Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istvan_h (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Már egyre jobban érződik a karácsonyi hangulat, - és beindult az ajándék vásárlási őrület is. Fokozódik a zsúfoltság  a bevásárlóközpontokban és az autóbuszokon is. A nagy tömegben pedig mindig megjelennek a zsebtolvajok, akik könnyű prédát keresnek maguknak. Ezeréves…..
istvan_h (törölt) 2013.12.11 12:09:11
@Szelid sunmalac: A kilencedik pontban említett módszert megjátszották már velem Bulgáriában... És mit ad Isten, azok se napon barnultak voltak...
Legalábbis egy több mint hatvan vizsgálatsorozatot feldolgozó tanulmány szerint a nem-hívő emberek intelligensebbek azoknál, akik vallásosak. Ennek elsődleges oka a szerzők szerint a vallások irracionális, tényekkel nehezen vagy egyáltalán nem alátámasztható lényegében…..
Határátkelő Magyar magyarnak... 2013.06.21 06:47:00
Nem egy boldog történet a mai, mert Zsuzsa írása arról szól, miként került németországi (magyar főnök vezette) munkahelyébe egy rossz mozdulat. Természetesen nem szeretnék általánosítani, hiszen emberekként különbözőek vagyunk, de a történet mindenképpen…..
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
Kis túlzással a budapesti melegfelvonulók szélsőjobboldali zaklatóinak a randalírozása tejszínhabos leszbishow ahhoz képest, amilyen durván támadnak a belgrádi homofób huligánok a szivárványszínű zászló alatt vonuló melegekre, leszbikusokra, biszexuálisokra, transzneműekre…..
A határon túli magyarság megannyi olyan döntéshelyzettel találkozik a mindennapokban, amelyek kapcsán komoly morális dilemmába kerül. Ilyen az is, amikor el kell dönteni: hol és milyen nyelven tanuljon a felcseperedô gyermek? Mint sok más döntéshelyzetben, itt is harapófogóba…..
istvan_h (törölt) 2012.11.10 23:21:33
@Göndör: a posztíró nem azt irta, hogy a nem magyar nyelven való tanulás egyenlő az asszimilációra való hajlamosságal, hanem azt, hogy az asszimiláció ott veszi el a legtöbb magyart, ami igaz is. Fontos azonban leszögezni, hogy nem mindegy milyen szinten. Én alapvetően úgy tudom, és úgy is logikus a számomra, hogy az általános iskola, és a középiskola a döntő a nemzeti öntudat a kialakulása szempontjából, tehát az a legkárosabb ha a szülők akkor annak reményében, hogy a gyermek könnyebben boldogul szlovák, szerb, vagy román iskolába iratják a gyereküket.
Viszont ezután a felsőoktatásban az asszimiláció már nem jelenthet úgy veszélyt. Gondoljunk csak bele, aki mondjuk magyarnak született, magyar iskolába járt egyetemig - de ott mondjuk idegen nyelven folytatja, legyen az határontúli aki szerb egyetemre jár, vagy magyarországi magyar aki elmegy a németekhez - annak már nagy valószinüséggel nem változik a nemzeti hovatartozása.
Ebből kifolyólag gondolom, hogy főként arra kellene helyezni a hangsúlyt, hogy a gyerekek a középiskola befejezéséig okvetlenül magyar nyelven tanuljanak azután pedig több úton is el lehet indulni és szerintem nincs nyerő út, ezt kombinálva kell csinálni, a lényeg a határontúli magyarság és Magyarország boldogulása! Ezt úgy lehetne elérni, hogy segiteni kell a szülőföldön maradást úgy, hogy az értelmiségi réteg kötődjön az anyaországhoz.
Itt sokminden elképzelhető: minnél erősebb gazdasági kapcsolatok kialakitása a környező országokkal, ahol a határontúli magyarság a kapocs szerepét játsza. Ez jövedelmező mindenki számára és a legkisebb ellenállásba itt ütközhet a nemzetpolitika (ráadásul sokkal nagyobb befolyása alakulhatna ki Magyarországnak a környező országban). Segiteni kell a minnél könyebb diplomahonosítást, hogy a megszerzett tudást hasznosítani lehessen mindkét országban (a szülőföldön és az anyaországban). És ezt meg lehet úgy is valósitani, ha a határontúliak Magyarországon tanulnak és úgy is ha otthon idegen nyelven, vagy akár ott is magyarul.
