utólag se hiszem el 2012.11.25 07:09:21
Túlragozni felesleges: vezettem Toyota 2000 GT-t. Mindjárt megyek, csak görcsöt kapott a karom Aki tudja, mi ez az autó, az azt is tudja, mekkora dolog, ami velem történt. Ő görgessen a poszt végére, van neki ott egy videó. Aki nem, annak álljon itt némi információ, hogy…..
A csapat szerdán indult, hogy behajózzák a járműveket, de a személyzet természetesen nem a hat hetes viziutat választotta: mindenki repülővel utazik. Az utolsó pillanatban alaposan megnéztük a pusztítót, amit a Szalay-Bunkoczi páros Selyemút ralis 2. helyezése után sokan várnak a…..
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
Viktor már tavasszal megmondta, beletörött a bicskája a MÁV-ba. Láthatóan azóta se sikerült leölnie ezt az éhes és agresszív dinoszauruszt, pedig ha nem vigyáz, a MÁV dönti be őt és kormányát: kemény 250 milliárdot nyúl le ez az ótvar cég a költségvetésből minden évben.…..
Fél éve egy ilyen hír még csak valamilyen Horthy-szobor miatti tüntetés tudósításának egyik erőltetett mondata lett volna, de az élet úgy hozta, hogy a Szegedi Csanád zsidó lett, és ez nemcsak a Jobbikban, hanem Dániel Péter mindennapjaiban is változást hozott. Sokat idézik azt…..
Emlékeznek tán, két adással ezelőtt a kompaktálást - mint rendezői terminus technicust - próbáltam nagyjából elmagyarázni önöknek több-kevesebb sikerrel. Nos, a kompaktálás a forgatás szöveges részének (szakszóval: vaker) egyik sarokköve. A másik a hibátlanul elmondott,…..
facelvega 2012.11.07 21:50:44
Csillagvizsgálónak sem lenne rossz az a XVIII. kerületi ház, amelyiket kivételesen joggal nevez exkluzívnak, különlegesnek az ingatlanos. Tíz éves, száz négyzetméteres és kör alaprajzú. Kívülről kicsit bizarrnak tűnik a zöld tetejével és a csupaüveg falával, de a felülről…..
A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre. Az ötlet jó, sőt, továbbgondolásra érdemes! Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője újságírói…..
facelvega 2012.11.05 23:55:11
@különvélemény: Hát ha csak a bannerekért eladott hódmezővásárhelyi ingatlanra gondolok, akkor még a 10% is durva álomnak tűnik.
Az ünnepek olyanok, mint a megfázás: hosszú és általában szenvedéssel jár, de legalább nem kell dolgozni menni és lelkiismeret-furdalás nélkül lehet pálinkát vedelni. Amellett pedig, hogy valójában végigunatkozzuk a napot ahelyett, hogy élveznénk a szabadságot, ráadásul…..
Csodálatos "zsák a foltját" bulvársztorit olvastunk a vasárnapi Borsban: Geszti Péter szerint Majka egy proli tahó, Majka meg erre válaszul azt nyilatkozta, hogy Geszti Költőtroll című nótája szar. Mindkettőben van igazság, íme a Gringó Sztár videója: Bár az X-Faktor mentora…..
facelvega 2012.11.05 19:28:52
@jobbdemokrata: A "művészek" szó használata mindkét előadó vonatkozásában erős túlzás.
A dal szinvonalát a metró mélységéhez igazították. De komolyan, a Várbazárt kivel fogják átadni? Sas Józsival? (Tipp: Sadia - kösz!) ..
