Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OvisAries

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politikai kultúra, emberek közötti együttműködés, a nők és férfiak közti egyenlőség – ez csak három dolog azon 12 közül, amit az Amszterdamban élő Niki szerint érdemes lenne meghonosítani Magyarországon. Folytatódik a beszélgetés, vita annak a felvetésnek kapcsán, hogy mi történne, ha hazaköltözne…..
OvisAries 2019.08.21 14:52:55
@apro_marosan_petergabor:
A hollandok azert vesznek kulfoldon foldeket, mert hollandiaban mar nem lehet, leven az orszag igen kicsi, ellenben sokan lakjak.
Ez nem uj tema, a 70-es evekben rengeteg holland koltozott Irorszagba, Ausztraliaba etc... Nem, nincs gettosodas, talan Rotterdamban,de ez nem jellemzo, egyszeruen azert mert a social house-akat adjak veszik az onkormanyzatok, koltoztetik a raszorulokat (hollandokat is) igy nem gettosodik el egy kornyek sem. A hollandok elegge okosak na.

Az kapitalis nagy okroseg, hogy egy hollandnak nincsen baratja es nem fogadnak be, nekem az exem holland, imad maig a csaladja, tartjuk a kapcsolatot. A barataival is (akik szerinted nincsenek). En is az ex-szel, baratok vagyunk, barmiben szamithatunk egymasra.

Megjegyzes: a hollandok hihetetlenul skot egy nep, nevezhetjuk oket zsugorinak, fillerszexualonak. Egyszeruen ahonnan kedvezmenyt tudnak kicsikarni akkor azt megteszik. Ugyanakkor nagylelkuek is tudnak lenni, szinten fontos a csalad, osszetartoak.

Nagyon egyenesek, mar mar durvan, goromban azok...egy kulso szemlelonek. Nem szeretik a rongyrazast, lenezik az ujgazdagokat es az allurjeiket, hollandiaban jarva egy gazdag kornyeket nem arrol ismersz meg, hogy a bentleyhez van tamasztva a porsche... Egyszeruen egy hajszallal nagyobbak a hazak.
Vérengzés a Csillag börtönben - 1984   1984 október: A szegedi Csillag börtön előtti piac népe csak annyit látott, hogy szirénázó mentők érkeznek a börtönhöz és véres testeket hoznak ki. A várost elárasztották a rémhírek. „A Szegedi Dózsa—Makó futballmérkőzésen... a szurkolók... a városban bujkáló…..
OvisAries 2019.06.18 10:42:01
@ostvan2: a megoldas egy olyan borton lenne ahol az elitelt emberi kontakt nelkul tengeti az eletet. Kap enni, kaphat konyveket, rendes ellatas van, de zero emberi kapcsolat. Sokaig azt hittem, hogy mindenki javithato, nem ez nem igy van, Sajnos a korai bevesodeseket nagyon nehez, szinte lehetetlen ujrarendezni.
Aki elveszi mas eletet az lenullazza az emberi jogait, csak mielott valaki azzal jonne, hogy de az eliteltnek is vannak jogai. Nincsenek, aki gyilkolt (itt most nem a veletlen, balesetbol etc kategoriat emlitem, hanem a szandekost) az elveszitette a jogait egy normalis, egeszseges tarsadalomban.
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
OvisAries 2019.06.05 16:25:09
@Namely: Hans Hauck sem letezett, A dachaui tabor sem,,, igazabol a masodik vilaghaboru soran csak feher ferfiak haltak meg, minden mas csak kitalacio.
Napjainkra Földünk veszélyes övezetekkel, településekkel teli hellyé változott, hiszen számtalan országban zajlik ma is polgárháború (pl. Líbia, Afganisztán, Szíria, Szudán), több állam közt háborús konfliktus feszül (pl.: Jemen - Szaúd-Arábia) és rengeteg helyen egy-egy szervezet tartja fenn a…..
OvisAries 2019.05.07 09:29:28
@teéjesenmindegy: igen, ez elegge eletszeru...megszerzed a drogot majd gyorsan elszaladsz a patikaba fecsiert, tuert....

