Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsadzsarblinx

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa háború előtt áll? Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia…..
​Lehet, hogy mostanában azért vannak ilyen nyomorult napjaim, mert amikor reggel kipattan a szemem, nyúlok a telefonomért, hogy megnézzem, mennyi az idő és ha nem vigyázok magamra, a következő pillanatban már a híreket olvasom. Ma például a tanári portfóliók…..
dzsadzsarblinx 2014.02.06 19:05:01
@Muad\\\'Dib: Hát pont ez a baj! Minek 100 oldalas portfólió, aki alkalmatlan, azt egyszerűen ki kellene vágni, a többit meg hagyják rendesen dolgozni.
Tavaly tantervet írtunk már nem tudom hanyadjára, mert azt hiszik, attól lesz jó az oktatás, ha állandóan papírt gyártunk. Milliárdok mennek el majd a szakfelügyelőkre, meg az értékelési rendszer kidolgozására, ahelyett, hogy ezeket az erőforrásokat a gyerekekre irányítanánk.
A Hillerék is be akartak vezetni egy értékelési rendszert, amiből nem lett semmi.
A finneknél nincs tanfelügyelő, mégis világelső az oktatásuk.
Szerintem egy intézményen belüli, gyors és hatékony értékelésre ill. önértékelésre lenne szükség, nem egy ilyen papírhalomra.
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva. Izgalmas jelenségre figyeltem fel, magas állami tisztviselőktől kezdve, a magyar politikai jobboldal különböző…..
dzsadzsarblinx 2013.12.02 10:12:55
@Wave43: Rohadtul igazad van. Bajnait mit fikázták, hogy nem tesz semmit a nyelvtörvény ellen, pedig volt ott EBES meg minden.
Ezek csak lengetik a zászlót, de még a kisujjukat se mozdítják a nyelvtörvény, meg az állampolgársági törvény ellen.
Orbán azonkívül, hogy jól megosztotta politikailag a határon kívüli magyarokat, semmit nem ért el 4+3,5 év alatt.
Fodor Gábor 13% négy tanulsága 2013.11.27 11:38:08
Három nappal vagyunk túl a fóti időközi polgármester-választáson, amelyen semmilyen módon nem érvényesült a papírforma. Egy döntően jobboldali körzetben a szocialista jelölt nyert/támogatta az Együtt és a Demokratikus koalíció/, a Magyar Liberális Párt jelöltje, Dr. Vargha…..
dzsadzsarblinx 2013.11.27 20:47:54
@Konzervatív0:

"Azt gondolom Fodor Gábornak és a magukat liberálisnak tartóknak több dolgon el kell gondolkodnia.

1. Megéri-e az a politkai betyárkodás ami esetleg a mindenáron való cél (Orbán elmozdítása) megkövetel, vagy érdemesebb megpróbálni hitelesnek megmaradni (feltéve hogy az szdsz örögséget kellően le tudja magról rázni a párt)
2. Megéri-e olyan ellenzéki politikusok mögé beállni pipahordozónak akik az elmúlt években sikeresen bebizonyitották alkalmatlanságukat és gazemberségüket mint politikus és mint magánember.
3. Nem éri-e meg jobban hitelesnek lenni és annak maradni inkább ellenzékben, mintsem korpa közzé keveredni és eltűnni a WC-n.
4. Lehet-e egy 5-6 pártból összegyúrt gyülevész kormány tagjaként jól kormányozni esetleg eltérő nézetek esetén.
5. Megéri-e esetleg olyan az elvektől távoleső kompromisszumokat tenni csak azért hogy meglegyen a többség.

Én azt gondolom, hogy ma aki gyurcsánnyal bajnaival mesterházival összefog maga tesz a fejére a stigmát "olyan vagyok mint ezek".

IGAZ, IGAZ IGAZ!

