Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnsmith000

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán A lassú dizájn 2013.08.29 13:34:36
A webszájt- vagy mobilalkalmazás-fejlesztés sokszor abban a szemléletben történik, mintha a felhasználó csak és kizárólag azt a webszájtot/mobilappot használná. Mintha a felhasználónak az egyetlen munkája az lenne, hogy egy adott webes vagy mobil szolgáltatást fogyaszt.…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
Johnsmith000 2012.12.14 11:23:01
Szerintem a cikk szerzője még életében nem járt felsőoktatásban, vagy legalább értelmesben nem. Nem baj ez, csak ne alkosson véleményt.

De akkor tessék, alap matek: ha a felső x %-ot szeretnéd támogatni, és úgy gondolod, hogy ezzel motiválod, akkor mindenki egy kicsit jobban tanul. És mindenki ugyanott lesz, nem változik meg az összetétel, a sorrend, gyakorlatilag semmi.

Elrontott érettségi miatti következmények? Elrontja valaki az első félévét, és átrakják fizetősre, elmegy dolgozni, hogy fizethesse, nyilván nem fog jó eredményt produkálni. Egy érettségire x éved van felkészülni, egy egyetemen a kiugróan magas követelménybeli változás (ismét, ha a cikk írója járt volna értelmes felsőoktatási intézményben, ez nem is kellene elmagyaráznom), miatt nem mindenkinek sikerül.

És végül, a diákság csak henyél: egyrészt, az egyetem elvileg egy intellektuális olvasztótégely, ez már nem a tervgazdaság, hogy csinálod, teljesítesz 120%-osan, lediplomázol, dolgozol, örülsz, majdmikor rájössz, hogy hajaj ezt lehetett volna máshogy, akkor szavazol arra hogy szopassuk meg azt aki utánunk jött. És amúgy én pl dolgozom az msc-m mellett, x óra meló mellett nem fogok az évfolyam felső tizedébe tartozni. De társadalmilag a nyafogó 40-eseknek megfelelek, mert dolgozom, adót fizetek, és aszerint a mérőszám szerint nem felelek meg. Ismét, agyakat kéne használni, nem hörögni ki a kolbászt a szájból, hogy de ne lebzseljenek.

Vagy legeslegutoljára, felhívom a figyelmet, hogy habár az érettségi egységes, de szujektíven osztályozzák (a szóbeli részét), akkor tudom ajánlani, hogy nézd meg, hogy egy jobb egyetemen és egy vidéki főiskolán milyen különbségek vannak a leadott anyagban, a számonkérésben, az osztályzásban. Bizony egy jobb egyetemen néha egy 2-es többet ér mint az egész fősulis képzés. De a rohadék, csak lebzsel, nem tanul.

Na ilyenkor jut eszembe, hogy ezek az emberek szavaznak is?
Johnsmith000 2012.12.14 11:35:24
@Anti Anyag: egyrészt senki sem mondta, hogy nincs így. de nem mindegy kire rakod rá a terhet. Egy túrosszájú 18 évesre, vagy egy diplomázott 2x éves emberre. másrészt meg reagálás volt arra, hogy milyen következményei vannak a döntéseknek. Van elég fékezőmechanizmus már az egyetemeken, n*15, vizsgaalkalmak száma, tantárgyfelvételek, államilag támogatott félévek elhasználása/képzés. Ezek azok a racionális korlátozások, amiket racionális emberek vezettek be. A büntessük azonnal azt, aki nem teljesít, az nem. Ha %-ban szabsz meg vmit, az senkinek sem jo, kosd atlaghoz. Vagy ujra csak a kutya csaholasa marad, hogy dolgozz, mert ne csak lebzselj. De hozd azt az atlagot, amit az hoz, aki nem dolgozik. Sehogy sem jon ossze a ketto.
Tünci nevű olvasónktól kaptuk az alábbi levelet, akivel nem voltak valami kedvesek az eladók a Sugárban. Egyik este a Sugár Soft Divatáru nevű boltjában jártam, ahol a felsők között válogatva a a következő beszélgetésre lettem figyelmes két eladó között, akik az üzlet…..
Johnsmith000 2012.11.09 13:55:19
@herpesz: akármennyire is nyilvánvaló hogy szeretnéd hogy kezdjenek a herpesz nickeddel valamit, nem tettem meg, a reakcióidra mint eladó gondoltam, de te tényleg nem véletlen vagy csak eladó, nem baj, ilyen emberekre is szükség van. nem is várom el hogy felfogd amit írnak neked, hiszen ahogy írtad a boltban is képtelen vagy felfogni a legegyszerűbb dolgokat, pont az ilyenekre gondoltam, de hát ahhoz már intelligenciára lenne szükség, hogy ha mondanak neked valamit, akkor ne személyes sértésként fogd fel, és védekezz mint egy sarokbaszorított hörcsög, hanem esetleg el is gondolkozz. de hajrá, próbáld meg csak védeni magad, szórakoztató ám : )
Johnsmith000 2012.11.09 14:18:51
A New Musical Expressben megszólaltatták Noel Gallaghert, az Oasis egykori főnökét, akiről ha mást nem is, de azt mindenki tudja, hogy az agya és a szája közt nem nagyon van szűrő, ami eszébe jut, azt kimondja, aztán lesz, ami lesz. Az interjúban Gallagher a modern popzenére, azon…..
2011-ben felháborodni azon, ha esetleg egy előadó külső dalszerzőkkel dolgozik nagyjából az a szint, mint amikor azért panaszkodik valaki, mert a hamburgere nem is úgy néz ki mint a képen látta. Lefutott vita, a módszer beválik, nem adatik meg mindenkinek, hogy slágert is tudjon…..
Johnsmith000 2011.10.31 01:30:53
@foresztgamp: ez így van

