Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filburt

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog A legpestibb '13 2013.06.19 14:01:00
Mondik Noémi Paint-művésznő megalkotta a legpestibb tablót, amit 2013-ban el lehet képzelni. Fent egy részlet, kattintás után pedig a teljes, szélesvásznú seregszemle. Küldjük szolidaritásunk jeléül mindenkinek, akinek ma metróra kell ülnie. Aláfestésül pedig adjuk át a szót…..
Budapest Befejeződött a Fővám tér és a Kálvin tér felszínrendezése (bkk) Átadták az új Fővám és Kálvin teret! Képek (fent&lent) Alig adták át, a deszkások már kezelésbe vették az új Fővám teret (cink) 2013-ban miért csinálnak még kockaköves bringasávot…..
filburt 2013.06.04 10:41:33
"A Budapest-Esztergom vonal felújítása olyan szakaszba ért, hogy a Szentedrei út felett átívelő vasúti felüljárót elkezdték elbontani a hétvégén. Nem is tudom hány évtizedet volt ott az a régi híd." - írta Benedek Levente, aminek szívből örülök, ám sajnálkozva…..
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
filburt 2013.03.13 11:42:01
@Rive: pontosan.
filburt 2013.03.13 12:16:32
@Fejesrob: én (ismerve valamennyire a Takszövök és más ker. benkok működését) úgy gondolom, hogy semmi nem garantálná egy 'tisztán' magyar bank olcsóbb és jobb működését, ugyanis:
- egy mostani külföldi tulajdonos nem hagyja szórni a pénzt, sőt, cégcsoport szinten globálisan egységes megoldások bevezetésére törekszik, mert csak úgy tud spórolni a működési költségeken
- a bank kénytelen ésszel működni, mert a saját vagyonával játszik (nyugat-európában a konszolidált bankonak éppen el kell kezdeniük visszafizetni az állami segélyt)
- simán a MALÉV/BKV/stb. sorsára jutna egy 'tiszta magyar bank'
filburt 2013.03.13 12:20:01
@Joó Áron: tudod, a magyarok hátán szántani is lehet, ha nemzeti színű az eke... :/
Az elmúlt hetek vezető környezetvédelmi témája egyértelműen a Római partra tervezett mobilgát, és annak visszásságai, melyet a főváros vezetése támogat, természetvédők, civilek pedig szinte egyöntetűen elleneznek. Engem is foglalkoztatott a téma, azonban kertészként nem…..
filburt 2013.02.25 14:23:34
@NAR: ez egy korrekt összefoglaló, de azért hozzátennék ezt-azt:
1) 'idényben' nagyon nagy élet van (télen valóban csak a kutya jár arra)
2) tényleg sok lepusztult ingatlan van, de ezeken egy gát sem segítene
3) a mobilgát magában tényleg nem lenne ördögtől való (mint ahogy pár kerítés eleve mobil gátnak van építve), de még mindig nem látom, miért kellene emiatt elpusztítani a partot
4) a hírek szerint továbbra is a 'nyúlgát' marad az elsődleges védmű
Pénteken tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a római-parti mobilgát tervét. Mint már korábban is írtam, messzemenően nem értek egyet a tervezett gáttal: miért védenénk több milliárd forintnyi közpénz elköltésével és a természetes Duna-part rombolásával a szabályokat…..
filburt 2013.02.22 12:58:46
Annak, aki nem ismeri a helyet.
Északról (kb. Békás-déltől) dél felé (kb. az Északi összekötőig) jelentősen változik a vízpart képe.
Északon még vadregényesebb és nincsenek vendéglátós helyek, dél felé kicsit kopárabb (kevesebb a bokor) és arrafelé vannak a sütödék.
Az egésznek van egy kellemes, kissé vidékies promenád hangulata.
Bringások, családok, kutyák, horgászok, futók, sétálók, fák.

Jóval beljebb (nyugatra), a Nánási út (Királyok útja) vonalában van már egy gát (az. un. 'nyúlgát').
Ez a hivatalos fő védelmi vonal, ami ettől keletre (a víz felé) van, az ártér.
Ezen az ártéren voltak a csónakházak, meg miegyéb, amik el lettek adva (némelyik védett épület volt) és lett helyettük főleg lakópark.