KELL egy Fidesz-MSZP-n kívüli alternatíva! A 2014-es választást had nyerje a Fidesz, aztán egye meg amit főzött. Pont azt teszik, amit az MSZP: trükköznek, hazudnak, gazdasági növekedés meg semmi. Gyurcsány ÁFÁT csökkentett, Orbán meg rezsit. Majd 2015-ben jön a feketeleves. Aztán amikor már nemcsak a szegfűből, hanem a narancsból is elég lesz, talán jön valami normálisabb formáció. Addig azonban építkezni kell!
Egészen megdöbbentő módon reagált az ellenzék, s nem utolsó sorban az ellenzéki sajtó Kövér László minapi ötletére. A kormány rendeletalkotási jogának felvetése teljes elutasítással, sőt rosszul eljátszott, mondvacsinált felháborodással találkozott a baloldali, liberális…..
dzsadzsarblinx 2013.09.13 20:21:02
@Jolka40:

És ki az a politikus, aki nem papírból beszél a parlamentben? Na ki?.......Ezek szerint akkor ő az etalon.
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
dzsadzsarblinx 2013.04.07 19:24:50
@Papírzsepi:
A Ratkó-féle törvény is egy hasonlóan "jól átgondolt", máig ható intézkedés volt.
dzsadzsarblinx 2013.04.07 19:25:10
@jet set:
Egy osztályteremben 28-30 pad van. Egy számítástechnika teremben 15 gép.
Nem baj, majd egynél ketten ülnek. Így is fel lehet nőni.
A középkorban meg nem volt iskola, mégis felnőttek a gyerekek.
A következő évfolyamban meg üresen tátongnak majd a termek.
Lényeg, hogy győzzön a hülyeség!!!
Tényleg mindent lenyomtak a tanárok torkán, kivéve a PDSZ-én, kérdés azonban, hogy ők mire mennek egyedül. Ősszel az egész pedagógus szakma sztrájkkal fenyegetőzött, meg is alakították a sztrájkbizottságot, kilátásba helyezték a munkabeszüntetést, aztán szépen lassan…..
Miközben a magyar ellenzék és az EU a magyar államhatalom szélsőséges centralizációja fölött aggódik, a magyar államhatalom napokon keresztül képtelen volt kimenteni egy előre bejelentett hófúvásban beragadt autósokat. Olyan tény ez, amin érdemes elrágódni egy darabig, és…..
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
Zoon Politikon Már megint 2013.03.13 22:59:05
Áder János aláírta az alaptörvény negyedik módosítását, és hát lehet itt toldozni-foldozni a dolgokat, de nyílt és egyenes út épült a politikai diktatúra felé, lényegében minden fék és ellensúly lekerült a mindenkori kétharmados hatalomról. Ez önmagában megdöbbentő,…..
A kokik és sallerek országában még mindig nem tanulnak Trianonból.  Leverte a Szent Korona másolatát egy szlovák hostesről a buzgó magyarméter - aki egyébként később levelekben kereste fel a hvg.hu szerkesztőségét, miszerint mégsem így történt, hanem úgy…..
1000 leütés Volt egyszer egy LMP 2013.01.16 15:43:12
Az a fő baja az LMP-seknek, hogy valamiért még mindig nem döbbentek rá, a 2010-es vihar, amely érdemeiken felül (kb. az SZDSZ érdemtelenségének arányában) jutalmazta és beröpítette őket a parlamentbe, már rég elült: különösebb érdemeik viszont változatlanul nincsenek, és az…..
dzsadzsarblinx 2013.01.26 16:43:43
@Tgr:

Hát igen, és ez szomorú.
LMP kilőve, Schiffer kilőve. (Választási szempontból, gondolom, nehogy valaki félreértse).
No de akkor mi lesz 2014-ben?
Amíg tart a választók és a két "nagy" párt közötti összekacsintás az áldozathozatal nélküli csodavárásról, addig egyre jobban belecsúszunk a híg fosba.
dzsadzsarblinx 2013.01.27 12:47:04
@Tgr:
Én is eljutottam idáig, gondoltam direkt rájuk szavazok. De mi lesz a vége? Jobb esetben lesz megint elmúlt nyócév után nagy bukta, legrosszabb esetben meg gazdasági csőd, polgárháború.
Mai napon született Juraj Jánošík, azaz a kis Jánosik Gyurika, éppen 325 éve Hungáriában, Uhorskóban a zsolnai megyei Terhelyen. A gugli is rá emlékezik. A leghíresebb szlovákról itt olvashattok szlovákul, magyarul vagy akár angolul. A mai nap a szlovák gugli is rá emlékezik,…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
dzsadzsarblinx 2013.01.13 21:19:42
@heck:
"Akkor keres munkát a brutális méretű fekete gazdaságban. "