sajnos ez a blog kb olyan szintű sztereotip baromságokat képes lehozni, hogy most már nem sír az ember rajta, hanem csak röhög. baromság úgy ahogy van, minden, amit ezen a blogon olvashatsz és bármilyen szinten is kötődik az elektronikához. Nem baj ez amúgy, ha nem értesz hozzá, csak akkor ne irkálj róla. És pláne ne ilyen bicskanyitogató stílusban amiért igazából inkább egy arconbaszás járna, mint egy komment, hogy felnyissa valaki a szemed, hogy hagyd bizony abba a szócséplést az interneten olyanról amihez nem értesz, mert ciki. 2011-ben pláne.
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
Schmitt Pál javaslatára mássalhangzót ezután csak magánhangzó követhet, ami alól az államfő neve sem kivétel, de abban a második „t”-t ezentúl magáhangzónak kell tekinteni. Szintén alkotmányi szintre emelkedhet néhány értelmetlen nyelvtani szabály is. Az új…..
Hát az már biztos, hogy nyakunkon van az új gépek bemutatása, egy hónapon belül valószínűleg a frissített szériát tesztelgetjük, addig viszont a szivárogtatásokból kell megélnünk.A MacTrast szerint komoly átalakulásra érdemes számítani, ami a formára is kihat: átalakítják…..
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
A Samgung bemutatott egy szemüveg nélkül is nézhető 3D tévét a berlini IFA kiállításon. Meglepően élvezhető, igaz kevésbé éles a kép, mint a szemüveges 3D-s megoldásoknál. Annyi hátránya még van a technológiának, hogy bár minden oldalról nézhető (tehát sokféle…..
Johnsmith000 2010.09.03 14:04:31
@endike: mivan, vettél egy szemüveges 3d tv-t és most már bánod? lol
Hogy mi van az egyszeri gémer gépében, azt aránylag jól lehet követni a Steam statisztikái alapján (mi is csámcsogtunk már az onnan származó adatokon). Az új Steam Survey adathalomban azonban új kategória tűnt fel (pontosabban kettő, de a Mac-júzereké annyira nem érdekes most):…..
Johnsmith000 2010.08.23 18:32:16
és sok vizet takarítasz meg. Íme: ..
Johnsmith000 2010.07.02 15:16:55
Kedves olvasó! Ha a konteónak keresnénk mértékegységet, szerinted mi lenne a legmegfelelőbb? Hányan haltak meg az események során? Mekkora kárt okoztak? Földrajzilag mekkora területet érint? Hányan vettek/vesznek részt benne? Mióta tart? Nos, ha ez utóbbi három bármelyike…..
Johnsmith000 2010.03.23 22:47:40
pont most olvasok egy könyvet az emberi viselkedésről, és pont egy ide kapcsolódó fejezetnél tartok. nem azért nincsenek női vezetők, vezetői csoportok, egyáltalán női tömörülések, mint a férfiaknál (hisz minden a férfiak kezében van, csak a férfiak alkotta csoportok tartoznak össze erősen), mert gonosz férfiak elnyomták, hanem már a majmoktól kezdve a vizsgálgatást, genetikai és szociobiológiai tanulmányok alapján bizonyítható, hogy a nőkben nincs meg az igény erre. egyszerűen nem tömörülnek, nem alkotnak ugyanúgy női csoportokat, mint a férfiak férficsoportokat. a legnagyobb poén az egészben, hogy a feministák a legélőbb példák arra, hogy nincs egyenjogúság, elvileg a feminista mozgalom az egyetlen, amiben nők a vezéregyéniségek, nőket mozgatnak meg, úgy általában a legelterjedtebb női mozgalom. Viszont semmi mással nincsenek elfoglalva, mint önmagukkal, hogy a női nem még mindig elnyomás alatt van, gyakorlatilag "nyafognak". Míg a férficsoportoknak motivációk, céljaik vannak (sorolhatnám, katonai, politikai, sport, akármi), addig ennek a feminista mozgalomnak semmi. Ülnek a saját levükben, hogy megcsinálták ezaz. Egyszerűen máshogy vagyunk huzalozva férfiak, a matriarchális társadalom eleve elképzelhetetlen emiatt. Persze ha túl léptünk azon az egyszerű tényen, hogy nem véletlenül férfiak erőszakolnak meg nőket, és nem fordítva, egyszerűen fizikai erőfölényünkből, és velünk született agressziónk eleve nem másodhegedűsnek kárhoztat a dominancia rangsorban