Erdemes lenne a holland peldat kovetni, a 80-as evek kozepen indult a kemeny drogosok 'leszoktato' programja, allamilag. Ez azt jelentette, hogy a heroinista bement a kijelolt hazba (adott esetben hajora), megkapta az adagjat ellenorzott korulmenyek kozott (methadont, altalaban fokozatosan csokkeno adagot), ezzel parhuzamosan nem kriminalizaltak hanem betegkent kezeltek a fogyasztot.
Az iskolakban es ugy altalaban a tarsadalomban felvilagosito kampanyokkal probaltak megelozni az ujabb generacio kemenydrogossa valasat.

Az eredmeny: gyakorlatilag hollandiaban nincs 40 ev alatti kemenydrogos, a legtobb gazos kornyeket felszamoltak, hiszen nem kellett bunozni a szerhez jutasert. Szinten jelentosen csokkent a drogosok kezelesi koltsege, hiszen ellenorzott korulmenyek kozott, tiszta tuvel toltak a szert igy nem kellett az allamnak a hiv, hepatitis es egyeb fertozottekre milliokat kolteni.

Masik erdekesseg: Hollandiaban a kemenydrogosok panaszkodnak, hogy mert eltuntettek oket a tersadalom szeme elol, mintha nem leteznenek. :)))
Ez igy van, es barmily hihetetlen, ennek is van negativ hatasa, hiszen a kolykok mar nem azt latjak, hogy a bacsi az utcan lovi magat, igy akar hajlamosabbak is lehetnek kiprobalni a kemenyebb szereket. De! De a hollandok mit csinaltak? Meg komolyabban vettek a felvilagositast, nem finomkodnak, egy holland gyerek mar tiz evesen is latja, hogy hova vezet a drogfogyasztas. A szulok meg nem balheznak, hogy mi az, hogy az iskolaban ilyeneket mutogatnak a kolyoknek.

Tehat a megoldas jo, nem tokeletes, de hosszutavon igen igen eredmenyes.

https://news-images.vice.com/images/2014/05/06/only-in-holland-do-addicts-complain-about-free-government-heroin-article-body-image-1399392306.png?resize=640:*

Age development of all patients who are in the Amsterdam methadone program from 1985-2012. Yellow to orange is under 40. The blue age groups are over 40 and now comprise almost the entire patient population. Multiple health services tell VICE heroin use under 30 is virtually non-existent.
A fakenews rosszabb, mint a tűz. ..
OvisAries 2019.04.17 15:07:09
@erkölcsi hulla: figy, postold mar ide a ''ket nevetgelo muslim a langokban allo Notre-Dame-nal''cimu photosop remekmuvet is...ja meg a 'titokzatos muzulmannak latszo ferfi pillanatokkal a Notre-Dame tuz elott'' cimut...

Kereszteny ellenes tamadasok? Azert a rendorsegi jegyzokonyvekre kivancsi lennek...pl a Saint Sulpice ami marcius 17-en gyulladt ki. Egy hajlektalan ruhait megtalaltak, de egyelore semmit nem tud a rendorseg meg biztosra.
De ti mar tudjatok, hogy muslimok gyujtogattak...komolyan, ez a szinvonal???
legalabb ketelkedjunk mar egy kicsit es a hivatalos allaspontot sem art megvarni...
OvisAries 2019.04.17 15:11:38
@math0: Nem, nem naci. Egy ilyen dontes meg nem vegleges, hiszen te kiegeszitheted. Mondjuk celszeru ha ezt angolul teszed. Engem soha nem tiltottak le facebookon, pedig eleg kemenyen nyomom a ner ellenes hozzaszolasokat, meggyozodesbol, nem penzert.
A multkor megprobalta valaki, kaptam is ertesitest az arckonyvtol, hogy bocs de jelentettek es ejnye-bejnye.
Angolul valaszoltam vissza, leforditva a kommentem. Tiz perc mulva oldottak a blokkot.
Gondolhatod, hogy nincsenek tomegevel magyar moderatorok...
OvisAries 2019.04.17 15:35:41
@erkölcsi hulla: ok, tehat kernem az eredeti reportot, johet franciaul is. Hiszen az lenne a forras nem? A hivatalos report.
(segitek, nem fogsz talalni ilyet, de hatha en tevedek, tehat kuldheted).
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
OvisAries 2019.04.16 16:10:38
Tiz dolog amire irorszag tanitott??

Haaaaaat baratom, szerintem te semmit nem tanultal itt...

