Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P806

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyven évvel ezelőtt jelent meg a HBB kultikus kiadványa, a Vadászat. A kerek évforduló és Földes László Hobo jubileumi koncertje apropóján az albumot az eredeti mesterszalagok felhasználásával újították fel, a végeredmény február 9-én jelenik meg a GrundRecords gondozásában...
Legalább két szempontból jelentős évnek mondható az 1988-ik: az egyik, hogy ennek az évnek a nyarán jöttünk össze gyermekeim későbbi anyukájával (erről most nem lesz szó), de még ezt megelőzően, '88. január 25-én megjelent David Lee Roth második, és szerintem legjobb szólólemeze, a Skyscraper (erről…..
A Bory-vár látogatását terveztük és ehhez kerestem somlóit is kínáló éttermet a közelben. A somlóiban nem csalódtam, bár a teljes számla végösszege kissé mellbevágó volt. A méret tisztességes, mind a csokiöntet, mind a hab elég és jó ízű.  Amint a képen is látható, a rétegek rendben és…..
Valószínűleg nem kell bemutatni sem a Led Zeppelin, sem pedig az immár két évtizede regnáló hazai helytartójuk, a Lead Zeppelin munkásságát senkinek, akinek a klasszik rockzenéért dobban a szíve. Utóbbi zenekar ráadásul január 19-én ünnepel kerek jubileumot – az alkalomból az A38 hajó telik majd meg…..
Az 1977-es Kisstadion-beli koncertet az Omega-fanok a formáció legkiválóbb fellépéseként tartják számon. A kivételes esemény hangfelvétele tavasszal dupla CD-n került újra kiadásra, ezúttal pedig még exkluzívabb formátumban került forgalomba sokak kedvence a GrundRecords gondozásában...
A legutóbbi modellvasút-bemutatómban Csapó András által épített, analóg rendszerű, svájci és osztrák témát feldolgozó H0-s terepasztalát ismertettem, mely Kecskeméten található a vasútállomás közelében. Szegeden azonban egy egészen más rendszerű, szintén H0-s terepasztal látható december elején az…..
Elképesztő belegondolni, hogy egy 2000-es évek elején bekövetkezett hosszabb szünettől eltekintve a Yes tagsága immár 55 éve koptatja a világ színpadait. A progresszív rock brit alapcsapata ez idő alatt mindent átélt, amit egy rockbanda átélhet, lendületüket azonban szupersztárság árnyoldalai, a…..
Negyven évvel ezelőtt, 1983-ban a Yes kissé fonák módon úgy került fel a rockszakma abszolút csúcsára, hogy eleinte nem is akartak Yesként dolgozni. A 90125 album mindazonáltal a tökéletes újjászületés egyik példája a műfaj történelmében: Trevor Rabin zenei vezérletével a zenekar a ’70-es évek…..
Magyarország (MAFILM), 147 perc, Eastmancolor,  történelmi filmRendező: Várkonyi ZoltánProducer: Németh AndrásOperatőr: Szécsényi FerencForgatókönyv: Nemeskürty István, Gárdonyi Géza regényébőlZene: Farkas FerencSzereplők: Sinkovits Imre, Kovács István, Venczel Vera, Bárdy György, Bitskey Tibor,…..
Az előző cikkemben azt a témát jártam körül, hogy vajon érdemes-e Magyarországnak nagysebességű vasútba fektetnie. Az internetes kutatásom során számos térképvázlatot találtam, melyen a tervezett magyarországi nagysebességű vasútvonal-tervekkel találkoztam.Az évek, évtizedek alatt számos terv látott…..
P806 2022.11.07 06:35:45
@Madarász Henrik: Szerintem a 120 km/h elérésére gondoltál inkább.
A nemrég csilliárdokból felújított hatvani vonalon tartós 90-nel kullognak az IR vonatok pl.
Steve Vai azóta ül a gitárvilág trónján, hogy 1990-ben kiadta minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású gitárlemezét, a Passion & Warfare-t. A Frank Zappa mellett felnőtt, majd a David Lee Roth Band és a Whitesnake tagjaként világsztárrá vált zenész-lángelme fáradozásai a hangszeres…..
Fővárosi Blog Fortepan & Főmterv 2022.03.11 10:17:00
A FŐMTERV (Fővárosi Mélyépítési Tervező Vállalat) archívumából válogatott fotókat a fortepan, én pedig ezekből közlök egy budapesti témájú válogatást. A fortepan-t idézve: "A cég fotósa, Domonkos Endre megörökített minden jelentősebb helyszínt, ahol a FŐMTERV dolgozott. Igy szemünk előtt fut el a…..
A kerékpározás a természetben igazi kalandokat rejt, a legbátrabbak pedig a hegyikerékpározás izgalmait is kipróbálhatják.  Mára maguk a hegyikerékpárok is számos alfajra specializálódtak, legyen szó akár a cross-countryról, ahol a táv és kitartás a lényeg, az extrémebb downhillről, ahol a hegyről…..
Kékkői Zalán nevére még 2004-ben, Az utolsó hangos dal című Ákos koncertlemezen figyeltem fel. Zalán és a Neck Sprain (ma Magma Rise) dobos Bánfalvi Sanyi azon az élő anyagon alaposan elvitték Ákos muzsikáját a metal irányába; aki keresi, de nem találja a kapcsolódási pontot az Ákos sorlemezekkel,…..
Az egyszemélyes formációk lehetővé teszik a kreativitás korlátok nélküli kibontását, azonban a kontroll teljes hiánya öncélúvá, vagy éppen céltalanná is teheti a végeredményt. Kizárólag a magyar underground-nál maradva; az előbbi esetkörre nézve szerencsére több pozitív példa is hozható. Elég, ha a…..
Berlin szenátusa, a "vörös-vörös-zöld" koalícióban vezetett testület eddig is kitűnt extrém autó ellenességével, új törvényjavaslatukkal ismét szintet ugranak, és ez ezúttal az autómegosztók létét fenyegeti.Az egyéni autós közlekedés további korlátozását szorgalmazzák a szenátusban, ennek…..
P806 2021.07.30 12:21:20
@midnight coder: A helyzet az, hogy ma még a számítógépes munkahelyekkel nem lehet mindent megoldani, emberek millióinak kell naponta a lakhelyük és a munkahelyük között közlekedniük.
Előremutatóbb lenne, ha a felesleges irodaházakat - amikben számítógépes mukahelyek tízezrei vannak - lebontanák, újakat nem építenének, és a felszabaduló telkeken parkokat alakítanának ki, sokkal élhetőbbé téve a várost, mint a tiltásokkal.
Ez Budapestre sajnos fokozottan igaz.
Az 1971-ben megjelent Smash Your Head Against The Wall volt az első a Who-tagok szólóalbumainak sorában, és elsősorban azért született meg, mert John Entwistle-t − a világ valaha élt legjobb rock-basszusgitárosait felsoroló listákon majdnem mindig az első helyen végző fenomént − frusztrálta, hogy…..
P806 2021.05.30 13:44:50
@Teakbois: „Az elkövetkezendő hónapokban egyre több ilyenről olvashatsz majd a cikkeimben.”