A mobilgáttal a következő problémák vannak:
- közpénzen fog megépülni és illegálisan épített ingatlanokat fog védeni (erős korrupció szag terjeng)
- az építkezéssel tönkre fogják vágni a mostani sétányt (jogos, most sem egy Champs-Élysées, de a célnak pont megfelel)
- az építkezéssel összefüggésben (nem látom a pontos technikai ok-okozati összefüggést) egy csomó földet beletolnak a Dunába ('feltöltik a partot'), amivel tönkreteszik a mostani partszakaszt (a természet és a hangulat is károsodni fog)
- a feltöltés miatt el fog tűnni egy természetes úton kialakult élettér (a sokat emlegetett 'ártéri erdő'), ami jelenleg fontos szerepet tölt be a Duna élővilágában
- ráadásul a gát nem fog megfelelni a kitűzött célnak, mert kb. 30 cm-el alacsonyabb lesz, mint az a vízszint, ami ellen tervezték

További részletek:
dunaiszigetek.blogspot.hu/2013/02/arteri-erdo-helyen-aluminium-mobilgat.html
filburt 2013.02.22 13:30:39
Elfogadták: index.hu/belfold/budapest/2013/02/22/elfogadtak_a_romai_parti_mobilgat_tervet/

Tényleg dögöljön meg mindegyik, amelyik támogatta és a melyik tartózkodott. Gyáva korrupt gazamber mindegyik.
Május végén jelent meg Slash Apocalyptic Love című nagylemeze, amiről kritikusunk elég lelkendezve nyilatkozott. Erről az albumról már volt egy exkluzív premierünk, amikor bemutattuk a You're a Lie klipjét, most pedig itt egy újabb lehetőség, hogy a Lángoló Gitárok olvasói…..
A Digi őszi mérlege elég szarul fest, minthogy a Discoveryk mellett az Animal Planet és a sorozatos TLC is eltűnt. Ráadásul ezek után sem hajlandóak a régi ügyfeleknek az új ügyfelek kedvezményes díját megadni, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan senki nem ezekre a csatornákra…..
filburt 2012.12.04 17:39:24
@uraaam: erre vonatkozóan nemrég volt egy cikk valahol, amit sajnos csak átfutottam és nem emlékszem a pontos részletekre. Valami olyasmi a lényeg, hogy a tv csatornák árazzák be magukat úgy szándékosan, hogy ne érje meg egyesével előfizetni rájuk.

De nekem ez az egész rohadt zavaros, amikor rákérdeztem a T-Home -nál, hogy hová lett a Cartoon Network, az volt a válasz, hogy megszűnt Mo-n az a cég, akitől vették. Adódik a kérdés: a digi meg a upc ezek szerint mástól veszi?
filburt 2012.12.05 10:57:01
@bbppoo: magyarul veszi a románoktól meg a lengyelektől?
Az elmúlt évben tapasztalatai: - háziorvoshoz időpontot KELL kérni, de leszarják, ezért én a megadott időpontban beállok az ajtó mellé és amikor kijön az előző beteg, bemegyek. Erre a módszerre az után jöttem rá, hogy kb. harmadszor ültem az időpontomhoz képest plusz…..
filburt 2012.08.17 13:53:02
@qbr:

sürgős/nem sürgős:
- szubjetkív válasz: nálam fennállt a veszélye
- objektív válasz: ha van egy beteg durva tünetekkel, akkor szerintem az az etikus, ha mielőbb megpróbáljuk kitalálni, hogy mi a fene baja van, hogy mielőbb elkezdhessük gyógyítani.

De ez szerintem nem is orvosi kérdés. Minden magára valamit adó szakember, aki szereti a szakmáját, az szeret tisztességes munkát végezni. Engem alapvetően nem érdekel, hogy az orvos vagy "a rendszer" rossz, ha belehalok a bajomba.
filburt 2012.08.17 14:33:41
@qbr: "Még akkor is, ha ez számodra több hét kellemetlenséget okozott."

Légkondis irodában, ülő helyzetben hirtelen 140-re pörgő, majd ott maradó pulzus. Mentővel vittek be... A kardiológiáról 1 éjszaka után kiraktak, mert a sorban 4.-nek adott gyógyszer végre hatott. Én közben azon filóztam, hogy vajon honnan tudják, hogy pont ez hatott és végül nem az összes négy együtt?
filburt 2012.08.17 15:10:48
@qbr: na akkor hogy tiszta legyen. :)

szarul lettem -> mentő -> kardió -> vizsgálatok (tényleg normálisan) -> 1 éjszaka -> haza -> házidoki -> fejvakarás, nahátozás, menjen ide, menjen oda -> sokadik szakrendelés -> elrontott labor időpont, másfél hetes UH, stb. Közben végig gyógyszeren voltam és még így is volt amikor nem tudam 100 métert gyalogolni egyfolytában, elfáradás nélkül.

