Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Lakatos László

51 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kisjula ...kezdet... 2010.09.27 19:55:00
 Gimi után kezdtem el először feltölteni a netre azokat az írásokat, amiket érdekesnek találtam, vagy mély nyomot hagytak bennem. Most itt kezdek "új" életet, de a múltat nem felejtem és az eddig, egy másik oldalon posztolt írásokat is feltöltöm! Hát...kalandra fel!..
Egy ideje lehet tudni, hogy Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem PhD fokozat nélkül kinevezett rektora nem nyugszik a bőrében, és a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény rendelkezéseit aprópénzre váltva egy olyan tervet akar átnyomni a magyar tudományos közösségen, ami joggal bőszít fel minden…..
Elég sokaknál kiverte a biztosítékot Kövér László hétvégén, amikor azt mondta a Fidesz-kongresszuson, hogy "Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk". A közfelháborodásra pedig csak ráerősít,…..
Fanyar Iron Mit olvastam...10 éve 2015.09.13 17:55:24
A Stanford Börtön-kísérlet 1971-ben Philip Zombardo szociálpszichológus a Stanfordi Egyetemen egy érdekes kísérletben az engedelmességet és az agressziót vizsgálta. Meg, hogy milyen hatással vannak a személyiségre a különböző szerepek. Az egyetem egyik alagsori folyosóján egy…..
Fanyar Iron Mit olvastam…5 éve 2015.09.10 07:54:29
"Pályázók, figyelem! Írjatok egy rövid, maximum 20-25 soros történetet, egy emléket gyerekkorotokból, amiben szerepelnek az alvás, a facebook, a dzsípíesz, a nap, a szeparé és a tévedés szavak." (Pályázati felhívás regionális online irodalmi, újságírói ösztöndíjra, 2010.) Beadtam nekik. Hogy mi…..
Fanyar Iron Mindenki mindenkiért 2015.09.10 03:34:50
Magyar fészmese. A nyuszika meghúzta a színes cipőfűzőjét, lesimította a csinoska mezét, majd megnyomta a fülhallgató gombját. Azonnal felcsendült az imádott dal: Ákos-Igazán. Mélyet lélegzett a friss levegőből és nekilódult az erdőben. Hamarosan egy tisztásra ért. Éppen…..
Fanyar Iron A gesztifeszt 2015.09.08 19:04:35
Tulajdonképpen kedvelem. Egy ember, aki folyton  látleletet ad, egy ember, aki látja a lelet, a zenei konjuktúrális, az idők, irányzatok, igények mestere, mikor mi kell, jövök, megyek, feszt a sűrejében, feszt független, önálló arc. A fapados vendéglátóbiznisz a lakodalmas mjuzikmutyi megteremtője,…..
Fanyar Iron 2015.09.08 03:35:48
"Altesti Vérbőség Tamás beszólt a kompakt disznónak Őszintén valld be, te nem szólnál be mindenkinek, ha ez lenne a mesterséged, és ezért, meg ebből olyan fényesen élnél, mint a képviselő úr? És már rég nem lenne bőr a képeden? Meg csak ehhez értenél? Megvan a hivatásos honi anyázók eu-s hangja.…..
A Don Juan című musicalt, Félix Gray szerzeményét 2003-ban mutatták Kanadában és Franciaországban. A bemutatót több, mint 600.000 néző láthatta a világ minden táján. Sok műve mellett a világsikert a Don Juan hozta meg Gray számára. Gyakran szerepel a színpadon is, mert…..
Fanyar Iron A meglett becsület 2015.09.02 13:51:36
Barátom, az öreg alkesz akkor kezdett élni igazán, amikor   kirúgták a gimnáziumból. Meglett korban. Tanárhoz méltatlan magatartása miatt. Igaz lenne?                 Tényleg ivott? Mint a gödény. Éjjel. Pont, mint az igazgató úr. Nappal.               …..
Fanyar Iron Mi a fészmese? 2015.08.31 08:47:16
Apu, mi az a fészmese? Hát, tudod, kisfiam ez nagyon egyszerű. A fészmese, az olyan, olyan izé…, na, mondjad már, a fészmese az olyan... hogyishívják. Várjál egy cseppet gyermekem, imádom, amikor kérdezel, így legalább tanulsz. Na, figyelj, a fészmese, a fészmese, az…..
Fanyar Iron A boldogtalan előny 2015.08.31 08:32:29
(magyar fészmese) Nyuszika vidáman köszönt rég látott barátjának: - Helló! Előny, te vagy az?- Igen, szia! - Ej,megnőttél! Hazajössz velem? - ugrált Nyuszika. Soha nem volt ekkora előnyöm! - Igen, örömmel- válaszolt Előny. – Nyuszika házánál látszott, baj van. Az előny…..
