Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonzó410

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog A tetovált lány 2012.01.12 15:10:00
Nem lennék mostanában Clive Owen. Tíz évvel ezelőtt, amikor Pierce Brosnan abbahagyta a Bond-sorozatot,  és mielőtt még Roger Moore-rá vált volna, Mr. Owen nevétől visszhangzott a jól értesült - pontosabban a félinformációkkal ügyesen manipulált - szaksajtó: mennyire jó is…..
gonzó410 2012.01.13 05:04:54
Emlékszem még amikor Bandi szeretett a Toldi moziba járni. Jó nagyokat szippantani cigijéből, a kávé mellé ami még járt is a sajtóvetítések előtt. kellemes zene szólt, a pultoslányokat is szerfelett ügyesen válogatta ki a tulaj. Egyszóval volt potenciál a mozikban, és persze a filmekről alkotott vélemény nyilvánításban is. Akkoriban még nem működött webkettes felület. Aztán terjedt az internet, a trollok elszabadultak, az utolsó kis jöttment is lefikkanthatta a torrentről épp lerántott filmet, és még így is több, mint egy hónap volt a hivatalos bemutatóig. A Toldit szétverték, aztán lett a helyén valami ahova már nem igazán volt kedve elbandukolni. A dohányzást betiltották jóval e törvény lepra rohamosságú elterjedése előtt, és Bandi azon kapta magát, hogy elszálltak a gondtalan egyetemi évek. S még a pultos lány is elhízott.

Lehet csodálni hogy Forgács W. szarkazmussal vegyített cinizmusa tovatűnt? Manapság amikor megnézi a filmet, már nem cseveg önfeledten baráti körében, és akik odavetnek neki egy "Hogy tetszett?" kérdést miközben kisiet az ajtón, az is csupán egy fejcsóválást, vagy hümmögést kap. Majd elkapja a legközelebbi metrón, és reméli minél előbb beolvad a pesti polgárok rohanó sorába. Hogy kibírja a földi létet, míg le nem ülhet dolgozószobájának nyugodt sarkába megírni a kritikáját.

Most mit mondjak. Nem akarok beállni a Forgách W.-t fikázók, vagy istenítők sorába, ahogy látom ez a két iskola uralja a kommenteket. Különben is, aki olvassa a fenti kritikát nagyon jól tudja, hogy ez a kritika semmivel sem rosszabb mint Forgách W. előző kritikái, igaz nem is jobb. Más. Ez a helyes szó rá, csak kapott egy pejoratív felhangot az utóbbi években, de ne feledjük a Más azt jelenti elsősorban, hogy különböző. És különben is Forgách W.-t nem is írásban jó értelmezi, hanem szóban. Ott aztán egyszerre lehetünk tanúi Dr. House-i gondolatmenetének, amiben mindig bujkál egy kis optimizmus is, de valójában mélyen, legbelül egyetértünk vele.

Tudom mire gondolnak, és igazuk van, sajnos nekem nem futotta ilyen önálló gondolatokra. De hát akkor nyilván valamely szaklap mélyenszántó elemzést olvasnám, és nem nem a Geekzblogra járnék.