Aztán még egy kis pöcsölés, aztán magándoki, az csinált labort direkt pajzsmirigyre, azzal házidoki, az beutalt izotópos vizsgálatra -> labor+izotópos: nahát, túlműködik! -> szakorvos: "nem adok gyógyszert mert erre nincs meg mert az rámegy a csontvelőre, várja meg amíg elmúlnak a tünetek".

Bő 4 hónap alatt tényleg elmúltak. Közben (házidokival megbeszélt ütemben) egyre csökkenő mennyiségű gyógyszer, de még most is van nálam a biztonság kedvéért.

Szerintem érthető, ha nem alakult ki bennem jó benyomás, mivel nem az egzotikus nyam-nyam pestist kellett nálam diagnosztizálni, hanem össze kellett volna viszonylag gyorsan rakni, hogy 2+2 az 4.
Tisztelt blog! Pajzsmirigy problémám adódott lefogytam hirtelen 100 kilóról 82-re 2 hónap alatt én meg azt hittem tuti a diétám.Pajzsmirigy szakrendelés csak a Szent Imre kórházban van! :)))November elején kértem időpontot kaptam is JÖVŐ év február (3 hónap) 15-re 2…..
filburt 2012.08.17 12:10:43
@M.D.House: ha jól értem te azt mondod, hogy a túlhajszolt, alulfizetett orvosnak van egy beteg/óra kvótája, amit állami rendelésben kell ellátnia.

Ha ezzel végzett, az államilag ellátatlan maradéknak felajánlja, hogy jó pénzért foglalkozik vele a saját idejéből, amikoris hirtelen megszűnik túlhajszoltnak és alulfizetettnek lenni.

Ugye te is érzed, mennyire rossz az ügyvédes példád?
filburt 2012.08.17 13:28:23
@M.D.House: költségek/adósság: belülről nézve mégse lehet annyira rossz a helyzet, mert az EÜ alkalmazottak még nem gyújtották rá az épületet a mindenkori minisztériumra. Akik az egészet folyamatosan megszívják, azok a betegek.

A magánrendelés azért zavaró, mert jópárszor az állami eszközök kerülnek felhasználásra (saját konkrét példa: fogröntgen). Meg a flegma elfoglalt orvos a magánrendelésen hirtelen ügyfélérzékeny lesz.

Ügyvéd: az én bérjegyzékemen nem szerepel olyan jellegű tétel, hogy "Igazságügyi/jogi járulék". Ellenben szerepel "Egészségügyi járulék". Innentől rossz a példád.
filburt 2012.08.17 13:48:26
@M.D.House: ehh. elkezdtem válaszolni, de szerintem iszonyúan elbeszélünk egymás mellett.

Éppenhogy azt kérdezem, hogy ha ennyire szar a helyzet és ha ezt belülről ilyen jól látjátok, miért nem tesztek ellene? Erre ezt válaszolod: "1. Ha nem rossz a helyzet, akkor nem értem miről szól az egész blog..." Nem értem mit akartál mondani.
Ifjonti felindulásban kisgyermekként sokan szerettek volna tűzoltók, katonák, esetleg multimilliomos jazzdobosok lenni. Az óvodában viszont kevesen vágták rá a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre, hogy ők bizony golfoktatók szeretnének lenni. Nem tartozott közéjük Popovits…..
Tisztelt Praxis!   Az én történetem nem olyan vérlázító, mint amilyeneket az önök blogjában szoktam olvasni, mégis kifejezetten dühítő.  Orvoshoz kellett mennem a múlt héten. Kifejezetten ritka az ilyen alkalom, jó, ha évente, kétévente egyszer sor kerül hasonlóra.…..
Bevalljuk, annyira nem indultunk be az olimpiától, de azért nap közben fél füllel szoktuk hallgatni a sportrovatból átszűrődő versenyzajokat, otthon a vasárnapi mosogatás közben pedig csak odakapcsoltuk az MR1-ben közvetített egyéni karddöntőre. Az olimpián egyaránt hallottunk…..
filburt 2012.07.31 14:32:11
                      A miniszterelnök és Kósa Lajos bejelentette, hogy a kormánypárt bevezeti a kötelező regisztrációt a következő parlamenti választásokon. A homályos bejelentésben foglalt jogintézmény hazánkban szükségtelen. Az utóbbi évek meghatározó…..
filburt 2012.07.30 15:17:04
@No_Fidesz_No_Problem: ön ugye teljesen hülye? :) Semmiféle kommunizmusról nincs szó, több nyugati országban is van előzetes regisztráció, vagy éppen tervezik bevezetni.