1. Pontossag irod...Ja, van a hires nevezetes Irish Timekeeping... ha azt mondja, hogy mar a taxiban van akkor meg nyugodtan ihatsz egy kv-t, elszivhatsz egy cigit, beteheted a mosast...megoldas, mondjal neki fel oraval korabbi idopontot.

2. Szervezettseg: nagyon nagy javulast latok ebben, emlekszem amikor itt volt Bruce Springsteen 2013-ban akkor lehalt a varos. Buszok nem jartak, mert nem tudtak, autok vesztegeltek a dugoban...Bezzeg tavaly! 3 napos Ed Sheeran koncert, en a helyszintol kb tiz perc setara lakom. Tokeletes szervezes, autok parkolasa megoldva, buszkozlekedes popec, tajekoztatas 10 pontos, Gardai segitokeszseg maximalis. Semmit nem erzekeltunk a koncertbol a kornyeken, szuperul leszerveztek.

3.Kozlekedes: a tomegkozlekedes (nalunk csak buszok vannak) 'tokeletes'...amennyiben jon a busz (neha kimarad egy-egy), nem esik, nincs forgalom, nem sut tul erosen a nap, nem esett ket hopehely az utra.
Tehat az ember inkabb setal, bringazik ha oda akar valahova erni. Annyira megaszart= idojaras azert itt sincs surun (ok, tegnap epp ilyen volt), hogy ne tudj setalni, bringazni.

Vezetes: ovatosabbak mint Magyarorszagon, ez a kelet europai Jaceknak vagy Jozsinak biztos roppant idegesito a bmw-ben ulve, ha valaki kevesbe magabiztos sofor (pl most erkezett ide, fura a masik oldalon kozlekedni), akkor inkabb pozitivumkent emlitenem...

4.Taxisok, szerintem nekem eddig egy afrikai sraccal volt problemam aki mindig kinyomta a kuplungot es erdekes lendulettel vette be a kanyart, de mondtam, hogy behanyok az autoba es nem fizetem a taksizast, szoval visszavett.
Az ir melyen katolikus bacsi sem volt egyszeru, csatak reszeg voltam, o meg lokte a sodert, en meg beszoltam valami szaftosat.
A taxisokkal itt max egy gond van, a kiejtesuk. Ha mar tokeletesen erted Corkban a taxisoforoket akkor elmondhatod magadrol, hogy marha jo az angolod (a corki :D).

5.Ado: Progressziv adozas van, ha nagyobb cegnel melozol akkor altalaban fizetuk a magan eu biztit, igy nem kell fizetned, vagy visszakapod a felet annak amit a dokinal koltottel.

6. Lakashelyzet: Tagadhatatlan, qrva nagy bajok vannak. Nincs eleg lakas, a kereslet meg hatalmas, igy a rentek az egekben, szarban van az orszag na, foleg, hogy mar az uzletemberek is figyelmeztettek a kormanyt, hogy szopas lesz, szukseg van kulfoldi munkaerore, csak nem jonnek, mert habar jok a fizetesek, de a lakasarakhoz merten nem. Gaz van, nagy, ez teny.

7.Szolgaltatasok: telefon, korlatlan nettel havi 20 euro.
Ha 90+ eurot fizetsz az a te bajod, felhivsz egy szolgaltatot, mondod az uj vasarlos kedvezmenyt akarod, maris atkotik neked oda. 90+ euro csak akkor lesz a tv-internet elofizetes ha tosztal a szerzodesed lejartakor uj kedvezmenyt keresni.

8.Idojaras: olyan amilyen, ha kisut a nap akkor az csodalatos, telen nem szurkul be az orszag, csak egy arnyalattal kevesbe lesz zold a fu. Itt nincs az otthoni szurke januar, a novenyzet miatt. De ha beelegelsz akkor felulsz egy gepre es lerepulsz a kanari szigetekre.

9.Kaja: Cork egy kb Kecskemet meretu varos, harom Michelin csillagos etterem van. Ez talan elmond valamit nem?

Normal etteremben alapbol rovid etlapbol valaszthatsz, frissek az alapanyagok, egyre tobb etterem a helyi farmokrol vasarol.

A marhahus kivalo minosegu, piacok mindenhol vannak, a bio zoldseg nincs aranyarban, gyakorlatilag helyi termekeket fogyasztok en is.

