Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R15

39 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyakunkon a farsang, bár egy rutinos cosplayernek ez nem okozhat gondot. Mégis vannak emberek, akik egy kicsit túlvállalták magukat. Következzék dorkly.com listája, mely a legfurább cosplayereket gyűjtötte össze: WOVA FETT VASWOLVERINE   A KOLESZTERIN PÖRÖLYE…..
Mint sokan mások, akik gyermeki rajongással viseltetnek az űr iránt, Clarke is rájött, hogy a legközelebbi idegen világ nem odafent van, hanem odalent van. A búvárszenvedélye miatt utazott 1956-ban Sri Lankára – és a sziget ezután otthona is lett. Minden felfedező álma vált…..
„A Philip K. Dick (Misztérium) és Hugo Díjas (Pörgés) Wilson karakterei nem a tudomány díszletei, nagy gonddal találja ki őket, de igazán a gonosz karakterek kidolgozását élvezi: 'a gonoszok szórakoztatóak, minden rossz beidegződésedet és tisztátalanságod nekik adhatod,…..
SF.blog Saur-off 2014.12.11 12:07:56
Orosz ortodox papok gyűlnek Mordor kapui előtt, hogy megvívják végső harcukat Szauron ellen!A valóság ennél jóval kevésbé szórakoztató. Vagy mégis?   A Szvecsenije (Izzás) nevű orosz művészcsoport Szauron szemét álmodta Moszkva egyik felhőkarcolójának tetejére. De az…..
Hihetetlen, de ha találkozni szottyan kedvünk egy, az Alienek és Predatorok által is rettegett vadásszal, akkor nem máshová kell mennünk, mint: Svédországba! Sőt, mivel megunta trófeákkal ékített lakását, be is költözhetünk. Az ár nem tisztázott, de el nem tudjuk képzelni,…..
Tom Hanks tervezi, hogy kiadja veterán írógép-gyűjteménye által ihletett novelláskötetét. „Minden különösebb ok nélkül, 1978 óta gyűjtöm az írógépeket – az otthoni és hordozható gépeket” – mondta az Oscar-díjas színész. „A történetek nem magukról az…..
SF.blog Hawking, mint főgonosz 2014.12.04 11:10:44
A világhírű fizikus, kozmológus és gondolkodó, Stephen Hawking nem elégszik meg a tudomány terén elért eredményeivel, új irányba kacsingat. A The Telegraph információ szerint a tudós azt nyilatkozta a Weird januárban megjelenő számában, hogy szívesen játszana főgonoszt egy…..
SF.blog Nyugdíjas fantáziák 2014.12.02 15:41:01
Az ötvenes évek autótervezőire nem lehet ráfogni, hogy fantáziátlanok voltak és nem mertek elszakadni koruk megszokott formavilágától. A stílusjegyek persze ismerősek, merész orr, széles „csípő” és fecskefarok, de ami az összhatást illeti, a következő koncepció-autók…..
    ..
SF.blog Dinóvurstlit mindekinek! 2014.11.26 16:38:47
Pont 200-at kell aludni és az USA-ban újra megnyitja kapuit a Jurassic Park – a mozivásznon. Igen, néhány megalomán tudós újra kísérletezni fog és megalkotják a prehisztorikus szuperszörnyeteget, aki galád módon belepiszkít a gondtalan dinóvurstli idilli mindennapjaiba. Az…..
Ha csak egy kis részét sikerül a Telltale fejlesztőinek átmenteni a Trónok Harca könyvek vagy sorozat hangulatából, a decemberben megjelenő játékba, akkor idén elmarad a Karácsony. A hat részesre tervezett játék mellől lehetetlen lesz felállni, még a  Kiskarácsony…..
Indrek  Hargla könyve, a Melchior a patikárius, stílusával újat tudott mutatni a történelmi krimik között. A regényben nem csak a középkor csatornaszagú, koszos és sötét világa tárul elénk, hanem szerepet kap benne az élet derűs, vidám oldala is. Meglovagolva Melcihor…..
Nem lehet minden családban a szülők között tűzoltó, rendőr, labdazsonglőr vagy autóversenyző. Mit tehet az az anya vagy apa, aki nem hasonló munkakörökben dolgozik? Majd három éve Anthony Herrera grafikus azzal az ötlettel állt elő, hogy a Sequoia Nemzeti Parkban tett…..