A Viasat weboldalán mától látható a Híd című dán-svéd krimi, amiben egy szövevényes gyilkossági ügyben kénytelen együtt dolgozni egy kényszeres viselkedészavarban szenvedő svéd nyomozónő és egy jókedvű, de zűrös magánéletű dán detektív. A svéd nyomozót az idén 40…..
facelvega 2012.10.28 22:15:40
@Johnfive: Vidám felvetés! Bár az ötletedben jóval több van, mint amit a hazai filmesek meg tudnának valósítani. Inkább amolyan Marslakók-, vagy Kis Vuk szerű pénzmosoda/lenyúlás volna szörnyű ripacsokkal, összetákolt, egyvonalas forgatókönyvvel és gyenguszka rendezéssel, sok reklámmal. Már ahogy Magyarországon a filmek készülnek az utóbbi harminc évben (tisztelet a kevés számú kivételnek).
Drágább lesz a BKV-n utazni, ez már biztosnak látszik, csak az a kérdés, hogy mennyivel? Az én tippem a 355,- forintos jegyár, ami „természetesen” az infláció és a Demszky féle városvezetés hibája… Hát nem? A minap Vitézy Dávid BKK vezér, a Kossuth Rádió Krónika…..
facelvega 2012.10.28 11:28:22
@lobaszopiatej: Majd ellopják. Nekem hármat vittek el egy év alatt. Le is szoktam a kerékpáros közlekedésről.
Tévedni emberi dolog. Hát Kedveseim, én rendesen beszoptam ezt a BKV-s sztorit... Tegnap azon dühöngtem, hogy a BKK fővezére milyen önellentmodásosan – mondhatni hülyén (sic!) – inokolta, vagy inkább lengette be a főváros tömegközlekedését használni kívánó népeknek,…..
facelvega 2012.10.28 11:07:05
OK. Nem járok autóval, csak ha tényleg elengedhetetlenül szükséges és akkor is igyekszem megállni valami külvárosi parkolóban (a Váci úti TESZKÓ parkoló már nem sokáig lesz ingyenes, amint látom). Próbáltam biciklivel járni, de miután három bringámat vágták le a lakatról egy év alatt, fényes nappal ez eléggé drága mulatság volt (és csak az első volt drága Merida, a másik kettő lomizott vázra épített hulladék volt, de hát azok is 10-12.000.- forintból álltak meg. Maradt a BKV, aminek a 9.800.- forintos bérletára a fájdalomküszöb felső határa (az asszony ritkán békávézik, a gyereknek pedig szerencsére még nem kell). Namost azt mondja a Vitézy, hogy három éve nem emelték, azért kell most jelentősen megemelni (a buszok 800.000.- forintos bugyikékre festése és a hasonló egyéb kiadások itt most nem is érdekesek). A jövedelmek mennyivel emelkedtek a három év alatt? Mert az enyém inkább csökkent, pedig nem dolgozom kevesebbet. Mellesleg a BKV szolgáltatásai is sokat romlottak az utóbbi időben (ritka és tömött buszok, metrók, a 7-es gyorsjáratról már leszoktam, mert lassan olyan, mint a japán metrók, tehát az emelés elmaradását a BKV jelentősen "kompenzálta". (Az meg sem fordul a fejemben, hogy talán kevesebbet kéne lopni.)

Az autósok a P+R parkolók (vagy az így használható ingyenes parkolók) folyamatos és drasztikus megszűnésével vannak leginkább szopatva, arról nem is beszélve, hogy vannak olyan dolgok, amiket másként, mint autóval nem lehet megoldani (pl. egy csőtörés esetén a szerelő hadd ne metróval hozza a cuccait, vagy egy könyvelő ne a buszon bénázzon egy köbméternyi irattal, ha magához szólította a NAV., stb.)

Persze nem csak az autósok szopnak, hanem azok is, akik keresik az alternatívát. Tehát autóhasználat ugrott (nincs ingyenes, vagy olcsó parkolási lehetőség), moped ugrott (nincs pénzem újra, vagy jó állapotúra, a kínai gagyi és a százéves használt javítására meg szakértelmem), kerékpár ugrott (már van ugyan ismét egy összeberhált darabom, de azt már nem áldozom be a belvárosi közbiztonság oltárán) és nagyon úgy látszik, hogy a BKV is megfizethetetlen lesz sokunk számára. Maradhatna még a gyaloglás, de az sok hozzám hasonló külvárosi és vidéki prolinak/parasztnak napi 15-20 kilométert jelentene, ami azért meglehetősen soknak tűnik - időben mindenképpen.