Az irek nyitottak az uj kajakra, imadjak oket, nem fognak nemet mondani semmire. (lsd Cork, szombati piac, langosos stand, elegge szeretik)

10. Ir emberek:
12 eve itt elek, nagyon mely baratsagok nem szovodtek, de volt aki meghivott karacsonykor a csaladi asztalhoz.
A kollegak jo fejek, akikkel egyutt laktam azok is.
Vannak igenytelen irek, ahogy igenytelen barmilyen nemzetiseguek is, hogy talalkozol e veluk az attol is fugg milyen korokben mozogsz.
Irorszagban az embereket NEM erdekli, hogy mibol elsz, itt a razom a rongyot nem igazan divat, senki nem nez le ha takaritasz vagy autoszerelo vagy. Ahogy nem esnek hasra attol sem ha top manager vagy.
Nagyon sokat jotekonykodnak, alap dolog.
Nagy valtozasokon mentek at, most razzak le magukrol az egyhazat, jo a folyamat, liberalis kereszteny orszag, de neked nem kell templomba jarnod ha nem akarsz.

Kulturalis kulonbsegek: ot ev es egy ir kollega kellett, hogy megertsem egy gusztustalan szokasukat. Az irek szivogatjak az orrukat. Igenam, de! Nekik az a gusztustalan ahogy mi zsepibe fujjuk az orrunkat, jo hangosan, szorcsogve... Na most, en jottem ide, tiszteletben tartom a szokasokat, halkan fujok orrot, elegansan megsuketulok amig kiszipogjak magukat.

Enjoy the craic! ;)
Kicsit borúsra sikerült a mai válogatás, de hát ezt dobta a gép... Azért örömmel nyújtom át nektek ismét, most a hosszú hétvége miatt egy nappal korábban a megszokottnál. Vagy csak nekem van vasárnap fílingem?  1910 körül. Korbácsoló-pellengér a baltimore-i városi fegyintézetben, USA..
OvisAries 2019.03.25 18:29:58
@JTom:
'' itt két szabály van:
1. tilos a magyar aktuálpolitika
2. tilos a kommentelők becsmérlése

csak zárójelben: és amit a hatályos magyar jogszabályok tiltanak az is persze.

aki ezeket betartja azt ír amit akar. nekem sem tetszik persze az ilyen kirohanás, de nem szarok a saját számba, ezeket a kommentszabályokat én hoztam és nem állítok fel kettős mércét.''

Az az igazsag, hogy ritkan kommentelek itt, viszont felig ir vagyok, tehat az ''irek olyanok mint a kutyak'' komment konkretan sert engem is, illetve az ireket.

Tehat konkretan a sajat magad altal hozott szabaly alapjan torolheted nyugodtan a kommentet. :)
1885. Gyémántbányászok speciális kötélvasútja a dél-afrikai Kimberley gyémántbányájában..
OvisAries 2019.03.11 17:18:52
@gigabursch: a krater az joreszt az elparolgott/megolvadt kozet miatt van... de nem vagyok fizikus, csak tippelek...
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
OvisAries 2019.02.18 14:11:37
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Jesszus, te tenyleg nagyon ostoba vagy :D
Csapd mar fel az ertelmezot a 'hirhamisitas' szocikknel...
Gondolom te azon is problemaznal ha a nyomtatott sajto tegnapi hireket hozna le...
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
OvisAries 2019.02.13 15:54:09
@erkölcsi hulla: Szerintem neked csolatasod van. Menj el pl Hollandiaba, ok ugyan ugy emlekeznek a haboruban elesettekre mint a zsidoikra (a baratom nagypapaja mohan es tulipanhagyman elte tul a haborut, nem volt zsido). Rengeteg cikk es konyv jelent meg a sztalin alatti nepirtasrol, egyszeruen lehet, hogy te csak ki vagy hegyezve arra, hogy cmi cikkben, konyvben a zsido illetve a holokauszt szo szerepel, arra kapod fel a fejed.
Illetve erzekelek egy arnyalatni szovegertelmezesi problemat is, egyszeruen muszaj lenne atolvasnod a btk vonatkozo reszet. Nem azt buntetik ha megkerdojelezed az aldozatok szamat, hanem azt ha mondjuk jelentosen lecsokkented (a bizonyitekok ellenere) es kb elbagatellizalod a dolgot.

