Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tecsóba sose többé

0 bejegyzést írt és 289 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!     V. Tibor vagyok. Holnap mennék második körös interjúra egy céghez. Az első körben tett a pályázókat fogadó HR-es hölgy egy érdekes kijelentést. Azt mondta, hogy a sikeres pályázóknak egy egy hetes betanulási időt kell eltölteniük, amely…..
Ági speciális anomáliával találkozott a sajgótarjáni Tescóban, ahol a Brandoline Charme golyós dezodor stift matricája alól egy egészen más termék bukkant elő: Hello!  Ezt az deót a salgótarjani tescoban vettem úgy két hete, már nincs meg a blokk.. elöször csak az tünt…..
tecsóba sose többé 2014.03.20 10:05:27
@joska61:
Nem, túlélő.
vitalitas.hu/olvasosarok/online/oh/2001/14/709.htm
De a fél hónaljam bánja.
Sziasztok!   Olvastam a „Nyugdíjas nem is ember” című cikketeket, ennek kapcsán gondoltam rá, hogy én is írok nektek. A posztoló arról panaszkodik, hogy nyugdíjasként, tapasztalattal, szakmával nem alkalmazzák. Nos, ha a kedves posztoló azt hiszi, hogy a fiatalok helyzete…..
tecsóba sose többé 2014.03.20 08:52:02
@Dr_utcai_arcos:
Már miért lennénk megkeseredettek?
Azért, mert a szüleink nem azért küldtek iskolába, hogy a végén bőrfotelból dirigáljunk?
Szerintem vér ciki ennyi idősen az ősök nyakán élősködni, ha elvállalnánk egy rangon aluli munkát is, talpra állhatnánk.
tecsóba sose többé 2014.03.20 09:28:01
@droid_:
Hatalmas mellénnyel indultam neki a felsőfokú németemmel a külföldi életnek. Volt pofára esés.
Há mer ugye az se mindegy hova megy az ember ugye. Nekem közel fél é kellett hozzá, hogy gond nélkül elboldoguljak a pékségben, és az üzemben. Mára már a tök részeg kocsmai németet is megértem.
Ennyit ér egy magyar nyelvvizsga, kár ezen vitázni.
tecsóba sose többé 2014.03.20 09:32:30
@droid_:
Akkor menjen tolmácsnak. Ha érted.
Hello!     Január 2-án írom ezt a levelet. Az időpont lényeges, s nem tudom, mikor kerül ki a blogra, ezért jegyzem meg rögtön az elején. Egy felsőoktatási intézményben dolgozom, és ma reggel arra értem be a munkahelyemre, hogy a benti hőmérő higanyszála alulról…..
tecsóba sose többé 2014.01.08 21:04:26
@NemNick:
Te hallod! Ha fázik, akkor tegyen ellene ő maga!
Szopjon a gépész, mert őkelme nem tenné oda magát azért, hogy jobb legyen a közeg?
szerinted én hobbiból mentem be? Fenét! Tettem azért, hogy ne fázzon a seggem!
Jah kérem, sok tápos csajjal dolgozok, akik 40 fokban is fáznak, és csodálkoznak, hogy rendszeresen kehesek.
21 fok a szervezetnek az ideális, ezt meg lehet kérdezni egy másodéves orvostanhallgatótól.
Tél van, rétegesen kell öltözni, ezt még a kresz is oktatja.
Csórikámmal mi lenne a kohóban, ahol télen nyáron 80 fok van? Panaszkodnak? Nem. Akkor?
Pávafiúk, figyelem! Íme az újévi raklapos hidegtál a cicalányoknak, hogy száradjon rátok a tojáskarikás medvehagyma, szalámival együtt. Mária országában amúgy se nagyon divat ez a kaja-origamival történű páváskodás, de az, hogy a rituális gasztróöngyilkosság…..
Naiv ügyfél a fallal találkozott a Telenor szervizében, ahol megállapították, hogy a külső sérüléstől mentes, de mégis kettétört kijelzőjű telefon valőszínűleg a szentlélek súlya alatt rogyott össze, ami nem garanciális, úgyhogy 40 ezerért javítanák... de utána a…..