A folyamatos "megszorítások" az átlagember számára betarthatatlan szabályokat eredményeznek. Azért betarthatatlan, mert egyszerűen egy bizonyos létkomfort alatt nincs értelme élni: Én nem akarok üres rizsen, csapvizen élni, a gyerekeimet rongyokba járatni, lemondani a - nem túl gyakori - könyv-, színházjegy-, kiállítás- és gyerekprogram belépő vásárlásról, a 31 éves, 150.000.- forintért vásárolt kocsim fenntartásáról, mert a MÁV már régóta drágább ha egynél többen utazik az ember, mert az nem élet, hanem rabszolgalét. Ezek a betarthatatlan szabályok viszont egyre több szabálysértőt (bliccelő, rokikártya, stb.) eredményeznek és a bevételek is inkább csökkenni-, semmint nőni fognak.
Amikor elolvastam Bálint levelét, nem lepődtem már meg ezen az egészen. Ő sem a büntetések jogosságát vitatja, hanem az összegeket és az eljárás menetét. Talán, ha évekig eltűrték, hogy valahol nem szabályosan parkolnak, de már szokássá vált, akkor esetleg kezdhetnék…..
facelvega 2012.10.28 10:36:50
@Cooler: Akkor ugyanott büntettek meg bennünket :)) Ráadásul szabályos parkolásért, ugyanis egyirányú utca (A nevére nem emlékszem, de a városközponti Burger King melletti utca)jobb oldalán azért kell a kerékkel a fák vonaláig (tehát az amúgy is "kurva nagy" gyalogos forgalmat egyáltalán nem zavarva) felállni, mert a bal oldalon (tehát szabálytalanul!) parkolók miatt, ha az úttesten parkolnánk, akkor nem férnének el a kocsik. A közterületesek természetesen nem a bal oldalon parkolókat büntették végig.
MaNDA Radics, a hősi halott 2012.10.26 08:59:10
A fényképek tanúsága szerint szép őszi idő volt, amikor 1982 novemberében Radics Béla koporsóját leeresztették a Megyeri temetőben. Közismert, eme szomorú esemény előzményeként a gitárkirály is tetemes mennyiségű alkoholt eresztett le a torkán szisztematikusan és nagy…..
Kemény reklámhadjárattal indult útjára Rod Stewart önéletrajzi könyve. A most megjelent, Rod: The Autobiography című írás promójában, ahogy az ilyen szokás, kiemelnek néhány szaftos részletet a nagyobb vásárlási kedv érdekében. Nos, Stewart nem fogta vissza magát. A…..
Szóval most már az érdeklődésre való tekintettel folytatom történetemet. Nem tudom, hogy mennyire érdekes a környezetem reakciója a témában, hisz nem hagyom, hogy bárki is befolyásoljon, vagy csak a száraz tényekre hivatkozzak. Amikor az első bejegyzésem született, akkortájt…..
Mindennapjaim Visszatértem... 2012.08.20 01:28:00
Hosszú idő után újra jelentkezem a virtuális naplómban. Gondolom akik annak idején nyomon követték a blogot, kiváncsiak, hogy mi történhetett, miért tűntem el ilyen hosszú időre. Azt hiszem az volt a baj, hogy túl őszinte és nyílt voltam nemcsak itt hanem a való életben is,…..
Egy fiatal BBW fejlődése Fél év 2012.08.18 23:31:00
  Az érdeklődésre való tekintet hiányában nem gyűltek a bejegyzések az elmúlt fél évben, de most valahogy újra kedvet kaptam. Hisz van miről írnom, fél év alatt sokat változott az életem, minden területen. Nehezebb az érvényesülésem, mint sok más kamasznak a koromban, és…..