Egyszer sem lattam a kommentjeidben egyebkent, hogy emlitest tennel a nem zsido aldozatokrol akik a koncentracios taborokban haltak meg, ciganyok, rendszerellenesek, ellenallok, a nemetek (rengetegen), homoszexualisok, mozgaskorlatozottak, szerbek etc..., . Miert nem? Ok nem erdekelnek? Vagy olyan alacsony a szamuk, hogy kb az el sem jut az ingerkuszobodig?!

En a csaladom altal erintett vagyok a zsido holokausztban, ettol fuggetlenul nem csak arrol olvasok, hanem mindenrol. Hiszen erosen osszefuggenek a tortenesek.
Emlitetted a karpotlast is, nem csak zsidok kaptak, emlekezz a rendszervaltas utan a karpotlasi jegyekre. Egyebkent megdobbennel az osszegen amit mondjuk a nemetek fizettek/fizetnek a zsido tuleloknek, abbol milliomos nem lett/lesz senki.

''a 2. vh. óta sok népirtás történt és történik most is, de azt senki le se szarja,''- lehet te nem, engem kifejezetten erdekel mi tortenik a vilagban, dobbenetes dolgok ahogy irod is. Es igen, van aki leszarja, de az leszarja azt is, hogy hany zsidot oltek meg.
OvisAries 2019.02.13 16:30:45
@erkölcsi hulla: a liberalis gondolkodasmod kb arrol szol, hogy szabad vagy, azt csinalsz amit akarsz, mindaddig amig nem artasz masnak. Marpedig egy nyilvanvalo teny szabadon tagadasa es annak kovetkezmenyei egeszen kezzelfoghato problemakat okoznak, lasd peldaul az oltasellenesseget.
Remelem igy megvalaszoltam a kerdesed.

Egyebkent a liberalizmus legnagyobb 'dilemmaja', ellentmondasa az, hogy a tolerancia meddig terjesztheto ki. De ezt nalam okosabbak mar megvalaszoltak, megoldottak.
Egy alapvetoen tolerans tarsadalom/egyen NEM kell, hogy toleralja az intoleranciat.
OvisAries 2019.02.13 16:49:31
@erkölcsi hulla: Fentebb irtam, hogy szerintem a btk vonatkozo reszet kellene atolvasnod. Valaki be is masolta neked.
Az adott tema nem kvantumfizika melyrol oly keveset tudunk, tehat akar egy jelenleg felallitott tezis is valoszinu hibas, hiszen a tudomany errol szol, megkerdojelezel mindent, kutatsz., fejlodsz.
Te viszont egy jol dokumentalt tortenelmi teny szamadatan hintalovazol. Ez esetben ez melyen elgondolkodtato, hogy miert. Nem veletlenul hoztam fel peldanak az oltasellenesseget. Art vele barki barkinek? Ah dehogy, nem o huzza meg a ravaszt hanem a terjedo hulyeseg.

Te jobban erezned magad, ha kiderulne, hogy 'csak' 1 millio zsidot oltek meg? Tudod mi a borzaszto ebben? Az, hogy ha csak 1 embert oltek volna meg azert mert zsido, meleg, lila, cigany akkor az is sok! Az, hogy mi van mogotte.
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
OvisAries 2019.01.25 16:57:08
@MAXVAL bircaman közíró: ez csak reszben igaz, ugyanis olyan tempoban szedtek ossze 44 majusa es juliusa kozott a magyarorszagi zsidokat, hogy sok esetben nem volt sem ido sem szandek leltarozgatasra. El tudom kepzelni, hogy a gazdagabb budapesti zsido csaladok eseteben ez volt, de a tobbsegnel illetve videken biztos nem. Kozvetlen hozzatartozom meselte, eletben van meg mindig, nekik pl a falubeliek mindenuket szethordtak, gyakorlatilag abban a pillanatban ahogy oket elhurcoltak.
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
OvisAries 2019.01.25 12:19:24
@bioLarzen: nem az elso satufekig, hoban azt nem nagyon tudsz, az elso kanyarig jo moka, amennyiben nem te vagy a szankosor vegen... tapasztalat :D
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
OvisAries 2018.12.14 16:08:01
@GNDL: Ne tord magad, nem latjak...ulnek a godorben, a kormanyuk adagolja nekik a fekaliat, hozzaszoktak szep lassan a szaghoz, meg a meleget is szeretik...nem latnak semmit a vilagbol csak annyit tudnak amit neha lekiabalnak nekik, elvezik a dagonyat, a buzt...ha valaki megis szabadulna azt visszarantjak maguk koze...
Megvan a Mandalorian, vagyis az élőszereplős Star Wars-tévésorozat szereplőgárdája, és tele van kifejezetten érdekes nevekkel. Azt már lehetett tudni, hogy a főhőst Pedro Pascal alakítja, aki egy mandaloriai pisztolyhős lesz majd. Viszont most bejelentették, hogy Pascal mellett szerepel még Carl…..
OvisAries 2018.12.13 14:30:42
@atomplanet: de mi a helyzet Alec Guinnessel??? O mar akkor is nagyon ismert volt, Oscar dijas...