Nem esett róla szó, de a délvidéken úgy érzem reményt keltő folyamat van kialakulóban, mióta a Magyar Nemzeti Tanács a kezébe vette a magyar oktatást. Az alapvető célkitüzésük, hogy minnél több magyar kerüljön a felsőoktatásba. A középiskola választásánál főként a gimnáziumokat javasolják, mivel az predesztinál a felsőoktatás felé. Valamint minden magyar egyetemista elég szép támogatásban részesülhet (most kb 40000 forint havonta) ami ott egy szolid ellátásra elég. Különböző szerb nyelvü kurzusokat (és szakmai programokat is talán) szerveznek. Ráadásul a szórványban élőket kiemelten támogatják. Ennek eredményeként ha jól tudom a szórványban nőtt a magyar nyelven tanulók száma, és ugyanígy nőtt a felsőoktatásban is! Az én generációm előtt a szabadkai kollégiumokban alig fordult meg magyar nyelvü diák, miután én ott befejeztem a főiskolát - indult meg az MNT programja - már egyre többen vannak hála az Istennek! Szóval vigyázó szemeiteket a Délvidékre vessétek!:)
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
“Bezzeg akkor nem tiltakoztok, amikor kirabolták az öreg nénit a cigányok!” “A magyarellenes szlovák nyelvtörvény ügyében miért nem szólaltatok meg?” “Hol volt a TASZ 2006-ban, amikor a rendőrök kilőtték az emberek szemét?” Ilyen és ehhez hasonló kommentek, kérdések…..
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..
Egyik olvasónk kérdezte: Nem igazán szoktam kommentelni, de időről időre olvasgatom a Serbia blogot, mert érdekel a téma (magyarországi magyar vagyok). Nem akarom nagyon rabolni az idődet, de van egy téma, ami piszkál engem mostanában, és nem nagyon tudok kinél rákérdezni,…..
istvan_h (törölt) 2012.08.22 10:18:25
Kellenek az ilyen cikkek, elvégre van róla beszélnivaló. Az hogy nagyon sok magyar Vajdaságban nem, vagy csak gyengén beszéli a szerbet, bizony ott fellelhető az oktatási rendszer hibája, ami véleményem szerint szándékos.
Konkrétan, azoknak a jogait jobban lehet kúrtitani akik nem beszélik az ország nyelvét. A fő probléma ebben a tekintetben az, hogy a magyaroknak szerb órákon nem úgy tanitják (vagy tanitották még az én általános iskolai időmben) a szerbet mint idegen nyelvet, és ennek megfelelő módszerekkel inkább arra tanitanának meg, hogy fel tudjunk cimezni egy levelet a postán rendesen, vagy bejelentést tudjunk tenni a rendőrségen, vagy a hivatalban meg tudjunk valamit kérdezni szerbül (szándékosan ilyen alap állampolgári jogokat emlitek), hanem irodalmon keresztül - sok esetlben Vuk előtti szerb irodalomról van szó -, próbálták vagy nem próbálták belénk préselni a tudást. Mondanom sem kell, hogy igy egy magyarkanizsai, csantavéri, vagy kishegyesi magyar akinek ezen kivül nem sok beszélni valója van a közegében szerbül, mennyit fog megtanulni szerbül az élete során. De ami jó a szerbek hatalomnak, hogy ezek a magyarok nem pampognak bele semmibe, mert egyszerüen nem beszélik a nyelvet. Jobbára marad nekik a 64 Vármegye, ami megint csak jól jön az elnyomó szerb hatalomnak mert meg lehet bélyegezni a magyar kisebbséget és már nem is kell foglalkozni olyan "jelentéktelen" témákkal mint a magyar iskolák sorsa, az arányos foglalkoztatás, vagy hogy már ne is emlitsem az autonómiát.