Hirtelen előrángatott pro érvek:
- ki lehetne lőni a folyamatos mindkét oldali rinyálást, hogy "reggelenként busszal viszik a szavazókat"
- jobban lehetne tervezni az egész eseményt, pl. ne várjanak valahová 5000 embert, amikor csak 800 fog biztosan elmenni szavazni
- ésatöbbi.
Szilágyi Áron a londoni olimpia első magyar aranyának megszerzése előtt pár pillanattal ösztönösen, rendkívüli segítőkészséggel, talán még az is mondható, hogy aggódva ugrott oda ellenfeléhez, amikor az olasz fiú a bokáját fájlalta. Erre jó lesz emlékezni. ..
filburt 2012.07.30 10:30:23
@fűzfavirág: köszi a nevét! A Sic transit -ot hogyan értetted? Nem a legelejétől néztem, az asszó közben kiírva nem volt és utána a stúdióban se köszönték meg neki a közvetítést.
filburt 2012.07.30 10:31:41
@◄ ►: thx
filburt 2012.07.30 11:22:21
@fűzfavirág: "Nagy Timea példaképe, ma meg magyarázni kell, hogy kicsoda" nem mindenkinek áll abból az élete, hogy 3 generációra tudja oda-vissza, hogy ki kinek kicsodája. Alapvetően szerintem ez nem is baj.
Én nem tudom, lehet, hogy keserű ember vagyok, de miközben az alábbi poszthoz végeztem kutatásokat, igen jókat kacagtam. Mindenesetre szépen gyarapszik a sorozat. Nem pofáznék többet, szép hosszú gyűjtemény következik. - Persze. - A srác Kate-hez fordul, átöleli, és hosszan,…..
filburt 2012.07.30 10:48:39
@A csótány is ember: kb. a negyedéig elolvastam (odáig még nem volt semmi "izgalmas"), aztán belefulladtam a cukros takonyba. Addig kb. ennyi történt:
- van a tökéletes mosolyú atomgazdag félisten, aki olyan modorosan beszél angolul, hogy elkezdtem jegyzetelni
- van vmi nagyon sötét p.csa, aki állandóan megbotlik, elpirul, zavarba jön és folyton olyanokat mond, hogy "whoa" meg "shit" meg "holy crap"

Régen az ilyenek szerintem Júlia meg Tiffany magazinokban jelentek meg.
Biztosan megvan az a réteg (állítólag középkorú nők), amit vonz ez a túlhabzó gagyi és gondolom várja a -- talán vmikor előkerülő -- kemény szexet.
Szerintem az egész rettentően felejtős.
filburt 2012.07.30 10:54:07
@Leiter Jakab: nem szeretném, ha csak egy pillanatig is félreértenél! Teljesen jogos ez a nekimenés és nem a hibák, hanem az arrogáns pöcsfej stílus miatt, ami az interjúból sugárzik.

Én pl. simán büntetném valahogy az alap hibákat vétő fordítókat (kedvenceim pl. broken - "törött", to go out - "kimenni", stb.)

Egyébként a könyv Kindle edition-je az Amazonnál 9.99 USD, szóval 2 nyalóka ára.
Ennyiért érdemes akár eredetiben megvenni, annyira egyszerű a nyelvezete, hogy még tanulásnak is jó, nem kell a vacak fordítás miatt bosszankodni. :)
Ennek fényében különösen érthetetlenek a fenti hibák.
filburt 2012.07.30 11:16:15
@Leiter Jakab: "A fordító maga mondta az interjúban, hogy évek őta megbíznak benne, tehát nekik ez nyilván megfelel."

De -- abszurdra véve a figurát -- ez idővel oda vezet, hogy a kiadó át se nézi az anyagot, mert "X mindig jó munkát végez".
Hogy mitől lesz egy lepukkant gyártelepből nyüzsgő kulturális központ, az megérne egy külön posztot. Van, hogy nem elég a pompásan felújított, gyönyörű épületállomány (lásd Zsolnay-negyed), de az sem igaz, hogy csak alulról szerveződve jöhet létre valami működő dolog…..
filburt 2012.07.30 09:39:34
@monyon le: ha annyi ideje dolgoznál a környéken mint én és kultúrált környezetben nőttél volna fel, akkor téged is zavarnának bizonyos dolgok.