Ennek nagyon fogok örülni, a Yes (és benne Squire), a The Who, és sok más anno (hetvenes évek) nagyszerű csapata (Fleetwood Mac, de nekem az amerikai, csajos, a Renaissance, de a csehszlovák jazz-rock bandák is) ugye a net előtt kifutott, amit a maradékok azóta műveltek, nekem erősen véleményes teljesítmény.
P806 2021.05.30 13:44:52
@Ghengis Smith: Ebben az országban azért volt (csak volt) egy Bergendy, egy Fonográf, egy korai LGT, korai East stb.
Nem tudom, hogy jutottunk ide, mindenesetre rádiót az általad felsoroltak miatt tizenéve nem hallgatok.
Hazánkban tavaly ősszel felmerült, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a járművezetők alkoholfogyasztását érintő zéró tolerancia elvének lazításáról. A magyar emberek döntő többsége egyetért a mostani szabályozással, melyet 13 évvel ezelőtt vezettek be idehaza. Az azóta eltelt időszakban csökkent az…..
Rokaffy Farkas Május 1, 2, 3, 4... 2021.05.01 15:59:24
Idén Május 1. elmarad. Igen járvány van, de anélkül is haldoklik a „műfaj”. A régi idők olcsó söre, virslije, és az elvtársak által rendelésre leadott jó idő nosztalgikus kórszaka tovatűnni látszik. Mint ahogyan maga az egész munkásosztály és munkás társadalom is, mára érdekérvényesítés nélkül,…..
P806 2021.05.02 08:22:37
@MAXVAL birсaman közíró: fidesz-kádéenpé.

Többet államosítanak, mint Matyi bácsi, csak kevesebb marad a végén az adófizetőknek, mert pár magánzsebbe és földhivatali lapra megy az adóforintjaink és az uniós („rohadt Brüsszel!”) támogatások döntő többsége.
De ezt te is tudod, legfeljebb azért tagadod, mert a haszonélvezője vagy.
A Cserehát turistája túramozgalom a Cserehát vidékét kívánta bemutatni, ám a kevés vállalkozó szellemű kalandor miatt 2016-ban megszűnt. Ám a mozgalom útvonala továbbra is bárki számára járható: a Csereháti Piros Túra 110 km-en keresztül ad igazán átfogó képet hazánk egyik legkevésbé ismert…..
Budapest fő látnivalóit mindenki ismeri. Vagy legalábbis azt hiszi. Olyan gyakran jönnek velünk szembe képeken, reklámokban, hirdetésekben, az iskolában is tanultuk őket, hovatovább feltehetőleg személyesen is megtekintettük már valamennyit, így könnyen hisszük azt, hogy mindent tudunk róluk.…..
Il giorno di San Giuseppe olasz nyelven, magyarul pedig Szent József napja van ma, ami a katolikus országok többségében egyet jelent az apák napjával. Itthon a hagyomány szerint ez a nap a tavasz kezdetét jelöli. De a mai nappal veszi kezdetét a családok éve is, amelyet Ferenc pápa hirdetett…..
P806 2021.04.20 07:18:17