Bár a hirosimai és nagaszakii atombombák után senkinek sem lehetett kétsége, hogy milyen irányba tart a hadviselés, azért H.H. Arnold ezredes cikke megdöbbentően pontos (de meg nem valósult) jövőképet festett le a Life magazin hasábjain. Az ezredes interkontinentális rakétákról…..
A tudósok lélegzetvisszafojtva várják, hogy a Naphoz közelebb érjen a P67 üstökös, rajta a Philaéval, hogy a nap melege feléleszhesse a hibernálódott űrszondát. A várakozás napjaiban sem töltik tétlenül idejüket a tudósok, szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb grafikákkal…..
Szinte minden lehetséges módon újragondolták már a szuperhős témakört, de amikor úgy tűnt, hogy nem lehet új ötlettel előállni, akkor egy francia fotós, Sacha Goldberg összeházasította a szuper- és sci-fi hősöket (antihősöket) a reneszánsz divatjával. A fotós képein a…..
SF.blog Az őrület határán! 2014.11.17 17:28:23
Alacsony költségvetés (mindössze 400 000 ausztrál dollár), két kiszuperált rendőrautó és egy taxi, továbbá egy másnapos, törött orrú, ismeretlen színész a meghallgatáson (Mel Gibson). Az orvosból lett rendező, George Miller bemutatta, hogy ennyi is bőven elég a sikerhez,…..
SF.blog A Rosetta himnusz 2014.11.14 16:14:15
Az elektronikus zene koronázatlan királya, Vangelis (Szárnyas fejvadász, Tűzszekerek, 1492) egy dallal tiszteleg az Európai Űrügynökség (ESA) és a Rosetta küldetés előtt. Ha valakit nem elégítene ki a szintis görög keringője, az hallgassa meg magának az üstökösnek…..
Jonathan Nolan sorozatot készít Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájából. A Nolan név – különösen ilyen közel a Csillagok között bemutatójához – ismerős lehet. Jonathan,Christopher Nolan testvére, akivel együtt dolgozott a már említett filmen kívül A sötét lovag és A…..
Az űrkutatók a Rosetta műhold küldetése kapcsán tövig rághatják körmüket, hogy a meghibásodás ellenére sikerül e a Philae landolóegységnek leszállni a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínére. Ha a misszió sikeres lesz, akkor a tudósok a mintavételek alapján…..
SF.blog Ady Endre + zombik + Te 2014.11.11 09:50:26
Bár még csak november 6-án indult a kampány, Csepella Olivér grafikus közösségi finanszírozás keretében már összegyűjtötte a munkájához szükséges 12 000 dollárt. Csepella sikere azt jelenti, hogy egy év múlva kezünkben foghatjuk az Alkonyattól pirkadatig képregényes…..
Minden egy Duran Duran életrajzi könyvvel kezdődött 1984-ben. Szerencsére azóta Gaiman művészete szárba szökkent és más irányt vett. Sőt, irányokat! Legyen szó képregényről, sci-firől, horrorról, fantasyról, netán szépirodalomról vagy forgatókönyvről, a ma 53 éves író…..
Felemás ízlés adatott az alábbi rajongóknak, akik a remek eposzt megörökítették testükön: filmet ugyan jól választottak, de ami a tetoválóművészt illeti... nos, ott lehettek volna alaposabbak.       ..
Harry Potter története igazi aranybánya mindazoknak, akik részesülhettek ennek a történetfolyamnak a bemutatásában. Évek teltek el az utolsó könyv és film megjelenése óta, de az érdeklődés nem csitul. A filmek gyártója, a Warner Bross londoni stúdiójában megnyitotta a…..
SF.blog Szovjet steampunk1920-ból 2014.10.28 12:24:25
Jakub Rozalski újrateremtette olajfestményein a polgárháború sújtotta Oroszországot. A festő fantáziájában a bolsevik vörösök, a cári Oroszországot restaurálni kívánó fehérek és az anarchista feketék, gépszörnyekkel vívják háborújukat. A képeken nem a „fémé” a…..