Hogy hibáztatok-e bárkit az első fogamnál az orvoshoz jutásig? Talán a rendszert.  Mert azt a 34 ezer forint vizitdíjat inkább adtam volna maszeknak! Szombaton este a hírekben láttam egy fiatal nőt, aki elveszítette az édesapját egy bölcsesség fog, és annak szövődménye…..
tecsóba sose többé 2013.11.26 14:58:29
A folyamatos stressz a gyárban poszthoz szeretnék hozzászólni és a kommentelőkhöz, akik szerint a 11 óra pihenés két műszak között az MT és a józan ész szerint is elegendő. A nyáron lesz ötödik éve, hogy hasonló helyen dolgozom. A szerződésem két havonta van hosszabbítva,…..
tecsóba sose többé 2013.10.03 15:53:45
@newbee:
Műszaki diplomám van, és szalag mellett dolgozom. Hogy miért? Mert diploma után szültem, és mivel "nincs" szakmai tapasztalatom, sehol sem kellek.
Marad a halálsor és a takarítói másodállás.
És rengeteg technikus és diplomás kollégám van, akik szintén a halálsoros szalag-munkáznak normákkal és benyelt túlórákkal.
Együtt tudok érezni a posztolóval.
Nem a cégek zsákmányolnak ki minket, hanem az állam hagyja, hogy megtegyék.
tecsóba sose többé 2013.10.03 16:10:48
@newbee:
Gondolod?
Igen babáztam. Egy csecsemővel és két 80 évessel! Pont arra volt időm és lehetőségem, hogy tovább fejlődjek. Idősek otthona teleház, így maradt rám. És hidd el, több munka van egy idős emberrel, mint egy csecsemővel.
Amúgy meg általában azok az emberek nem érnek sokat, aki fröcsögő szájjal köpködik, hogy diplomájuk van. Lehet, hogy okos vagy, de értéktelen és hencegő. Így emberileg egy nulla vagy. Mi még így is méltósággal élünk, még ha küzdünk is.
tecsóba sose többé 2013.10.03 16:26:43
@Babette_:
Én a kettőt nem mertem bevállalni. Anyaként is a maximális figyelemre figyeltem, és a tanulásnál is. Az egyik a másik rovására ment volna és azt nem akartam.
Nem lehet elmenni amellett, ahogyan erőfölényükkel visszaéltek Egyre nagyobb társadalmi feszültséget szül a hitel-adósok megsegítésére szánt mentőcsomagok kialakítása. A bankok rendkívül nehezen viselik érdekeik sérelmét, vannak azonban még olyanok is, akik a…..
tecsóba sose többé 2013.08.25 17:44:30
@ekat:
Miért is?
Ha deviza hitelt vettél fel, azt tudtad devizában is törleszteni, árfolyamkockázat nélkül.
Sokan csinálták, hogy átmentek ósztriába eurót venni, amit rögtön átváltottak frankra, és itthon fizették be. Igen, ők jól jártak.
De aki csal deviza alapon van elszámolva, az még környezetvédelmi adót is fizetett a törlesztővel.
Nekem azzal az indokkal kaszálta el a bíróság a deviza alapú hitelemet, hogy nem kiszámolható a törlesztőm a bank által becsatol képletekkel.
Ellenben egy szakértő számolása szerint így jött ki a törlesztőm:
190chf/hó. Először az mennyi forint. Majd rá a kamat forintba, majd át chf-re, majd az egészet vissza forintra, és újra chf. Persze vételi-eladási sosem volt, csak eladási.
Folyamatosan tőkésítette a kamatot!
Aztán jött az indokolatlan kamatemelés. 6%-os kamatra vettem fel a hitelt, de mire a bíróságra jutottam, már a 13%-ot fizettem.
A matematika fekete és fehér. Ha ők is csak ebben a kát színben mozognának, akkor tudnék számolni, és mindenki más is. De ezek csak a hasukra ütöttek, én azt nem tudom követni.
tecsóba sose többé 2013.08.25 17:46:07
@olcso:
A devzahitel az, amit devizában számolnak, és devizában is fizeted. Van konverzió.