Ha neked masik alakitas jut eszedbe egy film lattan akkor lehet a szinesszel van gond, hiszen akkor nem tudja megformalni az adott karaktert. Vagy veled, mert nem tudsz elvonatkoztatni egy korabbi szereptol. Ez elofordul, kulonosen eros szineszi jatek eseten. En evekig nem neztem Matt Damon filmjeit a The Talented Mr Ripley miatt....
Információink szerint Medgyesi Miklós riporter hivatalosan közös megegyezéssel távozik a Hír TV-től, valójában azért kell távoznia, mert olyan kérdéseket tett fel, amiket nem lett volna szabad. Először Halász János Fidesz frakciószóvivőtől a szerdai Nemzetbiztonsági Bizottsági ülés után kérdezte…..
OvisAries 2018.11.26 14:47:00
@ulpius66: Imadom amikor a seggnyalokra rajar a rud... ne nekem kelljen mar kuzdenem, tuntetnem a reg farbatoszott sajtoszabadsagert melynek medgyesi is asszisztalt evekig...visszanyalt a fagyi na...hat van ilyen...
Ha nem is törölték teljesen, de eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index. A Hír TV három éves kilengés után került vissza kormányközeli kezekbe, a színfalak mögött pedig mindent megtettek azért, hogy a sötét időszak ne jöjjön szembe az olvasóval, ha a…..
Eljött az Október hónap első vasárnapja így következzen a újabb öt film, amit még nem láttál pedig illene. Mivel nem akartam, hogy a horrorok után egy nagy átmenet legyen, ezért a posztapokaliptikus filmek lesznek az október témája. Én személy szerint két alkategóriára szoktam osztani ezeket a…..
OvisAries 2018.10.08 12:30:12
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Mikor az ABC 2005-ben a Született feleségek mögött bemutatta új kórházas sorozatát valószínűleg nem terveztek azzal, hogy a Grace klinika még 2018-ban is bőven adásban lesz. Mindenesetre itt vagyunk és ez idő alatt természetesen a szereplőgárda is jónéhány változáson ment keresztül. Most a TVLine…..
OvisAries 2018.09.07 14:41:33
@Grand Prix 1800: A meleg sebesz elo emberekkel foglalkozik, a hideg meg a patologus...
Rengeteg szép, hangulatos, egyedi lámpát lehet találni, ami jól mutat a nappaliban, vagy akár a gyerekszobában is. Az ilyen gyönyörű dizájncuccok viszont eszméletlenül drágák, sajnos tényleg az a helyzet, hogy ami szép, az drága is. Viszont ma ráakadtam a neten egy nagyon szuper lámpára, amit otthon…..
OvisAries 2017.01.02 14:09:15
Smoking Barrels Spectral (2016) 2016.12.10 06:00:00
Nic Mathieu filmje pontosan az a fajta produkció, amely már a startpisztolynál bukásra lett kárhoztatva: se sztárokra, se egy népszerű brandre, se áradozó kritikákra nem számíthat, viszont kellően sokba került ahhoz, hogy ezekre mindenképpen szüksége legyen (elég csak megnézni a fentiek közül…..
A gyorskaja az amerikai és a nyugati életforma egyik legfontosabb szereplője lett a II. világháborút követő évtizedekben, olyannyira, hogy ma már elég nehéz olyan várost találni a nyugati féltekén, ahol legalább egy, de inkább több gyorsétterem ne nyílt volna...
OvisAries 2016.12.10 03:03:48
@karandash: "amiket itt felsoroltál összetevőként, abból az jön le, hogy a keményítő és a liszt ad sok kalóriát az adott ételhez."

