Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskosztüm

146 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cím onnan van, hogy U.Z.-ban, néhány jellemző föliratot gyorsan beleírtam a jegyzeteimbe. Jellemző volt, hogy oszd meg; az utat, vagy bármit...az országodat. No nem, ne a feleségedet dobd oda annak, aki meg fogja erőszakolni!, hanem a földet, az élet terét, amit önző módon birtokolsz. Itt úgy…..
Mindegy, hogy délben, vagy este, szárazon, vagy vízen...buli van. Buliruhában (a hölgyek különösen merész holmikban), sietnek a célállomásra, vagy megérkeztek már; hangos jókedvvel, lerészegedve ünnepelnek, parti van. Elkezdődött a karácsonyi szezon, itt a céges partik időszaka. Belekóstoltunk a…..
Az odavezető út is nekem kínai volt (telefirkálva az aszfalt mindenütt, talán a csatornázási művek tették) Nem tudom, milyen arányban élnek Sydneyben ázsiaiak, de az utcakép azt sugallja, nagyon sokan. Ha tetszik, ha nem, a népvándorlás már elkezdődött. Az ausztrál iskola egyenruháját viselik, de…..
Láttam egyszer egy képet a Niagara vízesésnél (a Niagarának mondandóm szempontjából azonban semmi jelentősége nincs). Madarak szálltak le a sziklákra. Rengeteg, egyre több, a köztük lévő távolságot mértani pontossággal, egyenletesen, tartották; még véletlenúl sem sűrűsödtek be, nem alakultak ki…..
Kiwiland, Új-Zéland Sydney 2017.12.06 14:23:04
Szerelem második látásra. Idétlenül hangzik, de lazítok. Mintha otthon lennénk... Márti és Laci régi barátaink. 3 éve, amikor itt jártunk, nagyon hajtottunk, hogy minél jobban megismerjük a várost, akkor nem gondoltunk arra, hogy valaha visszatérünk. Most kényszer nélkül, lazán bandukolhatunk a…..
Köszönöm Márti a fotókat..
Kiwiland, Új-Zéland Hello Sydney! 2017.12.05 23:56:39
 ..
Kiwiland, Új-Zéland Christchurch 2017.12.05 03:23:43
KépekKezdetben a köztéri alkotásokat akartam gyűjteni az úton. Valami bekattan, ha az ember friss szemmel jár. (Idegen, sohasemlátott vidéken ez gyakran megesik, mármint a friss szem). Mindent nem lehet lekattintani, kell találni valamit, ami majd a “cseppben a tenger” lesz, jellemezni fogja a…..
Holnap indul a gépünk Sydneybe. Az utolsó napunkat töltjük itt, Új-Zélandon. Christchurch nagyon megrázó élmény, olyannyira, hogy most nehezen tudnék írni erről. Később fogok, (majd összeszedett magam). Most néhány képet teszek fel az odavezető útról. Szép napot mindenkinek!..
Kiwiland, Új-Zéland A víz azúr 2017.12.03 03:47:57
Házunk, amely 4 éjszakára az otthonunk, (Monaco negyed, Nelson), megérdemli, hogy bemutassam.  Mikor behajtottunk ide, kicsit csalódottak voltunk. Homok és homok mindenütt. Aztán pár órával később, már száraz lábbal nem tudtunk kimenni. A hajó ugyanaz, mint az előző képen. Ha valaki elolvassa…..
Még tartozom egy szirupos képpel az előző napról. Régi hajóház, átalakítva étteremmé, megspékelve egy kis naplementével Mai programunk, a nelsoni hetipiac és a marlboroi borokkal való ismerkedés, vidéken. Nelson az a város lesz, ahol az emberekre fogok emlékezni. Elsősorban a magyarokra, akik a…..
Rövid autózással, Nelson városától néhány kilométerre, számos hajtűkanyarral, eljutunk a Ábel Tasmán Nemzeti Park bejáratához. Az öbölben rengeteg (legalább 30) túrista, busz, hajó. Továbbhajrunk a következő, majd a még következő...és így tovább...öbölig. Az út a magas hegyekben tekereg, mereven…..
Sárától jött, rólunk. Sára imád rajzolni, festeni, rengeteget dolgozik. Ez a motor hajtja. Saját világában átírja azt, amit lát. Szeretne porcelánfestő lenni, de Herendre nem juthat be autistaként. Kiváló adottsága, hogy képes a kitartó, monoton munkára is, apró motívumok állandó újrarajzolására. Ő…..