Az alapú, az csak elszámolás, de forintban fizeted, és abban is folyósítanak. Ott nincs konverziós költség, mert nincs is deviza.
tecsóba sose többé 2013.08.25 18:11:03
Szenvedés a betegnek, de az orvosnak is, mert nem tudja a legjobb tudása szerint csinálni. „A belgyógyászat egyik kórtermében a helyszíni ellenőrzéskor a kézmosó lefolyója hiányzott, az elhasznált vizet egy vödörbe engedték. A betegségmegállapító osztályon 3 zuhanyzó van…..
tecsóba sose többé 2013.02.04 08:51:17
@tecsóba sose többé:
"donort kapott"
lyóreggelt :)
tecsóba sose többé 2013.02.05 15:21:11
@marand22:
Nem vagyok orvos, nem tudok eskü letétellel gondolkozni. Gazdasági téren dolgozom, és jelenleg a kevésbé szükségeset kell hátra tenni, és a fontosat előre, mert a többire nincs keret.
Na mármost. Nincs rendes keret a rákbetegek gondozására. Nincs keret a cukorbetegekre. Nincs keret kötszerre, kesztyűre stb... olyan intézményekben, amiket adó és járulékfizető betegek keresnek fel. Rettenetesen sajnálom a cikkben említett személyzetet, de a betegeiket és a tápláléklánc legaljára sorolom. Majd ha a többire jut pénz és még marad, akkor lehet őket is ellátni. De sajnos ők sem járulékot, de még az alap 6300 forintos csekket sem fizetik be. Mi több, a bírósági eljárásuk költségét sem lehet rajtuk bevasalni, és a napi háromszori étkezésüket is adó és járulékfizetők fizetik. A wellness börtönökben emellett személyzet is dolgozik, szintén adó és járulékfizetők befizetéseiből, és tavalyig a raboknak nem volt kötelező dolgozni sem. Most dolgoznak, de 60 forintos órabérben, így alig termelik ki a napi étkezést. Van ott még fűtés is, áram is, és víz is. Elég deficites a rabok ellátása minden téren ami az adófizetőket illeti. Ők is emberek? Ezt én nem állítom, hogy nem, de ne is illessék meg azok az alapjogok, amik egy becsületes embert. BKV bliccelő meg 5000 forint/nappal letöltheti a büntetést, vagy lekapirgálja. Én az utóbbit választanám, de az előbbi sem lehet több három napnál.
tecsóba sose többé 2013.02.05 15:21:48
@karcsibácsi:

tecsóba sose többé 2013.02.04. 08:51:17
@tecsóba sose többé:
"donort kapott"
lyóreggelt :)
Az idősebbekkel, akiknek nincs pénzes rokonuk nem foglalkoznak rácsos ágyba teszik, nem etetik lerakják mellé a gyógyszereit de szegény nem tudja bevenni.... hát akkor így járt! Kedves Praxis blog!   Aki az orosházi kórházról jót tud mondani, annak van vagy ismerőse/rokona…..
Hol van már a 3 gyerek, meg a 4 kerék szlogen! A legvadiújabb nagycsaládosoknak szánt Erzsébet-pályázaton ugyan a tavalyi kiíráshoz képest már mindkét szülőt fel lehet tüntetni, kizáró tényező, ha valaki a 3 vagy több gyermeke mellett nem dolgozik, például mert nem kap munkát…..
Talán itt volt egyszer egy poszt, hogy a kismamának a szemére vetették (bunkó stílusban), hogy nem vette észre, hogy meghalt a babája. Ezt úgy látszik lehet másképp is, emberien kezelve a szituációt. Tisztelt Blog!   Már korábban is szerettem volna írni, hogy a XI. kerületi…..
Persze, hogy van megoldás: ugyanoda, ugyanarra a gépre, ugyanazzal a személyzettel szinte azonnal lehet időpontot kapni, ha az ember kifizeti a vizsgálat díját. Tisztelt Praxis!    Ismerősöm gerincsérvre utaló problémákkal küszködik. Egy hónapja van betegállományban. A…..