Ezert 57% a zsirtartalma...gratulalok!!!
Azt gondolom, hogy a kommented tobbi resze is kb ennyire hiteles.

Bar az amerikai resze reszben igaz, de az sem teljesen.

Lehet sztarolni a gyorsettermeket, de attol az meg tovabbra is szar marad, iparilag eloallitott hulladek amiert sok ember tapsikolva kifizet egy valag penzt, de legalabb foznie nem kell, es elhiteti magaval, hogy azert mert a burgerben salata van attol az egeszseges.

Mindenkinek szive joga ilyen eteleket fogyasztani, kedves egeszsegukre.

Bolcsesz soha nem voltam, ebben is mellenyultal, de sebaj, szaladj el a mekibe es vigasztald meg magad egy burgerrel..
OvisAries 2016.12.10 03:08:50
@karandash: a csirke melle kenyeret enni hasonlatodon azota is rohogok.

Tudsz fozni? Rantott csirke hozzavaloi:
Csirke
Liszt
Tojas
Zsemlemorzsa
So, bors, fuszerek
Zsiradek a suteshez (libazsir nem eg meg ellentetben az etolajjal, palmazsirral)
Natrium klorid kell bele
OvisAries 2016.12.10 14:37:54
@karandash: milyen elegansan skippelted a kis tevedesedet. Vicces vagy.

Hazudsz? Draga csillag, nem hazudok, egy velemenyt fogalmaztam meg.
Palmaolaj, igaz, viszont ha egy kicsit is torodsz a kornyezeteddel akkor ne azt edd.
Olvass utana a palm oil businessnek. Elvbol nem veszek semmit ami azt tartalmazza.

Tudatos vasarlonak lenni jo dolog. En is voltam olyan allapotban mint te, de mar kinottem.
Lehetoleg helyi dolgokat fogyasztok ami megterem az adott orszagban ahol elek, lehetoleg organicot (mert igen, itt szigoruan ellenorzik).
Fozni en is kivaloan tudok, ellenben nem muvelem minden nap, megis normalisan etkezem, es nem a gyorskajaldaba rohanok bevagni egy burgert chipsel (ami kb 2,5€).

Amerikaban az embereket leszoktattak a fozesrol, anno a mcdonalds/kfc is igy hirdette magat, dolgozo no vagy, a draga idod ne fozesre pazarold. A marketing kampany hatekony volt mint latjuk.

Elarulom, hogy egy brokkoli kremlevest 15 perc megfozni. Legyen husz, nagyvonalu vagyok, sussunk hozza ki egy kis pancettat. Tehat az ido penz etc kifogas elegge nem allja meg a helyet.
Nyugaton nem foz otthon senki...de igen, altalaban a magasabban iskolazottak, a tobbiek veszik a kesz kajat es mennek a gyorsettermekbe.

Eletemben egy novel szeretkeztem, kurni 20 eves korom ota nem szoktam.
Tudod a nemi eletemre is a minoseg a jellemzo, nem a mennyiseg, viszont legalabb rendszeres. Gondolom te meg az egy ejszaka otszor hajtsuk meg a csajt fazisnal tartasz, de majd ezt is kinovod. A nagy feneku lany meg valoszinu siman elkonyvelt impotens pocsnek. :D

Nagy az arcod csak igazabol nincs mire, felmuvelt vagy, ez rosszabb mint ha muveletlen lennel. A hozzad hasonlo tipusokat szoktam lepattintani ultragyorsan, tapasztalatom szerint az agyban is alulteljesitenek. Bar nekik meggyozodesuk, hogy fasza tokos gyerekek, jellemzoen onzoek.
Es a te fajtadbol jut eleg, leven lapos hassal, karcsu derekkal, formas fenekkel, es 80F-es meretu mellekkel rendelkezem.

Ha meg nem toltotted be a harmincat ugy meg van remeny.
A legjobb kémfilmek a hírszerző-ügynökségek, kémek világába visznek el bennünket, ahol minden rejtélyes és titokzatos. Akciók, szövevényes sztorik, verekedések, autósüldözések, nagy taktikázások, a másik fél ügynökeinek kijátszása, megtévesztése és persze a világ megmentése van napirenden…..