na és akkor jöhet a duma, hogy amúgy a nő irányít, jah...
Johnsmith000 2010.03.27 15:39:04
@sapuh: Csányi Vilmos - Emberi Viselkedés

hitelesnek hiteles, Csányi Vilmos egy nemzetközileg elismert szakember az etológia területén
Shonannokaze - Tomo yo (湘南乃風 - 親友よ) Kedvenc reggae csapatunk visszatért hozzánk és annak ellenére, hogy múlt évben csak a Tomo yo kislemezzel és egy albummal jelentkeztek, elég szépen szerepeltek. Túl nagy meglepetés mondjuk nem okoztak a Tomo yóval egy…..
Johnsmith000 2010.02.27 20:27:01
Szerintetek proli dolog kajajeggyel fizetni? Lehet Milánón kívül normális cuccokat kapni ezen a kibaszott kontinensen? Ha ilyesmiken gondolkozol, mi tudjuk hol találod meg a kielégítő választ! Egy magyar srác blogja: B (legyél) THE BEST (a legjobb)! (Tuti, hogy egy…..
Johnsmith000 2010.01.26 04:48:16
Kicsit megkésve kaptam a kezembe a Nők Lapja mellékletét, amely az internethez ad tippeket.A kiadvány tíz évvel ezelőtt haladó és értelmes kis füzetecske lett volna, de 2008-ban, amikor hozzátűzték az újsághoz, hervasztóan maradi. A Nők Lapja, ill. az ismertető szerzői – a…..
Idén sajnos nem csak kúl cselekedeteivel hívta fel magára a figyelmet, így egy pillanatra az is megfordult a fejünkben, hogy kimarad a 2009-es listából, de aztán rájöttünk, hogy nem hülyíthetjük magunkat, hiszen mégiscsak egy Kúllista-skála szerinti 10-es erősségű kúlsággal…..
Ki nem látott madarat az utcán? Magyar lány magyar streetart. interjú Madárral.               - Mivel foglalkozol?Tanulok, egy gimnáziumban meg a hülyeségeimből. Mellete street art-al…..
Johnsmith000 2010.01.03 21:28:15
Már amennyiben az átlaggémert most önhatalmúlag úgy definiáljuk, hogy olyan pécés játékos, akinek van Steam accountja. És azért magára valamit is adó  pécés gémernek van ilyenje. A Valve jófej módon rendszeresen közzéteszi a Steam által összeszipkázott …..
Subba Jó biznisz az Iphone 2009.11.14 12:13:00
De ennyire?! Azt valahogy éreztem, hogy nem az iTunes Music Store volt Jobs-ék legnagyobb dobása, de hogy az Iphone ekkora hype legyen, az még a legvadabb álmaimban sem merült fel bennem!..
[A bejegyzést a projektet támogató alapítvány kérésére eltávolítottuk, mivel szeretnék elkerülni a látszatát annak, hogy pártpolitikai erőkhöz tartoznak, és ez a bejegyzés ezt a hamis látszatot keltheti. Az LMP továbbra is fontosnak tartja az ilyen kezdeményezések…..
Azta kurva! Igazi low budget sci-fi, hihetetlen fegyverekkel! A posztapokaliptikus világot druida lepedőben tetszelgő vitaminhiányos jedik uralják. De jön Black and Decker man és az ő vibrátor motorja és mindenkinek lyukat fúr a fejébe! Azok a fúrógép fegyverek pricelessek! Ez a film…..
Johnsmith000 2009.07.28 02:30:30
Johnsmith000 2009.07.28 02:34:06
A Wonderbra azzal próbálja megszólítani a nőket, hogy nagyobbá teszi, illetve nagyobbnak láttaja a mellüket. Sok nőnek azonban erre nincs szüksége, sőt épp komoly mellbősége okoz neki gondot. Őket célozza meg az Ultimo márka, amely azzal a kissé Taftos propozícióval célozza meg…..
Johnsmith000 2009.06.22 01:09:18
                                       photo by Esther Kirby"Mindenki perverz egy kicsit, csak nem meri…..
Visualizzazione ingrandita della mappaA BpButik egyik legfőbb ötletszállítója, Hgregory küldte el ennek a blognak a linkjét: funnystreetview.blogspot.com. Mondjuk a legutóbbi posztjuk (egy motorbalesetről) nem túl "funny", de érdekesnek mindenképpen érdekes...
Johnsmith000 2009.06.14 02:29:44
@Vaandor: az angol melyik nyelvjárásában jelent a funny furcsát? ismerek egy-kettőt, de nincs olyan hely a Földön, ahol a funny érdekest jelent. bocs