Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTulliusC

9 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dehogy börtönt, adjunk inkább tényleg kötelet. Mondom is, hogy milyen jellegű kötelek jöhetnének szóba: Erős. Ezzel a huszonöt éve itt rohadó „jobb oldal” ügyes mozdulatokkal magához csomózhatja, a rosseb tudja mióta itt rohadó „balt”, és tipegve bár, de közösen,…..
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea. Így néz ki az összefogósdiak listájának csúcsa. Lehetne most azzal poénkodni, hogy vajon akkor miként festhet az alja, meg hogy mi a fene történt Kóka Jánossal, hogy ő kimaradt. Ehelyett inkább vegyük…..
MTulliusC 2014.01.15 17:08:12
@Rákász Béla: Naná, hogy meglepődhetek, nincs kizárva a te forgatókönyved sem.
De adódik két kérdés.

A Fidesz népszerűsége vajon női vagy csökkenni fog a következő négy évben?
A Közgép, a trafikok, a káderpolitika miatt már most is csak befogott orral szavaz rájuk pár százezer ember, ez szerintem csak fokozódni fog.

Az MSZP, Gyurcsánnyal vagy nélküle képes lesz-e lecserélni a vezérkart, megszabadulni az örökös aláírók falkájától és kipenderíteni a hátulról suttogó mamutokat?
Szerintem ebből a felsorolásból legalább kettő nem fog létrejönni négy év alatt, így aztán a jelenlegi bizonytalanokat újra elbukják.

Ebből a kettőből én csak azt tudom összehozni, hogy marad egy jó nagy vákuum, amit valaki betölthet.
Nem biztos, hogy betölt, de az esély ekkora még sosem volt rá.

Aztán lehet, hogy A Fidesz megtáltosodik, az MSZP meg megtisztul, akkor a fenti gondolatmenet kuka, és kapunk egy fasza országot. Úgy is jó.
Újkori disputáló Külön-2014 2014.01.15 09:51:59
Abban, hogy a baloldalon tegnap megszületett alku valahol az öntökönlővés és a beszari pozíció féltés szerelemgyereke, valahol majd mindenki egyetért – legfeljebb az elvtelenség mértéke lehet kérdéses. Akad még, aki szerint „a cél szentesíti az eszközt” fügefalevelével…..
„Mert hiába hangsúlyozzuk a legigazibb belső meggyőződéssel, hogy ez a szolidaritás csak pillanatnyi, csak egy aktuális érdekközösség, hogy nem több, mint egy konkrét cél elérése kedvéért való ideiglenes szövetség, elkerülhetetlen az a veszedelem, hogy a szolidaritás…..
MTulliusC 2014.01.14 18:15:16
@Amatőr: Teljesen igazad van, ezért írtam bizonytalanul két-három-négy formációt.
Két brigád élesben szerepelt le, kettő pedig anélkül, hogy a zsírosbödön közelébe került volna (azért olyan messze nincsenek tőle).

Utóbbi kettő sincs viszont olyan szinten, más és más okból, amire szájhúzás nélkül, jó szívvel lehetne szavazni. Szerintem.
Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az…..
MTulliusC 2014.01.12 01:53:57
@is: Csodavárás akkor van, ha várod ölbe tett kézzel, hogy történjen valami. Ha teszel érte, akkor mindjárt más a helyzet. Csoda nélkül.
Például annyiból, hogy máris van esélyed rá, hogy történik is valami.

Másfelől eszem ágában sincs személyekben gondolkodni, olvass. Közösségekről beszélek, ők fognak lépni.

A nagy (és aprócska) vezetők köré szerveződött pártok ideje lejárt. Éppen most dől be az az egyik legutolsó olyan képződmény, ami ezt nem ismerte fel.

Ha az E14 maradt volna civil összefogás, akkor megmaradt volna esélye is. Mondjuk a lassú növekedésre.
Bajnai brigádként pedig kínos halálra ítélték önmagukat a nagy piros testvér ölelő polip karjaiban.
Most, hogy létrejött az összefogás, és eldőlt, nem Bajnai Gordon lesz a közös miniszterelnök jelölt, sokan nyilván automatikusan vesztesnek, losernek tekintik Bajnai Gordont. Vesztesnek gondolhatják azért is, mert Bajnai Gordon a zászlóbontásakor ama bizonyos október 23-án azt…..
Amíg a Jókai utcában Mesterházy Atesz immár miniszterelnök jelöltként a kampányra gyakorol serényen, addig megkerült Gordi is, és levelével próbálta árnyalni ezt a képet.  Kinyitva az írást több meglepetés is ért. Először is nem hittem, hogy az Együtt a…..
1)      Azok a szavazók, akik egyaránt elutasítják a két nagy tömörülést, kénytelenek a polc aljáról válogatni. Itt a szalonképesség felé törekvő Jobbikon és a majdnem láthatatlan LMP-n kívül alig találni mást, a többiekhez már mélyen kell…..
Ami elkezdődik, az be is fejeződik. A misztikus és közmondásos hármas nagy magyar igazság rohanó lávapatakként kér helyet magának a Kárpátok völgyében, mi meg nézzük, és izzadunk. A centrális erőkör bezárult, megtalálta helyét benne mindhárom szeletke. Az egyik szeletke…..
Kíváncsi lennék, hogy ma már mindenki pártszínű takaróba burkolózva ringatja magát reménykedő álmokba esténként, vagy lenne esélye a választásokon egy színtelen formációnak, ami igazán egyszerű célokat tűz ki maga elé. Csak amolyan hétköznapiasan. Politológia,…..
E, mint erkölcs Safarovot kiadni hazájának, ahol hősként ünnepelik, és ezáltal bármilyen jellegű előzetes elemzés híján is megjósolhatóan fasírtba keveredni Örményországgal – ez vagy végtelen ostobaság vagy valamilyen már jó ideje szövögetett politikai kombináció…..
Óriási port vert fel a köztársasági elnök kisdoktorijának ügye. A hvg.hu egy névtelenségbe burkolózó (egyébiránt meglehetősen elhivatott és ráérő valakiről van szó, akit még véletlenül sem motiváltak politikai indítékok) külsős szerzőjének cikke lerántja a leplet: az…..
A KARD Mi a bóvli? 2012.01.13 07:15:00
Az elmúlt hónapokban sorra bóvli-osztályzatokat adtak hazánknak a nemzetközi hitelminősítők. Mit osztályoztak? A kormányt? Ugyan már. Magyarországot? Hát... Igazából a politikai rendszerünket, a közösségi problémamegoldó képességünket sajnálták le - joggal. Az a…..
MTulliusC 2012.01.13 18:44:27
@timargabor: Ráadásul az elit számára nem csak ráfizetéses a gondolkodásra tanítás, hanem két okból is politikai öngyilkosság.
Egyfelől vége lenne a szólamokkal vezérlés technikájának, másfelől lépten-nyomon jönnének a kérdések, attól pedig joggal ódzkodnak és félnek.
Újkori disputáló Ki képviseli? 2012.01.13 14:22:00
Borús időkben a változatos politikai palettára tekintve az ember óhatatlanul is elgondolkodik, hogy melyik párt, szövetség netán civil szerveződés lehetne az, amelyik mellett letenné a voksát, ha a haza ezt a tettet mondjuk, éppen ezen a hétvégén követelné tőle. Gondolkozik,…..
A blog megkísérli, hogy puszta szócséplés helyett a felvetett témák során létrejött vitákból született megoldásokat aktív cselekvéssé változtassa át. A játék lényege, hogy a szavak immáron ne maradjanak meg az egymás felé hajított szónoklatok szintjén, hanem formálják a…..