De tudod mit? Cáfold már meg az általam felsoroltakat.

Köszi!
  A globális nyitás esélyei Közép- és Kelet-Európa esetében címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést csütörtökön a Tusványos nyári szabadegyetemen, ahol a magyar Külügyminisztérium munkatársai kiemelték: a tudatos nyitás Magyarország részéről rendkívül fontos, „mert…..
 A szürke ötven árnyalata a Wikipédia szerint harmincegymillió példányban kelt el harminchét országban a tavaly júniusi megjelenés óta. E. L. James bestsellerének magyar kiadását az Ulpius-ház jegyezte, fordítónak Tótisz Andrást kérték fel. Tótisz Andrást, vagy talán egy…..
Az van MÁV: WTF? 2012.07.25 22:02:00
Ma Gödöllőről kellett eljutnom Kelenföldre, időre. Logikusnak tűnt, hogy a Keletiben nem metrózom, vagy 7-es buszozom, hanem átdöcögök a legközelebbi nyugat fele tartó vonattal. Még a gödöllői vonaton megkérdeztem a kallert, ajánlott is egy gyors csatlakozást. A Keletiben…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
Nehéz bármit is mondani akkor, amikor az emberrel közlik: mivel egy lövöldözésben ártatlanul megsebesült, jelenleg mesterséges kómában fekvő párjának nincsen biztosítása, a kórházi költségek várhatóan 2 millió dollárra rúgnak majd. Amit neki kell kifizetni. Ez is…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
filburt 2012.07.16 23:51:34
Liberálisként úgy gondolom, hogy mindenkinek mindent szabad, amíg ezzel másnak kárt nem okoz.

Onnantól viszont viselnie kell a bűn mértékétől függő konzekvens, mindenkire vonatkozó büntetést.

Ennek a fényében én még a halálbüntetést is elfogadhatónak tartom.

Az aktuális üggyel kapcsolatban, az eddig megismert információk alapján:
- a gyilkosság nem hirtelen felindulásból lett elkövetve
- felmerülni látszik szexuális indíték (az én szememben ez erősen súlyosbító tényező)
- a haláleset nem baleset eredménye
- a feltételezett elkövető egyértelműen deviáns, korábban is volt már büntetve
- nem szellemi fogyatékos, illetve tudatában volt tettének

A halálbüntetést szerintem egyébként nem azért kellene bevezetni, hogy az elkövetőt megbüntessük. Hanem hogy védjük a társadalom azon részét, amelyik hajlandó és képes normálisan élni. Az antibiotikum beszedésekor sem sírdogál senki, hogy jajj mi lesz szegény baktériumokkal.

Még egyszerűbben arról van szó, hogy 2012-ben eljutott Európa egy olyan szociális, gazdasági és kultúrális szintre, amikor egy másik ember önkényes megölése semmiképpen nem indokolható és tolerálható (természetesen van pár kivétel, pl. jogos védelem, kommandós lelő valakit, stb.). Aki képtelen élni az elmúlt 2000 év vívmányaival és képtelen az együttélésre, arra egyszerűen nincsen szükség. Pont azért, mert a társadalom többségének több joga van a normális élethez, amit senki nem fenyegethet önkényesen, mint a deviánsnak a devianciájához.

A kivégzést minden esetben el kellene halasztani fixen 5 évre, amikor a 2. és 4. évben (vagy bármikor, ha valami egyéb ok alátámasztja) egy megfelelő hatóság (pl. Ügyészség) kötelezően újra átnézné a nyomozati és per anyagokat, hogy biztosan ne ártatlan személy legyen kivégezve.

Ha a halálbüntetés nem megoldható, akkor számomra teljesen elfogadható egy 2x2x2 méteres üreg is, amiben az elkövető az élete hátralévő részét a neki tetsző módon eltöltheti kb. napi 1500 kcal energia tartalmú táplálékon.
  A magyar jobboldal folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Tőkéczki László egyetemi docens, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék vezetőjének, a Valóság főszerkesztőjének írását olvashatják.   Lassan történelmi távlat alakult ki ahhoz, hogy a rendszerváltozás…..
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Máthé Áron történész, szociológus (Konzervatórium) írását olvashatják.     A magyar politikai élet elmúlt tíz évének legfontosabb fejleményét a baloldali…..