Lehet hogy buta vagyok, de ezt nem értem, miért írtad?
dzsadzsarblinx 2013.01.13 21:31:28
@Diffeomorfizmus:

Meggyesi Meg Gyurcsány elkúrták mert szórták a pénzt. De aztán Gyurcsány visszafogta a lovat, imádtuk is érte. Pl. gázártámogatás. Szociális alapra helyezte, minek támogassuk a rózsadombi úszómedencék fűtését-mondta. Nem volt igaza?
Az a gonosz Bajnai meg ugye pl. megszüntette a 13. havi juttatásokat.
Most meg?
Jön a FIDESZ és ugyanazt csinálja, mint 2002-ben. Már fényezi a saját micsodáját, meg szórja a lóvét, mert jönnek a választások.
Hoppá, legyen 13. havi nyugdíj! 10% gázárcsökkentés!!! A rózsadombi úszomedencésnek is, meg a 300 000 ft-s nyugdíjasnak is.
dzsadzsarblinx 2013.01.13 21:47:33
@OrangeOrder:
Agyrém egy ilyen gazdasági helyzetben ilyen adórendszert bevezetni!
Egyébként meg melyik pártnak volt ez sokáig a programja? *

Örülök, hogy te egy kicsit jobban keresel, de az ország úszik az adósságban, a nővérkék, orvosok, meg az óvónénik meg alig adóztak 32%-os sávban.
De tudom, ők ingyenélők!

*A csúnya rossz gonosz SZDSZ programja volt 2006-ig, akkor a Kuncze azt mondta, hogy erre nem alkalmas a gazdasági helyzet. Akkor!!!
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
dzsadzsarblinx 2013.01.11 23:46:40
@De hol van Columbo felesége?:
Egyáltalán: minek kell ahhoz történnie, hogy végre megértse, a fidesz-mszp páros semmi több, csak zsákutca ennek az országnak?

Betyármód igazad van, de
szerintem már megértette, csak széjjelnéze, és nem látá a zalternatívát.

(Bocs a duplázásért, Mrs Colombo lemaradt.)
Elnézem ezeket az öntudatosan feszítő, ám kissé már bepálinkázottnak tűnő, nyakkendős urakat, a Polgári Magyarországért Díj kitüntetettjeit, Magyarország megmentőit. Akik úgy vigyorognak a fényképezőgép lencséjébe, mint szűzlány a tarlón. Ez nem valami vicc ám, ők és…..
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
dzsadzsarblinx 2012.12.15 21:10:10
@Én is tér akarok lenni:
Bakker! Ez tényleg nem paródia?
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
dzsadzsarblinx 2012.10.07 17:23:46
@Bámuló:
2008-ban nem volt béremelés!
Szétosztották a 13. havi fizetésünket 12 hónapra. A következő évben már nem kaptuk meg. Azóta se.
dzsadzsarblinx 2012.10.07 18:04:29
@ottomoll:
Ezzel természetesen egyetértek.
Hoffman Rózsa tökéletesen tisztában van azzal, hogy hányan jelentkeznek természettudományos szakokra.
Azonban az sem mindegy a munkaképesség/motiváció stb. szempontjából, hogy az adott képességű dolgozó mennyire jön ki, mennyire elégedett.
dzsadzsarblinx 2012.10.07 18:28:43
@Belagezapista:

Igazságos, vagy nem igazságos, a fizika és kémia tanár kihaló félben van, a magyarból meg százas nagyságrendben adják be a pályázatukat egy álláshelyre.
Valamit tenni kell! Különben nagy gáz lesz a műszaki meg term. tud. alapozással, ipar nélkül meg nem fog menni a szekér.
Emellett persze nem kéne éhen halnia a humán tanároknak se!
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
dzsadzsarblinx 2012.08.16 11:52:06
@Csehszlovák Kém:
Szerintem meg ez volt a nap kommentje, köszönjük neki:

"A magyarok és a szlovákok egyformák genetikailag - persze hogy azok ezer éve testvérek vagyunk, még ha az utóbbi százötven év az olyan uszítók miatt, akik közé téged is sorollak, nem valami vidám."