Van itt egy kettősség is, mert külföld felé úgy tünik, hogy Szerbia széles körü jogokat biztosít a kissebbségei számára, lásd a nemzeti tanácsok, ami igaz is, mert tény és való hogy szélesebb kultúrális jogokat biztosítottak, de már most kikezdenék ezt mivel nem tetszik nekik, hogy például a Magyar Nemzeti Tanács összetétele több mint 2/3-ban magyar pártokhoz köthető, és nekik nem sikerült ezt megzabolázniuk. Mert mivel számoltak ők? Hát azzal, hogy ugyanúgy ahogy a választásokon rengeteg magyar adja le a voksát a Demokrata Pártra, úgy a nemzeti tanácsi választásokon majd megint igy lesz, és a DP-s kihelyezett tagozatok majd zsebelik befelé a szavazatokat. Hát nem igy lett, és itt bukott először az a politika, hogy bőkezünek tünjünk a ksiebbségekkel, közben pedig a saját embereinket ültetjük a székekbe akik persze semmit nem tesznek a magyarságért. És itt tény és való az az aszimiláns réteg is hibás akiket oda ültetnek, mert ők történetesen magyarok! Igaz nem sokáig, mert csak meg kell kérdezni például a drága Csengeri úrat az MNT-ben, hogy milyen nyelvü iskolába is járatja a lányát?! Hát szerbbe, és azt képzeli a szerb hatalom, hogy az ilyen emberekbe vetnek majd bizalmat a magyar emberek...
De kanyarodjunk vissza a témához.
"Nem élünk szerbként Szerbiában, márpedig aki Szerbiában él, az viselkedjen szerbként."
Ez a fajta hozzáállás tény és való, hogy gyakorlatilag bármilyen beállitottságú szerbre jellemző. Mint ahogy a cikkben is le van irva, hogy különböző országokban különbözőképp viszonyul egymáshoz a többségi nemzet és a kisebbség, úgy szerbiában is ez egy fajta "kuriózum". Valahol régebben olvastam és úgy gondolom van benne igazság, ez a fajta magatartás ugyanabból a szerb igazságérzetből eredeztethető amely az miatt alakult ki, hogy Szerbia a két világháború gyöztese volt, és gyakorlatilag 30-40 évig a világ a titói időkben csak ámulattal tekintett Jugoszláviára és a szerbekre is ezáltal. Ez miatt érzik mindig is úgy, hogy ők a jók és ezért hibásak nem lehetnek semmilyen esetben. Ezért is nem tudnak szembesülni a 90-es évek őrül háborúival és népirtásaival amiben a szerbek a fő bünösök. Vagy akár idevehetjük a délvidéki magyarirtást is, amivel mind a mai napig nem szembesült a szerb nép, de Magyarország már rég kivizsgálta az újvidéki "hideg napokat" és megbütette a bünösöket! És lehet most azzal jönni, hogy de hiszen külső nyomásra tették a magyarok, mert másképp nem vizsgálták volna ki, de a válaszom az hogy a szerbek még külső nyomásra sem hajlandók ezt megtenni, még 70 év után sem amikor is már gyakorlatilag nem él olyan személy aki az ilyesmiben részt vett. Maximum a hozzátartozóik akik a jogfosztott magyarság vagyonának haszonélvezői sok esetben. Tehát csak a kárpótlástól félnek, hozzáteszem ami már nem hozza vissza a halottakat és azt a veszteséget amit elszenvedtünk tehát az emberi méltóság a szerbeknél itt nem játszik! És innen jön a "vakság" is a sajtó részéről, amikor az etnikai incidensekről, vagyis a magyarok megfélemlítéséről van szó. Képzeljük csak el, ha úgyanolyan számarányban, mondjuk Budapesten nap mint nap agyabugyálnák a zsidókat, vagy minden településen gombamód látható lenne a halál a zsidóra, mekkora nemzetközi felháborodást váltana ki. De a vajdasági események nem váltanak ki semmilyen felháborodást a világban. És ezért mi magyarok is hibásak vagyunk, mert a megfélemlítés lényege, hogy egy idő után az ember már kevésbé egyenlőnek érzi magát és ezt el is fogadja, és nagyon sokan elfogadtuk! A magyarverések is azért nem kerülnek bejelentésre sok esetben, mert a magyarság nem hisz abban, hogy megtalálják az elkövetőket és megbüntetik. Hozzáteszem ez igaz is, mert hogy lehet, hogy Szabadkán egy 20-30 fős csoport évek óta garázdálkodik és gyakorlatilag nincs olyan hónap amikor nem vernének magyarokat. Névről nem, de látásból én is felismerem őket, szóval nem hiszem, hogy a rendőrség képtelen a nyomukra bukkanni!