Hinnétek, hogy az a kis pötty, ott hátulról, én vagyok? (Csak azért nem a közeli képet raktam föl, mert a fotóriporter próbálta a beszarás pillanatát elkapni az arcomon. Nehezen ment neki. Állítom: igenis bátor voltam, és önfeledt!) Reefton, a fények városa. Ezt a nevet talán, a régi, 1888-ból…..
Először Haastnál láttuk meg a Tasmán tengert, egy útszéli kávézóban mi voltunk az egyetlen vendég, (hosszú ideig ez az egyetlen tankolási lehetőség a környéken, figyelmeztetnek) A táj lapos és kopár. Az út, tenger felőli oldalán, elszórva, nyurga trópusi fák, mind 45 fokos szögben megdőlve, jelezve…..
Franz Joseffel, a városkával kezdem. Nemcsak a kronológia miatt, (hogy először érkeztünk meg ide, majd csak másnap másztuk meg a F. J gleccsert,) hanem, mert újabb jelentéktelennek tűnő dologra hívnám fel a figyelmet. Az itteni fényekre és színekre. Mintha lenne egy játékos fővilágosító, aki a…..
Bungee jumping. Lehet tandemben is ugrani, egy 48 méteres hídról, aztán a folyóban landolni, fejjel lefelé. De nincs gáz, mert a folyóban vár a csónakos, aki lekap a kötélről. Már a látványtól is megemelkedett az adrenaliszíntünk.  Ez a tábla jellemezhetné az útunkat, cikkcakkban, 400 km-t 11 óra…..
Összefutottunk Lindával,egy Új- Zélandban élő magyar lánnyal, két napja a fjordoknál. Ki gondolta volna, hogy egy másik város utcáján, (miközben Ágival gyakoroltuk az először- jobbra- aztán- balra- nézz-t,) éppen ő enged át bennünket. Az ilyen találkozásokra mondjuk azt, hogy nem véletlen. Sok…..
“Azért veszélyes, mert száraz, meleg  itt a klíma, hamar lángra kap az erdő, ezért nem tanácsos itt campingezni”.- mondja egy helyi ember, aki elhalad mellettünk. Egy palack víz van a kezében, olyan, mintha a sarki boltba indult volna. Otthonosan szalad fel a hegyi úton. Az embernek az a benyomása,…..
Mindjárt egy helyesbítéssel kezdem. A múltkori bejegyzésemben említett reptéri sas, merthogy nekem minden madár sas, most már tutti, hogy kea papagáj. A sziget védett madara. (Táblák figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk rájuk.) Élőben is találkoztunk velük. Az index-hírekben szereplő, birkákra támadó…..
A wellington reptérben az egyetlen igazán grandiózus dolog, egy 4 méteres saspár a mennyezeten. Ők is repülnek. A reptér nem nagy, de barátságos, jól működő szervízzel. A mai nap nagyjából az utazásról szólt, apró izgalommal. A bérelt autónkat vissza kellett cserélni, mert valami kilógott az…..
Auckland után nyugisabb, kisvárosiasabb fővárosra számítottunk. Wellington városközpontja, ahol lakunk azonban meglehetősen zsúfolt. A házak egymás lábára lépnek. Versenyeznek, méretben és építészeti megoldásokban. A viktoriánus kis épületek beékelve egy-egy hitech felhőkarcoló vádlijába. Egy égig…..
Utazásnál az ember csak ül a kocsiban és sasol. Néha meg kell állni valahol, de az hol legyen,.. ilyen és ehhez hasonló gondokkal kell szembenéznie. Bár minden pillanat egy újabb vizuális inger, egy elszalasztott fotó, de az egészet nem lehet rögzíteni. Szelektálni kell. Összerakni az összerakhatót,…..
A tábla fölött a kis fehér maszat; az a vulkán az, amely utóljára 1995-ben tört ki. Egy-egy vulkánkitörés után megcsappan a turizmus, de néhány év amnézia, és jönnek újra. Jövünk a béke szigetére, a zöld lankák, bárányok, kék-ég országába, tiszta levegőért. Megcsodáljuk, körbejárjuk ezt a vulkáni…..
Kiwiland, Új-Zéland Taupo, 8.nap 2017.11.21 04:50:44
Rossz az idő, ilyenkor jön a múzeum!  Vidéken vagyunk, a terveinkben szereplő látni-kell-múzeum, Rotorua bezárt, viszont a TAUPO MUSEUM nyitva. Ez egy nagyon barátságos múzeum, Taupo város kikötője felett, egy kis dombon, mellette a könyvtár épülete. Két markáns részre osztható a látott anyag. Az…..