Szomorú,hogy ordítani mernek velünk,pedig a gyógyításra tették fel az életüket. Tisztelt Praxis!   Én a várpalotai rendelőintézetben tapasztalt hiányosságról szeretnék írni. 3-ik babával vagyok várandós. Mivel Várpalotához tartozunk,így oda kel járnom.(Egyelőre) A…..
tecsóba sose többé 2013.01.19 21:04:44
@hibiszkusz75:
Te érted amit írtál?
Én kétszer futottam neki, de feladtam.
Amúgy nincs jogsim, bringázunk és tömegesen közlekedünk.
Amikor a nővéremék meghaltak, egyik percről a másikra az ölembe hullott egy 11 hónapos baba. Cipeltem a hátamon, ölemben, hordozóba.
Munkahelyre, megbeszélésekre, fürdeni stb...
Ezt egy babával lehet, de többel csak segítséggel. Nyugodtan lehetett volna várni a másodikkal, harmadikkal, ha már legalább egy gyerek oviban van.
Addig marad a kínlódás, várakozás és hiszti.
Készüljön fel arra is, hogy bármit hibáznak soha senki nem fogja elismeri, de még egy "elnézést kérek"-et sem fog kapni. És el is bagatellizálják. Tisztelt Praxis Blog!     Én pusztán figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ha esetleg bekerülne a Margit kórház…..
tecsóba sose többé 2013.01.15 15:14:15
@Dr.laikus PhD:

Fiatal vagyok. Bolondos, és olykor lázadó, de épp úgy együtt érző is.
De amikor Téged olvaslak mindig rájövök, hogy nem becsülöm meg a saját életem eléggé!
Ne haragudj, de ez kijött belőlem.
tecsóba sose többé 2013.01.16 15:43:33
@Fekete Dália:
Eddig és nem tovább!!
Ez egy felhőblog. Itt minden csak lebeg, mert egy oldalról van leírva, de a másik oldal sosem böffent.
Se egy megnyer műhibaper, se egy beperelt beteg rágalmazásért. Ez a blog /véleményem szerint/ egy szabad ember szabad véleménye arról, amit tapasztalt. Ettől a poszter még lehet konkrétan hülye, vagy csak felnagyítja a gondját. Vagy esetleg számára nem annyira fontos részeket kihagy, ami egy szakmabelinek persze, hogy nevetséges és komolytalan, mert nem áll össze!
Itt egy szorongó betegről van szó ugye? Most pszichés beteg, vagy fogyatékos? Mert az előbbinél csak írásos beleegyezéssel tájékoztatják a hozzátartozót, az utóbbinál meg eleve.
Miért nem olvastam itt még olyat, hogy én odaálltam az orvos elé, és elhajtottam a jó .....ba, és elmentem ügyvédhez feljelenteni, beperelni...?
Csak azt olvasni, hogy tolják az orvosok zsebébe a pénzt,. de egy rendes ügyvédre már mindenki sajnálja!
Ha az orvosoknak is akkora lenne az igazságérzete mint a betegeknek, már elhordták volna a norvégok a téglát mert kórház sem lenne.
tecsóba sose többé 2013.01.16 15:49:24
@tecsóba sose többé:

És most lázadtam Laikus :)
Az illegális plakátozásnak már jó ideje leáldozott, apróhirdetéseket azonban még mindig szívesen ragasztgatnak az emberek megállókb. A neonreklámokat üzemeltető Intermédia Kft. ezért úgy döntött, ezentúl kiszámlázza ezeket is: Nem egy ütős posztalany, de érdekes…..
Bár kommentezőink még nyáron figyelmeztettek, hogy az azóta csődbe ment Aranyközpont Zrt. gyakorlatilag ugyanaz a kör, mint a Safety Gold Zrt., van, akinek ez az info már későn jött. A hasonló tulajdonoson és a hasonló problémákon kívül. vagyishogy se pénzt, se aranyat nem adnak,…..
tecsóba sose többé 2012.12.18 14:46:04
@atpijkamo:
Nigéria összvagyona nincs 100 milla :))
A végső mindent államosító roham előtti kétségbeesett költségcsökkentésben a Digi saját alkalmazottaival is szó nélkül kibaszott karácsonyra. Eddig ugyanis ingyen kapták a leglassabb internettel egybekötött mindenes csomagot, amit amúgy 4200 forintért kínálnak az embereknek,…..