Fanyar Iron Dalban az igazság 2015.08.29 03:56:53
"Dalban az igazság, dalban a vigasz. Viasz, vagy valami ilyesmi. Ez itt a legjobb kétszáz, bombasztikus! Milyen lehet a kétszázadik? Némely látványtól állunk a zenekari árokban. Az Éj Királynője ügyes basszeres, a fiúk totyogva reppelnek két ária között, zsír, és még testvérek is, király. Bídzsísz…..
Fanyar Iron Igazán Ákos 2015.08.28 04:57:39
Ákos kegyetlen. Igazán kegyetlen. Jön valaki a magyar popban és nem azt közli veled, hogy hold az égen van, a szél fújni szokott, te meg elmenni, vagy visszajönni és arra ébredsz, hogy az ég, meg a föld rátok szakad, a kismadár száll, sab, sab, subabba. Kegyetlenül profi. Ákos egy…..
Az Eurovízióra kijutott dal alkotói klipet is készítettek. Képekkel támasztották alá, mi mindent gondolnak arról, amiért ezt a dalt írták. Tele a világ gyűlölettel, agresszióval, háborúval, fegyverekkel, kínnal, lánggal, könnyel, szenvedéssel. Határok nélkül. Rengeteg…..
Fanyar Iron Kommentkultura 2015.08.27 18:29:34
Az Eurovizio 2012 dalfesztiválon Bakuban Magyarországot a Compact Disco képviselte. Ez, valamint daluk a Sound of Our Hearts számtalan kommentelőt ingerelt. Pláne, hogy a hálón megjelentek feldolgozások, a föld minden részéről. A reflexió másodrendű. Egy igen bölcs meghatározás…..
Fanyar Iron Jogvégzet(t) 2015.08.27 04:31:41
„…a mai hatalom 70% jogász. Érti ezt a paraszt? Vagy csak rajong, vagy remél, vagy bűvöletben van, mielőtt belé harapna. Ember értitek a kort? Mert még a "kórt" sem, magyar te mitől vagy választóképes? Mi ez amit megszavazgatsz?” A hatalomban lévők ilyen aránya: jogvégzett.…..
Fanyar Iron Újítani (nem)kéne 2015.08.26 06:16:51
„Orosházi nagyapám mondása jutott eszembe, amikor nagymama valami eddig náluk ismeretlen recept alapján készített ebédet: Ne újíjjá anyjuk!” Tisztelt Szerkesztő Úr! Ha az anyjuk nem újítana, még mindig húzná őt az ember, hajánál fogva. Muszáj újítani. Haladni nem is…..
Fanyar Iron Gépfolklór 2015.08.26 05:49:35
Bejegyzés a Youtube-on: „Ezt a négy számot hosszas kutakodás után sikerült megszerezni digitalizálva, nem szalagról lett felvéve, hanem bakelitről, ezért hallani az apróbb sercegéseket.Szabó András - hegedű, Balázs János - bőgő, Róbert György - töröksíp, Jorgosz -…..
Fanyar Iron Szójáték 2015.08.25 05:00:19
Kisztihand! Jó reggelt, Csacsikám, mit szeretnél korán reggel? Kukkola néni, a főnök küldött, a Pajesz. Mondta, vigyek neki ecetet. Aranyvirág kis Csacsim, nem tartunk ecetet. Nem? Nem. Látod, ez egy festékbolt. De hát itt már vettem ecetet! Itt, aranyom? Mikor? Hát, a múltkor,…..
Oak Ridge Boys! Hát, nem mai fiúk, ezek a fiúk! Négy egész szólam, tisztán, könnyedén! Nincs csúszka ide-oda! Nos, barátaim, ki tolja 20 hertzen a basszust?   A kék pedellus köpenyes, tökighajszakáll Williem Lee? A kis káka Richard Sterban, akit minden kosárcsapatba utoljára…..
Fanyar Iron Mese habbal 2/2 2015.08.23 17:43:48
A népes rokonság kezdte sejteni a bajt. A feszültség előbb tapinthatóvá vált a széksorok között, aztán láthatóvá, ugyanis egy-két meggyötört nylon ing és nylondzsörzé kiskosztüm diszkrét szikrázásba kezdett a norvég mintás, otthon kötött kardigánok alatt, s hogy kétség ne legyen, mindez határozottan…..
Fanyar Iron Muszty Dobay 2015.08.23 15:59:05
A színpadon egy fiatal, igen vékony lány. Még hangol egy kicsit. Gitárt, bendzsót. Párja meg egy szájharmonikát. Egyik ámulatból estem a másikba. Micsoda gitárok! Félévi fizetésem a nyakában! A márkára már nem emlékszem, de legtöbben csak álmodtunk ilyenekről. Hüvelykujjukon…..