A szerb liberálisoknak a levél irója pedig nyugodtan megmondhatja azt is, hogy a cimeres magyar zászló a vajdasági magyarok hivatalos zászlaja, míg Magyaroszág hivatalos zászlaja, a trikolor cimer nélkül, úgyhogy legközelebb először azt is nézzék meg amikor egy szerb zászló helyébe magyart raknak! Mert ha előbbiről van szó akkor polgári engedetlenségnek is fel lehet fogni az elnyomással szemben, sőt a törvény megengedi a nemzetiségek szászlajának a használatát Szerbiában, szóval igy hogy tudom, hogy még a liberális szerbek szemét is szúrja igy még biztosabb, hogy telkemen belül de az utcán jól látva, két magyar cimeres zászló is kint fog állni. Csak azért is!
Pesttel kapcsolatban pedig láttam már éjszaka szerb suhanc gyerekeket, koszovó szerbia része plakátot ragasztgatni, természetesen nem magyar nyelven, hanem szerbül. Kérdem én, akkor azt ki fogja megérteni Budapesten? És főleg, ki fog a magyarországi liberális rétegen belül hőzöngeni azon, hogy nem képesek magyarországon magyarok lenni a szerbek?!
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..
Már úgy is rég volt egy kis bezzeg Prága: több tízezer résztvevő, minimális rendőri jelenlét és hét letartóztatás verbális erőszak miatt - ez a szombaton megtartott Prague Pride gyorsmérlege. Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd…..
istvan_h (törölt) 2012.08.19 20:24:12
@Tapogatott Kukorica: nagyon okosan érvelsz. Ha jól tudom Budapesten sem két hétig tartott a rendezvény, hanem egy napig, és abban egyeltalán nem lehetsz biztos, hogy nem beszéltek róla egy héttel korábban Prágában, vagy nem fognak róla beszélni még egy hétig. Itt a cikkben irja, hogy tiltakoztak is ellene, szóval valőszinüleg már valamilyen szerveződés megelőzhette a tiltakozást is...
A másik dolog, ha ennyire rossz itt, meg primitívizmus van, akkor miért nem fogadjátok meg a kedves balos vezetőtök tanácsát és mentek el! Ha ennyire rosszak itt az emberek hát hagyjatok magunkra minket, nem hiányoztok ti sem nekünk, és remélem mi sem hiányzunk nektek. Úticélnak ajánlom izraelt, a múltkori határákelős cikken éppen azt az országot mutatta be valaki, és ahogy néztem a balos társaság szép egyetértésben vitatta meg izrael gaztetteinek a jogosultságát, szóval ott nagyobb lenne az egyetértés...
Unalmas ez a fröcsögés itt, hidjétek el itt sincs senkinek semmi baja azzal ha valaki meleg, és képzeljétek, nekem is van meleg ismerősöm, amiért nem botránkozok meg rajta az az azért van mert nem fennhangon terjeszti és nem próbálja ráerőltetni senkire. Ezt kellene nektek is, hallgatni szépen élni az életeteket és nem provokálni az embereket, mert nálatok minden úgy kezdődik hogy visszaütöttek...
"Az 1945 utáni béke a háborúmentes Európának az alapvetése, a második világháború előtti sérelmek feladása." - írja a Kettős Mérce blog szerzője, Kell-e nekünk Trianon felülvizsgálata? című bejegyzésében, majd így folytatja: "Magyarország külpolitikai célja nem lehet…..
istvan_h (törölt) 2012.08.18 11:55:50
Elég korrekt cikk, annyit azért hogy a benes dektrétumokra még akkor sem ha már 50 éve nem lenne, nem fogok úgy tekinteni mint jogtörténeti érdekességre, mint ahogy mondjuk az oly népszerü zsidó holokausztra sem történelmi érdekességként tekintenek általánosságban.
A revizióval kapcsolatban tény és való, hogy az első és második bécsi döntés, és jugoszlávia széthullásakor bácska visszafoglalása utáni határokat ha sikerült volna megőrizni, ma már nem vitatkoznánk trianonról, és nem lenne lelki trauma, mivel az azon határon kivüli területeken már nemigen élnének magyarok, maximum szórványban.
És nem is azzal volt a baj, hogy Hitler segitett minket azokhoz a határokhoz vissza, hanem az hogy a háború vége előtt nem tudtunk átállni a győztes oldalra, ami a románoknak viszont sikerült.