„Esküszöm az orvos Apollónra, Aszklépioszra, Hügieiára, Panakeiára, az összes istenre és istennőre, őket híva tanúul, hogy erőmhöz és belátásomhoz mérten teljesíteni fogom eskümet és alábbi kötelezettségemet. Esküszöm…   Mielőtt belevágnék, válaszolj…..
tecsóba sose többé 2012.12.07 08:38:51
@zsuzzzs:
Én azért szoktam olvasni az MT blogot.
Ajánlom figyelmedbe. Bár nem kizárólag gyári melósok, hanem a munkahelyek területén mindenhonnan.
tecsóba sose többé 2012.12.07 12:57:49
@szabidoki:
Az a baj, hogy párhuzamot próbálnak keresni egy orvos és más szakma között.
A párom villanyszerelőnek tanult, majd megcsinált egy mehatronikai mérnők főiskolát is.
Villanyszerelőként külföldön nem dolgozhat, maximum kábel húzhat, árkot áshat, amit itthon betanított munkások végeznek.
Külföldön különbözeti vizsgát kell tennie mert más a szabvány. Eu ide vagy oda.
Az én párom ha hibázik, 5-10 év letöltendőre számíthat, plusz eltiltják a szakmájától.
Nekik nincs kitalálva semmilyen biztosítás, jogi védelem stb...
Számla nélkül nem dolgozhat, garanciát pedig köteles vállalni 5 évre!
Ő is csak olyan, mint minden ember. Minden nap bemegy dolgozni, elvégzi a munkáját és hazajön. NAgyjából 115-130 ezer között keres, de sosem jutna eszébe azt mondani, hogy az orvosok is beszállhatnának a béremelésébe. Mert nem rajtuk múlik. Ahogy nem lenne szabad, hogy a betegek adjanak pénzt az orvosoknak, mert nem az ő feladatuk!
Nem az emberek hibája, hogy kevés járulékot fizetnek, hiszen arányosan a bérük is kevesebb.
Hétfőn történt meg velem, hogy fogamzásgátlót kellett íratnom. Háziorvosom szabin, helyettes nem írja ki. Elmentem a szakrendelőbe ahol egy lélek sem volt, és le lettem cseszve, mert nem vagyok bejelentkezve, és akkor ezt most nekik nem fizeti ki a tébé!
Pislogtam, és megkérdeztem, mit kell kifizetni egy A5-ös lap kinyomtatásán úgy, hogy az orvos pecsétjét egy nővér használja? Nem volt sem vizsgálat, sem semmi. Majd megszeppenve nézett rám és a kezembe nyomta a receptet. Nem hagytam szó nélkül, hanem közöltem vele, hogy amíg magának egész napra esetleg nincs bejelentkezve senki kifizetik, míg engem fizetetlenre hazaküldenének!
Az alapvető problémákat nem gondolom, hogy a betegeknek kell megoldani. Van egy kamara, nekik kell verni az asztalt a minisztériumoknál, nekik kell terveket kidolgozni és pályázatokat írni. De ahogy nézem, azok is csak a milliós fizetésüket veszik fel.
Tisztelt Mt!  Sajnos a férjem is beleesett abba, amibe itt sokan még az országban. Internetes álláshirdetésre jelentkezett,a hirdető nagy örömmel közölte,hogy két nap múlva utazhat Németországba dolgozni. Egy régi kollégájával együtt mentek, kint el lettek szállásolva és…..
tecsóba sose többé 2012.10.08 19:32:25
Pista megszédült a bereklámozott 8%-os kedvezménytől, ezért átszerződött a T-Home gázszolgáltatásába. Az sem zavarta, hogy a váltás 5 hónapig tartott. Az első számlával azonban kiderült, hogy a 8% kedvezmény 5%-ra csökkent. Még jobb, hogy az országban egyedül a T-Home nem…..
A jelek szerint kénytelen lesz a magyarság határon innen és túl egyaránt üzemenyagadót fizetni, ha találkozni óhajt, minthogy a tömegközlekedést felszámolták. Ahelyett, hogy örülnénk, hogy aszfaltozott utak vannak... Magyarország, Budapest nevű fővárosából szerettem volna…..