A mostani politikumnak a nemzetpolitika terén nem a területi revizió kellene a célja legyen rögtön, hanem a magyarság megerősítése a határokon túl és azon belül is. Gazdasági, kultúrális tekintetben is. Valamint egy fontos momentum amit mindig elfelejtenek megemliteni, egy erős nagyhatalom támogatása. Ahogy látom ebből van most a legnagyobb hiány, mert Magyarország mostani külpolitikája gyakorlatilag egy csatlós állam külpolitikájához hasonlít. Ha a magyar kormány és egy erős nagyhatalom diplomáciai nyomással próbálna autonómiát kiharcolni, bármelyik elszakított területen egy-kettő lenne autonómia és akár megindulhatna a magyarság felemelkedése is, valamint gazdasági tekintetben Magyarország vérkeringésébe kapcsolása az adott területnek. Innentől kezdve pedig nekünk lejt a pálya és csak idő kérdése a területi revizió is. Erre kell törekedni most!
istvan_h (törölt) 2012.08.18 13:14:02
@'it's cool to know nothing': tetszenek az ötleteid, ahogy látom kezdik meglátni az emberek, hogy nem a durr menjünk neki politikára van itt szükség, hanem fü alatt elrendezni az egészet, aknamunka kell ide. És persze a gazdasági befolyást is ki kelle terjeszteni.
Az ilyen gondolkodni próbáló birkákra akik más blogokon nagy egyetértésben diskurálnak arról, hogy milyen jogos izrael számára más népek elnyomása és milyen helyes gyilkosnak nevelni a gyerekekét az embernek ha zsidó, nem kell hallgatni, csak elküdeni a jó kurva kétszinü anyjába!
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
Lehet mondani, hogy a törvény rossz, de amíg érvényben van, be kell tartani. Nem igazán értem a tiltakozók problémáját. A tudósítások szerint az ozorai pszichedelikus bulin a publikum nyíltan, bódéban árusított és vásárolt illegális kábítószereket, a rendőrség pedig…..
- In Memoriam Magyari P. 2012.08.06 10:53:19
(A cikk 2012.augusztus 06.-án, A gepnarancs.hu oldalon jelent meg) Az a baj a magyar jobboldallal, hogy nem érti a viccet. Nem ismeri a viccnek még csak a fogalmát sem, ebből kifolyólag magából kreálja a legnagyobb, legrosszabb, legfájdalmasabb faviccet, elvesztve ezzel azt a cseppnyi…..
istvan_h (törölt) 2012.08.06 20:34:14
"és természetesen TE döntöd el, hogy joindulattal születtek-e."

@eßemfaßom meg áll: ott a kurva nagy pont!!! Fasiszta vagy-e?:)
Ez egy ironikusan vicces kérdés, ha véletlen nem érti @clegane úgy értettem, hogy ha az igazságot leirod, ami nem egyenlő @clegane véleményével akkor fasiszta vagy!
@clegane: ha a másik blogon 50.000-en jogosan felháborodnak, akkor talán ideje lenne belenyugodnotok, hogy nem a többség a hülye, hanem ti!
istvan_h (törölt) 2012.08.06 20:51:20
@clegane: most nem értem, hogy mit nem értesz megint, azt irtam, valóban az az igazság, hogy te döntöd el, hogy az adott vicc vicces vagy nem, szóval szubjektiv, felfogtad?! Teljesen logikusan következik abból, ahogy rávilágitott az ember neked, hogy az ilyesmi pont ennél fogva nem lehet vicces, de úgy tünik nem értetted meg!
istvan_h (törölt) 2012.08.06 21:09:51
@clegane: persze, hogy nem érted, mert buta vagy! persze, hogy lehet vicces, de csak magadnak! Ha az olvasóságnak nem vicces, akkor talán igazából tényleg nem vicces. Úgy tünik nem érted, azért is véded az ilyen izzadságszagú cikket és tahó iróját, mindegy tőled többet elvárni úgy sem kell. Lépek én is, az érvek állnak, remélem még a te fegyvered a fasisztázás is megvan, hosszú az este és sok a fasiszta az országban! Never give up!;)
Azért régen volt ilyen, hogy hétfőn nem volt adás, de most nem lesz, ha nem is a királyi adón, hanem az RTL Klubon. Habár a Mónika show klasszikus jelenetei már csak az emlékekben, és persze a youtube-on élnek, nagyszerű hatásai, következményei ma is vannak. És nem csupán az, hogy…..